Easyjet στην Ελλάδα

• Thread starter john
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Όταν ολοκληρωθεί η κράτηση στο web site μου λέει κάτι για Παράδοση αποσκευών και παραλαβή κάρτας επιβίβασης μέσω διαδυκτίου. Αυτό μπορεί να γίνει μέχρι και 60 μέρες πριν την αναχώρηση και ισχύει για όσους έχουν χειραποσκευές (άρα κανονικές αποσκευές για τις οποίες και πληρώσαμε).

Να υποθέσω ότι μιλάμε για web check in όπου με αυτό το χαρτί απλά παραδίδεις την χειραποσκευή (όπως την αναφέρει) στο check in?

Ακριβώς.
Το θετικό είναι ότι αυτόματα μπαίνεις στην "ομάδα Α" όσο αφορά την προτεραιότητα στην επιβίβαση, κάτι που σημαίνει ότι θα επιβιβαστείς αμέσως μετά από όσους έχουν πληρώσει την υπηρεσία Speedy Boarding" και από τους επιβάτες με βρέφη και μωρά.

Δεν θυμάμαι πόσο κοστίζει το speedy boarding, αλλά θυμάμαι τι έπαθα πριν κάμποσο καιρό: Επιστροφή από Βερολίνο με Easyjet, 3 ώρες χωρίς την υπηρεσία αυτή, σε ένα αεροσκάφος με πληρότητα 100%. Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες, αλλά οι συνθήκες ήταν πολύ άσχημες. 4 ώρες μετά την προσγείωση, έτυχε κ ήμουν σε ΚΤΕΛ για Αγρίνιο. Στην στάση του λεωφορείου στο Αντίρριο για "ξεμούδιασμα", χάλασα καμιά 10ρια ευρώ σε σαχλαμάρες (καφέ νεροζούμι, μπαγιάτικη τυρόπιτα, μπισκότα). Ένιωσα λίγο παράξενα βλέποντας πόσο εύκολα πετάω λεφτά σε αηδίες, ενώ δεν έδινα τα ίδια κ λιγότερα για να κάνω την πτήση μου απείρως πιο απολαυστική και άνετη....
Το έχω ξαναγράψει: Κυνηγάω τα φτηνά εισιτήρια, αλλά για μένα το speedy boarding είναι must.

Εγώ θεωρώ το Speedy Boarding εντελώς άχρηστο για να το πλρώσω 26,50€ (return).
Στην περίπτωση που επιβιβάζεσαι χρησιμοποιώντας φυσούνα, το μόνο που κερδίζεις είναι να ξεκινήσεις πρώτος το περπάτημα από τη φυσούνα μέχρι την πόρτα του αεροσκάφους, βλέποντας διάφορους να σε προσπερνούν με δρασκελιές που θα ζήλευε η Yelena Isinbayeva πριν ξεκινήσει τη δεύτερη προσπάθειά της στα 5,07 μέτρα για νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ γυναικών.
Στην περίπτωση δε, μεταφοράς στο αεροσκάφος με λεωφορείο, το μόνο που κερδίζεις είναι να επιβιβαστείς πρώτος στο λεωφορείο χωρίς να σου εγγυάται κάποιος ότι θα βγεις πρώτος, ούτε καν ότι θα ανοίξουν οι πόρτες του λεωφορείου από τη δική σου μεριά.

mxnk":2gh8ddox said:
Να υποθέσω ότι μιλάμε για web check in όπου με αυτό το χαρτί απλά παραδίδεις την χειραποσκευή (όπως την αναφέρει) στο check in?

Υπάρχει ξεχωριστό counter όπως στην Α3 για να αφήσεις τις αποσκευές αφού έχεις κάνει web check in ή περιμένεις στην κανονική ουρά;

mxnk":2uql02mp said:
Υπάρχει ξεχωριστό counter όπως στην Α3 για να αφήσεις τις αποσκευές αφού έχεις κάνει web check in ή περιμένεις στην κανονική ουρά;

ΠΡΟΣΟΧΗ, στην easyjet το web check-in είναι ΜΟΝΟ για επιβάτες με χειραποσκευές. Εάν έχεις αποσκευές ΔΕΝ κάνεις τσεκ-ιν στο ιντερνετ, πας στην ουρά ΑΝΓΚΑΣΤΙΚΑ

Πάλι το μπερδεύουμε...

Όταν πληρώνεις για "χειραποσκευή" είπαμε ότι πληρώνεις για κανονική αποσκευή.

Όταν σου λέει να κάνεις web check-in λέει ότι αφορά τους επιβάτες με "χειραποσκευή".

Lost in translation!!!! :wall:

Βασικά αν γράφουμε carry-on θα λυθεί το πρόβλημα :great:

rotomano":3mly3l01 said:
ΠΡΟΣΟΧΗ, στην easyjet το web check-in είναι ΜΟΝΟ για επιβάτες με χειραποσκευές. Εάν έχεις αποσκευές ΔΕΝ κάνεις τσεκ-ιν στο ιντερνετ, πας στην ουρά ΑΝΓΚΑΣΤΙΚΑ
Από προσωπική εμπειρία λέω ότι αυτό ΔΕΝ ισχύει.
Κάνεις check in ηλεκτρονικά από τον υπολογιστή και μετά παραδίδεις τις αποσκευές σου στο check in counter.

mxnk":3mly3l01 said:
Τα check in counter είναι κοινά για όλους τους επιβάτες.

Δεν είναι ίδιο για όλους. Αν έχεις κάνει web-check in και έχεις παραδοτέες αποσκευές πηγαίνεις στο drop off counter δεν περιμένεις στην ουρά.