Βάρος αποσκευών

• Thread starter Thread starter Stelios
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Re: Στην Aegean πλήρωσα 10 Ευρώ για 5 κιλά υπέρβαρο

Nομιζω εισαι 'λιγακι' υπερβολικος. Αν διαβαζες τους ορους των εισιτηριων το λεει ξεκαθαρα οτι δικαιουσαι 20kg. Αντιθετως πιστευω εισαι υπερτυχερος που πληρωσες τοσα λιγα, κανονικα θα επρεπε να πληρωνες 50€(1kg x 10€), και στην τελικη 10€ ηταν, δεν νομιζω οτι ηταν τοσο κωμικο-τραγικο :!: :arrow:

toy2day":3tobckcm said:
Πετούσαμε 2 άτομα και είχαμε 45 κιλά (χωρίς χειραποσκευές).
Για διάβασε λίγο τους όρους μεταφοράς. Εκεί θα δεις ότι δεν είχες 5 κιλά υπέρβαρο αλλά 15 κιλά!!! Σε πτήσεις εσωτερικού ο κάθε επιβάτης δικαιούται 15 κιλά (+5kg αν έχεις την μπλε κάρτα). Οπότε σου χάρισαν 10 κιλά (5kg αν έχεις την μπλε κάρτα) και σου χρέωσαν μόλις τα 5 κιλά. Είπες και κανένα ευχαριστώ;;; :wink:

matilaw":3tobckcm said:
κανονικα θα επρεπε να πληρωνες 50€(1kg x 10€)
Στις πτήσεις εσωτερικού η Aegean χρεώνει το κιλό με 2 €.

Το ερώτημα είναι: γιατί θα έπρεπε να πουν ευχαριστώ;Θα μπορούσαν να μεταφέρουν συνολικά 46 κιλά (15χ2 + 8χ2 χειραποσκευές). Στην πραγματικότητα με τα 45 δεν επιβάρυναν το αεροσκάφος με επιπλέον βάρος του συνολικά επιτρεπόμενου, άρα δεν κόστισαν και τίποτα παραπάνω! Λίγη ευελιξία απο την πλευρά της εταιρίας δεν βλάπτει.

Να πω κι ευχαριστώ??? Εχω ταξιδεψει περι τις 110 φορες με ΟΑ ή Α3, και με υπέρβαρα τρελά!! ΠΧ 70, 55, 60 κιλά... Τις φορές που ταξίδεψα μόνο με το πορτοφόλι μου μου είπε κανένας "μπράβο"? Πρ'ωτη φορά μου συνέβη εντός Ελλάδος. Αρα, η πολιτική τους έγινε πιο αυστηρή, έτσι επειδή πλέον έγιναν φτασμένοι, και τους έχουμε ανάγκη... Να σημειώσω ότι αλλές δύο φορές έχω πληρώσει υπέρβαρο, με ΑιρΦρανς, και Αεροφλοτ, αλλά δεν περίμενα κάτι τέτοιο από Α3.

Εχω ταξιδεψει περι τις 110 φορες με ΟΑ ή Α3, και με υπέρβαρα τρελά!! ΠΧ 70, 55, 60 κιλά..
Μάλλον να πεις ευχαριστώ που έχεις ταξιδέψει 110 φορές με ΟΑ και Α3 με υπέρβαρα τρελά και δεν πλήρωσες μία! Επειδή δηλαδή στην χαρίζουν με τα υπέρβαρα και δεν έχεις πληρώσει ποτέ, έχεις το free pass να το κάνεις αυτό αιωνίως? Τώρα μας δημοσιοποιείς την "αγανάκτησή" σου. Τις προηγούμενες 110 φορές που την γλύτωσες με τα τρελά υπέρβαρα δεν είδα πουθενά να το κάνεις θέμα!
Τις φορές που ταξίδεψα μόνο με το πορτοφόλι μου μου είπε κανένας "μπράβο"?
δεν νομίζω ότι συνηθίζεται παγκοσμίως να λένε μπράβο σε όσους ταξιδεύουν χωρίς αποσκευές.
Semi-flex εισιτήριο 245 ευρώ εσωτερικό πηγαινέλα, να με βάλουν να πληρώσω
δεν έχει σχέση η τιμή του εισιτηρίου με το βάρος. Δηλαδή την χαρίζουμε στους επιβάτες που πλήρωσαν από 200 ευρώ και πάνω και στους άλλους τους βάζουμε να πληρώσουν υπέρβαρο?
Και τέλος δεν εννόησα τη φράση
Πρ'ωτη φορά μου συνέβη εντός Ελλάδος. Να σημειώσω ότι αλλές δύο φορές έχω πληρώσει υπέρβαρο, με ΑιρΦρανς, και Αεροφλοτ, αλλά δεν περίμενα κάτι τέτοιο από Α3
Ντροπή να χρεώνουν υπέρβαρα στην Ελλάδα και ντροπή της Α3 που χρεώνει υπέρβαρο!!! Μόνο η Air France, Aeroflot, Delta, Air China και JAL και σε χώρες όπως η Γερμανία, ΗΠΑ, Βραζιλία και Μ. Βρετανία επιτρέπεται να χρεώνουν. :doubt:
Από σήμερα, κόβεται, και συνεχίζουμε ΜΟΝΟ με Ολυμπιακή και Athens
Μέχρι να τύχει κάποιος υπάλληλος της ΟΑ ή της ZF που θα σε χρεώσει και αυτός. Τότε μάλλον θα προτιμήσεις το τρένο...

Μιας λοιπόν και μας παρέθεσες την οργή σου, να σου πω ότι (κατά τη γνώμη μου πάντα) έχεις άδικο. Αφού διαβάσεις τους όρους μεταφοράς (όπως είπε και ο Άκης)θα δεις ότι το θέμα του υπέρβαρου δεν είναι μόνο στο εξωτερικό αλλά (περιέργως) ισχύει και εδώ. Όπως λοιπόν σε όλο τον κόσμο έτσι και στην Ελλάδα είναι θέμα υπαλλήλου που θα τύχεις στο check in. Μπορεί να τη γλυτώσεις (και συνήθως έτσι γίνεται) μπορεί όμως και να πληρώσεις. Όπως λοιπόν και αυτοί δεν σου είπαν μπράβο όταν ταξίδεψες μόνο με το πορτοφόλι σου, έτσι κι εσύ δεν τους είπες μπράβο όταν στις 110 φορές που θα έπρεπε να σε χρεώσουν υπέρβαρο, έκαναν τα στραβά μάτια.

Τέλος, διάβασε όλο το παρόν topic μιας και το θέμα του υπέρβαρου έχει ξανασυζητηθεί και σε πιο ευρύτερη βάση αλλά και με παραδείγματα και από το εξωτερικό αλλά και από ΟΑ.

Κ εγώ θα συμφωνήσω οτι έχεις άδικο. Αντί να πείς 'εντάξει, την γλυτώσαμε 110 φορές, ας πληρώσω κ μία, μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, εκατό του κλέφτη, μας πιάσανε', κ αντι να πείς 'πάλι καλά που είναι μόνο 10 ευρώ', παραπονιέσαι κι όλας? Κ στο φινάλε αναγνωρίζεις οτι είχες υπέρβαρο! Δηλαδή αν ήσουν οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη ή την Αμερική θα έλεγες τίποτε, ή θα τολμούσες να κάνεις φασαρία εκεί; Αλλά ξέχασα, εκεί δεν μας παίρνει! Βρήκαμε μια εταιρεία να κάνει σχετικά καλά την δουλειά της, και αντι να την στηρίξουμε επιπλέον απλά ακολουθώντας τους όρους και τους κανόνες της, κάνουμε φασαρία για το τρομακτικό ποσό των 10 ευρώ; (Που στην τελική, αν λές οτι πετάς σχεδόν μέρα παρά μέρα όπως το εμφανίζεις, κ οτι πληρώνεις σέμι-φλεξ, τότε τα 10ευρα δεν θα έπρεπε να τα υπολογίζεις κ πολύ για οποιοδήποτε θέμα). Ήμαρτον πια!

Αυτό που θα ήθελα να προσθέσω είναι ότι όταν κάτι επαναλαμβάνεται, ακόμα κ αν δεν είναι κανόνας τότε είναι αναγνωρισμένη "εθιμική" πρακτική. Η σχέση με τον πελάτη δεν διαφορετική κ αυτό έπρεπε να το ξέρετε όλοι όσοι ταξιδεύετε συχνά.

Και εξηγούμαι: αν το συμβόλαιο σας δεν γράφει τπτ για διάλειμμα καφέ ή τουαλέτας τότε δεν το δικαιούστε αρχικά. Αν όμως για 10 χρόνια πάτε κάθε μέρα στις 12.00 για καφέ με την ανοχή του εργοδότη, τότε το αφεντικό είναι υποχρεωμένο βάση της εθιμικής πρακτικής να το ανεχτεί. Αλλού, όσοι γνωρίζουν λίγο δίκαιο ξέρουν κ την ισχύ του εθιμικού κανόνα.

Ο φίλος μας έχει πεταξει 100 φορές με Α3 κ περιμένει ίδια αντιμετώπιση. Κ τις προηγούμενες 100, το υπέρβαρο κόστολογούνταν αλλά δεν χρεώνονταν. Περιμένεις το αυτό κ στις επόμενες σου πτήσεις.

Όσο για τα μίλια κ το κόστος εισητηρίου, φυσικά κ παίζουν ρόλο στην χώρα μας, εκτός αν κάποιος έχουν μεγαλώσει στην Φινλανδία όπου ο υπάλληλος δεν καταλαβαίνει κ πολλά. Σταθείτε στις ουρές για Λονδίνο, κ μετρήστε το " σας παρακαλώ, φοιτητής είμαι, που να βρω 100Ε?" (από άτομα που πληρώνουν νοικια 1500Ε) κ πόσες φορές πληρώνουν. Κ ας σκεφτούν όσοι πετάν μπιζνες αν έχουν την ίδια αντιμετώπιση στο υπέρβαρο, η διαφορά είναι μόνο το κόστος του εισητηρίου κ εδώ...

Το αν έπρεπε να είναι 10 ή 100Ε λίγη σημασία έχει, ο γράφοντας έχει πετάχει με 37κ χωρίς δραχμή παραπάνω από Ελ.Βεν. Κάτι που δεν θα τολμούσα ποτέ σε πτήση της Ραϊαν..

Απλά να προσθέσω ότι με τη νέα εικόνα που αρχίζει να διαμορφώνεται στις αερομεταφορές και στη χώρα μας, ετοιμαστείτε να ξεχάσετε πολλά από όσα ξέρατε... κυρίως το "τζάμπα" επιπλέον βάρος. Όταν θα αρχίσει να καταρρέει και το τελευταίο οχυρό που έδειχνε "ανοχή" σε τέτοια ζητήματα και θα αρχίσει να λειτουργεί με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια, να δω τότε πόσα θα δίνετε για να μεταφέρετε την προίκα σας.

Πάντα οποια(souper καλή!!!?????) ιδέα γιά τό ολο καί περισσότερο επιστημονικό γδύσιμο τού επιβάτη μας ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΑΧΥΤΑΤΑ από τήν αλλη πλευρά τού Ατλαντικού καί βρίσκει πάντα ηλίθιους γραφειοκράτες μιμητές εκεί δέν διαμαρτύρονται.... εμείς ...........??????? Ειμαι οκ γιά τήν πληρωμή στό παραπάνω βάρος ειναι κάτι που τό αποδέχεσαι εδώ καί πάρα πολλά χρόνια οταν αγοράζεις τό εισητήριο σου γνωρίζοντας τί κιλά δικαιούσαι, πολλές αεροπορικές εταιρείες ομως εχουν φοβερά ελαστική πολιτική σε αυτό τό θέμα.Καί πάντα ειναι καί θέμα υπαλλήλου. Τό νά πληρώνεις ομως ενα πανάκριβο εισιτήριο σέ μιά κοντινή διαδρομή μέ ενα παλιό αεροσκάφος καί μιά γριά (αλλά εμπειρη)αεροσυνοδό :cry: καί νά εισαι υποχρεωμένος νά πληρώσης :cry: καί κάθε σου αποσκευή ξεχωριστά μέ τό κομμάτι :( .Ελεος δέν αντέχεται μέ τίποτα!!!!και ειναι κακό παράδειγμα γιά τήν ταλαίπωρη τσέπη τού επιβάτη. gallery/image_page.php?album_id=3&image_id=16391 Ας αποφύγουμε λοιπόν να μιμηθούμε τά κακά παραδείγματα των αλλων πιστεύοντας οτι κάνουμε εισαγωγή καλού marketing.Εχουμε πρόσφατα παραδείγματα των κακών υπολογισμών πού θεωρήθηκαν πρίν χρόνια φοβερές καί κερδοφόρες καινοτομίες καθώς καί τήν κατάληξη ολων αυτων στήν απέναντι πλευρά τού Ατλαντικού.

Πολύ σωστά όλα αυτά, απλώς το θέμα είναι να απαιτήσουμε (μπορεί πάντα κάποιος να μποϊκοτάρει μια εταιρία ;)) δίκαιους όρους για τα εισιτήριά μας και σωστές τιμές. Το να απαιτούμε να καταπατάμε τους όποιους όρους όμως... είναι νομίζω τελείως λάθος λογική.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.