Easyjet στην Ελλάδα

• Thread starter john
  • Ημερομηνία δημιουργίας
το ποστ το ειδα,απλά αναρωτιόμουν από που την ψάρεψες την είδηση...δεν ξέρω κατά πόσο εγκυρη και έγκριτη είναι η συγκεκριμένη ιστοσελίς και δεν πρόκειται για άλλη μια παπάρα του χώρου..νομίζω ότι τέτοια είδηση-βόμβα αν αληθεύει θα φροντίσει ο Στέλιος να την κάνει γνωστή στην ελληνική αγορά σύντομα αλλά και στο σάιτ της εταιρείας,nicht war?

Αν προσεξεις, στο τελος του ποστ λεει "πηγη". Κανοντας ενα κλικ εισαι στο οριτζιναλ κειμενο! Απο εκει το ψαρεψα... ;)

guest":3n9cznxi said:
Καλησπέρα. Σκέφτομαι να ταξιδέψω και εγώ με easyjet για πρώτη φορά (και επίσης πρώτη φορά στο εξωτερικό).
Εχω όμως ορισμένες απορίες.
1. Κλείνω κανονικά τα πάντα από το διαδίκτυο, πηγαίνω στο Ελ.Βενιζέλος και εκεί υπάρχει κάποιο stand της easyjet όπου δίνω τις αποσκευές και μου δίνουν την κάρτα επιβίβασης?
2. Υπάρχει έξτρα χρέωση για τις αποσκευές που θα παραδόσω? Γιατί στο site λέει στην κατηγορία "παραδοθέντες αποσκευές" 11 ευρώ η μία (έως 20 κιλά). Δηλαδή εγώ πχ που θέλω να πάω Ρώμη 43.99 το εισιτήριο είναι μόνο για εμένα και μία χειραποσκευή συγκεκριμένων διαστάσεων. Εαν θέλω και βαλίτσα είναι επιπλέον 11 ευρώ έτσι?. Άρα για να πάω Ρώμη χρειάζομαι 54.99 συνολικά 1 άτομο μία χειραποσκευή και 1 βαλίτσα έως 20 κιλά. 'Η κάνω λάθος?
3. Υπάρχει κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας με τη συγκεκριμένη εταιρεία γιατί στο site της δε βρήκα τίποτα....
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

1. Κλείνεις κανονικά μέσω internet και πηγαίνεις στο Ελ.Βενιζέλος για check-in στο νούμερο που θα γράφει η οθόνη με τις πληροφορίες. Πχ πτήση Αθήνα-Μιλάνο Easyjet Αναχώρηση κλπ Check-in στο 27. Πας στο 27 και κάνεις check-in.

2. Εάν θες και δεύτερη αποσκευή (εκτός από αυτή που περιλαμβάνεται στην τιμή) πληρώνεις εξτρά. Αλλά αν τα στριμώξεις και στη χειραποσκευή, μπορείς να γλιτώσεις τα εξτρά. Χειραποσκευή δε σημαίνει απλή τσάντα, μπορείς να πάρεις μια βαλίτσα ικανών διαστάσεων (εντός ορίων).

3. Έχει στο site ένα τηλέφωνο αθηναϊκό, αλλά σε συνδέει με Αγγλία νομίζω, όπου θα συνεννοηθείς με ξένους υπαλλήλους της εταιρείας.

Άρα στο παράδειγμα που έφερα παραπάνω θα πληρώσω 43.99 μόνο, για 1 άτομο μια χειραποσκευή και μια βαλίτσα που θα παραδώσω. Εάν θέλω να πάρω και 2η βαλίτσα τότε θα πληρώσω τα έξτρα 11 ευρώ έτσι?
Αν όμως κλείσω για μια βαλίτσα και στο Ελ .Βενιζέλος πάω με 2 τότε θα πληρώσω για τη 2η ή θα αρνηθούν να την πάρω μαζί μου?

δε θα σε αρνηθουν για τη δευτερη βαλίτσα.

απλά αν το κάνεις το site την ώρα της κράτησης πληρώνεις πιο φθηνά ενώ λαστ μινετ στο αεροδρομιο είναι πιο ακριβά.

guest":1m1f9esa said:
Άρα στο παράδειγμα που έφερα παραπάνω θα πληρώσω 43.99 μόνο, για 1 άτομο μια χειραποσκευή και μια βαλίτσα που θα παραδώσω. Εάν θέλω να πάρω και 2η βαλίτσα τότε θα πληρώσω τα έξτρα 11 ευρώ έτσι?
Αν όμως κλείσω για μια βαλίτσα και στο Ελ .Βενιζέλος πάω με 2 τότε θα πληρώσω για τη 2η ή θα αρνηθούν να την πάρω μαζί μου?

Συγγνώμη αν δεν έγινα κατανοητός!
Στα 43,99 περιλαμβάνεται ΜΟΝΟ μια χειραποσκευή συγκεκριμένων μέγιστων διαστάσεων και βάρους. Αυτή μπορεί να είναι τσάντα/βαλίτσα/ότι θες, αρκεί να είναι εντός των μέγιστων ορίων. Αυτή θα την πάρεις μαζί σου στην καμπίνα στο αεροπλάνο.
Οτιδήποτε εξτρά, θα χρειαστεί να το δώσεις στο check-in για να το φορτώσουν στο χώρο των αποσκευών του αεροπλάνου και φυσικά να το πληρώσεις επιπλέον (τα 11 ευρώ που λες, ανά διαδρομή).

ΥΓ: Πολλές φορές βλέπω πολλούς να κουβαλάνε κάτι βαλίτσες τέρατα στην καμπίνα (ως χειραποσκευές) και να μην τους λέει τίποτα κανείς, αλλά αυτό είναι θέμα αυστηρότητας της εταιρείας/ τύχης.

Doggas κάτι σε έχει μπερδέψει μάλλον με την μετάφραση του site στα ελληνικά. Αυτό που το site μεταφράζει ως "χειραποσκευή", είναι η κανονική αποσκευή που δίνουμε στο check-in και πάει στο cargo-bay του αεροσκάφους, από αυτές που συνήθως αποκαλούμε "βαλίτσες". Αυτήν δηλώνεις. Οι χειραποσκευές που εμείς γνωρίζουμε και κρατάμε στα χέρια μας, αυτές που έχουν συγκεκριμένες μέγιστες διαστάσεις και υπάρχει ειδικό καλαθάκι στα γκισέ για να μετράς το μέγεθός τους και να δεις αν μπορείς να τις πάρεις στην καμπίνα μαζί σου, είναι δωρεάν (μέχρι μία, αλλά ουκ ολίγες φορές έχω ταξιδέψει με περισσότερες, αλλά με τρόπο ---> π.χ. είχα σακίδιο πλάτης τίγκα σε βάρος κ όγκο με πράγματα και κρατούσα και βαλιτσάκι τύπου κάμερας στα χέρια εξίσου φορτωμένο. Ταυτόχρονα η γυναίκα μου με σακίδιο πλάτης και κλασσική ευμεγέθη γυναικεία τσάντα παραμάσχαλα, περάσαμε άνετα για Βερολίνο, αλλά και το ίδιο στην επιστροφή μας για Αθήνα. Απλά, όταν πήγα στο γκισέ για check-in, δεν τα είχα τα πράγματα μαζί μου, δεν ήθελα να προκαλέσω κιόλας).

Πάντως σε πολλά αεροδρόμια το ειδικό καλαθάκι για την "μέτρηση" της χειραποσκευής υπάρχει και στο gate. Οπότε υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπίσεις πρόβλημα εκεί.

που το έχεις δει αυτό; Εγώ Βενιζέλο, Βιέννη, Άμστενταμ το έκανα πολλές φορές αυτό με την μακαρίτισσα skyeurope (δεν πλήρωνα τπτ, κ πέρναγα την βαλίτσα μου που ήταν στα όρια [αλλά αυτοί θα έλεγαν ότι δεν ήταν] κανονικά)

εννοει για την easy jet οχι για την sky europe o χρηστος. Και όντως πολλες εταιρείες έχουν το ειδικο καλαθάκι για τις χειραποσκευες.