Aegean Bonus Visa

• Thread starter Thread starter manos_p
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Τηλεφώνησα στην Alpha αλλά γενικότερα δεν βγάζω ποτέ άκρη. Όταν πάω για μετατροπή πόντων από την πιστωτική δεν μου εμφανίζει τους επιπλέον πόντους ενώ στο bonus app τους βλέπω. Η υπάλληλος στην alpha μου είπε ότι οι επιπλέον πόντοι δεν είναι από αγορά και γι'αυτό δεν τους βλέπω στην σελίδα μετατροπής, εννοώντας μάλλον ότι δεν είναι προς μετατροπή.

Εσένα σου εμφάνιζε τους επιπλέον πόντους στην aegean ή δεν πήγες ποτέ να κάνεις μετατροπή χειροκίνητα;

extra info: Μια φορά είχε αποτύχει η συναλλαγή για upgrade challenge σχετικά μεγάλου ποσού, 200 ευρώ (τελικά ήταν θέμα της A3). Τηλεφώνησα στην alpha και μου έλεγε ότι η επιχείρηση ίσως δεν ακολουθεί τα πρότυπα ασφαλείας και γι'αυτό απορρίφθηκε η συναλλαγή, ενώ της τόνισα και τη είπα αρκετές φορές ότι πρόκειται για την Aegean που είναι από τους μεγάλους συνεργάτες του alpha bonus και όχι για ένα eshop της κακιάς ώρας.

Last edited:
Εγώ δεν έχω κάνει ποτέ μετατροπή χειροκίνητα. Τραβιούνται οι πόντοι αυτόματα στο τέλος του μήνα. Έχω δεκάδες φορές κερδίσει πόντους από προωθητικές προσφορές και πάντα μετατρέπονταν όλοι σε μίλια.
Εκτός αν έχει αλλάξει κάτι με τους νέους κανονισμούς και δεν το έχουν ανακοινώσει.

Μετά από ψάξιμο και σε αλλο forum έμαθα ότι επειδή δεν έγινε η απόδοση των ποντων στην ώρα τους και έγιναν μετά από αίτημα μου, αποδόθηκαν σαν ποντοι απλά και όχι σαν συναλλαγής από των Κωτσοβολο. Και έτσι δεν μετατρέπονται.
Εχει συμβεί και σε άλλους, επικοινώνησαν με alpha για να γινει διόρθωση και τους μετέτρεψαν σε μιλια. Έχω κάνει το ίδιο και περιμένω

Σκέφτομαι σοβαρά να καταργήσω την premium Aegean Bonus Visa. Μετά από τα θέματα μη χρησιμοποίησης των κουπονιών που έχω προαναφέρει: Aegean Bonus Visa,
τώρα προσπάθησα να χρησιμοποιήσω σε κανονικό εισιτήριο εξωτερικού κουπόνι για upfront θέση, επιλέγοντας standard θέσεις (γιατί δεν υπήρχε διαθεσιμότητα σε upfront) και δεν το δεχόταν το σύστημα. Έμαθα λοιπόν ότι πλέον το κουπόνι αυτό είναι ΜΟΝΟ για upfront θεση (όχι για standard ή emergency exit) και αν δεν υπάρχει διαθέσιμη upfront απλά το χάνεις.

Μετά προσπάθησα να χρησιμοποιήσω το κουπόνι για fast track επιλέγοντας και το πήγαινε και το έλα. Μου έβγαλε error. Πήρα πάλι να ρωτήσω το λόγο και μου είπαν να στείλω print screen για να το δουν. Μετά την αποστολή με πήραν και μου είπαν ότι ο λόγος είναι ότι επέλεξα και τα δύο σκέλη ενώ έπρεπε να επιλέξω το ένα μόνο. Μπήκα και επέλεξα το ένα μόνο και πάλι μου έβγαλε error. Δεν ασχολούμαι άλλο.
Πάρα πολλές παράμετροι και παραθυράκια για να χρησιμοποιηθούν τα κουπόνια. Οπότε μάλλον δεν υπάρχει λόγος να κρατήσω την premium...

Πριν την ακυρώσεις, φρόντισε να έχεις κάψει τα μίλια σου, γιατί αν ακυρώσεις την κάρτα, χάνεις όσα αχρησιμοποίητα μίλια είχες κερδίσει από τη χρήση της.

Το έχεις πάθει αυτό; Δηλαδή έχεις κάνει κάποια αγορά τα έχεις μετατρέψει και έτσι απλά χάνονται;
Επίσης υπάρχουν και τα μίλια αναβαθμισης σαν δώρο καλωσορίσματος. Μ'αυτό τι παίζει σε περίπτωση ακύρωσης;

Πριν την ακυρώσεις, φρόντισε να έχεις κάψει τα μίλια σου, γιατί αν ακυρώσεις την κάρτα, χάνεις όσα αχρησιμοποίητα μίλια είχες κερδίσει από τη χρήση της.
Αυτό υπάρχει κάπου στους όρους; Αναφέρεσαι στους όρους της κάρτας (όροι Alpha Bank), ή στους όρους του M&B? Είσαι σίγουρος; Έχεις σχετικό απόσπασμα;
Υπογράφει όποιος εκδίδει την κάρτα ό,τι οφείλει να την κρατήσει εφ΄όρου ζωής αλλιώς χάνει μίλια;
Και πως μπορείς να ξέρεις ποιά μίλια ήταν από την κάρτα, ποια από ταξίδια, ποιά από τα Attica κλπ;
Αν εχεις 100.000 μίλια, ένας κουβάς είναι.
Δηλαδή ότα κάνεις εξαργύρωση, δεν υπάρχει επιλογή "θέλω να ξοδέψω εκείνα που είχαν έρθει από την κάρτα"

Οι πόντοι μετατρέπονται αυτόματα σε μίλια κάθε μήνα. Χάνεις τους πόντους του μήνα που δεν έχουν μετατραπεί σε μίλια ή χάνεις και τα μίλια που ήδη είναι στην κάρτα μιλίων;

@GP707: Έγραψε "χάνεις τα μίλια"
Ελπίζω να εννοούσε "χάνεις τους bonus πόντους που είχαν παραμείνει στην Alpha", που είναι και το μόνο που θα έβγαζε νόημα.
Υ.Γ. Οι πόντοι μπορούν να μετατραπούν ανα πάσα στιγμή σε μίλια, δεν χρειάζεται να περιμένεις την αυτόματη μετατροπή στο τέλος του μήνα αν βιάζεσαι

Πάντως ούτε οι Bonus πόντοι θα πρεπε να χάνονται διότι έχεις κάνει την αγορά. Περίεργοι κανόνες