Τιμολογιακή πολιτική της Aegean

• Thread starter Thread starter jetflight
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
matrix30":1fu0djy1 said:
Ετσι εξηγείται η επιβατική μείωση στην aegean.Mαθαίνω οτι τα Α321 φευγουν για λονδίνο με 40 επιβάτες.

Σκίζει η πηγή σου... Μόνο που δεν πάνε 321 στο Λονδίνο τον τελευταίο καιρό και η πληρότητά όπως είδε η δική μου πηγή, τα ματάκια μου, είναι πάνω 70% ...

Δηλαδή μας λες οτι η Ο.Α είναι φτηνότερη από την Α3 στο Λονδίνο?? Τον jetflight τι είπαμε τον έχεις??

Δηλαδή μας λες οτι η Ο.Α. είναι φτηνότερη από την Α3 στο Λονδίνο?? Τον jetflight τι είπαμε τον έχεις??
Απο μια γρηγορη αναζητηση που εκανα παντως κι εγω για το επομενο 3μηνο στο Αθηνα-Λονδίνο δεν βρηκα την ΟΑ φτηνότερη απο την Α3* αλλα ουτε και ακριβοτερη...
* (συμπεριλαμβανομενου φυσικα και του κομιστρου, του Stansted Express για την μεταφορα return απο το Stansted)
btw Θα περιμενα για το ντορο των προσφορων που κανει η Α3 να το ΄χε αρκετα φθηνοτερο!!! :rant:

Επισης δεν εχω καταλαβει γιατι στην Α3 στις πτησεις εσωτερικου αν αλλαξεις εισητηριο στην κατηγορια ναυλου Saver τον χανεις...
καποτε που ηταν 10€ πες το καταλαβαινα....τωρα οταν ειναι καποιες φορες ακομα και 48€ δεν το καταλαβαινω να σου πω την αληθεια
ενω στην ΟΑ αλλαζει χωρις καμια επιβαρυνση 24 ωρες πριν?

Αυτο ειναι το κουφο της υποθεσης με την Α3...το οτι δεν μπορεις να ακυρωσεις αυτα τα εισιτηρια :?
Το εισιτηριο των 48 ευρω ειναι το φτηνο που διαθετει η Α3 για Ηρακλειο και εχει καποια στα 33 ευρω νομιζω στην βραδυνη τελευταια πτηση της.
Η διαφορα των 2 εταιρειων ειναι στο θεμα φορων που η Α3 εχει χαμηλοτερους κι ετσι αν προλαβεις να κλεισεις το φτηνο εισιτηριο σου ερχεται πιο φτηνα απο τη ΟΑ.

GR321":1eh9gvi2 said:
...Η διαφορα των 2 εταιρειων ειναι στο θεμα φορων που η Α3 εχει χαμηλοτερους...
Δεν έχει χαμηλότερους φόρους.
Απλά όταν "βλέπεις" εισητήριο αξίας 75,00€ στην Α3, αυτό σημαίνει ότι το εισητήριο κοστίζει 60,00€ και τα υπόλοιπα 15,00€ είναι διάφοροι φόροι-προσαυξήσεις. (Οι αριθμοί τυχαίοι).
aakunz":1eh9gvi2 said:
...Η ΟΑ χρεώνει τον επίναυλο στους φόρους ενώ η Α3 τον ενσωματώνει στο ναύλο.
Ουσιαστικά, οι φόρος σε αυτήν την περίπτωση είναι €12 + €3 επασφάλιστρο.

red_fly9":doopwam9 said:
Απο μια γρηγορη αναζητηση που εκανα παντως κι εγω για το επομενο 3μηνο στο Αθηνα-Λονδίνο δεν βρηκα την ΟΑ φτηνότερη απο την Α3* αλλα ουτε και ακριβοτερη...
* (συμπεριλαμβανομενου φυσικα και του κομιστρου, του Stansted Express για την μεταφορα return απο το Stansted)
btw Θα περιμενα για το ντορο των προσφορων που κανει η Α3 να το ΄χε αρκετα φθηνοτερο!!! :rant:

Λυπάμαι που στο χαλάω αλλά η Α3 έχει, εκτός εξαιρέσεων, 50€ με 115€ διαφορά με την Ο.Α στις πτήσεις της για Λονδίνο...
O σταθερά φτηνότερος ναύλος της Ο.Α είναι στα 265€ και οι ναύλοι της Α3 ξεκινάνε με προσφορές από 150€ και ανεβαίνουν...
Το θέμα δεν είναι το Stansted expess και το κόστος του, η διαφορά του με το connect είναι 12 λίρες, αλλά το ότι το αεροδρόμιο του Stansted είναι στη μέση του πουθενά... Εκεί εστιάζεται η διαφορά...

Σε αντιστάθμισμα λοιπόν της απόστασης και της σχετικής ταλαιπωρίας, η Α3 αντιπαραβάλει την χαμηλότερη τιμή, την συνέπεια των δρομολογίων και τα καινούργια αεροπλάνα... Η απόφαση της επιλογής ανήκει στον επιβάτη...

COMPUTERISE έγραψε:
οι ναύλοι της Α3 ξεκινάνε με προσφορές από 150€ και ανεβαίνουν...
btw ριξε μια πιο σωστη αναζητηση το επομενο 3μημο (οπως εγραψα παραπανω) και τα περισοτερα ξεκινανανε απο 220€ και ανεβαίνουν

Κι εγω κυνηγαω τις προσφορες και οπου μπορω τις χτυπαω...
Δεν παιρνω το μερος καμιας εταιριας, κοιταζω πρωτα απο ολα το συμφερον μου και τι με βολευει καλυτερα απο δρομολογια
αλλα επειδη μου αρεσει να μιλαω με αποδειξεις μολις εκλεισα
ΟΑ: Αθήνα - Σάμος- Αθήνα 13-16 Φεβ EUR 142.48
το αντιστοιχο της Α3 ειχε EUR 146,48
αρα ΟΑ και φθηνοτερο και μπορω να το αλλαξω χωρις καμια επιβαρυνση 24 ωρες πριν (χωρις να χασω δεκαρα)...
Αυτα επειδη μου φαινεται πολυ εκθιαζουμε την Α3 χωρις λογο!!!

Όχι πάλι Aegean vs. Olympic. Αν συγκρίνουμε τις τιμές των δύο εταιριών μια η μία και μια η άλλη θα είναι πιο φτηνή.
Ας παραμείνουμε στο θέμα μας που είναι η "Τιμολογιακή πολιτική της Aegean" και όχι η Τιμολογιακή πολιτική της Aegean σε σύγκριση με την ΟΑ.

Στο θέμα έχω αναφερθεί εκτενέστατα (μέχρι παρεξηγήσεως) περυσι το καλοκαίρι, σχετικά με τις τιμές Α3 για Stansted. Είχα πεί τότε ότι το δρομολόγιο δεν θα τραβήξει, με τίποτα.

Δεν θέλω να ξαναεπανέλθω, ότι είχα να πώ το είπα. Μία μικρή αναφορά σε αυτό που αναφέρθηκε στους φόρους θέλω να κάνω. Δεν θα μιλήσω για fares. Μιλήσατε όμως για φόρους και μερικοί το θέσατε πολύ ωραία"Οι φόροι της Α3......οι φόροι της ΟΑ". Οι φόροι δεν είναι δικοί τους. Απλά κατ'εμέ εκεί μέσα κρύβονται κρυφές χρεώσεις. Η μόνη από τις τέσσερεις που έχει αναλυτική και εύκολα προσβάσιμη ανάλυση χρεώσεων είναι η ΒΑ. Κατά την γνώμη μου γίνεται του κουτρούλη σε αυτό το θέμα.

Για Heatrow έχουμε: Η ΟΑ χρεώνει 134ευρώ φόρους, η ΒΑ 113 ευρώ

Για Stansted, η Α3 χρεώνει 55 ευρώ

Για Gatwick, η ΕΖΥ χρεώνει 54.50 ευρώ "συμπτωματικά" όσα χρεώνει και το Luton.

Στην περίπτωση ΟΑ-ΒΑ, πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει διαφορά 21 Ευρώ. Ακριβώς τα ίδια αεροδρόμια . ΑΤΗ και LHR. Να υπάρχει ΤΟΣΟ μεγάλη διαφορά στη χρέωση καυσίμου? Αμφιβάλλω σοβαρά. Κάτι άλλο παίζει.

Το Stansted και το Gatwick, να έχουν ίδιους φόρους το βλέπω δύσκολα αλλά όχι απίθανο. Αυτό που βρίσκω ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ απίθανο, είναι το Luton να έχει ίδιες χρεώσεις με το Stansted αλλά ειδικά με το Gatwick. Παρόλα αυτά, στα 55 ευρώ κυμαίνεται και στα τρια αεροδρόμια και στις δύο εταιρείες, όπως φαίνεται πιό πάνω.

Πώς εξηγείται αυτό, ρωτώ φιλοσοφικά?

Φίλε gonso, σχετικά με τον επίναυλο του συγκεκριμένου δρομολογίου:

Η ΟΑ χρεώνει €33,00 ανά σκέλος για επίναυλο και επασφάλιστρο και το συμπεριλαμβάνει στους φόρους με τον κωδικό YQ
H BA χρεώνει €22,00 ανά σκέλος για επίναυλο και επασφάλιστρο και το συμπεριλαμβάνει στους φόρους με τον κωδικό YQ
H A3 χρεώνει €29,00 ανά σκέλος για τον επίναυλο μόνο και τον ενσωματώνει στο ναύλο με τον κωδικό Q surcharge και ακολούθως χρεώνει €3,00 ως επασφάλιστρο, το οποίο συμπεριλαμβάνει στους φόρους με τον κωδικό ΥQ.

Σε βοήθησα ή σε μπέρδεψα περισσότερο τώρα; Είμαστε off-topic βέβαια...