Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ)

• Thread starter Thread starter lefteris17
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Το ΑΣΕΠ είναι υποχρεωμένο να μας διορίσει εντός τετραμήνου από την έκδοση του ΦΕΚ.Από 'κει και πέρα, από άτομα που εργάζονται ήδη,αναφέρεται ένα "6μηνο τουλάχιστον".
Όπως και να έχει,συμβουλέυω να κάνετε ότι κάνετε(...) μέχρι την τελευταία μέρα πριν την πρόσληψη.Μην πέσουμε στην λούμπα της αναμονής λες και δεν υπάρχει ζωή μέχρι τότε.
υ.γ για την ταμπακέρα. Θεωρώ και εγώ πιθανό πως την περίοδο Γενάρη ως Μάρτη θα ξεκινήσει η εκπαίδευση.

Μετά από επικοινωνία με τον ΑΣΕΠ, ενημερώθηκα ότι βρίσκονται ακόμα στην φάση εξέτασης των ενστάσεων και πολύ γενικα μου είπε άλλο ένα 20ημερο..οπότε υπομονή, κανονίστε διακοπές και ότι είναι να γίνει θα γίνει..

Η γενικότερη κατάσταση περιγράφεται από τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, Ιωάννη Καραβοκύρη :

Ιωάννης Καραβοκύρης":1nfxc36c said:
Ενδεικτικά, ο κ. Καραβοκύρης ανέφερε ότι σε πρόσφατο διαγωνισμό του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος είναι σε εξέλιξη, για 404 θέσεις προσήλθαν 31.000 υποψήφιοι. Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ ανέφερε επίσης ότι για πρώτη φορά το ΑΣΕΠ βρίσκεται αντιμέτωπο και προ ενός καινούργιου φαινομένου. "Συνήθως οι υποψήφιοι δήλωναν στην περιοχή τους ή σε κάποιο όμορο νομό την προτίμησή τους. Είχαν μια δύο, τρεις προτιμήσεις. Τώρα οι περισσότεροι προκειμένου να βρουν μια θέση, δηλώνουν 40 ή και 50 προτιμήσεις και αυτό κάνει το έργο της Αρχής δυσκολότερο. Το πληροφοριακό σύστημα είχε κάποιες αντοχές και λόγω της υπερφόρτωσης έπεφτε με συνέπεια να δίνεται παράταση ώστε να μην στερηθεί κάποιος πολίτης του δικαιώματος", είπε ο κ. Καραβοκύρης. Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη αναβάθμισης του συστήματος προκειμένου να είναι δυνατό να ανταποκριθεί ιδίως σε μεγάλους διαγωνισμούς, όπως διαγωνισμούς για προσλήψεις στην Υγεία ή το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Λογικά εκεί οφείλονται οι δυσκολίες και οι καθυστερήσεις. Και ένα γενικότερο στατιστικό:

Ιωάννης Καραβοκύρης":1nfxc36c said:
Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Καραβοκύρης, το 2016 έγιναν περί τις 5.000 προσλήψεις μονίμου προσωπικού στο δημόσιο τομέα και 12.000 προσλήψεις εποχικού προσωπικού. Όπως ωστόσο έσπευσε να υπογραμμίσει ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, "εκείνο που έχει σημασία δεν είναι πόσοι προσλήφθηκαν αλλά πόσοι συμμετείχαν" και αυτό διότι "ενώ η αναλογία παλιά, ήταν ένας προς τέσσερις ή ένας προς πέντε, για μια θέση, τώρα είχαμε φαινόμενα να έρχονται 20 με 30 άτομα για μια θέση".

Η Γεροβασίλη μια τα λέει έτσι και μια αλλιώς για τις προσλήψεις. Προαναγγέλει 2.453 προσλήψεις για το 2017 και μετά τις κάνει 7.097 . Οποιος κατάλαβε, να μου πει κι εμένα :twisted: . Πάντως για φέτος ισχύει ratio 1:4 , αυτό το καταλάβαμε στα σίγουρα από τις δηλώσεις της.

Όπως και να'χει το πράγμα, η καθυστέρηση είναι υπερβολικά μεγάλη και κατ'εμέ ύποπτη. Βγαίνουν αποτελέσματα προκηρήξεων με κατά πολύ μεταγενέστερη ημερομηνία έκδοσης από την 1Γ/15. Πάντως, εάν υπάρξουν αλλαγές στον αρχικό πίνακα, κατά τη γνώμη μου, θα γίνει μετά ιερά πανήγυρις δικαστικά.

Εν αναμονή...

Τα προσωρινά αποτελέσματα της 6Κ/2016 είχαν δημοσιευτεί 10/04/2017 και τα οριστικά αποτελέσματα της δημοσιεύτηκαν σήμερα. Στην 1Γ/2015 τα προσωρινά αποτελέσματα εκδόθηκαν 06/04/2017 αλλά υπήρχε και Γ στάδιο στην συνέχεια. Επομένως δεν νομίζω ότι η 1Γ έχει κάποια ιδαίτερη καθυστέρηση σε σχέση με τις υπόλοιπες προκυρήξεις. Λογικά μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν δημοσιευτεί.

H ύπαρξη του Γ Σταδίου δεν έπαιζε κανέναν ρόλο στην εξέταση των ενστάσεων. Όλες οι ενστάσεις θα απαντηθούν έτσι κι αλλιώς.
Τί να πω, μακάρι να είμαι απλά καχύποπτος.

Εκτός από τα αποτελέσματα αυτά, ανακοίνωσαν ότι θα βγει και μια νέα προκήρυξη σήμερα. Δεν κοιτάνε ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν τον ήδη υπάρχοντα όγκο αιτήσεων κλπ, βγάζουν και κάθε 10 μέρες νέες προκηρύξεις, λες και θα μπορέσουν να τους διορίσουν αυτούς που θα κάνουν αίτηση κάποια στιγμή άμεσα. :x

Όπως και να χει, αν πάει έτσι η δουλειά, μάλλον η μόνη λύση θα είναι να πουν ότι θα κάνουν καμιά απεργία οι ήδη εργαζόμενοι ελεγκτές, σαν τους υπαλλήλους της καθαριότητας, για να μας θυμηθούν ότι υπάρχουμε...
Οι οποίοι υπάλληλοι καθαριότητας, λέει, δεν μπορούν να διοριστούν κατ εξαίρεση οπότε αν διοριστούν θα πάνε κανονικά με το 1:5... οπότε πάνε οι θεσούλες που περίσσευαν για εμάς! :shock:
(ήταν και από εμένα το πολιτικό-κοινωνικό σχόλιο της ημέρας! :D )

Μα αυτοί δεν θέλουν να προσληφθούν μεσω ΑΣΕΠ!!! Δηλαδή με λίγα λόγια έγινε η παρακάτω στιχομυθία:

ΣΥΡΙΖΑ: Σκίζω μνημόνια, παίζω ζουρνάδες, βαράω ταμπούρλα: Τουτεστιν διορίζω όποιον μιλάει ελληνικά με .... "ελα μωρε θα τα κανονίσουμε" προοπτική μονιμοποίησης.

Ελεγκτικό συνέδριο: ΔΕΝ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες οι εργαζόμενοι και άρα ΔΕΝ μονιμοποιούνται.

ΣΥΡΙΖΑ: ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, μας κάνουν πόλεμο, κατεστημένο, διαπλοκή κλπ.

Συμβασιούχοι: Αφήστε τα σάπια, μας τάξατε θεσούλα, κόψτε τον ποπούλη σας να μας την δώσετε.

ΣΥΡΙΖΑ: Μέσω ΑΣΕΠ

Συμβασιούχοι: Όχι, θέλουμε πρόσληψη από το παράθυρο, έτσι όπως μας τάξατε.

******ΤΕΛΟΣ******

Προσθήκη δική μου: Γιατί φοβάστε συμβασιούχοι μου? Νομίζετε ότι κολώνουν να βάλουν χέρι στο ΑΣΕΠ και να σας προσλάβουν όλους?

Κι από μένα λοιπόν το πολιτικό σχόλιο της ημέρας.
Έχει δίκιο ο kenny btw. Πρέπει να ανακοινώσουν (όχι να κάνουν!!!), απλά να ανακοινώσουν μια απεργία οι ΕΕΚ να σου πω εγώ ποσα απίδια παίρνει ο σάκος...

Ωραία τα λέμε εδώ, αλλά ο καιρός περνάει...
Το χειρότερο από όλα είναι το γεγονός πως με κάθε μέρα καθυστέρησης πάει το μυαλό μας στο κακό και δίνουμε μια επιπλέον παράταση σε μια διαδικασία, η οποία έχει διαρκέσει σχεδόν 2 χρόνια.
'Εχουν συμβεί πρωτοφανή πράγματα με αυτό το διαγωνισμό, χωρίς να υπάρχει ποτέ απάντηση ή εξήγηση, παρά μόνο επιπλέον καθυστέρηση. Η διαδικασία των ενστάσεων θα έπρεπε να έχει τελειώσει προ πολλού, να θυμίσω ότι η υποβολή ενστάσεων έληγε την Τρίτη του Πάσχα αν θυμάμαι καλά.
Κατά την εξέταση ορθοφωνίας μας διαβεβαίωναν από πλευράς ΑΣΕΠ ότι μέχρι τέλος Μαϊου θα έχουν όλα τακτοποιηθεί. Τελειώνει και ο Ιούνιος και δεν υπάρχει καν ανακοίνωση. Δεν θα πω αν είναι δίκαιο ή άδικο όλο αυτό που συμβαίνει, θεωρώ όμως πως είναι λάθος και ανήθικο να μην υπάρχει σεβασμός τόσο στους επιτυχόντες αλλά και πολύ περισσότερο στα παιδιά που έχουν υποβάλει ένσταση και δεν ξέρουν τι μέλλει γενέσθαι.
Δεν υπάρχει χειρότερη κατάσταση να βρεθεί κανείς, από αυτή του να μην μπορεί να οργανώσει το πρόγραμμά του. Πόση πια υπομονή; Πόσα πια ατσάλινα νεύρα; Και ας υποθέσουμε ότι εκδίδονται οι οριστικοί πίνακες, ξέρουμε επακριβώς -χωρίς εικασίες- πότε θα πιάσουμε μια δουλειά για την οποία τόσο έχουμε προσπαθήσει;
Πραγματικά δεν γνωρίζω ποιος ευθύνεται για όλη αυτή την κατάσταση, το μόνο που γνωρίζω είναι ότι το πράγμα έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Καλό κουράγιο και καλή υπομονή παιδιά για όσο αυτό κρατήσει.