Γενικές (αεροπορικές) απορίες !!!

• Thread starter Thread starter gioannis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ο χρόνος που έκανε να σταματήσει δε νομίζω να ήταν πάνω από 3-4 λεπτά, αλλά ας μην το κουράζουμε άλλο.
Απλά δεν είχα ξαναπρoσέξει αυτή τη διαδρομή και μου έκανε εντύπωση.
Thanks anyway :)

Ασχετο αλλα αφου το θεμα ειναι Γενικες αποριες να ρωτησω και εγω.

Σε προσφατη πτηση απο MXP σε LGAV με καποια εταιρια πανω απο την Βαρη και κατα την διαρκεια της προσεγγισης στο LGAV λιγο πριν το final βιωσαμε την ποιο βιαιη αναταραξη που εγω τουλαχιστον εχω βιωσει ποτε (κανω περιπου 70-80 πτησεις medium haull τον χρονο).
Το αεροσκαφος εκανε μια αποτομη βουτια και ταυτοχρονα πηρε εντονη κλιση αριστερα. Το ¨φαινομενο¨διηρκησε περιπου 5 δευτερολεπτα. Προσωπικα δεν μου φανηκε καιρικο φαινομενο. Ακουσα οτι υπαρχει πιθανοτητα το localizer να τραβηξε το αεροσκαφος στο σωστο glidepath.

Μπορει να ισχυει κατι τετοιο ?

DIMITRISMILANO":mkxwobv9 said:

Σε προσφατη πτηση απο MXP σε LGAV με καποια εταιρια πανω απο την Βαρη και κατα την διαρκεια της προσεγγισης στο LGAV λιγο πριν το final βιωσαμε την ποιο βιαιη αναταραξη που εγω τουλαχιστον εχω βιωσει ποτε (κανω περιπου 70-80 πτησεις medium haull τον χρονο).
Το αεροσκαφος εκανε μια αποτομη βουτια και ταυτοχρονα πηρε εντονη κλιση αριστερα. Το ¨φαινομενο¨διηρκησε περιπου 5 δευτερολεπτα. Προσωπικα δεν μου φανηκε καιρικο φαινομενο. Ακουσα οτι υπαρχει πιθανοτητα το localizer να τραβηξε το αεροσκαφος στο σωστο glidepath.

Μπορει να ισχυει κατι τετοιο ?

Το Localiser δεν ειναι ο Πολυφημος να αρχισει το αεροπλανο στις σφαλιαρες αν δεν ειναι μεσα στο path του. 99% ειχατε μια απλη (και βιαιη, οπως λες) αναταραξη/ριπη ανεμου. Το οτι το αεροπλανο πηρε κλιση αριστερα ειναι πιθανη διορθωτικη κινηση του κυβερνητη να το επαναφερει εκει που πρεπει να ειναι. :wink:

Σιγουρα το καταλαβαινω αυτο και δεν διαφωνω απλα δεν εμοιαζε πολυ σαν καιρικο φαινομενο.
Επρεπε να ησασταν μεσα στο αεροπλανο να δειτε τι εγινε !
Να φωναζουν ολοι σαν να ηρθε η συντελεια του κοσμου και ο Μητσος ο confident να χαμογελαει σαν παιδακι στο λουνα παρκ!

DIMITRISMILANO":1c8mf3is said:

Το αεροσκαφος εκανε μια αποτομη βουτια και ταυτοχρονα πηρε εντονη κλιση αριστερα. Το ¨φαινομενο¨διηρκησε περιπου 5 δευτερολεπτα. .

?
Μαλλον για wake turbulence μοιαζει, μπορει να ηταν κανενα 757 προπορευομενο οποτε... :)

Τελος παντων ολα πηγαν καλα απλα εμοιζα σαν κατι να τραβηξε το αεροπλανο παρα σαν turbulence για αυτο περισσοτερο το εθιξα το θεμα.
Πιθανοτατα να ειναι κατι τετοιο.

thndr_20":1lxv1a49 said:
DIMITRISMILANO":1lxv1a49 said:

Το αεροσκαφος εκανε μια αποτομη βουτια και ταυτοχρονα πηρε εντονη κλιση αριστερα. Το ¨φαινομενο¨διηρκησε περιπου 5 δευτερολεπτα. .

?
Μαλλον για wake turbulence μοιαζει, μπορει να ηταν κανενα 757 προπορευομενο οποτε... :)

Ακριβώς!
Αλλά για να ήταν τόσο έντονο (5 δευτερόλεπτα) πρέπει να ήταν 757-300, ε thndr_20? Το -200 κάνει wake turbulence που κρατά 2-3 νομίζω.. Σωστά τα λέω; :wink:

Δηλαδη ρε παιδια αν ημουνα σε Α319 η 733,734 ποση ωρα πριν ειχε περασει το 757 που μας πεταξε σαν χταποδια κατω ?

DIMITRISMILANO":rlepzeor said:
êáé ï Ìçôóïò ï confident íá ÷áìïãåëáåé óáí ðáéäáêé óôï ëïõíá ðáñê!
lol: :lol: :lol:

ðùðù Ýëéùóá... sorry êéüëáò
Ìïõ èýìéóåò ôïí åáõôü ìïõ üôáí ðáëáéüôåñá óå ôáîßäé áðü ATH-STO ìå ôüôå ôï áåßìíçóôï tristar ðïõ ðåôïýóå êáôÜ ôçí áðïãåßùóç ìðëÝîáìå óå ìéá áðü ôéò ÷åéñüôåñåò êáôáéãßäåò ðïõ Ý÷ù ðåñÜóåé. k Ýâëåðåò óå ìéá öÜóç üëïõò ôïõò óïõçäïýò íá Ý÷ïõíå ÷ëùìéÜóåé áêüìá k áåñïóõíïäïß... k áðü ôçí Üëëç Ýíáí ÌÜíï íá êÜíåé ëåò k ôïí ðÞãáíå óôçí disney land. :roll:

Edit:Ï ìáíïò åßìáé ãù :roll:

Κακα τα ψεμματα ηταν για γελια ειμασταν στα 1500 ποδια υψος και κανα 3αρι χιλιομετρα μακρυα απο ενα λοφακι στην Βαρη και γυριχει και μου λεει μια κυρια διπλα μου.......ευτυχως δεν ακουμπησε το φτερο οταν πηραμε κλιση στο βουνο!