Γενικές (αεροπορικές) απορίες !!!

• Thread starter Thread starter gioannis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Καλημερα σας.
Σχετικα με τα fuel jettisoning procedures:

1)ATC CONTROL,πρεπει να ενημερωνεται αμεσα ωστε να δωσει ειτε στο α/φ που προκειτε να εκτελεσει τη διαδικασια ειτε στα α/φ που ειναι στην περιοχη instructions ωστε να μην υπαρχει αλλη κινηση που θα αντιμετωπισει προβλημα εξαιτιας της διαδικασιας.

2)*Αltitude and Area, To υψος πρεπει να ειναι αρκετο οπως γραψατε και πιο πανω ωστε το καυσιμο να εχει εξατμιστει πριν φτασει στο εδαφος.Το απαραιτητο υψος ειναι ειναι περιπου 6000ft,μπορει ομως να φτασει και ως 4000ft αν εξωτερικες συνθηκες το επιτρεπουν(πχ καλοκαιρι με υψηλες θερμοκρασιες).

3)Drill cards,H ολη διαδικασια γινεται με τη χρηση drill cards(non normal checklist) απο το πληρωμα απο την αρχη μεχρι και το τελος αυτης και η ευθυνη για την ποσοτητα του καυσιμου που θα εξαχθει ειναι του ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ.

*Επισης,η επιλογη της περιοχης δεν εξαρταται μονο απο αλλη κινηση στην περιοχη αλλα τις καιρικες συνθηκες(Εαν εχουν παρατηρηθει κεραυνοι μπορουν ευκολα να <<αναψουν>> ολο αυτο το καυσιμο

Συστημα
Απο το νομο,το συστημα πρεπει να εχει τη δυνατοτητα να εξαγει το απαιτουμενο καυσιμο μεσα σε 15 λεπτα.
Αν καταλαθος το συστημα ειναι σε jetttisoning mode οσο το αεροπλανο ειναι στο εδαφος διακοπτες(squat switches) στο συστημα προσγειωσης απενεργοπειουν το συστημα

Έχω και εγώ μια απορία: έχω ένα εισιτίριο(όχι δικό μου) και γράφει Flight number:ZZ.... Αυτό το ZZ ποιά εταιρία είναι??
Και 1 ακόμα: Του χρόνου μπορεί να πάω JFK μέσω LHR. Πού μπορώ να βρω πτήσεις SKG-LHR

Το ΖΖ που ψάχνεις είναι μια Charter εταιρεία, code: {ZZ} Company name : Hevi Lift κυρίως πετά Cargo

Hevi Lift
PO Box Q596
Queen Victoria Building
NSW 1230 Australia

SKG - LXS πως θα δω δρομολόγια και τίμες .. ;; Γιατί το site της sky express ...

Μία ερώτηση και από εμένα...

Σε αγγελίες για πιλότους, αναφορικά με το μισθό, βλέπω κόστος ανά ώρα.
πχ $25/hr για 1st year FO
και έχει και το πεδίο Guaranteed Pay Hours
όπου λέει
72 Line
75 Reserve
Πόσες είναι τελικά οι Guaranteed ώρες?!?! Είναι 72 αλλά μπορεί να φτάσει +75 ακόμα;
(με ακαθόριστο τρόπο...?)
Οι ώρες αναφέρονται σε μηνιαία βάση σωστά; (και είναι ώρες πτήσης, όχι απασχόλησης)

Ευχαριστώ!

Καλησπερα,μηπως γνωριζει κανεις το operating cost την ωρα ενος erj-145? :thx:

Καλησπέρα σε όλους ! Έχω δει μια φωτογραφία στην προσωπική σελίδα μιας φίλης μου στο "βιβλίο του προσώπου" (ελεύθερη μετάφραση από την αγγλική) στο νέο αεροδρόμιο Λάρνακας και φαίνεται ένα αεροσκάφος της Aeroflot το οποίο έχει 4 κινητήρες και winglets σαν του Α330. Δηλαδή, το αεροσκάφος αυτό φαίνεται να είναι Α340. Αλλά όπως κοίταξα, η εν λόγω εταιρία δεν διαθέτει Α340, δεν διαθέτει καν αεροσκάφη με 4 κινητήρες !! Τι μπορεί να είναι αυτό;

Ευχαριστώ !

Ilyushin_Il-96 προφανώς, άλλα δεν μοιάζει και πολύ με A340 αν θέλεις την άποψη μου! :)