E-Check από Aegean

Τις καλησπέρες μου από το βροχερό DUS. Οι γιορτές τελειώνουν, και σύντομα γυρίζω Χανία, με A3 (τι άλλο τέτοια εποχή). Η Ερώτηση μου είναι το web checkin, καθώς η δεύτερη πτήση μου (ATH-CHQ) είναι με ΟΑ. (κλεισμένο ενα εισητήριο μέσω του site της Α3). Σε επικοινωνία μου με την εταιρία, αν μπορώ να κάνω web checkin και για τις 2 πτήσεις μου έδωσαν απλα την απάντηση οτι για το δευτερο σκέλος δεν μπορώ να κάνω check in μέσω νετ γιατί στο σύστημα δεν εμφανίζεται η απεικονιση του αεροσκάφους. Δεν μου απάντησαν όμως τις εναλακτικές μου. και σε μετερώτηση δεν έχω πάρει απάντηση. οπότε και στρέφομαι εδώ.

Θεωρητικά μπορώ να κάνω web check in για το DUS-ATH, και παραδίδοντας την βαλίτσα να κάνω τσεκ ιν για το ΑΤΗ-CHQ? ΤΟ νέο με το υποχρεωτικό self-check in, αν θυμάμαι καλά δεν ισχύει ακόμα για DUS, θεωρητικά θα έχει counter. Αλήθεια, αν είχε self check in, θα με άφηνε να κάνω το 2ο σκέλος? γιατί λογικά αν δεν σε αφήνει απο νετ, γιατί να σε αφήνει από το μηχάνημα? Και στην τελική, γιατί δε στέλνουν εναν παντέρμο αριθμό να κάνω check in απο το site της ΟΑ?

Θα μπορούσα βέβαια να κλείσω με την επόμενη της Α3, και να έμενα στο Βενιζέλος για 1 ώρα ακόμα, αλλά 30-40 ευρώ παραπάνω που είχε, δεν είχα σκοπό να τα δώσω.

Τέλως πάντων, αν κάποιος γνωρίζει κάτι ή είχε αντίστοιχη εμπειρία, i ll be grateful

Καλές γιορτές σε όλο το φορουμ

Αγαπητέ angel, κατά τη γνώμη μου πολύ καλά έκανες και έκλεισες την φθηνότερη πτήση. Το πως θα γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις το check-in είναι κάτι που πρέπει να λύσουν οι ίδιοι.
Για το DUS πάντως, πριν λίγες μέρες που πετούσα είχε 2 checkin counters οπότε σίγουρα θα μιλήσεις με άνθρωπο και όχι με μηχάνημα. Θα πρέπει φυσικά να σου δώσουν όλα τα boarding pass και να στείλουν την βαλίτσα απευθείας στο CHQ.
Καλό ταξίδι.

Μόλις έμαθα το χρόνο αναμονής στο drop off counter, σήμερα το πρώι, στο Ελ. Βενιζέλος.
Μιλάμε για μεγάλη αναβάθμιση υπηρεσιών, ΜΟΛΙΣ 1 (μια) ώρα. :wall: :wall:

Τι περιμένεις αν πάνε όλοι εκεί!!!

Παρενθεση:
Απο προσωπικη εμπειρια γνωριζω οτι αν βαλεις τον αριθμο εισιτηριου σου στο web check-in της ΟΑ θα στο παρει και θα σου κανει κανονικα το check-in στη πτηση! Ουτως η αλλως, σε τετοιες περιπρωσεις, παντα ο operating carrier μετραει, ανεξαρτητα απο το stock εισιτηριου (050 για ΟΑ-390 για Α3) αφου εκεινος σου κανει το check-in. Οπως λοιπον θα πηγαινες στο check-in της ΟΑ για τη πτηση σου, ετσι θα το κανεις και τωρα. Νομιζω οτι δεν θα σου παρουσιαστει προβλημα. Παρεμπιπτόντως. αν το δοκιμασεις, δοκιμασε το με τον αριθμο του εισιτηριου σου, γιατι αλλο συστημα και PNR εχει η Α3 για αυτη τη κρατηση, και αλλο η ΟΑ!

Angel Aviation":3n1i2teg said:
Θεωρητικά μπορώ να κάνω web check in για το DUS-ATH, και παραδίδοντας την βαλίτσα να κάνω τσεκ ιν για το ΑΤΗ-CHQ? ΤΟ νέο με το υποχρεωτικό self-check in, αν θυμάμαι καλά δεν ισχύει ακόμα για DUS, θεωρητικά θα έχει counter.
Τέλως πάντων, αν κάποιος γνωρίζει κάτι ή είχε αντίστοιχη εμπειρία, i ll be grateful
Φιλε Angel δεν εχω την εμπειρια με ενιαιο εισιτηριο που ειναι ΟΛΑ πιο ευκολα αλλα περυσι που πεταγα απο Αμερικη JFK-ATH με delta και μετα με ξεχωριστο εισιτηριο ATH-SMI με Α3 μου εκαναν απ'ευθειας check in στο counter με καρτες επιβιβασης και παραδοση βαλιτσας στη Σαμο. Χρειαστηκε βεβαια να το επαναλαβω αρκετες φορες σε 3 υπαλληλους για να το καταλαβουν... μιας και ηταν ξεχωριστη κρατηση (μεχρι τον κωδικο της Αιγαιου τους εδωσα για να την βρουν - ξερεις τωρα τους αργοστροφους Αμερικανους :D ) αλλα τελικα μου το εκαναν!!! Αν δεν λειτουργησει η προταση του "NFEEFE', θα σου προτεινα σιγουρα αυτο που προανεφερες κι εσυ, να κανεις web check για το DUS-ATH κι οταν παραδοσεις αποσκευες στο drop-off να κανεις και το check in για το ATH-CHQ!
Καλα Χριστουγεννα και Good Luck!

γιατί λογικά αν δεν σε αφήνει απο νετ, γιατί να σε αφήνει από το μηχάνημα?

Αυτό αναρωτιέμαι και εγώ. Σε περιπτώσεις που δεν μπορώ να κάνω web Check-in, μπορώ να το κάνω στο μηχάνημα?
Για παράδειγμα πτήση SKG-MUC-BRU (A3/ LH) με εισιτήριο αγορασμένο μέσω SWISS (σε αυτήν την περίπτωση το σιτε της A3 δεν βρίσκει το εισιτήριο, και στο σιτε της LH θα μπορούσα να κάνω Check-in μόνο για το σκέλος Μόναχο - Βρυξέλλες και εφόσον δεν έχω βαλίτσα....).

Την τελευταία φορά πήγα κατευθείαν στο Business Check-in (έχω χρυσή κάρτα της LH), αλλά θεωρητικά θα έπρεπε να υπάρχει και άλλη λύση, αφού δεν έχουν όλοι κάποια χρυσή κάρτα....

Σχετικά με την παραπάνω μου ερώτηση λοιπόν. To DUS-ATH web check-in...όπου η εφαρμογή σε προτρέπει το δευτερο σκέλος του ταξιδιού να κάνεις check in από το site της ΟΑ, όπως προηγουμένος με είχε ενημερώσει συμφορουμίτης, κάτι το οποίο και δούλεψε μια χαρά. Απορώ γιατί δεν μπορούσαν να μου το πουν αυτό και από την εξυπηρέτηση όταν μου απήντησαν.

Το DUS-ATH λοιπόν έγινε, και περιμένω να γίνει και το ATH-CHQ me codeshare OA!

Τέλως πάντων,,, καλό μου ταξίδι

Χρόνια πολλά.

3 φ'ιλοι ταξιδέψαμε σήμερα για SVG μέσω FRA. Το ATH - FRA έγινε με Α3 codeshare με LH, ενώ το Β' σκέλος έγινε με Lufthansa Cityline.

Από χτες, χωρίς να έχουμε συννενοηθεί, έκανε ο καθένας μόνος του απόπειρα για web-check in. Και οι 3, κάναμε από το site της Α3 κανονικό e-check για το σκέλος μέχρι Φρανκφούρτη. Στο σκέλος FRA-SVG, μας τσέκαρε αλλά χωρίς να μας δώσει επιλογή θέσης.

Είχαμε κάνει και οι 3 κοινή κράτηση μέσω πρακτορείου (ίδιο booking code).

Φτάσαμε στο Βενιζέλο σήμερα το πρωί, πήγαμε στο drop-off της LH (που δεν είχε κ κόσμο) και επιχειρήσαμε να επιβιβαστούμε. Ο ένας τα κατάφερε - οι άλλοι δύο είχαν πρόβλημα: και οι 3 είχαμε boarding pass για το FRA-SVG στην θέση 22F. Μετά από μικρή διαβούλευση των υπαλλήλων, άλλαξαν θέση στους 2 από τους 3 και ταξιδέψαμε χωρίς περεταίρω προβλήματα.

Επειδή είναι η δεύτερη φορά που αντιμετωπίζω πρόβλημα με το e-check της Aegean,
επειδή μετά από προτροπή των υπαλλήλων της τηλεφωνικής εξυπηρέτησης της Α3, αναγκάστηκα να κάνω κι άλλα τηλεφωνήματα στο call center της Lufthansa από το κινητό μου (με χρέωση εξωτερικού),
επειδή για δεύτερη συνεχόμενη φορά ταξιδεύω σε θέση που δεν με βολεύει χωρίς να φταίω,
επειδή οι υπάλληλοι παραδέχονται και μόνοι τους ότι το web check "δεν λειτουργεί και πολύ καλά, συγνώμη"
και επειδή είναι πολύ εύκολο να βρω άλλη εταιρία για να με πηγαίνει στη Νορβηγία:

Δεν ξαναπατάω σε πτήση της Α3 (πέραν από αυτή της επιστροφής μου την άλλη εβδομάδα).

Κρίμα, θα μου λείψουν οι ανήλικες αεροσυνοδοί.

Γιατι δεν το κανατε "ενα" κατευθείαn με LH από ATH?