Αρκεί η ταυτότητα για ταξίδια εντός Schengen;;;

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Εγω πηγα Ρωμη με το προχειρο δελτιο ταυτοτητας κανενα προβλημα ουτε απο Ε.Βενιζελος ουτε απο Fioumitzino μονο στο ξενοδοχειο ο ρεσεψιονιστας με ρωτησε με απορια gai couesto?....και του απανταω e..gouesto id greko nuovo!!!! :great:

Re: Επόμενα ταξίδια του airliners.gr

akis_63":34rghyf5 said:
Για την είσοδο στις χώρες εντός ΕΕ αλλά εκτός Σένγκεν αρκεί η κατοχή και επίδειξη ενός επιβεβαιωτικού στοιχείου της ταυτότητας του προσώπου κι όχι απαραίτητα ταξιδιωτικού εγγράφου (πχ διαβατηρίου)

Σε πρόσφατο ταξίδι μου στο Λονδίνο, όταν έφθασα στον έλεγχο διαβατηρίων επέδειξα το διαβατήριό μου (το οποίο είχα πάρει μαζί για τον φόβο των Ιουδαίων). Όμως, σε ερώτησή μου προς την αστυνομικό αν θα μου επιτρεπόταν η είσοδος με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας και μόνο, μου απάντησε "Φυσικά, αρκεί να είναι από τις καινούριες (σσ με λατινικούς χαρακτήρες)".
Ο ακριβής μας διάλογος :
- Would it have been possible to enter the UK using my national ID card?
- Certainly sir, as long as it's one of the new ones.

Ακόμα και παλαιού τύπου να είναι η ταυτότητα,μπορείς να την χρησιμοποιήσεις στο ταξίδι σου κανονικότατα. Οι εκεί τελωνιακές αρχές είναι υποχρεωμένες να βρουν τρόπο να διαβάσουν το όνομά σού. Το μόνο πρόβλημα που ίσως έχεις είναι το γεγονός ότι θα καθυστερήσεις αρκετά αν ο υπάλληλος επιμείνει να βεβαιωθεί ότι είσαι εσύ αυτός που αναγράφει (στην ακαταλλαβίστικη γι' αυτόν γλώσσα) η ταυτότητα.
Φυσικά, να είσαι σίγουρος ότι θα καθυστερήσεις πολύ αν η ταυτότητά σου έχει εκδοθεί όταν ακόμα πήγαινες γυμνάσιο και είχες χαίτη, ενώ τώρα είσαι φαλακρός στα πρωτοδεύτερα "άντα".

Re:

σωστα τα λεσ φιλε μου αν και θα πας στο ανακριτικο τμημα του αεροδρομου και θα παρει ωρα...οσο για την ταυτοτητα στην αγγλια ειδικα θα σου συστηνα να μην το κανεις μιας και μενω αγγλια και ετυχε σε γνωστο με νεα ταυτοτητα να τον ταλαιπωρησουν αδικα....γιατι δεν ηξεραν τι λεει παρολο που ειναι στα αγγλικα...αν και δεν ξερω αν η αγγλια ειναι στην συνθηκη του σενγκεν...δεν ειμαι σιγουρος...παντως απο την πρεσβεια στο λονδινο συστηνουν διαβατηριο...

θα συμφωνησω με τον Αντρεα οσον αφορα την Αγγλια...

Το καλοκαιρι ειχα παει Λονδινο STN και κατα τον ελεγχο διαβατηριων μολις εδωσα την ταυτοτητα μου στην Αστυνομικινα (καινουργια ταυτοτητα), την κοιταγε απο δω , την κοιταγε απο κει...την εβαζε κατω απο φως,μεγεθυντικους φακους κ.α. και στο τελος με αφησε να περασω (σαν να μου εκανε και χαρη) λεγοντας μου οτι ''Την επομενη φορα που θα ερθετε Αγγλια κυριε ,να εχετε το διαβατηριο σας μαζι σας''...
Εγω φυσικα φορτωσα :rant: μολις μου επε ετσι και της απαντησα οτι ''δεν ειμαι υποχρεωμενος να εχω διαβατηριο για να ταξιδεψω Αγγλια'' και εφυγα....

Δηλαδη εγω που εχω κανονισει ενα ταξιδι Ελλαδα - ΗΒ - Ολλανδια να σκεφτω να δωσω το 80ευρω γιατι φανταζομαι ειδικα στην πτηση LHR-AMS θα μου δημιουργησουν προβληματα ε?

Παντως εχω κανει ταξιδια σε Τσεχια και Ουγγαρια ακομα οταν δεν ηταν στο Σεγκεν και η ταυτοτητα μου περασε κανονικα. Μαλλον αυτοι οι Αγγλοι ειναι πολυ αυστηροι...

ΥΓ: Μηπως το να εχω μαζι μου και το ληγμενο μου παλιο διαβατηριο βοηθησει? Μπας και καταλαβουν τι λεει η ταυτοτητα?

παιδες εχει καταντησει ολιγο κουραστικο αυτο ναι μεν αλλα.

Γραφτε ποιες χωρες (βασει νομου) δεχονται ταυτοτητα, ποιες διαβατηριο εντος της ευρωπης. Θελω να παω Ιρλανδια, και δε ξερω τι χρειαζεται να παρω, γτ με εχετε μπερδεψει παρα πολυ

Έχει δωθεί πολλές φορές απάντηση σε αυτό το topic, απλώς κανείς δεν μπαίνει στο κόπο (κλασικά) να διαβάσει τα προηγούμενα post και απλώς ρωτάει κάθε φορά.

Χώρες Schengen:
Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία (29/03/2009), Εσθονία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχία, Φινλανδία
(δεν υπάρχει έλεγχος διαβατηρίου ή ταυτότητας)
Προφανώς όμως θα σας ζητηθεί ένα έγγραφο ταυτοπροσωπίας στο check-in & gate.

Χώρες Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτός Schengen:
Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Κύπρος, Βουλγαρία, Ρουμανία
(χρειάζεται διαβατήριο ή ταυτότητα)

δεν εχει σημασια αν ειναι χωρα segken η οχι .

ολες οι χωρες της ευρωπαικης ενωσης σε δεχονται με την ταυτοτητα σου .

απλα στισ χωρες που δεν είναι σεγκεν περνας διαβατηριακό έλεγχο . ( με την ταυτοτητα σου )

επισης όποιος είναι transit σε χωρα μη σεγκεν, δεν ειναι απαραιτητο να περασει διαβατηριακό έλεγχο, απλα παραμενει στην transit area του αεροδρομιου .

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.