Εκλογών συνέχεια... Πώληση ή Θάνατος !!!

• Thread starter Thread starter flying Doc
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Re: Συμβασιούχοι ΟΑ

Eichman in Jerusalem":a00bggcj said:
Δεν χρειαζόμαστε πλέον κρατικοδιάιοτους βαλιτσάδες και λοιπά ψώνια.

Καλό θα ήταν να γνωρίζεις ότι
1) Εάν η ΟΑ συνεχίζει να πετάει ακόμα αυτό οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην εργασία των συμβασιούχων. Υπάρχουν αυτοί την στιγμή σταθμοί πανελλαδικά όπου το προσωπικό απαρτίζεται κυρίως από συμβασιούχους.

2) Ένα ποσοστό μεγαλύτερο από το 40% των συμβασιούχων εργάζεται στην εταιρία για πάνω από 7 χρόνια.

3) Ο μέσος όρος μισθού των συμβασιούχων κυμαίνατε στα 620 euro καθαρά ( ειδικά για το Eleftherios Venizielos θα πρέπει να αφαιρέσεις από αυτά τα χρήματα 40 euro που αφορά τα έξοδα μετακίνησης ,κάρτα απεριόριστων διαδρόμων )

4)Η ΟΑ είναι από τις λίγες ΔΕΚΟ όπου από το 1996 εφαρμόζει για τις προσλήψεις το νόμο Ν.2190/94 όπου όλες οι διαδικασίες ελέγχονται από το ΑΣΕΠ. Θα αναφέρω ορισμένες αντίστοιχες ελλειμματικές ΔΕΚΟ του Υπ μεταφορών όπου καμία προκήρυξη προσωπικού δεν έχει δημοσιευτεί τα τελευταία χρόνια αλλά έχουν προσλάβει χιλιάδες εργαζόμενους ΤΡΑΜ, ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ, ΟΣΕ, ΜΕΤΡΟ

Σχετικά με το bonus των free εισιτηρίων να διευκρινισθεί ο συμβασιούχος δικαιούται 5 free όπου πρέπει να τα χρησιμοποιήσει κατά την χρονιά της σύμβασης του αλλιώς τα χάνει. Βασική προϋπόθεση να υπάρχουν κενές θέσεις, πράγμα το οποίο στην πράξη σημάνει ότι περίοδο εορτών, καλοκαιριού, σαββατοκύριακο, δύσκολα ταξιδεύεις. Αρκετοί είναι αυτοί οι ποιοι μείνανε πρόξενοι σε μια ευρωπαϊκή πόλη γιατί η πτήση ήταν πλήρης με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν με επιπλέον διανυκτερεύσεις

Γνωρίζω προσωπικά συμβασιούχους με 8 – 9 συμβάσεις (5*8 = 40 free) και έχουν χρησιμοποιήσει μόνο 3- 4 free. Όταν λέμε free εννοούμε ότι πληρώνεις τους φόρους ασφάλεια και το service. Ένα ¨ free εισιτήριο¨ στοιχίζει γύρω στα 80 euro, ποσό που μπορείς να βρεις σε πρόσφορα σε αρκετές εταιρίες και είσαι και σίγουρος ότι θα ταξιδέψεις

Για ένα ταξίδι σε μια ευρωπαϊκή χώρα εκτός από το εισιτήριο χρειάζεσαι έξοδα διανυκτέρευσης, φαγητού , μετακίνησης .

Δυστυχώς στην Ελλάδα ελάχιστοι είναι οι εργαζόμενοι των 600 Euro (για 8 μήνες ) όπου έχουν την πολυτέλεια να κάνουν ένα ταξίδι στην Ευρώπη το χρόνο

Αγαπητέ vagelist,
θα μου επιτρέψεις να σου υπενθυμίσω το εξής:
Συμβασιούχος σημαίνει ότι κάποια στιγμή τελειώνει το συμβόλαιο-σύμβαση που έχω υπογράψει. Δε σημαίνει ότι γίνομαι (με οποιοδήποτε τρόπο) μόνιμος.
Αν οι υποψήφιοι βουλευτές τάζουν μονιμοποιήσεις, δε φταίνε οι βουλευτές αλλα όσοι επισκέπτονται τα γραφεία των βουλευτών για να ζητήσουν μονιμοποίηση!!!

(Να σημειώσω βέβαια ότι οι συμβασιούχοι είναι αυτοί που κρατούν -ακόμα- ζωντανή αυτή την εταιρεία!!!)

Επίσης να σου υπενθυμίσω ότι προσλήψεις μεσω διαδικασιών του ΑΣΕΠ πραγματοποιεί και η Ε.ΘΕ.Λ. και ο Ο.Σ.Ε.

Και τι σχέση έχει αυτό ρε παιδιά; Επειδή δηλαδή κάποιος είναι συμβασιούχος δεν μπορεί/πρέπει να περάσει σε μόνιμος; Πρέπει να ζούμε όλοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και με 600 Ευρώ; Φυσικά μερικούς δεν τους νοιάζει, γιατί δεν έχουν ζήσει την αγωνία τους. Εδω η ανεργία μαστίζει και κάποιοι έξυπνοι στην ουσία μας λένε "να κλείσει η εταιρία και για τους εργαζόμενους στα παλιά μας τα παπούτσια". Έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέτε βλέπω και καθημερινά εδω μέσα και παντού βλέπω αυτή την αχαλίνωτη προσπάθεια να απαξιώσουν όλοι το προσωπικό των ΟΑ και την ίδια την εταιρία.

Γνώμη μου λοιπόν είναι, οι συμβασιούχοι να περνούν μέσα στον χρόνο απασχόλησής τους εναν έλεγχο από τις διάφορες διοικήσεις ουτως ώστε να κρίνεται απο την εταιρία αν θα τον μονιμοποιήσει ή όχι.

Αμάν πια με αυτούς τους βουλευτές. Μια ζωή την ίδια καραμέλα. Υπάρχουν και άτομα που καθημερινά δουλέυουν εκει μέσα και ιδρώνουν. Αυτά όμως δεν τα βλέπετε. Το μόνο που βλέπετε είναι αυτό που σας πλασάρουν σαν έτοιμο ζεστό πιάτο και σαν πρόβατα το τρώτε. Έλεος πια σε αυτή την χώρα.

Και κάτι τελευταίο για να ξέρετε. Η Ολυμπιακή ούτε θα κλείσει, ούτε θα ιδιωτικοποιηθεί.

Αγαπητέ tarig_gr,
ελπίζω με αυτό το επιθετικό ύφος να μην απευθύνεσαι σε μένα (το post σου έτυχε να είναι ακριβώς μετά το δικό μου).
Σε καμία περίπτωση δεν υποστήριξα ότι οι συμβασιούχοι δεν πρέπει να γίνουν μόνιμοι.
Αποψή μου είναι ότι ένας συμβασιούχος πρέπει να έχει τις ίδιες πιθανότητες πρόσληψης (με αντικειμενικά, φυσικά, κριτήρια) με κάποιον εκτός εταιρείας και εκτός συμβάσεων.
Για ποιό λόγο να μείνει εκτός διαδικασιών κάποιος ο οποίος πληρεί τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια πρόσληψης και στη θέση του να προσληφθεί κάποιος που έχει εργαστεί (ή συνεχίζει επί πολλά έτη να εργάζεται) στην εταιρεία καλύπτοντας παροδικές ανάγκες (τουλάχιστον τυπικά) τους καλοκαιρινούς μήνες που αυξάνει ο όγκος δουλειάς?

Τώρα αν σας βάζουν να κάνετε δουλειές που δεν εντάσονται στις παροδικές ανάγκες, ας μην τις κάνετε.
Είμαι βέβαιος ότι, φέρνοντάς σας στο φιλότιμο, σας βάζουν και κάνετε πολλά περισσότερα από αυτά για τα οποία προσληφθήκατε.
Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να είναι εις βάρος άλλων υποψηφίων οι οποίοι δε δέχτηκαν να μπουν στο χορό της αβεβαιότητας (ή πιθανόν να είχαν καλύτερα πράγματα να κάνουν από το να γίνουν συμβασιούχοι με 620 ευρώ/μήνα).

Φυσικά και θα συμφωνήσω μαζί σου ότι αυτή η εταιρεία ούτε να κλείσει πρόκειται, αλλά ούτε και να πουληθεί. Σε παραπέμπω σε παλαιότερο post μου ( https://www.airliners.gr/community/viewt ... c&start=90 )
Αλλωστε θα βόλευε τους πάντες (υπαλλήλους, χειριστές, αεροσυνοδούς και ΚΥΡΙΩΣ επιβάτες) να υπάρχουν 2 ή και παραπάνω εταιρείες στην Ελλάδα αντί για μία σε περίπτωση που -ώ μη γέννητω- κλείσει η ΟΑ.

Αναφέρω όλα τα παραπάνω συμπληρώνοντας ότι δεν θέλω σε καμία περίπτωση να έρθω σε αντιπαράθεση ή αντιδικία με κανένα, καθώς επίσης ότι ΔΕΝ πρόκειται να λάβω μέρος σε ΚΑΝΕΝΑ διαγωνισμό που αφορά την ΟΑ.
Η μοναδική σχέση που έχω με την αεροπορία είναι η αγάπη/τρέλα μου για ταξίδια ανά τον κόσμο.

Δεν αναφέρομαι σε προσωπικά πόστ. Επίσης δεν είμαι στην ομάδα των συμβασιούχων, καθώς η προσφορά εργασίας μου στην ΟΑ απαρτίζεται από ειδικό καθεστώς μαθητείας.

Οκ, ευχαριστώ για τη διευκρίνηση.
Δε σου κρύβω ότι προς στιγμή ανησύχησα και νόμισα ότι "μου τα έχωνες", χωρίς να φταίω.
:)

Σε συνέχεια των πιο πάνω θα ήθελα να διευκρινίσω ότι οι συμβασιούχοι δεν καλύπτουν παροδικές εποχικές ανάγκες της εταιρίας αλλά όπως έχω αναφέρει υπάρχουν τμήματα που λειτουργούν στην πλειοψηφία από συμβασιούχους κατά την διάρκεια όλου του χρόνου. Ο καθένας μας που έχει ταξιδέψει με Ολυμπιακή θα έχει δει ότι από την τηλεφωνική κράτηση έως και την επιβίβαση η όλη διαδικασία γίνεται επί το πλείστον από συμβασιούχους.(σε αρκετές περιπτώσεις όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι μέχρι και τα ρούχα που φοράνε μπλε παντελόνι λευκό πουκάμισο τα έχουν πληρώσει από την τσέπη τους)

Κανένας δεν απαιτεί να φορτωθεί η εταιρία με επιπλέον αργόσχολο προσωπικό.
Απλώς να γίνει ένα σωστό επιχειρησιακό πλάνο να δουν ποια είναι η πραγματική ανάγκη σε προσωπικό και να γίνουν κάποιες μονιμοποιήσεις με καθαρές διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ.
Κανένας δεν ζητάει κάτι παράλογο

tarig_gr":3elerupc said:
Και τι σχέση έχει αυτό ρε παιδιά; Επειδή δηλαδή κάποιος είναι συμβασιούχος δεν μπορεί/πρέπει να περάσει σε μόνιμος; Πρέπει να ζούμε όλοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και με 600 Ευρώ;

Γνώμη μου λοιπόν είναι, οι συμβασιούχοι να περνούν μέσα στον χρόνο απασχόλησής τους εναν έλεγχο από τις διάφορες διοικήσεις ουτως ώστε να κρίνεται απο την εταιρία αν θα τον μονιμοποιήσει ή όχι.

Για τα 2 παραπάνω:

1. Δεν μπορεί η πρόσληψη με σύμβαση ορισμένου χρόνου, η οποία γίνεται με συνοπτικές και, σε κάποιες περιπτώσεις, αδιαφανείς διαδικασίες, να χρησιμοποιείται για να καταστρατηγεί το ΑΣΕΠ. Ως παραδείγματα με αδιαφανείς διαδικασίες έχουμε: ΔΕΗ, Προαστιακός, Τράμ.

2. Η μονιμοποίηση συμβασιούχων απαγορεύεται δια ροπάλου, τουλάχιστον όσο η Ο.Α. είναι ΔΕΚΟ.

Πολύ σωστός ο vagelist. Θέλω να ελπίζω ότι υπάρχει μόνο ένας τύπος aviation-fan στο forum: Αυτός που θέλει μια efficient Ολυμπαική και μια efficient Aegean ώστε να έχουμε έναν ισχυρότατο ανταγωνισμό ο οποίος - πλήν καρτελοποίησης - θα προσφέρει τα μέγιστα, τόσο στην αεροπορία στην Ελλάδα (εισαγωγή νέων αεροσκαφών, επιβατική κίνηση, σχολές κλπ.) όσο και στον επιβάτη (φθηνότερα εισητήρια, ανταγωνιστικότερο προϊόν).

Το ζήτημα είναι αυτό που έθεσε ο vagelist. Υπάρχουν στην Ολυμπιακή άτομα που τους αρέσει η δουλειά, που την κάνουν σωστά, που θέλουν να την κάνουν...Και υπάρχουν και άτομα που δεν ξέρουν τίποτε άλλο εκτός από έναν βουλευτή/γραμματέα βουλευτή/παρατρεχάμενο γραμματέα βουλευτή. Οι πρώτοι, με χαρά να μείνουν και να δουλέψουν με μια ικανή διοίκηση και σωστές επιχειρηματικές κινήσεις. Αυτούς ρε παιδιά σιχαινόματε να τους έχουμε και να τους πληρώνουμε στην Ολυμπιακή. Γιατί τα λεφτά που θα πήγαιναν σε κάποια οικονομικό revamping της ΟΑ ή σε στολές ή ό,τι άλλο χρήσιμο φανταστείτε, πάνε στα χέρια τους. Και δεν είναι μόνο ο υπάλληλος του handling (παράδειγμα) που μπορεί να ξύνεται, είναι και τα "στελέχη" από τον αστερισμό του Άλφα Καρεκλοκένταυρου.

Αυτό πρέπει να γίνει είτε η ΟΑ είναι ΔΕΚΟ, είτε είναι ιδιωτική. Κακά τα ψέματα, δεν είναι όλοι ικανοί να είναι "στελέχη" αεροπορικής εταιρίας, πιλότοι, αεροσυνοδοί κλπ., υπάρχουν και άτομα που το μυαλό τους συνέχεια είναι στη λούφα. Και όχι μόνο στην ΟΑ, και σε κάθε δημόσια και ιδιωτική επιχείρηση, πάντα υπάρχει ένα ποσοστό που είναι βλάκες, ανίκανοι, αδιάφοροι, απερίσκεπτοι κλπ. Αυτούς, έξω !. Άνεργοι; Άνεργοι, άμα δεν είναι ικανοί/πρόθυμοι να δουλέψουν ! Η Ολυμπιακή είναι Δημόσια Επιχείρηση Κοινωνικής Οφέλειας, όχι Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Και έτσι πρέπει να λειτουργεί.

Επειδή το topic αφορά την Ολυμπιακή διευκρινίζω για τελευταία φορά
Από το 1996 όλες οι προσλήψεις συμβασιούχων έχουν γίνει με διαδικασίες που ελέγχονται από το ΑΣΕΠ
Ο υπολογισμός των μορίων γίνεται :
ΑΝΕΡΓΙΑ πάνω από 4 μήνες 1000 μόρια
βαθμός πτυχίου χ 10
ΕΜΠΕΙΡΙΑ μήνες χ 5
ΑΝΗΛΙΚΑ ΤΕΚΝΑ 30 μόρια το κάθε παιδί

Σε κάθε προκήρυξη βγαίνουν δυο λίστες επιτυχόντων μια άτομα με εμπειρία και μια για άτομα χωρίς εμπειρία
Αυτά για να σταματήσει το παραμύθι περί βουλευτών και ρουσφετιών
Είναι οι μοναδικοί εργαζόμενοι του ευρύτερου δημόσιου που έχουν προσληφθεί με καθαρές διαδικασίες (όχι πλασματικές συμβάσεις έργου όχι προγράμματα stage ) και έχουν δεχθεί τον μεγαλύτερο πόλεμο
Ας σταματήσουμε να κτυπάμε τους συμβασιούχους της ΟΑ

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.