Coronavirus και Aegean - Εξελίξεις και επιπτώσεις

pet":2r9d0lcl said:
teris3":2r9d0lcl said:
Μου ηρθε σημερα το voucher το οποιο ειναι ΕΝΑ με την συνολικη αξια των 2 σκελων της πτησης μου!

Δε νομίζω να έχεις πρόβλημα με τη χρήση του καθώς αν το ποσό του εισιτηρίου είναι μικρότερο του voucher, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον ίδιο κωδικό voucher και για το επόμενο εισιτήριο σου.
Δεν νομίζω να προσθέτεις κάτι που δεν το ξέραμε στη συζήτηση.

tech_is_in_the_air":2r9d0lcl said:
Ναι αν οι δύο πτήσεις ήταν σε μια κράτηση τότε σου έρχεται ένα voucher. Αν όμως είχες δύο πτήσεις σε δύο ξεχωριστές κρατήσεις τότε παίρνεις ξεχωριστά voucher.
Ακριβώς. :great:

ΑRe: Coronavirus και Aegean - Εξελίξεις και επιπτώσεις

Ποστάρω εδώ λόγω ότι η συγκεκριμένη προσφορά γίνεται λόγω covid 19 Τώρα, η κράτησή σας θα σας περιμένει για 14 ημέρες!
Ισχύει για κρατήσεις έως και 6/6/2020, για ταξίδια από 1/7/2020 έως και 31/8/2020..... https://el.aegeanair.com/organoste/pros ... 1476725288

Εάν η πτήση ακυρωθεί ενδιάμεσα τι γίνεται με το ποσό ?

*Ισχύει αντίτιμο δέσμευσης (3 EUR για πτήσεις εσωτερικού και 6 EUR για πτήσεις εξωτερικού) ανά επιβάτη. Η χρέωση δέσμευσης δεν επιστρέφεται.*

Θα ήταν τίμιο να συμψηφίζεται το ποσό με το κόστος της κράτησης, αν τελικά ταξιδέψει ο επιβάτης.

Επίσης :

*Δεν ισχύει για εισιτήρια εξαργύρωσης ή όταν γίνεται χρήση εκπτωτικών κωδικών ή κωδικών eVoucher.*

Φαίνεται ότι περάστηκαν και οι ακυρώσεις του Σεπτεμβρίου. Μόλις μου ήρθε ακύρωση HAM-ATH 16/09.

Και μένα ακύρωθηκε SKG - BCN για Σεπτέμβριο.
(Αν ζητήσω να μου την αλλάξουν μέσω Αθηνας υπάρχει πιθανότητα να μην μου χρεώσουν διάφορα;)

Μόλις μου ακυρώθηκε και εμένα ακόμα μία για 29/Σεπ απο Αθήνα. Αρχίζει να ξεφεύγει η κατάσταση πλέον.
Τα έγραψα και παλιότερα. Μάλλον δεν θέλουν να πετάξουν, δεν τους φταίει κανείς άλλος πια.

chr04":2ouyn52a said:
(Αν ζητήσω να μου την αλλάξουν μέσω Αθηνας υπάρχει πιθανότητα να μην μου χρεώσουν διάφορα;)
Ουσιαστικά έχουν υποχρέωση να σε πάνε από τον αρχικό προορισμό στον τελικό με εναλλακτική πτήση, άρα δεν θα πρέπει να πληρώσεις διαφορά. Άλλαξα λόγω ακύρωσης ένα ATH-HAM σε ATH-MUC-ΗΑΜ χωρίς να πληρώσω διαφορά.

Το ίδιο σε μένα τον Αύγουστο στο SKG-BRU, μου το άλλαξαν δωρεάν μέσω Αθήνας.

Και όντως, βλέπω ότι ακυρώθηκαν τώρα και 2 πτήσεις (SKG-BRU και BRU-SKG) τον Σεπτέμβριο, αυτή τη στιμγή φαίνεται ότι το άλλαξαν και αυτόματα μέσω Αθήνας, τουλάχιστον έτσι εμπφανίζεται τώρα στη κράτησή μου. Που όμως στη μία περίπτωση δεν μπορώ να δεχτώ, δεν μπορώ να φύγω 11.00 το πρωί αντί 20.00 το βράδυ...

Και όπως φαίνεται, θα ακυρωθεί και το Σεπέμβριο η βραδινή πτήση MUC-SKG, δηλ. δεν υπάρχει ούτε η εναλλακτική μέσω Μονάχου όταν χρειάζεσαι απογευματινή / βραδινή πτήση.

Πώς θέλουν να αυξήσουν ξανά τη ζήτηση, εάν ακυρώνουν τη μία πτήση μετά τη άλλη, μέχρι να εξαφανίζεται και η τελευταία δυνατότητα...

Τον Οκτώβριο έχω κράτηση για Μόσχα απευθείας από Θεσσαλονίκη. Μέχρι πριν 2 3 βδομάδες που είδα, πουλούσαν κανονικά εισιτήρια.
Σήμερα επειδή με έζωσαν τα φίδια μπήκα να δω, και ενώ εμφανίζονται οι πτήσεις δεν εμφανίζει διαθεσιμότητα.
Υποθέτουμε ότι πάμε προς ακύρωση κ αυτές;

Μάλλον ναι, το να υπάρχει μεν η πτήση, αλλά χωρίς να δείξει διαθεσιμότητα, γενικά είναι ένα βήμα πριν από την ακύρωση.

Το ίδιο ισχύει και για αρκετές από τις βραδινές πτήσεις στο SKG-MUC / MUC-SKG (Σεπτέμβριο και Οκτώβριο), το διαπίστωσα όταν έψαξα για εναλλακτική της ακυρωμένης μου πτήσης BRU-SKG.

Εκτός εάν είναι όντως γεμάτες, κάτι που όμως για τπήσεις το Σεπτέμβριο / Οκτώβριο το αποκλείω.