Αρκεί η ταυτότητα για ταξίδια εντός Schengen;;;

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
και με τις παλιές ταυτότητες ταξιδεύεις -αν μάλιστα δεν έχουν αλλάξει τα στοιχεια σου η αστυνομία δεν στην αλλάζει κι ας έχει περάσει η δεκαετία. Απλώς ενώ ως εθνικό έγγραφο ακόμα και χωρίς λατινικούς χαρακτήρες γίνεται δεκτό απ΄όλες τις χώρες εντός Schenken, μπορεί να πέσεις σε κανέναν περίεργο τελωνιακό που κάνει φασαρία. Εντέλει τηλεφωνούν στην πρεσβεία και σ'αφήνουν να περάσεις (όλο αυτό παίρνει κοντά στη μία ώρα). Αυτό για τον πηγαιμό, στο γυρισμό δεν υπάρχει πρόβλημα..

ακουσα καπου πως η Πολωνια θα ενταχθει στην συνθηκη Schengen στην 1 Ιανουαριου. αληθεια ειναι αυτο ή οχι, ρωταω απλα για να ξερω σε ποιο τεμιναλ θα ειμαι στο ελ βενιζελο στισ 5/1

Καλησπέρα!

Σύμφωνα με τη wikipedia, οι συνοριακοί έλεγχοι καταργούνται στις 21 Δεκεμβρίου για τις επίγειες διελεύσεις και στις 29 Μαρτίου για θαλάσια/αεροπορική είσοδο στη χώρα.
Δεν ξέρω βέβαια αν ισχύει ακριβώς έτσι για τις επίγειες διελεύσεις, γιατί π.χ. μεταξύ Σλοβενίας και Αυστρίας στις 2 Σεπτεμβρίου δεν υπήρχε κανένας έλεγχος. Ξέρει κανείς γιατί;
Επομένως εσύ θα είσαι στις πύλες Α στις 5/1 για Πολωνία.

Εγω περασα τα συνορα Τσεχιας - Αυστριας με αυτοκινητο το Μαρτιο του 2006 και οχι απλα δε μας εκαναν κανενα ελεγχο ,ουτε καν τα διαβατηρια δεν κοιταξαν (νομιζω μονο αυτου που οδηγουσε το αυτοκινητο κοιταξαν το διαβατηριο βιαστικα).

Περυσι,το Νοεμβριο παλι,πηγαινοντας για Λισσαβωνα(ειχα χασει το διαβατηριο και το ανακαλυψα την ωρα που εφευγα για να παω στο αεροδρομιο,οργανωμενη πανω απο ολα) και πηρα την ταυτοτητα μου(η οποια ειναι παλαιου τυπου παρακαλω και την εχω απο το 92-93) και ταξιδεψα μια χαρα.Δε μου συνεβη τιποτα περιεργο ουτε στο Μιλανο που σταματησαμε,ουτε στη Λισσαβωνα.Και το ονοματεπωνυμο μου περιεχει γραμματα του ελληνικου αλφαβητου και μονο,δηλαδη δε διαβαζεται ουτε απο Ιταλους ουτε απο Πορτογαλους .
Κανενα προβλημα λοιπον,εκτος αν υπηρξα αφανταστα τυχερη!

Σύμφωνοι, αλλά όταν πέρασες υπήρχε τουλάχιστον κάποιος συνοριοφύλακας. Ενώ όταν πέρασα εγώ από τη Σλοβενία στην Αυστρία δεν υπήρχε απλά κανείς εκεί. Όπως όταν περνάς από την Αυστρία στην Γερμανία! Αντίθετα, στις 16 Αυγούστου, κάνοντας την αντίθετη διαδρομή, υπήρχε έλεγχος εισόδου στην Σλοβενία, χωρίς έλεγχο εξόδου από την Αυστρία! (Και με λίγη τύχη κατάφερα να πάρω ίσως μια από τις τελευταίες Σλοβένικες σφραγίδες από εκείνο το σημείο).

γεια σας συχαρητηρια για το forum. Αρχες Νοεμβριου θα ταξιδεψω για πραγα με την csa εχω παλια ταυτοτητα (ημ. εκδοσης 1995) και το παλιο διαβατηριο με ληξη 2009(το οποιο δεν ισχυει πλεον) μπορω να ταξιδεψω η θα εχω προβλημα κατα την διαρκεια του ταξιδιου? να βγαλω καλυτερα καινουργια ταυτοτητα?

Υ.Γ. Στη ταυτοτητα εχει ξεκολησει η πλαστικοποιηση στις γωνιες
ευχαριστω

Με το παλιό διαβατήριο σίγουρα δεν μπορείς, είναι άκυρο.

Βγάλε νέα ταυτότητα να έχει λατινικούς χαρακτήρες, για να διευκολυνθείς.
Υποτίθεται ότι βγαίνει αυθημερόν, στην πράξη παίρνει έως μία εβδομάδα.

Τυπικά μπορείς να ταξιδέψεις και με την παλιά, αλλά σκέψου να μπλέξεις με τον Τσέχο ελεγκτή που δεν καταλαβαίνει ελληνικά και σου λέει ότι δεν ξέρει αν είσαι εσύ. :lol:

Edited: Δεν υπάρχει λόγος για quote όταν αναφερόμαστε στο αμέσως προηγούμενο post!

το παλιο διαβατηριο το ειπα γιαυτο ακριβως τον λογω μονο επειδη γραφει λατινικα...εννοω να ταξιδεψω με την παλια ταυτοτητα και αν χρειαστει κατι και δεν καταλαβαινουν να δειξω το παλιο διαβατηριο που γραφει με λατινικα...θα μπορει να καταλαβει η θα εχω τρεχαματα και δεν αξιζει?

Edited: Δεν υπάρχει λόγος για quote όταν αναφερόμαστε στο αμέσως προηγούμενο post!

payton":dp3dsviv said:
το παλιο διαβατηριο το ειπα γιαυτο ακριβως τον λογω μονο επειδη γραφει λατινικα...εννοω να ταξιδεψω με την παλια ταυτοτητα και αν χρειαστει κατι και δεν καταλαβαινουν να δειξω το παλιο διαβατηριο που γραφει με λατινικα...θα μπορει να καταλαβει η θα εχω τρεχαματα και δεν αξιζει?

Πιθανόν να μπορείς να το κάνεις, αλλά σου είναι τόσο δύσκολο να βγάλεις νέα ταυτότητα και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο;

οχι δεν ειναι δυσκολο απλα βαριεμαι την γραφειοκρατεια γιαυτο τον λογω μονο τελοσπαντων θα παω να βγαλω να ειμαι σιγουροσ οτι δεν θα εχω τρεχαματα...ευχαριστω πολυ για την βοηθεια

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.