Coronavirus και Aegean - Εξελίξεις και επιπτώσεις

chr04":3qrsov7d said:
Τον Οκτώβριο έχω κράτηση για Μόσχα απευθείας από Θεσσαλονίκη. Μέχρι πριν 2 3 βδομάδες που είδα, πουλούσαν κανονικά εισιτήρια.
Σήμερα επειδή με έζωσαν τα φίδια μπήκα να δω, και ενώ εμφανίζονται οι πτήσεις δεν εμφανίζει διαθεσιμότητα.
Υποθέτουμε ότι πάμε προς ακύρωση κ αυτές;

Ναι, 99% θα ακυρωθεί.

chr04":yxv4iank said:
Και μένα ακύρωθηκε SKG - BCN για Σεπτέμβριο.
(Αν ζητήσω να μου την αλλάξουν μέσω Αθηνας υπάρχει πιθανότητα να μην μου χρεώσουν διάφορα;)

Εννοείται πως ΔΕΝ πληρώνεις ούτε λεπτό. Ζητάς ακούσια επαναδρομολόγηση (involuntary rerouting) και όλα καλά (αρκεί να πιάσεις call centre).

Σήμερα είχαμε μπαράζ ακυρώσεων για το Σεπτέμβριο. Την ώρα που δούλευα μια κράτηση για Κροατία, στα τέλη Σεπτεμβρίου, ξαφνικά εξαφανίστηκαν οι πτήσεις, στις οποίες, δευτερόλεπτα πριν είχα κρατήσει θέσεις.

Μήπως απλά προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την δυνατότητα αναστολής εργασίας του 50% του προσωπικού μέχρι και Σεπτέμβριο; Έτσι, βλέποντας ποιές πτήσεις ή δρομολόγια έχουν κάποια πληρότητα ήδη τότε αυτά διατηρούνται, ενω τα υπόλοιπα ακυρώνονται ωστε το 50% του προσωπικού να κατανεμηθεί σε όσο το δυνατόν πιο κερδοφόρες δραστηριότητες;
Αρα για να γλυτώσουν τα μισθολογικά ουσιαστικά χάνουν την όποια επιπλέον κίνηση θα μπορούσε να έχει επανέλθει ως τότε και περιορίζονται αυστηρά στο 50% της δραστηριότητάς τους.

Δεν ξέρω βέβαια πόσο πιθανό είναι να ανακάμψει λίγο περισσότερο η κίνηση και η ζήτηση για Ελλάδα, άλλες εταιρείες να προσαρμοστούν άμεσα και η Λουφτχάνσα πχ να στέλνει στην Αθήνα 747 ελεω υψηλής ζήτησης και χαμηλής διαθεσιμότητας εναλλακτικών πτήσεων είτε απο Γερμανία είτε τράνζιτ και η Α3 να έχει ακόμα μία πτήση την ημέρα και να έχει συνδέσεις με 15 χώρες αντί για 40. Να θέλει να έρθει ο κόσμος στην Ελλάδα και αναγκαστικά αυτό να γίνεται με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία πλην της Α3.
Δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στον τουρισμό, αλλά αν η ροή επανέλθει πέραν ενός σημείου, έχουν συσσωρευτεί ανάγκες και όλος αυτός ο κόσμος κάπως θα πρέπει να πετάξει, και απο οτι φαινεται δεν θα είναι με την Α3.

Προσωπικά νομίζω ότι δεν περιμένουν ζήτηση. Γιατί και οι άλλες εταιρίες ακυρώνουν τη μία πτήση μετά τη άλλη. Σε δρομολόγια όπως ZRH-BRU από τις 5 καθημερινές πτήσεις μέχρι και τέλος Αυγούστου όπως φαίνεται θα μένει μόνο μία, MUC-BRU μάλλον 2 (από 5-7) κλπ. Και μιλάνε για 30-40% του κανονικού προγράμματος μέχρι τον Σεπτέμβριο ή παρόμοιο....

Τώρα τί θα γίνει εάν αυξηθεί η ζήτηση, δεν το ξέρω. Ίσως θα στείλουν μεγαλύτερα αεροπλάνα, ίσως θα επαναφέρουν κάποιες πτήσεις. Μάλλον γι’ αυτό περιμένουν και με τις τελικές ακυρώσεις.

Αν και φυσικά δεν αποκλείεται να εκμεταλλευτούν κάποιες ρυθμίζεις και επιδοτήσεις.

Δλδ μπορεί να μη γινουν κ οι πτήσεις της LX SKG-ZRH τον Σεπτέμβριο γιατι είναι να κλείσω..

Υποθέτω ότι κάποιες πτήσεις θα γίνουν, αλλά όχι απαραίτητο στις μέρες και ώρες που βλέπεις τώρα. Μάλλον παρόμοια με τον Ιούλιο κι Αύγουστο.

Και εάν δεν γίνουν καθόλου/ δεν γίνουν στη μέρα που έχεις κλείσει, η LX θα σου αλλάξει το εισιτήριο δωρεάν σε άλλες πτήσεις (άλλη μέρα ή μέσω Αθήνας, Βιέννης, Μονάχου κλπ.).

Με άλλα λόγια: Εάν θέλεις να πας Ζυρίχη και βλέπεις καλή τιμή, τότε κλείσε το εισιτήριο. Ίσως μέχρι τότε θα επιστρέψουν και ξανά λεφτά, εάν θέλεις να ακυρώσεις.... Και απόλυτη σιγουριά φέτος δεν θα έχεις.

Και το ATH-AGP ακυρώθηκε. Συγγνώμη που ρωτάω το -φαντάζομαι- χιλιοειπωμένο, αλλά ποιες είναι οι επιλογές; Λεφτά πίσω φαντάζομαι δεν παίζουν;

Αν θέλεις να πετάξεις, ζητάς rerouting (π.χ. στα Α3-LH-Codeshares μέσω MUC ή FRA, εάν η Α3 δεν πετάει πια καθόλου).

Αν θέλεις να ακυρώσεις το ταξίδι σου, θεωρητικά δικαιούσαι την επιστροφή των λεφτών, στη πράξη όμως πολλές εταιρίες αυτή τη στιγμή δεν πληρώνουν. Η Α3 μάλλον μόνο vouchers δίνει.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Διαβάζω τα ψιλά γράμμα του βάουτσερ και βλέπω το εξής:
"Τα rebooking fees και άλλες χρεώσεις (όπως τέλος έκδοσης, χρέωση αλλαγής ονόματος κτλ) εξαιρούνται από τη συνολική αξία του Credit Voucher."

Άρα πάλι κάτι θα σου ζητήσουν να πληρώσεις! Επίσης είναι εντυπωσιακό γιατί το κράτος νομοθέτησε με την ΠΝΠ το βάουτσερ και στην ΠΝΠ ουσιαστικά λέει: "νομοθετώ αυτό, κατά παράβαση της κοινοτικής οδηγίας". Sorry αν έχουν ξανα-ειπωθεί αυτά, απλά τα βλέπω τώρα και εντυπωσιάζομαι με την διαχείριση της κατάστασης.

Τέλος πάντων, κρίση είναι, θα περάσει!

Επίσης μου ακυρώθηκε μόνο το ATH-AGP, ενώ το AGP-ATH είναι (μέχρι στιγμής) ανέπαφο. Η κράτηση είναι ενιαία.

Μπορώ να ζητήσω όλο το εισιτήριο με βάουτσερ;