Alitalia

ÏéêïíïìéêÝò åöçìåñßäåò ôùí ôåëåõôáßùí åâäïìÜäùí ìéëïýí ãéá åîáãïñÝò êáé óõã÷ùíåýóåéò ìåôáîý ôùí ìåãÜëùí åôáéñéþí Ç ÂÁ ßóùò óõã÷ùíåõôåß ìå ôçí LH êáé ç ÂÁ êáé ç AF/KL èÝëïõí ôçí IB. Áõôü áöÞíåé ìüíï ôçí AZ Ýîù Ïé åîåëßîåéò óôéò ìåãÜëåò åôáéñßåò áðïäåéêíýïõí ôçí áíÜãêç ôïõò íá åîïéêïíïìÞóïõí ðüñïõò Åðßóçò ç åðéëïãÝò ôïõò åðçñåÜæïíôáé áðü ôçí óõíèÞêç áíïéêôþí ïõñáíþí ìåôáîý ÇÐÁ/ÅÅ. Ç åôáéñßåò äéáôçñïýí ôçò åèíéêÝò ôïõò ôáõôüôçôåò ìüíï ãéá íá ìç ÷Üóïõí ðïëýôéìá slots. Óå áõôü ôï ðåñéâÜëëïí ç ìéêñÝò åôáéñßåò ôýðïõ Á3/ÏÁ ßóùò íá Ý÷ïõí ìéêñüôåñá óõãêñéôéêÜ ðñïâëÞìáôá áðü üôé ç ìåãÜëåò ìéáò êáé Ý÷ïõí ìéêñïýò óôüëïõò êáé ëéãüôåñá ðõêíÜ äñïìïëüãéá.

sxoaa":qx8qr6o6 said:
Η ΒΑ ίσως συγχωνευτεί με την LH και η ΒΑ και η AF/KL θέλουν την IB.

Αυτο το θεωρω ως υπεροψιμο πρωταπριλιατικο αστειο.. Για πολλους και διαφορους λογους η Λουφτχανσα δεν προκειται να συγχωνευθει με την Μπριτις!! ;)

Πάντως η Ναυτεμπορική ον-λάιν έχει ένα ωραίο αρθρο σήμερα, που φαίνεται ολοκάθαρα το πρόβλημα της ΑΖ.
Με κάποια σημεία άξια παράθεσης...
Το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών επισημοποίησε χθες την κατάρρευση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της Alitalia μετά την ανακοίνωση της ιταλικής ιδιωτικής αεροπορικής εταιρίας Air One - του τελευταίου εναπομείναντα ενδιαφερόμενου - ότι αποσύρει την προσφορά της. Ο Ιταλός υπουργός δήλωσε έκπληκτος για την επιλογή της Air One, διαβεβαιώνοντας ότι είχε αποδεχθεί δύο όρους της, την ακύρωση της πώλησης σε περίπτωση εναντίωσης των ιταλικών αντιμονοπωλιακών αρχών και σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων με τα συνδικάτα.
Η Air France-KLM θεωρείται ως ένας "φυσικός" υποψήφιος αγοραστής της Alitalia, καθώς οι δύο εταιρίες συμμετέχουν σε ποσοστό 2% στο μετοχικό κεφάλαιο η μία της άλλης, αλλά ο γαλλο-ολλανδικός αερομεταφορέας έχει βάλει, αυτή την περίοδο, στο στόχαστρο του την ισπανική Iberia.
Η Air One, η αμερικανική ιδιωτική εταιρία επενδύσεων Texas Pacific Group και η ρωσική αεροπορική εταιρία Aeroflot άφησαν να εννοηθεί ότι ενδέχεται να ενδιαφέρονται εάν βελτιωθούν οι όροι πώλησης της Alitalia.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/07/19/1359383.htm
@Akis Μπέρδεψα λίγο τα μπούτια μου πριν :)

Παραιτηθηκε το βραδυ της Τριτης ο προεδρος της εταιρειας κ. Berardino Libonati, μετα απο 5μηνη μονο θητεια.. Αιτια της παραιτησης του ητανε οπως ο ιδιος δηλωσε η αποτυχια της πωλησης της εταιρειας. Η ιταλικη κυβερνηση πρεοτεινε στη θεση του τον κ. Maurizio Prato. Περισσοτερες πληροφοριες αναμενεται να δωθουν σημερα Τεταρτη στη δημοσιοτητα..

Αν την παρουν με τις υγειες τους!!!

Καλη τυχη δεν εχω να πω τιποτε αλλο.

Χρησιμοποιουσα την Αλιταλια συστηματικα στο Μιλανο Αθηνα Ρωμη.....μιλαμε για εναν εφιαλτη!!!
Η Συγκρισεις με την -και παλι υπεροχη- Ολυμπιακη ειναι ατυχεστατες και κακιστως γινονται!

DIMITRISMILANO":1wzttvxy said:
Αν την παρουν με τις υγειες τους!!!
Καλη τυχη δεν εχω να πω τιποτε αλλο.
Χρησιμοποιουσα την Αλιταλια συστηματικα στο Μιλανο Αθηνα Ρωμη.....μιλαμε για εναν εφιαλτη!!!
Η Συγκρισεις με την -και παλι υπεροχη- Ολυμπιακη ειναι ατυχεστατες και κακιστως γινονται!

Οι Ιταλοί είναι "καλοπερασάκηδες" σαν τους Έλληνες και θα δυσκολέψουν λίγο τους Γερμανούς αλλά η LH έχει "στρατηγικούς" αλλά και οικονομικούς στόχους για την Ιταλία γενικότερα. Ήδη έχει την Air Dolomiti και μαζί με την SWISS *και την AL* θα είναι Nο.1 στην Ευρώπη. Βέβαια η LH στοχεύει κυρίως σε Ασία τώρα αλλά η ALITALIA είναι καλή περίπτωση ειδικά εάν δεν ενδιαφερθούν KLM-Air France.

Σε ότι αφορά τις υπηρεσίες δεν νομίζω ότι μπορεί να αλλάξει πολύ η ALITALIA αλλά ίσως να είναι μια καλή λύση για την ίδια η συμμετοχή με 49% της LH, σε αντίθεση με την ΟΑ που δεν νομίζω ότι θα εξαγοράσει κανείς οποιοδήποτε ποσοστό....ναι, είναι υπέροχη η ΟΑ, ειδικά για εμάς τους παλιότερους, αλλά καλό θα ήταν να μας μιλούσε για την δική της στρατηγική. Το σχετικό link της LH :
http://www.lufthansa-financials.de/serv ... index.html

Απλα μου φενεται απιστευτο να δημιουργουν οι Γερμανοι προβληματα στην Αιγαιου για τις παρεχομενες υπηρεσιες που ειναι πραγματικα αψογες και απο την αλλη να ζητανε την Αλιταλια που κινδυνεψα να φαω ξυλο οταν ζητησα ενα ποτηρι νερο.
Που σε πτηση μου απο το Παρισι στο Μιλανο το MD αποσυντιθετο πανω στο κεφαλι μου. Ναι μου επεσε στο κεφαλι κομματι της πλαφονιερας που μαλιστα δεν ηταν πλαστικο. Που τα καθισματα ηταν ξεχαρβαλωμενα μεχρι εκει που δεν παει.

Ε οχι με συγχωρειτε

DIMITRISMILANO":10bcu6cr said:
Ναι μου επεσε στο κεφαλι κομματι της πλαφονιερας που μαλιστα δεν ηταν πλαστικο.

Και δεν σε έβαλαν να πληρώσεις την πλαφονιέρα?
Μάλλον δεν θα έσπασε εντελώς.
Λογικά, για να μη σου στείλουν το λογαριασμό, η ζημιά θα ήταν μικρή.
:D :D :D

Οχι αλλα ειχε πολυ πλακα η αντιδραση της αεροσυνοδου (Ναι δουλευουν γυναικες αεροσυνοδοι στην Αλιταλια!). Εμεινε εκπληκτη πηρε το κομματι πηγε στο πιλοτηριο και με ενημερωσε εμφανως ανακουφισμενη οτι δεν επηρεαζει την πτητικη ικανοτητα του αεροπλανου.

Οφφ αλλα πλακα πλακα και γαμω τα αεροπλανα το MDακι, οταν απογειωνεται νομιζεις οτι εισαι σε πυραυλο. Τι να κανουμε ελαφρυτερο φορτιο στα φτερα και μηχανες πισω ισον climb rate!