Μπορώ να γίνω επαγγελματίας πιλότος;

• Thread starter Thread starter Dealer
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ''ΗΛΙΚΙΑ''.........

koulis":38bsf2q6 said:
Εξαρταται... Αν εισαι στο δημοσιο και βαρεσεις παραιτηση στα 35 ειναι καπως..βαρυ θα ελεγα. Αν παλι εισαι σε ιδιωτικη εταιρεια, λογιστης π.χ. τι κερδιζεις τι χανεις..απο ιδιωτικη εταιρεια σε ιδιωτικη εταιρεια θα πας και αν δε σου κατσει το ιπταμενιλικι ξαναγυρνα λογιστης (με 50000 ευρω λιγοτερα :with: )

το να εισαι στο δημοσιο με 950 μετα απο 15 χρονια, με την περαιτερω μειωση μισθου να σου ''κλεινει το ματι'', με γκριζα μαλλια στα 35 σου απο τις συνθηκες και με την διαθεσιμοτητα πλεον (οποιος δεν το πιστευει πια στις μερες μας, ας ερθει να του δειξω....) , δεν νομιζω οτι συγκρινεται με μια δουλεια που αρχικα και ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ειναι ονειρο ζωης και κατα δευτερο λογο εχει καλυτερες απολαβες........ Σεβομαι την αποψη σου, αλλα στην περιπτωση μου δεν ισχυει..... Το σφαζω το ''δημοσιο'' στο λεπτο......

Evangelos":d3gjzn4y said:
Αν ξαφνικά μπήκε στην τσέπη σου ένα ποσό της τάξης των 120-130.000 ώστε να αγοράσεις fATPL + Type + line 500+ ώρες τότε μπορείς και να το κάνεις.. Αν και έτσι όπως είναι τα πράγματα πιο πολύ για κανένα τζιμπουντί σε βλέπω παρά για Βενιζέλο... Και τη δουλειά σου, αν θέλεις να τελειώσεις κατά τα 37 σου, άντε και τίποτα μήνες νωρίτερα την ξεχνάς...

Μπορεις να μου πεις τους λογους? Δεν ειμαι του χωρου γιαυτο ρωτω και επιμενω. Γιατι οχι Βενιζελο η' καποια αλλη ευρωπαικη εταιρια, αλλα στο Τζιμπουτι οπως λες?

Γιατί αυτή τη στιγμή όσοι απλά έχουμε fATPL δεν ξέρουμε τι να το κάνουμε.. Μόνο για χαρτί υγείας κάνει. Για να βρεις δουλειά, θέλεις και τύπο. Ο οποίος όμως από μόνος του πάει να κάνει παρέα στο προηγούμενο χαρτί εκτός και αν γίνει θαύμα ή έχεις...χαυλιόδοντα. Άρα λοιπόν θέλεις και line. Και εδώ έχουμε περίπου δύο εταιρείες οπότε δεν ελπίζεις και σε πολλά.. Μετά για να μπείς κάπου ζητάνε κατ ελάχιστο πτυχίο με τύπο + 500 on type αν όχι και 1000-1500 total. Και νομίζεις πως θα είσαι ο μόνος που θα τα έχει όλα αυτά? Άρα λοιπόν σε κανένα Τζιμπουντί θα βρεθείς -αν είσαι και λίγο τυχερός- να μαζέψεις αρκετά παραπάνω από όσα αναφέρθηκαν για να έχεις μια σοβαρή πιθανότητα να γυρίσεις κάπου... "πρωτοκλασάτα" !

Φίλε Evangelos σε βρίσκω λίγο υπερβολικό. Συμφωνώ φυσικά ότι όποιος εχει ένα fATPL οι πιθανότητες να βρει δουλειά είναι λίγες, αλλά δεν νομίζω ότι αν κάποιος κάνει type/line/500 hrs δεν θα βρει δουλειά σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα και θα αναγκαστεί να πάει στο Τζιμπουντί. Αυτή είναι βέβαια και η κατάντια του επαγγέλματος... να πληρώνεις εσύ για να δουλεύεις.

Τότε θα χαρώ πραγματικά πάρα πολύ αν μου βρεις μια-δυο αγγελίες να στείλω γιατί ακόμα και για αφγανιστάν μου ζήτησαν 42.000 $ για B732 ή Β727 για ετήσιο συμβόλαιο προς 1500$ το μήνα. Βλέπω το πτυχίο μου να το τρώει ο σκώρος.
Πραγματικά σου μιλάω πάω οπουδήποτε!

gorilas":2vzz316d said:
koulis":2vzz316d said:
Εξαρταται... Αν εισαι στο δημοσιο και βαρεσεις παραιτηση στα 35 ειναι καπως..βαρυ θα ελεγα. Αν παλι εισαι σε ιδιωτικη εταιρεια, λογιστης π.χ. τι κερδιζεις τι χανεις..απο ιδιωτικη εταιρεια σε ιδιωτικη εταιρεια θα πας και αν δε σου κατσει το ιπταμενιλικι ξαναγυρνα λογιστης (με 50000 ευρω λιγοτερα :with: )

το να εισαι στο δημοσιο με 950 μετα απο 15 χρονια, με την περαιτερω μειωση μισθου να σου ''κλεινει το ματι'', με γκριζα μαλλια στα 35 σου απο τις συνθηκες και με την διαθεσιμοτητα πλεον (οποιος δεν το πιστευει πια στις μερες μας, ας ερθει να του δειξω....) , δεν νομιζω οτι συγκρινεται με μια δουλεια που αρχικα και ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ειναι ονειρο ζωης και κατα δευτερο λογο εχει καλυτερες απολαβες........ Σεβομαι την αποψη σου, αλλα στην περιπτωση μου δεν ισχυει..... Το σφαζω το ''δημοσιο'' στο λεπτο......

Μπορει να σου φαινεται μιζερο αυτο που λεω αλλα δυστυχως τα πραγματα ετσι ειναι. Στο δημοσιο θα εισαι με 950 ευρω αλλα θα τα εχεις σιγουρα στη τσεπη, 3:00 θα εισαι σπιτι, τρως, ριχνεις εναν υπνο και απογευμα πας γυμναστηριο, καφε, βολτα και οπου αλλου γουσταρεις συν 1 μηνα κανονικη αδεια το χρονο οποτε θελεις (οχι low seazon) και εισαι αραχτος. Απο την αλλη αν φυγεις και πιασεις δουλεια σε εταιρεια τα λεφτα για Ελλαδα θα ειναι λιγο παραπανω (δηλαδη πανω απο 1500 δεν προκειται να δεις για αρχη) αλλα ξεχνας σαββατοκυριακα, αδειες, απογευματα, χριστουγεννα, πασχα, καλοκαιρι...Κραταω μονο το <<ειναι ονειρο ζωης>>. Αν οντως ειναι ετσι φυγε. Αλλα αν θελεις να φυγεις μονο και μονο επειδη ο μισθος μειωθηκε λογω μνημονιου 200 ευρω ξανασκεψου το...

Παιδιά για να καταθέσω κι εγώ την άποψή μου στο θέμα που συζητάμε.Θα κοιτάμε τώρα ηλικίες, μισθούς, σαββατοκύριακα,αργίες και τα σχετικά; Κι εγώ εργάζομαι σε ΔΕΚΟ αλλά κλείνω το μάτι αν υπάρχει κάτι καλύτερο κι εφόσον πρόκειται για το όνειρο ζωής.Δηλαδή αν μπορεί κάποιος να πετάξει Ελλάδα με αυτές τις χαμηλές αποδοχές και μετά έχοντας την πολύτιμη εμπειρία να εργαστεί σε εταιρία του εξωτερικού με ότι αυτό συνεπάγεται.Αξιοπρεπείς αποδοχές,άριστο roster,συνήθως 5-3 ή 5-4.Για του λόγου το αληθές το 5-4 το εφαρμόζει η RYANAIR.Kι έτσι φυσικά όλα αλλάζουν.Έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε για να μην απογοητευόμαστε!!! :great:

Για του λόγου το αληθές το 5-4 το εφαρμόζει η RYANAIR.

...και σε τοποθετεί σε όποια βάση της θέλει αυτή! Οπότε το να επιστρέψεις σπίτι σου (Ελλάδα) κομμάτι δύσκολο.. Άσε που σε μερικές βάσεις είναι 5/3 το ρόστερ. Εκτός βέβαια αν σε βάλουν Χανιά!! 8)

koulis":yql5uhkv said:
Μπορει να σου φαινεται μιζερο αυτο που λεω αλλα δυστυχως τα πραγματα ετσι ειναι. Στο δημοσιο θα εισαι με 950 ευρω αλλα θα τα εχεις σιγουρα στη τσεπη, 3:00 θα εισαι σπιτι, τρως, ριχνεις εναν υπνο και απογευμα πας γυμναστηριο, καφε, βολτα και οπου αλλου γουσταρεις συν 1 μηνα κανονικη αδεια το χρονο οποτε θελεις (οχι low seazon) και εισαι αραχτος. Απο την αλλη αν φυγεις και πιασεις δουλεια σε εταιρεια τα λεφτα για Ελλαδα θα ειναι λιγο παραπανω (δηλαδη πανω απο 1500 δεν προκειται να δεις για αρχη) αλλα ξεχνας σαββατοκυριακα, αδειες, απογευματα, χριστουγεννα, πασχα, καλοκαιρι...Κραταω μονο το <<ειναι ονειρο ζωης>>. Αν οντως ειναι ετσι φυγε. Αλλα αν θελεις να φυγεις μονο και μονο επειδη ο μισθος μειωθηκε λογω μνημονιου 200 ευρω ξανασκεψου το...

Αν διαβασεις ξανα τις γραμμες μου θεωρω θα βρεις την απαντηση μονος σου. Το γεγονος οτι οι απολαβες ειναι μεγαλυτερες, ειναι εννοειται ενας καλοδεχουμενος παραγοντας. Ακομα κ ιδιες να ηταν, παλι δε θα με ενοιαζε. Θα εβγαζα τα ιδια λεφτα σε ενα περιβαλλον εργασιας που θα με ικανοποιει στο επακρο. Συνεπως το οικονομικο,ξεροντας οτι τουλαχιστον δεν με υποβιβαζει, δεν το κοιτω....... Οσο για αδειες - σαββατοκυριακα - χριστουγεννα - πασχα και ωραρια, πιστεψε με υπαρχουν δημοσια και ''δημοσια''......... Τα περισσοτερα ερωτηματα μου παντως εχουν διεκκπαιρεωθει ειτε απο εσενα ειτε απο αλλες δημοσιευσεις. Οπως και ολους τους αλλους, ευχαριστω και εσενα λοιπον για τις απαντησεις σου και ευχομαι να σου πανε ολα δεξια !

Παντως περα απ οσα ειπωθηκαν παραπανω ξεκινα να ψαχνεις (αν εχεις ηδη το πτυχιο) ταυτοχρονα με τη δουλεια σου στο δημοσιο. Σε περιπτωση που σε καλεσουν τοτε παραιτεισαι απο το δημοσιο.