Travelair club - πρόγραμμα μιλίων από την OA

Το λογικό είναι εφόσον πρόκειται για συνένωση εταιριών (και όχι κλείσιμο κάποιας) τα μίλια να αθροιστούν (ίσως με κάποιον συντελεστή αν έχουν διαφορετική αξία στην καθεμία). Και ελπίζω όντως να γίνει έτσι. ;)

Νομίζω ότι το πιθανότερο (ή τουλάχιστον το πιο εύλογο από τη σκοπιά τόσο του πελάτη όσο και της εταιρίας) είναι να διατηρηθεί ο λογαριασμός με τον υψηλότερο αριθμό μιλίων. Η άθροιση μου φαίνεται υπεραισιόδοξο σενάριο, εκτός κι αν συνοδευτεί από αντίστοιχη αύξηση των απαιτούμενων μιλίων για την εξαργύρωση εισιτηρίων και την αναβάθμιση των καρτών.

Μα αυτό γιατί είναι λογικό; Δηλαδή αν εγώ αυτή τη στιγμή έχω πχ 2 rtn tickets στης Α3 και άλλα 2 στης ΟΑ είναι λογικό να μου πουν "ok, θα κρατήσεις μόνο τα δύο από τα τέσσερα";

gmmour":3vu3t4an said:
Εμένα κάτι μου λέει ότι μάλλον θα έχεις και gold member status στην Star Alliance, αν όλες οι φήμες βγουν αληθινές, οπότε μάλλον να χαίρεσαι θα έπρεπε!

Τώρα η μετάβαση από την κρατική OAL στην νέα, ιδιωτική και πλήρως ανεξάρτητη NOA πράγματι δημιούργησε ένα θέμα στους frequent flyers, αλλά νομίζω ότι η μετάβαση και συγχώνευση μεταξύ ιδιωτικών εταιρειών είναι άλλο πράγμα (όπως έχει δείξει και η εμπειρία) και οι Frequent Flyers δεν βγαίνουν ζημιωμένοι, μάλλον κερδισμένοι από τον συνδιασμό!
και γιατί στην νΟΑ ακολούθησαν την τακτική της ακύρωσης, ίσα ίσα, αφού είναι ιδιωτική εταιρία, κέρδος θα είχε (διαφήμηση) αν κρατούσε και το παλιό πρόγραμμα. Άρα, πιστεύω ότι δεν υπάρχει λογική μάλλον. Μπορούν να αποφασίσουν ότι θέλουν. Έχουμε παραδείγματα απο συγχωνεύσεις άλλων ιδιωτικών εταιριών, όπου διατηρήθηκαν οι λογαριασμοί των μιλίων?

Για του περί ασάφειας λόγου το αληθές: Ορίστε ένα απόκομμα από τη σημερινή (25/2) διαδικτυακή Καθημερινή. Αμέσως μετά το άρθρο περί συγχώνευσης ΟΑ-Α3—περισσότερο δελτίο τύπου των εταιριών παρά άρθρο—ακολουθεί διπλή διαφήμιση της ΟΑ με πρώτη και καλύτερη αυτή του Travelair: "Εγγραφείτε, εγγραφείτε!" Μα γιατί να γραφτούμε; Και γιατί, όσοι έχουμε ήδη κάρτα, να συνεχίσουμε να είμαστε αφοσιωμένοι πελάτες σας, πληρώνοντας ίσως και περισσότερο για να μαζέψουμε μίλια που ενδεχομένως εξατμιστούν τον Σεπτέμβριο;

Ένα προϊόν χωρίς εμφανή ημερομηνία λήξης στο σούπερ μάρκετ: Ποιος θα το εμπιστευτεί;

Οι νεόνυμφοι οφείλουν να διευκρινίσουν την πολιτική που θα ακολουθήσουν με το FFP. Υπάρχουν ολόκληρες εταιρίες που επιλέγουν μεταφορέα λαμβάνοντας υπόψη τα σχετικά προνόμια και εκπτώσεις—το αναφέρω σε περίπτωση που ο μεμονωμένος, ιδιώτης επιβάτης δεν θεωρείται αρκετός.

Τρία σενάρια:
1. Το πρόγραμμα πηγαίνει για φούντο και η διαφήμιση έχει 'ξεχαστεί' από την προ συμφωνίας εποχή.
2. Το πρόγραμμα πάει για φούντο αλλά το διαφημίζουν (και μας παραπλανούν σκόπιμα) για να κάνουν το καλύτερο δυνατόν ταμείο μέχρι τη συγχώνευση.
3. Το πρόγραμμα θα ισχύει χωρίς απώλεια μιλίων και μετά τη συγχώνευση—αλλά με ποιους όρους;
4. Δεν έχουν ιδέα/δεν έχουν αποφασίσει/δεν έχουν ασχοληθεί καν με το θέμα. (ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ;)

Attachments

• Kathimerini.pdf
    229,4 KB · Προβολές: 93
θα πρέπει να εξηγηθούν και να πουν για τα προγράμματα αυτά και οι δύο εταιρίες. Καθαρά και ξεκάθαρα.

Εν τω μεταξύ τηλεφώνησα στην ΟΑ και η υπάλληλος μου είπε ότι δεν γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει.

Έλλειψη σοβαρότητας. Οι εταιρίες δεν έχουν μόνο μετόχους αλλά και πελάτες. :rolleyes:

Συγνώμη macula και λοιποί ανησυχούντες για τα μίλια σας. Τί περιμένετε να ακούσετε στις 26 Φεβρουαρίου 2010, για μια συγχώνευση που μόλις συμφωνήθηκε μεταξύ μετόχων (σίγουρα όταν καθόριζαν τα εκατομμύρια τους στα ποσοστά του νέου σχήματος δεν συζητούσαν και για τα μίλια των προγραμμάτων επιβατών) και η οποία δεν μπορεί να ξεκινήσει πριν τον Σεπτέμβριο (δηλαδή σε 7 μήνες από σήμερα) και όπως ακούγεται θα πραγματοποιηθεί στο 1ο τρίμηνο του 2011 (δηλαδή σε 10-13 μήνες από σήμερα); Φιλικά τα λέω όλα αυτά, αλλά μην περιμένετε άδικα πάνω από οθόνες, τηλέφωνα και φαξ. Συνεχίστε να μαζεύετε τα μίλια σας (ή αν φοβάστε να τα εξαργυρώνετε) και σε 3 εποχές από τώρα μπορείτε να το ξαναψάξετε το θέμα.

Ε καλά σιγά μη γνώριζαν. Μην είμαστε κι εμείς υπερβολικοί. Αυτό έλειπε ελάχιστες μέρες μετά την πρώτη ανακοίνωση να έδιναν επίσημη πληροφόρηση για τετοιες λεπτομέρειες.

Έληξε σήμερα το κόψιμο της μιλιόπιτας. Τα μίλια μπορείτε να ζητήσετε στο http://www.miliopita.gr/ να περαστούν στη κάρτα σας (κάποια στιγμή, γιατί δεν γίνεται αυτόματα όπως έγινε στο γνωστό ανταγωνιστικό παιχνίδι)