Alitalia

ATH-MXP-DUB-MXP-ATH, κανένα απολύτως πρόβλημα με βαλίτσες, καμία καθυστέρηση τον Δεκέμβριο του 2006.

Μοναδική φορά που έχασα τις βαλίτσες μου (off topic) ήταν με LH στο ATH-MUC-LHR.

Μιλώντας για ακυρωμένες πτήσεις, στο DUB-ORK όταν η Aer Arann δεν μπορούσε να ταξιδέψει λόγω ομίχλης μας έβαλε σε ένα λεωφορείο "express της εταιρείας" το οποίο τελικά ήταν ένα ιρλανδοΚΤΕΛ της γραμμής, και μας έφαγε τα λεφτά του εισιτηρίου.

Η Αθλitalia μπορεί να είναι πιο φτηνή από τις άλλες πάντως το leg space, το ass space και το ground service μου φάνηκαν χειρότερο από low cost carrier. Κανένας λόγος να την προτιμήσει κάποιος όταν μπορείς να πετάξεις με KLM στα ίδια περίπου λεφτά :evil:

Τελικά τα κατάφερα να έρθω Ελλάδα.... Πέταξα το ακυρωμένο σκέλος με BA ... και το FCO--> ΑΤΗ με το πυραυλικο-αεροθούμενο μέσο που ονομάζεται Super MD-80...ααα και όταν περίμενα FCO είδα και αυτά:

1) ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΝΑ ΤΡΑΚΑΡΕΙ ΜΕ ΣΚΑΛΑ...Οταν θα μπορέσω θα ανεβάσω και κάτι photos που τράβηξα απο το συμβαν!

2) Όχημα ground handling να οδηγάει γεμάτο με βαλίτσες...και ξαφνικά πέφτουν 2 βαλίτσες έξω από τα καρότσια στη μέση του πουθενά....και ο οδηγός ούτε που πήρε χαμπάρι τι γινότανε...(βεβαια το είχανε γεμίσει το αμαξάκι σαν να θέλανε να πέσουνε οι βαλίτσες)....οπότε τώρα καταλαβαίνω γιατί χάνονται οι βαλίτσες!! Και επίσης όσοι επόμενοι περάσανε απλά βγάλανε φλας για να αποφύγουνε τις βαλίτσες....Τελικά δεν είμαστε μόνο εμείς οι Έλληνες... το έχει το μεσογειακό ταμπεραμέντο!!

Καλημέρα!

με το πυραυλικο-αεροθούμενο μέσο που ονομάζεται Super MD-80..

Εγω το λατευω αυτο το αεροσκαφος!!!! ειναι πραγματικα πανεμορφο!!! +του οτι ειναι πολυ πιο ανετο απο τα 737! (για τα ελληνικα 737 μλαμε) :twisted:
Forza AZ!!!

Μαλλον εγω ειμαι πολυ ατυχος... Οσες φορες εχω πεταξει Θεσσαλονικη-Μαλπενσα-Χιθροου , Θεσσαλονικη-FCO-Χιθροου παντα μα ΠΑΝΤΑ μια αποσκευη μου μενει πισω... Τελευταια φορα ηταν πριν λιγες ημερες (6/1) Οπου ταξιδευα SKG-FCO-LHR και εμεινε πισω η μια απο τις δυο αποσκευες μου η οποια δυστυχως ηταν ενα ψυγειακι με διαφορα τροφιμα :( Μου την εφεραν χθες αργα το βραδυ (3 μερες μετα) και απο μεσα ελειπε το κρεας που ειχα +οι φετες ( :D ) τις ειχε κατασχεσει το τελωνιο στο LHR παροτι εντος ΕΕ μπορουμε να παιρνουμε οτι θελουμε για προσωπικη χρηση. Τι πρωτοτυπο, ο τελωνιακος δεν θα μας εχει για ΕΕ.

Επειδη ομως παραπαει αυτο με την Αλιταλια, θα ζητησω αποζημειωση και οτι παρω. Φυσικα απο εδω και περα αν δεν μπορω απευθειας τοτε θα διαλεξω swiss !!

Kalhspera se olous. Skeftomai na petakso me AZ 4/4 cdg-ath meso mxp kai 22/4 ath-cdg meso fco ki afto giati exei tn ftinoterh timh 200,27euros!!! Diavasa omos oti paei gia xreokopia. ti me simvoulevete...na to kleiso???

I don't believe there is a problem, I just took 2 (domestic) flights with them this past Monday and Tuesday. The flights were almost full and on time. In fact, on Monday morning I was booked on AZ 1489 FCO-VRN, I arrived at FCO 1 hour prior to departure and they advised that the flight was overbooked so they put me on the Meridianna flight!! I wasn't happy, but I arrived in Verona in time for work. I generally use them in Italy for my domestic travel and have not experienced any major problems.

Sorry I cannot type in Greek, my computer is imported from the US for business purposes and I cannot download Greek Fonts, I'm not very good at Gringlish either.

Safe travels with whichever airline you use.

SB

sb8483":2sbygp0e said:
...Sorry I cannot type in Greek, my computer is imported from the US for business purposes and I cannot download Greek Fonts...

Δεν χρειάζεται να κατεβάσεις τίποτα.
Control Panel > Regional & Language Options > Languages > Details > Add > Greek. :)

Ευχαριστω, δεν το ηξερα, οπως βλεπεις τα καταφερα.

Η ιταλικη κυβερνηση φενεται οτι κατεληξε στο σχημα που θα εξαγορασει εστω και μερικως την Alitalia,και φενεται οτι εχει ριξει πολυ τον πυχη προκειμενου να την ξεφωρτοθει εστω και ετσι.Συγκεκριμενα οι αγοραστες οτου 30% ειναι η ιταλικη τραπεζα Unicredit,AP holding(Air One),τα επενδυτικα σχηματα Τexas Pacific(γνωστο στην Ελλαδα απο την TIM),Maltin Patterson and Managment and Capitali.Εμεις εδω ας περιμενουμε σε καμια 500 χρονια!να ερθει η Star Alliance...και οι συν αυτη.Μεριδιο θα εχει η Air One,για να δουμε...