Αρκεί η ταυτότητα για ταξίδια εντός Schengen;;;

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
giati oxi ?

pantos akh ela me tautothta . mhn sou po kai me ligmeno diabathrio ...
nomizo oti lhgmeno isxyei gia shengen kai meta apo ena xrono apo thn hmeromhnia lhkshs .

edo pou oi germanoi einai pio austhroi exo dei epibates na erxontai me kati athlies tautthtes eite ellhnikesd eite germanikes

Οικογενειακός φίλος, ανώτερος υπάλληλος του Ελληνικού Προξενείου στο Μιλάνο μας έλεγε πριν από καιρό ότι είχε κάνει μεγάλο αγώνα να καταφέρει τους Ιταλούς στο αεροδρόμιο να δέχονται την ελληνική ταυτότητα, εφόσον είναι επίσημο έγγραφο του Ελληνικού κράτους. Οι Ιταλοί συχνά δεν τη δέχονταν, γιατί δεν μπορούσαν να διαβάσουν τα στοιχεία στα ελληνικά, αλλά τελικά τους κατάφεραν. Μιλάω πάντα για την παλιά ταυτότητα που δεν έχει τα στοιχεία με λατινικούς χαρακτήρες και για ταξίδια εντός Schengen. Όσο για την νέα ταυτότητα, σας διαβεβαιώ ότι στη Ρώμη το Μάρτιο τη χρησιμοποιήσαμε κανονικότατα! Νομίζω, όμως, ότι το αν δέχονται την παλιά ή όχι, ακόμα "παίζει" από χώρα σε χώρα, αν και θα έπρεπε να το κάνουν.

Ληγμένο δεν ισχυεί . Περυσι το καλοκαίρι που έλειγε το δικό μου και πήγαιμε με LH ,FRA με άφησαν μόνο και μόνο επειδή η επιστροφή ήταν μία ημέρα πριν την λήξη....αλλά βέβαια,όπως είπατε και με τις ταυτότητες....παίζει να έκαναν λάθος :evil:

basika paizei apo ypallhlo se ypallhlo .
ego oses fores blepo palia tautothta apo anthropous pou menoun germania tour rotao an sthn germania tous dhmiourghsan provlima kai mou eipan oloi os tora oti den eixan kanena provlima .

epishs tonizo se pollous pou epistrefoun argotera apo germania pros ellada oti isos sth germania na exoun provlima oste na kanonisoun kai na kseroun apo prin mhn pou oti den ikseran .

IATA/TASOS":2f4p70fe said:
100 euro gia ena diabathrio ?

farmakeio / apotheke :D

Το Διαβατήριο κοστίζει 54 €. Όμως το Προξενείο δεν είναι στη γειτονιά μου...

Είναι 150 χλμ. Και όπως είπα, συνήθως δε το κάνουν αμέσως αλλά σε λένε να έρθεις σε καμιά εβδομάδα να το πάρεις. Άρα, άλλα 150 χλμ. Οπότε 300 χλμ (και η βενζίνη κοστίζει και αρκετά πλέον). Και αν πρέπει να πάρεις και καμιά μέρα άδεια για το πάνε-έλα... καταλαβαίνετε τι εννοώ. :puke:

Μπορείς να τους ζητήσεις να στο στείλουν..και να τους στείλεις και εσύ τα έγγραφα...Νομίζω! :oops:

dtrach":2dg1esn7 said:
Μπορείς να τους ζητήσεις να στο στείλουν..και να τους στείλεις και εσύ τα έγγραφα...Νομίζω! :oops:

Δυστυχώς όχι. Πρέπει υποχρεωτικά να πας αυτοπροσώπως. Παλιά (όταν υπήρχε και στη πόλη μου Προξενείο) αυτοί σου το έστελναν με το ταχυδρομείο. Όμως τώρα (το Προξενείο Ντίσελντορφ) δεν το στέλνει και σου λένε να πας να το πάρεις.

Θυμάμαι πριν πέντε χρόνια που είχα πάρει το Διαβατήριο που κόντεψα να τους πλακώσω στο ξύλο γιατί δεν το στέλνουν. Πολύ σαχλαμάρες είναι ώρες-ώρες. Τα συστημένα γράμματα γιατί υπάρχουν άραγε :?:

Αλλά θα κατέβω με ταυτότητα και μετά θα πάω σε κανένα ΚΕΠ (όπως είπε ο Χρίστος) και θα το πάρω από εκεί. Πιο εύκολα και οικονομικά.

Καλημέρα,

Είναι να πάω εκτάκτως Φρανκφούρτη την άλλη εβδομάδα, και δεν προλαβαίνω για νέα ταυτότητα ή διαβατήριο.

Πήρα στο Ελ. Βενιζέλος στο τμήμα διαβατηρίων και μου είπαν ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω Διαβατήριο ή Ταυτότητα καινούργια και παλιά. Ρώτησα και την ταυτότητα με ελληνικούς χαρακτήρες και μου είπαν ναι, δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα.

Να είμαι σίγουρος;

Ευχαριστώ

Εγω παντως μια φορα ηθελα να το δοκιμασω αν δουλευει. Εχω ταυτοτητα που εκδοθηκε το 2001 και πηγα αγγλια μαντσεστερ, στην τσαντα μου ειχα το διαβατηριο αλλα για να δοκιμασω εδωσα την ταυτοτητα ο τυπος στο desk δεν ειπε απολυτως τπτ την εβαλε σε ενα μηχανηματακι με ενα φως περασε κατι στο computer του και με αφησε κανονικοτατα να μπω. Αυτο εγινε στο EGCC to 2004.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.