Βάρος αποσκευών

• Thread starter Thread starter Stelios
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Σε μία πτήση με 10 επιβατες να έχουν παραπανίσιο βάρος κατά 10 κιλά, είναι για την εταιρεία σα να μεταφέρει άλλον έναν επιβάτη με την αποσκευή του. Μετά από όλα αυτά, γιατί να σας χαρίσει το υπέρβαρο, όταν η ίδια θα έχει επιβεβαρυμένο κόστος λόγω της αυξημένης κατανάλωσης καυσίμων;

Στο κάτω κάτω, όπως ένα εισιτήριο διέπεται από όρους που περιορίζουν τις αλλαγές, την ελάχιστη και μέγιστη παραμονή, τις ακυρώσεις και οι οποίοι τηρούνται στο έπακρο, γιατί να μην τηρούνται στο έπακρο και εκείνοι οι όροι που ορίζουν το δωρεάν επιτρεπόμενο βάρος;

Συγνωμη αλλα θα παρω 100% το μερος της Α3.Μη κοιτας που στην ΟΑ ΚΑΚΩΣ δε παιρνουν πολλες φορες υπερβαρο στα check-in.Αυτα ουτως η αλλως σε λιγο θα κοπουν.Μη μπερδευουμε το χαριστικό που κανονικά...ειναι ΚΑΡΑΛΑΘΟΣ και δε θα επρεπε να γινεται παρα σε ειδικές περιπτωσεις.

Re: Στην Aegean πλήρωσα 10 Ευρώ για 5 κιλά υπέρβαρο

toy2day":2g0znyci said:
Θεωρώ απαράδεκτο αυτό που συνέβη σήμερα με την Aegean, δεν έχει σημασία που και πότε, αλλά ήταν πτήση εσωτερικού. Πετούσαμε 2 άτομα και είχαμε 45 κιλά (χωρίς χειραποσκευές) και μας έβαλε η Αιγαίου να πληρώσουμε 10 ευρώ τα 5 κιλά υπέρβαρο. Με 8000 μίλια στους τελευταίους 8 μήνες, Semi-flex εισιτήριο 245 ευρώ εσωτερικό πηγαινέλα, να με βάλουν να πληρώσω. Από σήμερα, κόβεται, και συνεχίζουμε ΜΟΝΟ με Ολυμπιακή και Athens. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!
Pssst,φιλαρακι,καλυτερα! Το μεγαλυτερο προβλημα στην Α3 ειναι οι σπασ@@διδες επιβατες σαν εσενα. Που εχουν 1.247.568 μιλια και νομιζουν οτι τους ανηκει η εταιρεια! Καλες πτησες με ΟΑ και Αθενς,λοιπον! (και καλη υπομονη στους συναδελφους που θα σε αντιμετωπισουν!)

Συμφωνώ με τον seven4seven! Ο αριθμός των μιλίων δεν αποτελεί αριθμό...μετοχών!

Οταν έχω ταξιδέψει με ΟΑ αλλά και Α3 και 16 αεροπορικές στο παρελθον πολλάκις με υπέρβαρο (λόγω δουλειάς) και αρκετό μάλιστα, και ουδέποτε μου ανεφέρθη να πληρώσω, και για 5 κιλά πληρώνω στην Αιγαίου, το θεωρώ ξεφτίλα, ειδικά με 235 ευρώ εισιτήριο, για να πετάξω στριμωγμένος σε RJ-112 (και όχι 100!), και στην τελική ανάλυση, ΝΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΠΕΤΑΩ 10 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΝΑΙ, ΕΧΩ ΜΙΛΙΑ, ΝΑΙ, ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΥΧΑΙΝΩ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ. Ακου νομίζω ότι έχω μετοχές.. Τελικά οι εμπορικές πτήσεις γιατί γίνονται, αν όχι για την εξυπηρέτηση του επιβάτη ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΥ???? Χωρίς αυτόν θα χαθεί ο αερο-χαβαλές που βλέπω γενικώς από διάφορους. Ναι κύριοι, μια χαρά πετάω μόνο με ΟΑ και Athens!!! Μπράβο μου, και μπράβο στην Α3 που έχασε έναν σπασαρ@*%δι που και αυτός τους συντηρούσε τόσα χρόνια. Οι καιροί αλλάζουν όμως, και περιμένω την στιγμή που θα ξαναψάχνουν πελάτες με το τουφέκι, άμα συνεχίσουν έτσι..
NFEEFE":1q4t9b3g said:
Συγνωμη αλλα θα παρω 100% το μερος της Α3.Μη κοιτας που στην ΟΑ ΚΑΚΩΣ δε παιρνουν πολλες φορες υπερβαρο στα check-in.Αυτα ουτως η αλλως σε λιγο θα κοπουν.Μη μπερδευουμε το χαριστικό που κανονικά...ειναι ΚΑΡΑΛΑΘΟΣ και δε θα επρεπε να γινεται παρα σε ειδικές περιπτωσεις.

Δηλαδή που από τους 100 επιβάτες περίπου οι μισοί έχουν βάρος από 5-10 κιλά δεν μπορεί να γίνει ΓΙΑ 5 ΚΙΛΑ εξαίρεση το πολύ για δέκα επιβάτες??? Πολύ καλομαθημένους μας έκανε λοιπόν η Aegean...

Δεν εχω καμια σχεση με την AEGEAN.Eιναι αδυνατον να υπολογιζεται ποσα κιλα εχει παρει ο καθενας για να κανουν εκπτωση στο καθε επιβατη που παιρνει λιγοτερα.

Μα αν έχεις μίλια έχεις έτσι κι αλλιώς περισσότερα κιλά επιτρεπόμενα, αν πετάς όσο μας λες πρέπει να έχεις gold status. Τι θέλεις δηλαδή, να σου λένε "πάρε 10 κιλά παραπάνω και πάρε κ μερικά ακόμα γιατί σε συμπαθούμε"; Αφού σου έχουν ΗΔΗ δώσει το benefit για τα μίλια σου! Τέλος πάντων υπάρχουν 10 κανόνες στο εισιτήριό σου, άμα δε σου αρέσουν δεν πετάς. Δε γίνεται να φωνάζεις γιατί δε σε άφησαν να παραβείς τους κανόνες, έλεος δηλαδή.

toy2day":34tjjxyz said:
...το θεωρώ ξεφτίλα, ειδικά με 235 ευρώ εισιτήριο, για να πετάξω στριμωγμένος σε RJ-112 (και όχι 100!), και στην τελική ανάλυση, ΝΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΠΕΤΑΩ 10 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΝΑΙ, ΕΧΩ ΜΙΛΙΑ, ΝΑΙ, ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΥΧΑΙΝΩ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ....
Ναι κύριοι, μια χαρά πετάω μόνο με ΟΑ και Athens!!!
Καλες πτησεις με Seagle Air/Air Comet και Jetsream 41/Dash-8 λοιπον, σου ευχομαι!

Και επισης, για να το κλεισουμε:
ΕΙΤΕ 8000 ΕΥΡΩ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ, ΕΙΤΕ Χ CLASS ΤΩΝ 19 ΕΥΡΩ, ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΝΑ ΤΥΓΧΑΝΕΙΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ (ΚΑΛΗΣ) ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ. ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ.
ΤΟ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΣΕΣ 235 ΕΥΡΩ,ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΚΑΝΟΝΑ.

ΥΓ:Γιατι δεν στελνεις ενα παραπονιαρικο ιμεηλ στην Α3 που δεν σε ρωτησαν πριν αλλαξουν τη διαμορφωση των RJ,ενω ταξιδευεις τοσα χρονια και εχεις τοσα μιλια?

ΥΓ2:Πρεπει να εισαι το κλασσικο στυλ που, οταν το αεροπλανο εχει σταθμευσει σε φυσουνα, αλλα γινεται αποβιβαση με σκαλα (για 1002 λογους που δεν σε αφορουν) αρχιζει τη γκρινια "μα,καλα, χαθηκε να παμε απο τη φυσουνα?" η "κοιτα να δεις οι ξεφτιλες, τοσο κοντα η φυσουνα και μας πανε με λοοφωρειο" (λες και ολοι στα χωρια μας,φυσουνες ειχαμε) :lol:

@toy2day

Αφού είσαι αναγκασμένος να πετάς υπέρβαρος λόγω δουλειάς, αντί να κράζεις την Α3, δεν κράζεις καλύτερα τον εργοδότη-εταιρεία σου που δε σε αποζημιώνει για τα υπέρβαρα? Ή μήπως είσαι εσύ το αφεντικό, γιατί γενικά ένα υφάκι το έχεις. Αν και για αφεντικό σου κόστισαν πολύ τα 10 Ευρώ ώστε να "εκραγείς" από την αγανάκτηση.

"Οι καιροί αλλάζουν όμως, και περιμένω την στιγμή που θα ξαναψάχνουν πελάτες με το τουφέκι, άμα συνεχίσουν έτσι.."

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είσαι ο μόνος που το περιμένει αυτό, θα βρεις πολλούς να κάνετε fan club. :laola:

Υ.Γ. @ seven4seven: "παραπονιαρικο ιμεηλ" είσαι μεγάλος :thx:

Αγαπητέ toy2day ,

Διαβάζοντας τα posts σου διαπιστώνει κανείς ότι το πρόβλημα στην ουσία δεν είναι ότι πλήρωσες 10€ υπέρβαρο , τα "'έχεις πάρει" διότι θίχτηκε ο εγωισμός σου .
Εσύ με την χρυσή κάρτα (δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν την έχεις μετά από τόσες πτήσεις τον μήνα με Α3.....) και ο/η συνταξιδιώτης σου (χωρίς κάρτα υποθέτω αφού αν είχε έστω την μπλε θα δικαιούντο 20 κιλά που μαζί με τα δικά σου 25 κάνει σύνολο 45 άρα δεν θα πληρώνατε....) που προτιμάτε την Α3 και πληρώσατε semi-flex εισιτήριο να σας ζητηθεί πληρωμή !!!!!
Τί ΑΙΣΧΟΣ!!!!

Σύμφωνα επίσης με τα λεγόμενά σου , το έχεις ΣΥΣΤΗΜΑ να ταξιδεύεις υπέρβαρος
toy2day":qd9ska7o said:
στο παρελθον πολλάκις με υπέρβαρο (λόγω δουλειάς) και αρκετό μάλιστα,
άρα κάποια στιγμή ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα έπεφτες στον /στην υπάλληλο που πάει by the book.
Να σου πώ λοιπόν και εγώ από την πλευρά μου ότι έχω δεί πολλές φορές επιβάτες της ΟΑ (για την ZF δεν έχει τύχει ακόμα) να τρέχουν στο ταμείο να πληρώσουν υπέρβαρο (ακόμα και αν τους χαρίζουν μερικά κιλά και αντί 10 τους χρεώνουν 5 μόνο).

Τί θα κάνεις αν πέσεις σε κάποιον/κάποια της ΝΕΑΣ ΟΑ που θα πηγαίνει by the book και αυτός /η???
Θα σταματήσεις να πετάς και με αυτούς????

Φοβάμαι ότι βλέπεις ότι έχεις άδικο (στο είπαν σχεδόν όλοι όσοι σου έγραψαν) αλλά δεν σε αφήνει ο εγωισμός να το παραδεχθείς.

toy2day":qd9ska7o said:
Τελικά οι εμπορικές πτήσεις γιατί γίνονται, αν όχι για την εξυπηρέτηση του επιβάτη ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΥ????

Ακόμα και εδώ κάνεις λάθος.

Οι εμπορικές πτήσεις (όπως και κάθε άλλη εμπορική συναλλαγή ) γίνεται με σκοπό το ΚΕΡΔΟΣ.
Καμία εμπορική συναλλαγή δεν γίνεται αποκλειστικά και μόνο για την ικανοποίηση του πελάτη και αυτό ισχύει από τον φούρνο που πουλά ψωμί μέχρι την αεροπορική εταιρεία που πουλά μεταφορά.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.