Easyjet στην Ελλάδα

• Thread starter john
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Συν βέβαια το ότι αν κάνεις πτήση για Λονδίνο πες το σκέφτεσαι και το seatpitch, το σκέφτεσαι και το κρασί και το φαγητό κλπ. Τώρα στο Αθήνα-Ηράκλειο σιγά το πρόβλημα αν δε βγάλουν αναψυκτικό! GOOD NEWS!!

Έχοντας πλέον αρκετές πτήσεις με Easyjet στο ενεργητικό μου μπορώ να πώ με βεβαιότητα ότι το seatpitch δεν είναι "απελπιστικό".
Μπορώ να πώ ότι είναι περίπου το ίδιο η πιο άνετο από αρκετά αεροσκάφη της Aegean (ειδικά αν το συγκρίνεις με ορισμένα 737που είχε και χρησιμοποιούσε σαν charterαδικα αλλά που τα έβαζε μπαλαντέρ Παντού...) αλλά και από πολλές άλλες εταιρείες που δεν είναι LC.
Η σημαντικότερη διαφορά είναι στην έλλειψη ανάκλησης του καθίσματος την οποία όμως έλλειψη την θεωρώ θετική για τόσο μικρές πτήσεις (30' μέχρι και 4 ώρες) γιατί αν δεν σας έχει τύχει ο μπροστινός σας να είναι σε όλη την πτήση με το κάθισμα ξάπλα ώστε να μην μπορείς (ιδιαίτερα αν κάθεσαι παράθυρο ) ούτε τουαλέτα να πας σας εύχομαι να μήν σας τύχει..............

Αυτο ας το δουν μερικοι ως απαντηση στο οτι η Ryanair δε θελει να πεταει στην Ελλαδα λογω των τελων των αεροδρομιων.
Εφοσων μια low cost εταιρια ειναι ηδη εδω και ετοιμαζεται και για εσωτερικο, πλεον γινεται καπνος αυτος ο "μυθος".

Απο την αλλη, περιμενω να δω αντιδρασεις.Μη ξεχναμε, αυτη η κινηση γινεται σε μια εποχη(τo 2010/11)που το σχεδιαγραμμα της νΟΑ αναφερει οτι θα ειναι σχετικα κερδοφορα χρονια για εκεινη(χωρις να υπολογιζει την παραμετρο Easyjet).το ιδιο υπολογιζαν και στην Athens Airways. Επισης θα γινει και μεγαλη ανακαταταξη στις "αγονες γραμμες". Ολα αυτα ισως πιεσουν τις Ελληνικες εταιριες αρκετα αν δεν υπαρξει καποια αντιδραση.

Ας μην το συγκρίνουμε με τη Ryanair, η Εasyjet πετάει έτσι κ αλλιώς από ακριβά κ κεντρικά αεροδρόμια (MAN,AMS,CDG,BRU κτλ) με υψηλούς φόρους.

Καλησπέρα. Σκέφτομαι να ταξιδέψω και εγώ με easyjet για πρώτη φορά (και επίσης πρώτη φορά στο εξωτερικό).
Εχω όμως ορισμένες απορίες.
1. Κλείνω κανονικά τα πάντα από το διαδίκτυο, πηγαίνω στο Ελ.Βενιζέλος και εκεί υπάρχει κάποιο stand της easyjet όπου δίνω τις αποσκευές και μου δίνουν την κάρτα επιβίβασης?
2. Υπάρχει έξτρα χρέωση για τις αποσκευές που θα παραδόσω? Γιατί στο site λέει στην κατηγορία "παραδοθέντες αποσκευές" 11 ευρώ η μία (έως 20 κιλά). Δηλαδή εγώ πχ που θέλω να πάω Ρώμη 43.99 το εισιτήριο είναι μόνο για εμένα και μία χειραποσκευή συγκεκριμένων διαστάσεων. Εαν θέλω και βαλίτσα είναι επιπλέον 11 ευρώ έτσι?. Άρα για να πάω Ρώμη χρειάζομαι 54.99 συνολικά 1 άτομο μία χειραποσκευή και 1 βαλίτσα έως 20 κιλά. 'Η κάνω λάθος?
3. Υπάρχει κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας με τη συγκεκριμένη εταιρεία γιατί στο site της δε βρήκα τίποτα....
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Παλι υπαρχουν φημες για δρομολογια στο εσωτερικο της Ελλαδας απο το ερχομενο καλοκαιρη, αντε να δουμε!

Ναι λένε και για πτήσεις Αθήνα-Γιάννενα... Άμα κάνει η easyjet αυτή την πτήση εγώ θα κάνω δέκα τούμπες....

και απο εμένα αλλες τοσες :banana:
εχουμε καμια επισημη ανακοινωση για το θεμα?

Ναι βρε παιδιά, από πού αντλείτε τέτοιες πληροφορίες και δη αυτό το ΑΤΗ-ΙΟΑ...?? :shock:

Απο εδω (που ειχε αναρτηθει στο φορουμ εδω και αποτι βλεπω ειναι και το ιδιο κειμενο με το αποκατινο που παραθετω )... Κατι με λεει οτι δεν τα διαβασες προσεκτικα τα ποστ.. ;)

MUCblog":aeen81n3 said:
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Easyjet θα πετάξει αρχικά από Αθήνα για Θεσσαλονίκη και σταδιακά θα πραγματοποιεί δρομολόγια από Αθήνα για Ηράκλειο, Ρόδο, Κέρκυρα, Αλεξανδρούπολη, Ιωάννινα.

Και παλι μη βαρας (-τε) εμενα, απο την εγκριτη hellenicbusiness ειναι το αρθρο... ;)