Το Αlbum περιμένει τις φωτογραφίες σας!

• Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Δημήτρη (jetflight) πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί στη Χίο υπάρχει πρόβλημα με το συρματόπλεγμα. Πολύ απλά μπορείς να βάλεις την φωτογραφική πάνω από το συρματόπλεγμα και να τραβήξεις ωραιότατες φωτογραφίες:

:arrow: Μερικές από το 2005 (με πολύ απλοϊκή μηχανή x3 zoom)

Οπως γνωριζετε σε καμια περιπτωση πλην ελαχιστων εξαιρεσεων μιλαω επι προσωπικου.Θεωρησα ισως καποιες απορριψεις υπερβολικες κατα πρωσοπικη μου αποψη,αλλα και παλι ειπα οτι το αφηνω στην κριση σας και ειλικρινα αν δε γινοντουσαν καποιες αναφορες δεν θα απαντουσα καθολου.Ειλικρινα δεν εχω σκοπο να μην ξαναστειλω φωτογραφιες απο τη στιγμη που βλεπω οτι οι περισσοτερες που εμειναν στο Album εχουν αρκετο εως μεγαλο ενδιαφερον απο τα Μελη.
GP707 για τις 2 πρωτες παρατηρησεις σου με καλυπτουν αυτα που γραφεις και για αυτο δεν εχω κανενα σχολιο.
Για την τριτη εχω παρατηρησει παρα πολλες φορες κυριως σε ξενα site σε καποια συγκεκριμενα αεροδρομια και αναφερω π.χ το αεροδρομιο Fiumicino να βλεπουμε μονο τα αεροσκαφη να προσγειωνονται και μαλιστα οχι και απο πολυ κοντινη αποσταση χωρις να φενεται τιποτα αλλο εκτος του Ουρανου.Ισως να δικαιολογησω οτι ειναι δυσκολο να τραβηξει κανεις και τις εγκαταστασεις του FCO οποτε επειδη κατι τετοιο δεν ισυει για τη Χιο και αποτελει δικαιολογια για τους ξενους Spotters παω πασο.
Για την τεταρτη παρατηρηση εχω να πω οτι ο διαδρομος 19 ειναι σχεδον κολλημενος με τον δρομο των αυτοκινητων οποτε για λογους ασφαλειας επρεπε να τραβηχτει φωτογραφια του πλαγια και απο την ακρη του δρομου.Δυστυχως περιτρυγειριζεται απο ενα σωρο χορταρια και οταν φυσουν νοτιαδες το αεροπλανο σταθμευει με την ουρα να βλεπει το κτηριο του αεροσταθμου.
Περισσοτερες πιθανοτητες για να βγει ενα αεροπλανο χωρις τα συρματα υπαρχουν οταν αυτο ειναι σταματημενο και ο φακος βρισκεται ακριβως στο κεντρο της ατρακτου αλλιως οταν κινειται θα πρεπει να στρεφεται και δυστυχως οι αλλαγες που πρεπει να γινουν θελουν αστραπιαιες κινησεις του φακου και των χεριων.Επισης σημειωστε οτι αυτες τις φωτογραφιες τις τραβηξα χωρις καρτα μνημης οποτε επρεπε να βγαλω σε περιπτωση λαθους περιορισμενο αριθμο με αποτελεσμα να εχω λιγες επιλογες για να στειλω.
Μπορει να κανω λαθος,αλλα μου αρεσει να βλεπει κανεις καποια στοιχεια του αεροδρομιου περα απο το διαδρομο.Το οτι στη Χιο υπαρχει αρκετη βλαστηση γυρω απο το διαδρομο δεν ειναι κακο να φενεται αρκει βεβαια να μην εμποδιζουν το αεροπλανο.Η βλαστηση στο τερμα 19 ειναι τοσο μεγαλη που σκαρφαλωσα σε τοιχο και παλι φενοταν το αεροπλανο της Aegean <<κρυμμενο>>,ομως οπως παραδεχτηκες κι εσυ ειναι μια ενδιαφερουσα φωτογραφια ακριβως λογω της πυκνης βλαστησης.
Χρηστο δεν θυμαμαι ακριβως πως τραβουσες της φωτογραφιες που οντως ειναι πολυ πετυχημενες.Εαν δεν πηγαινες απεναντι απο το Lidl και το Βεροπουλο για να χωσεις το φακο της μηχανης σου στα συρματοπλεγματα υποθετω οτι απλα την ειχες υψωσει με ταχ ερια σου πανω απο το κεφαλι σου.Εαν κανω λαθος θα ηθελα να μου εξηγησεις τη μεθοδο σου για να την κανω κι εγω.
Οπως ολοι γνωριζετε ειναι η πρωτη φορα που τραβαω φωτογραφιες αεροπλανων οποτε δικαιολογηστε τα οποια λαθη.Φυσικα δεν απορριπτω καμια συμβουλη απο μελη με μεγαλη εμπειρια στο Spotting.Εγω καθε φορα θα στελνω και εσεις θα κρινετε.Οπως βλεπω δεν ειναι και ολες κακες γιατι αλλιως θα κοβονταν ολες.Ευχαριστω για τις συμβουλες.
Δημητρης

Θα ήθελα να προτείνω να μπει η δυνατότητα της παράθεσης σχόλιων στις φωτογραφίες.

Re:Αεροπορική Ιστορία

Αγαπητά μέλη σήμερα τό μεσημέρι ελαβα από τούς συντάκτες-διαχειριστές τού airliners gr τήν εξής επιστολή. Σας τήν παραθέτω Καλημέρα,

επειδή ανεβάζετε φωτογραφίες οι οποίες δεν είναι δικές σας (τραβηγμένες από
εσάς) θα ήθελα να σας στείλω και πάλι τους όρους του Gallery όπως αυτοί
παρουσιάζονται στους γενικότερους όρους του φόρουμ, τους οποίους
αποδεχθήκατε κατά την εγγραφή σας.

Όροι χρήσης του Album Φωτογραφιών:

Οι διαχειριστές και οι συντονιστές προσπαθούν να διατηρούν το περιεχόμενο
του Album καθαρό από μεμπτό περιεχόμενο επεμβαίνοντας και ενίοτε
διαγράφοντάς το. Επειδή όμως είναι αδύνατο να ελέγχονται όλες οι
φωτογραφίες που αναρτώνται, αποδέχεστε πως οι συντονιστές και ο
διαχειριστής δεν φέρουν καμία ευθύνη για τις φωτογραφίες που φορτώνονται
στο Album.

Οι φωτογραφίες πρέπει υποχρεωτικά να έχουν σχέση με τις κατηγορίες που
έχουν οριστεί και να μην είναι ιδιοκτησία (copyright) άλλων ατόμων.

Εαν θέλετε να φαίνετε το copyright μιας φωτογραφίας που ανεβάζεται στη βάση
δεδομένων μας, τότε παρακαλούμε να το σημειώνεται με τη βοήθεια ενός
προγράμματος επεξεργασίας εικόνας με κάποιο τρόπο σε μια γωνία της
φωτογραφίας.

Εαν οι διαχειριστές και συντονιστές αυτού του φόρουμ είναι της άποψης ότι
μια φωτογραφία δεν είναι καλής ποιότητας θα σας ενημερώσουμε.

Συμφωνείτε ότι ο webmaster, ο διαχειριστής ή ο συντονιστής έχουν το
δικαίωμα να διαγράψουν, να επεξεργαστούν ή να μετακινήσουν οποιαδήποτε
Φωτογραφία το περιεχόμενο της οποίας δεν πληρεί τους όρους χρήσης.
Σύμφωνα λοιπόν με τη 2η παράγραφο δεν μπορείτε να αναρτήσετε φωτογραφίες
που είναι τραβηγμένες από τρίτο άτομο αν δεν έχετε την συγκατάθεσή του.
Επίσης δεν μπορείτε να αναρτήσετε φωτογραφίες από περιοδικά, εφημερίδες,
διαφημιστικά κλπ αφού τα δικαιώματα ανήκουν σε άλλον.
Σας το επισημαίνω γιατί παλιότερα δημιουργήθηκε ένα νομικό θέμα με ένα
παρόμοιο περιστατικό.

Ως εκ τούτου οι εν λόγω φωτογραφίες θα διαγραφούν από την βάση δεδομένων.

Ευχαριστώ για την κατανόηση.
0ι φωτό ηταν ιστορικές δέν προσέβαλλαν δέν διαφήμιζαν αφορούσαν στό μακρινό παρελθόν τής ΟΑ καί η αποδοχή σας ηταν θερμή ας μήν ξεχνάμε οτι ηταν η εταιρεία μοναδική τότε πού οι παλαιότεροι μυηθήκαμε σάν επιβάτες . Φυσικά τό υλικό γιά τό οποίο κόπιασα νά συλλέξω διαγράφηκε σέ μιά νύκτα χωρίς νά εχω αμεση ειδοποίηση-προθεσμία ωστε νά κρατήσω τήν φόρμα-επισκεψιμότητα γιά τό αρχείο μου τουλάχιστον.Ολα αυτά καθώς καί η απόδειξη τής αποδοχής του από εσάς η επισκεψιμότητά του καταστράφηκαν. Σεβόμενος καί αγαπόντας τό airliners.gr καί αυτούς πού τό παρακολουθούν πιστεύοντας οτι καί μέ τήν δική μου προσπάθεια συμβάλω στήν ποιοτική του ανοδο προσπαθούσα πάντοτε αυτό πού παρουσίαζα νά μήν προσβάλει τήν αισθητική-νοημοσύνη τους τό ειδα πολύ σοβαρά καί δέν θέλω νά πιστεύω οτι εκανα ενα τραγικό λάθος. Φιλικά vasilisATH

Ρε παιδια, λιγο προσοχη που ανεβαζετε τις φωτο σας.. (στο παραδειγμα μου, ξενη εταιρεια στο ελληνικο section)

Ειπαμε, εχουμε ενδοξα πλανα για τις ελληνικες αερομεταφορες, αλλα οχι κι ετσι! (την φωτο την πηρα τυχαια, δεν εχω προηγουμενα με τον Βασιλη! Το αλμπουμ εχει πολλες ακομα τετοιες φωτο!!)

Aντε μακια! ;) :p

Θα ήθελα να προτείνω κάτι σχετικά με τις παλαιότερες φωτό . Να μπεί ειδική κατηγορία όπου θα τοποθετηθούν όλες οι ρετρό φωτό, γιατί νομίζω πως αδικούνται μέσα στο υπόλοιπο πλήθος των νεότερων . Πρότασή μου να μπουν οι φωτό άνω της δεκαετίας στη νέα κατηγορία.
Ευχαριστώ

Προσπαθώ από εχθές να ανεβάσω φώτο στη σελίδα, αλλά μου γράφει ότι το μέγεθος τους είναι πολύ μεγάλο.
Γνωρίζει κανείς με ποιο πρόγραμμα μπορώ να τις τροποποιήσω για να μπορούν να μπουν???

Ειτε ονλαιν, ειτε με το Photoshop, PhotoImpact κλπ.. Αλλα ακομα και το Γουινσιτ εχει ρισαιζερ πλεον νομιζω.. Κανε ρε φιλε μια βολτα στο Γκουγκλ και να εισαι σιγουρος θα ανταμοιφθεις.. ;)

Administrators, μήπως είναι καιρός να μπει και το B-787 στις επιλογές για το άλμπουμ? Ανέβασα φωτό ενός 787 σήμερα, και αναγκάστηκα να βάλω "other" στον τύπο αεροσκάφους.

Σωστή η παρατήρησή σου SK. Έκανα την προσθήκη και "διόρθωσα" την φωτογραφία σου. :great: