Doggas κάτι σε έχει μπερδέψει μάλλον με την μετάφραση του site στα ελληνικά. Αυτό που το site μεταφράζει ως "χειραποσκευή", είναι η κανονική αποσκευή που δίνουμε στο check-in και πάει στο cargo-bay του αεροσκάφους, από αυτές που συνήθως αποκαλούμε "βαλίτσες". Αυτήν δηλώνεις. Οι χειραποσκευές που εμείς γνωρίζουμε και κρατάμε στα χέρια μας, αυτές που έχουν συγκεκριμένες μέγιστες διαστάσεις και υπάρχει ειδικό καλαθάκι στα γκισέ για να μετράς το μέγεθός τους και να δεις αν μπορείς να τις πάρεις στην καμπίνα μαζί σου, είναι δωρεάν (μέχρι μία, αλλά ουκ ολίγες φορές έχω ταξιδέψει με περισσότερες, αλλά με τρόπο ---> π.χ. είχα σακίδιο πλάτης τίγκα σε βάρος κ όγκο με πράγματα και κρατούσα και βαλιτσάκι τύπου κάμερας στα χέρια εξίσου φορτωμένο. Ταυτόχρονα η γυναίκα μου με σακίδιο πλάτης και κλασσική ευμεγέθη γυναικεία τσάντα παραμάσχαλα, περάσαμε άνετα για Βερολίνο, αλλά και το ίδιο στην επιστροφή μας για Αθήνα. Απλά, όταν πήγα στο γκισέ για check-in, δεν τα είχα τα πράγματα μαζί μου, δεν ήθελα να προκαλέσω κιόλας).