Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισες!! (Ωχ...πολύ ΚΚΕ μου ακούγεται αυτό...) θέλω την βοήθεια σας.
Αποφάσια μετά από πολύ σκέψη (κυρίως οικονομική) να ταξιδέψω με Alitalia αυτά τα Χριστούγεννα από και προς Λονδίνο.
Έχω κλείσει λοιπόν e-ticket με 285 ευρώ μετ'επιστροφής με τις εξής πτήσεις
(ALL TIMES LOCAL)
16 DEC:
AZ 0201 LHR --> FCO (TERMINAL C) DEPARTING AT 06:40 ARRIVING AT 10:10
AZ 0718 FCO (TERMINAL A)-->ATH DEPARTING AT 14:00
03 JAN
AZ 0719 ATH --> FCO DEPARTING AT 15:05 ARRIVING 16:20
AZ 0210 FCO --> LHR DEPARTING AT 21:15 ARRIVING 23:05!!
ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ :evil: :evil:
= ΒΑΛΙΤΣΕΣ MANAGEMENT
Όπως έχω καταλάβει υπάρχει ένα ιστορικό με την Alitalia και τις βαλίτσες, συνήθως φτάνεις εσύ αλλά όχι και η βαλίτσα στο προορισμό σου.
Μαζί μου θα έχω Laptop και βιβλία (όσα χωράει το βαλιτσακι του Laptop) και όλα τα άλλα ρούχα :shock: κλπ σε βαλίτσα. Προφανώς την βαλίτσα δεν μπορώ να την πάρω μαζί μου
στην καμπίνα. Τι να κάνω; Να την δώσω στην κοπέλα στο LHR και να της πώ να την στείλει κατευθειαν για Ελλάδα (να κάνω και μια προσευχή παράλληλα ότι θα φτάσει
) Να ζητήσω να την παραλάβω FCO και να κανα ξανα check in εκεί (θα προλάβω; αν έχει καθυστέρηση; ) . Τι μπορώ να κάνω σε περίπτωση που χαθεί; Ζητάω αποζημίωση (και τρώμε τα λεφτά την πρωτοχρονιά
); ή περιμένω να μουν την βρουν και να την στείλουν;
Το ίδιο ισχύει και για την επιστροφή...αν και εκεί προσανατολίζομαι να την παραλάβω στο FCO αφού έχω μέγάλο κενό στην ανταπόκριση για να ειμαι σίγουρος.....
Τέλος....υπάρχει κατι ωραίο που μπορώ να κάνω στο FCO (εκτος απο το να λιωσω στην αναμονή) για 4-5 ώρες μέχρι να πάει 21.00 για να φύγω; Υπάρχει περιορισμός αν κρατάω το Laptop στην καμπίνα;
btw: Έκανα search Alitalia στις ξένες εταιρείες και δεν βρήκα άλλο 'σχετικό θέμα', οπότε το έκανα post εδώ....sorry για το off topic