Τρομοκράτης με βεγγαλικά σε υπερατλαντική πτήση της Delta

• Thread starter Thread starter Cyverius
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Cyverius":chdh2ao2 said:
NFEEFE":chdh2ao2 said:
Οχι οτι κανουν τα αμερικανακια να το κανουμε κι εμεις.Ημαρτον, επειδη τα εχουν σκα :5: σει οι αμερικανοι δεν θα ειμαστε εμεις στο Big Brother (καμερες σε ολους τους δρομους κλπ)

Ενώ εμείς, είμαστε η άρτια οργανωμένη κοινωνία, όπου όλα λειτουργούν ρολόι. Ένας φωτεινός φάρος-πρότυπο για την ανθρωπότητα, με μακράν τα ασφαλέστερα αεροδρόμια στον κόσμο. Τι να μας πουν εμάς οι καουμπόιδες τα αμερικανάκια, οι κουνίστρες οι εγγλέζοι και τα ρομποτάκια οι γερμαναράδες? Του έλληνα ο τράχηλος ζυγό, κάμερα και scanner δεν υπομένει! (...για κανένα ακόμα ευρωπαϊκό πακέτο όμως ποτέ δε λέει όχι)

Αχ Ελλάδα... μια ζωή τα ίδια συμπλέγματα!

Σκατα αρτια κοινωνια ειμαστε.

Δεν μας εχει στη μπουκα ο μισος πλανητης,ομως,επειδη παντα του το παιζαμε μπατσοι.

Τα υπολοιπα κλισε σου, τα ακουω(διαβαζω) βερεσε.

ΥΓ: Στις αρτια οργανωμενες ΗΠΑ δεν ηταν ενα πρωι που απο τα ασφαλεστατα αεροδρομια τους "περασαν" τεσσερις (4) αεροπειρατειες μαζι?

Ένα μικρό OFF TOPIC περί τρομοκρατίας

OFF TOPIC
(αλλά ήθελα να το πω με τα όσα διαβάζω κατά καιρούς)

Καλώς ήλθατε στην κοινωνία του φόβου... Εδώ μπορείτε να φοβηθείτε άφοβα :wink: και να καταναλώσετε το ίδιο άφοβα! Σε ένα προηγμένο πολιτισμό, όπου ο φόβος στα ΜΜΕ μετατρέπεται σε προϊόν, πουλάει δηλαδή, η κοινωνία χειραγωγείται και στρέφεται στις "ισχυρές¨ κεντρικές κυβερνήσεις, αλλά και τα επίσης "ισχυρά" brand names. Ως προϊόν βέβαια, ακόμα και ο φόβος υπάγεται στον λεγόμενο νόμο της φθίνουσας απόδοσης, οπότε πρέπει να ρίχνεις όλο και περισσότερο στην αγορά ώστε ο κόσμος να συνεχίσει να φοβάται. Πιο παλιά, αρκούσε μια συμμορία με σουγιάδες. Πλέον, ούτε οι βομβίστές αρκούν για να μας κάνουν να γυρίσουμε το κεφάλι με αγωνία. Ρίχνεις λοιπόν στην αγορά, τρελά κοτόπουλα, χοιρινά, σκόνες σε φακέλους και ότι άλλο θα προκαλέσει φόβο, όχι αναγκαστικά άμεσα, αλλά και μέσω της καθημερινότητας του κάθε πολίτη. Και αυτός θα τρομοκρατηθεί για την ζωούλα του (την τόσο πολύτιμη!).

Ευχαριστώ και μπορείτε να με βρίσετε ή να με διαγράψετε άφοβα! Είμαι και εγώ ένας ένοχος, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου άλλωστε...

Λυπάμαι πραγματικά,

αλλά το μόνο δηλαδή συμπέρασμα που βγάλατε από τα λεγόμενά μου ήταν, ότι θέτω θέμα συνομωσίας;

Ωραία, αφού το πάτε προς τα εκεί γιατί δε μου δίνετε μια απάντηση στο ερώτημά μου σχετικά με το γιατί γύρισε πίσω στη θέση του;

Και κάτι τελευταίο, ότι π.χ. στο Αφγανιστάν παίζονται και εκεί ανθρώπινες ζωές το έχετε ξεχάσει μερικοί μερικοί ή μου φαίνεται; Μήπως αυτές δε μετράνε όσο αυτές εμάς των Ευρωπαίων και Αμερικανών;

Να σας πω ένα απλό παράδειγμα και σας παρακαλώ πάρα πολύ να μου απαντήσετε με ειλικρίνεια:

Είσαι χωρικός σε ένα χωριό στο Αφγανιστάν. Στο χωριό μένει ένας που μπορεί να είναι κατά τα λεγόμενα "τρομοκράτης", μπορεί και όχι. Εμείς οι πολιτισμένοι ρίχνουμε μια ωραία νύχτα μερικές βόμβες για να τον βγάλουμε από τη μέση. Δυστυχώς, σκοτώνονται και τα παιδιά σου μαζί, επειδή οι βόμβες ισοπέδωσαν όλο το χωριό σου. Σου λέω μια απλή συγγνώμη και για μένα τελειώνει η ιστορία. Εσύ όμως έχεις χάσει την οικογένειά σου!
Ξέρεις ποιο θα είναι με μαθηματική ακρίβεια το αποτέλεσμα; Και να μην ήσουνα με το μέρος των Ταλιμπάν, παρόλα αυτά θα πάρεις το ντουφέκι σου εναντίον εμάς των πολιτισμένων.

Ή μήπως διαφωνείς και πιστεύεις ότι θα έδειχνες κατανόηση και θα μας ευχαριστούσες που σε απαλλάξαμε από τον "τρομοκράτη" που υπήρχε στο χωριό σου;

Και αυτό που σου λέω, γίνεται νύχτα παρά νύχτα εδώ και χρόνια στο Αφγανιστάν και προηγουμένως στο Ιράκ!

seven4seven":1kz66q4r said:
Σκατα αρτια κοινωνια ειμαστε.

Δεν μας εχει στη μπουκα ο μισος πλανητης,ομως,επειδη παντα του το παιζαμε μπατσοι.

Τα υπολοιπα κλισε σου, τα ακουω(διαβαζω) βερεσε.

ΥΓ: Στις αρτια οργανωμενες ΗΠΑ δεν ηταν ενα πρωι που απο τα ασφαλεστατα αεροδρομια τους "περασαν" τεσσερις (4) αεροπειρατειες μαζι?

Κατ'αρχάς συγχαρητήρια για τη φοβερή και "στολισμένη" επιχειρηματολογία, που συνοψίζει όλα τα στερεότυπα της ελληνικής μπλογκόσφαιρας σε λίγες φράσεις.

Οι υπερδυνάμεις πάντα θα είναι στη μπούκα αδυνάτων και συμπλεγματικών, πόσο μάλλον των συνηθισμένων στα φτηνά τσαμπουκαλίκια τριτοκοσμικού τύπου.

Ας κοιτάξουμε σαν Ελλάδα, πριν σηκώσουμε βερεσέ μπαϊράκια να βγούμε πρώτα από τη μπούκα των εταίρων μας στην ΕΕ, να σοβαρευτούμε και αφού ανακτήσουμε κάποια αξιοπιστία, στρέφουμε το δάκτυλο σε Ντουμπάι, ΗΠΑ και όπου γενικά μας καπνίσει.

Εκτός και αν έχεις χάσει τελείως επαφή με τη διεθνή πραγματικότητα και νομίζεις ότι ζεις στην καλύτερη και σοβαρότερη χώρα του κόσμου (με γειά σου με χαρά σου, αλλά οι υπόλοιποι προσγειωνόμαστε στην πραγματικότητα κάθε φορά που γυρνάμε από ταξίδι)

Στα άρτια ελληνικά αεροδρόμια λοιπόν, ελπίζω να μας φυλάξει η τύχη, γιατί η πτώση στον τουρισμό θα ήταν δυσβάσταχτη μέσα σε αυτές τις οικονομικές συνθήκες. Και λέω τύχη γιατί με τα μυαλά που κουβαλάμε μέτρα δε βλέπω.

EFL03":2itxdldy said:
Λυπάμαι πραγματικά,

αλλά το μόνο δηλαδή συμπέρασμα που βγάλατε από τα λεγόμενά μου ήταν, ότι θέτω θέμα συνομωσίας;

Ωραία, αφού το πάτε προς τα εκεί γιατί δε μου δίνετε μια απάντηση στο ερώτημά μου σχετικά με το γιατί γύρισε πίσω στη θέση του;

Γιατί ήταν ερασιτέχνης, και από αυτό γλύτωσαν τόσοι άνθρωποι από ένα τραγικό τέλος χρονιάρες μέρες. Αν ήταν καλύτερα εκπαιδευμένος και έκανε την επίθεση κοντά στα φτερά του αεροσκάφους, όπου και τα καύσιμα, τα αποτελέσματα θα ήταν άλλα. Απλά πράγματα.

EFL03":2itxdldy said:
Και κάτι τελευταίο, ότι π.χ. στο Αφγανιστάν παίζονται και εκεί ανθρώπινες ζωές το έχετε ξεχάσει μερικοί μερικοί ή μου φαίνεται; Μήπως αυτές δε μετράνε όσο αυτές εμάς των Ευρωπαίων και Αμερικανών;

Να σας πω ένα απλό παράδειγμα και σας παρακαλώ πάρα πολύ να μου απαντήσετε με ειλικρίνεια:

Είσαι χωρικός σε ένα χωριό στο Αφγανιστάν. Στο χωριό μένει ένας που μπορεί να είναι κατά τα λεγόμενα "τρομοκράτης", μπορεί και όχι. Εμείς οι πολιτισμένοι ρίχνουμε μια ωραία νύχτα μερικές βόμβες για να τον βγάλουμε από τη μέση. Δυστυχώς, σκοτώνονται και τα παιδιά σου μαζί, επειδή οι βόμβες ισοπέδωσαν όλο το χωριό σου. Σου λέω μια απλή συγγνώμη και για μένα τελειώνει η ιστορία. Εσύ όμως έχεις χάσει την οικογένειά σου!
Ξέρεις ποιο θα είναι με μαθηματική ακρίβεια το αποτέλεσμα; Και να μην ήσουνα με το μέρος των Ταλιμπάν, παρόλα αυτά θα πάρεις το ντουφέκι σου εναντίον εμάς των πολιτισμένων.

Ή μήπως διαφωνείς και πιστεύεις ότι θα έδειχνες κατανόηση και θα μας ευχαριστούσες που σε απαλλάξαμε από τον "τρομοκράτη" που υπήρχε στο χωριό σου;

Και αυτό που σου λέω, γίνεται νύχτα παρά νύχτα εδώ και χρόνια στο Αφγανιστάν και προηγουμένως στο Ιράκ!

Δηλαδή, αν τελικά επιτύγχανε το Νιγηριανό πλουσιόπαιδο να πάρει μαζί του τριακόσιες ψυχές, θα λυνόταν τα προβλήματα των χωρικών του Αφγανιστάν?

Δε συμμερίζομαι την απλουστευτική επιχειρηματολογία σου. Η αξία της ανθρώπινης ζωής δε συμψηφίζεται. Αντίθετα υποβαθμίζεται με τέτοιου είδους λογικές.

Πιστεύεις πραγματικά ότι οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ είναι σοβαρές, όπου όλα λειτουργούν στην εντέλεια, χωρίς σκάνδαλα, που κάνουν τα πάντα για τους πολίτες τους, όπου οι πολίτες με τη σειρά τους σέβονται όλους τους νόμους και τελικά η μόνη χώρα που χαλάει αυτή την εξαίσια εικόνα της ΕΕ, είναι η Ελλάδα; :D

Ε, λοιπόν σε ενημερώνω, ότι μετά από σχεδόν 40 χρόνια (39 για την ακρίβεια) εργασίας στην Ελλάδα και σε 7 χώρες του εξωτερικού, μπορώ να πω με σιγουριά ότι αυτό δεν ισχύει!

Και μη μου μιλάς εμένα για συμψηφισμό νεκρών, επειδή φτάνει να ανοίξεις τα κανάλια και τις εφημερίδες!!! Σήμερα είχαμε πάνω από 10 νεκρούς στο Πακιστάν από βομβιστικές επιθέσεις. Γιατί δε γίνεται τόσος ντόρος για αυτές τις καημένες ψυχές που είναι τώρα πραγματικά νεκρές, παρά μόνο για την απόπειρα στο αεροπλάνο;

Πιστεύω ότι η Ελλάδα χρήζει άμεσων και ορθολογικών μεταρρυθμίσεων για να μην συνεχίσει να αποτελεί τον γραφικό ουραγό της ΕΕ. Καμιά χώρα δεν είναι τέλεια, αλλά η διαφορά ανάμεσα στην Ελλάδα και το σκληρό πυρήνα της ΕΕ είναι παραπάνω από αισθητή, ιδίως σε επίπεδο νοοτροπίας, όπως την εκφράζεις γλαφυρότατα με τα λεγόμενά σου. Ήμαστε βολεμένοι με τα δανεικά των εταίρων μας και μια ωραία πρωία του 2010 το παραμύθι θα τελειώσει απότομα.

Όσο για τους νεκρούς, συγχώρα με, αλλά δε θα κάνουμε εδώ διαγωνισμό μεγαλοψυχίας, τα έχω ξαναδεί τα δυο μέτρα και τα σταθμά τύπων του λόγου σου, στα γεγονότα στη Βοσνία και το Κόσοβο, όπου περίσσεψε η υποκρισία. Εμένα σαν επιβάτη με νοιάζει να πετάω με ασφάλεια και να μην μπορεί κάθε τρελός θρησκόληπτος να με ανατινάζει. Αν είναι να εξισώσω τη χώρα μου με το τριτοκοσμικό Πακιστάν, ή να λύσω τα προβλήματα του Αφγανιστάν με δακρύβρεχτες παρόλες και κατηγόριες εκ του ασφαλούς την ίδια στιγμή που η δική μου χώρα βουλιάζει στους εξοπλισμούς, ε, δε θα το κάνω, αφήνω το προνόμιο σε σένα, που "ενημερώνεσαι" και από τα "κανάλια".

Δε θα ήταν καλύτερα να γράφατε κάτι σχετικά με το "Τρομοκράτης με βεγγαλικά σε υπερατλαντική πτήση της Delta" ;
Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα πείτε μέσω προσωπικών μηνυμάτων ή να ανοίξετε ένα καινούριο θέμα.

Πάντως, πέρα από τις off-topic συζητήσεις για Αφγανιστάν κτλ., για τη δική μου ζωή, ναι ενδιαφέρομαι περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη!

Αν λοιπόν για οτιδήποτε γίνεται αντιτείναμε ως επιχείρημα μία αδικία που υπάρχει στον κόσμο, τότε καλύτερα να πάρουμε ένα όπλο να αυτοκτονήσουμε όλοι μόνοι μας!
Είναι πολύ εύκολο να φέρνεις αντεπιχείρημα μία ανθρωπιστική τραγωδία σε οτιδήποτε, γιατί πραγματικά δεν χωράει ανθρώπου νους πώς γίνεται να εξευτελίζεται τόσο η ανθρώπινη ζωή! Από την άλλη όμως, αυτά ακριβώς τα αποστομοτικά επιχειρήματα είναι και ισοπεδωτικά διότι χρησιμοποιώντας τα μπορείς να καταλήξεις στο συμπέρασμα (όπως πάνω κάτω καταλήξαμε εδώ) ότι δεν έχει σημασία αν πέσει ένα αεροπλάνο και πάρει μαζί του 200 ζωές, αφού στον κόσμο μας υπάρχουν τόσο μεγάλες αδικίες. Και πιστέψτε με, το επιχείρημα της αδικίας στον τρίτο κόσμο, δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μέχρι ενός ορίου (δηλαδή είναι ΟΚ π.χ. εγώ όταν έχω πυρετό να πάρω ασπιρίνη ενώ το παιδάκι στη Σομαλία ή στο Αφγανιστάν πεθαίνει για την πλάκα; Είναι ΟΚ να πέσει αεροπλάνο με 200 ζωές όταν τόσα παιδάκια πεθαίνουν καθημερινά στις ίδιες παραπάνω χώρες;)!
Αν το δείτε καλύτερα, ο φαύλος κύκλος των μηδενιστικών επιχειρημάτων μπορεί να φτάσει στο πουθενά, οπότε καλύτερα είναι να περιορίζουμε λίγο το οπτικό μας πεδίο σε κάποιες συζητήσεις ή να τις ξεκινούμε εξ'αρχής σε φιλοσοφικό επίπεδο!

Δηλαδή, δεν είναι σωστό να ξεκινάς μια συζήτηση από ένα μεμονομένο συμβάν (αεροπειρατεία, ασφάλεια αεροδρομίων) και να καταλήγεις στην παγκόσμια αδικία... Ή ξεκινάς εξ'αρχής τη συζήτηση σε φιλοσοφικό επίπεδο ή αναγκαστικά μένεις στον τομέα που σε ενδιαφέρει, διότι αλλιώς όπως προείπα η συζήτηση πάντα (με τον κανόνα της επαγωγής) ξεφεύγει και καταλήσει στο "ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης, να πάρουμε όλοι ένα όπλο να αυτοκτονήσουμε"!

Δικός σας,
Ένας μεγάλος μηδενιστής!

gmmour υποκλίνομαι για άλλη μια φορά στο χάρισμά σου να συνοψίζεις εύστοχα μερικά τόσο απλά και αυτονόητα (για κάποιους) πράγματα :great:

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.