Τιμολογιακή πολιτική της Aegean

Έκλεισα σήμερα τα εξής για τον Ιούνιο:
Κέρκυρα-Αθήνα με 39,00€ &
Αθήνα-Κέρκυρα με 39,01€.
Σύνολο 78,01€.
"Αναγκάστηκα" να εκδόσω δύο διαφορετικά εισιτήρια γιατί προσπαθώντας να κλείσω Κέρκυρα-Αθήνα-Κέρκυρα (ενιαία) μου έβγαινε 89,01€.
Ή κάπου "μπάζει" το σύστημα της Aegean ή κάποιος μας περνάει για λαμάκες...

Δεν σε περνάει κανένας για ηλίθιο, αν κοιτάξεις λίγο καλύτερα τι γράφει η προσφορά είναι από Αθήνα προς Κέρκυρα. Δεν λέει ότι η προσφορά ισχύει και αντιστρόφως. Όταν λοιπόν το ταξίδι σου ξεκινάει από Κέρκυρα η προσφορά προφανώς δεν ισχύει. Καλά έκανες και έκλεισες τα εισιτήρια χωριστά, αν καλέσεις στο τηλεφωνικό κέντρο θα στο προτείνουν και οι υπάλληλοι από μόνοι τους.

Δε μίλησα για προσφορές.
Στο βήμα της επιλογής πτήσεων και τιμών η τιμή εισιτηρίου είναι για το μεν Κερκυρα-Αθήνα 20€ για το δε Αθήνα-Κέρκυρα 5€.
Στο αμέσως επόμενο βήμα το "πεντάευρω" γίνεται ως δια μαγείας 20€.
Το ίδιο συμβαίνει και αν επιλέξεις την άλλη πτήση της ημέρας.

Αυτό συμβαίνει για τον εξής λόγω ο ναύλος από αθήνα κέρκυρα έχει 5ευρώ αυτό είναι προσφορά απο ότι κατάλαβα , ενώ ο ναύλος απο κέρκυρα αθήνα είναι 20 ευρώ άρα αν κλείσεις ένα εισητήριο roundtrip ξεκινώντας από αθήνα θα κοστίσει στο σύνολο φθηνότερα από οτι αν κλείσεις ένα εισητήριο που ξεκινάει απο κέρκυρα έτσι είναι η προσφορά που έχει βγάλει η εταιρεία .η επίσημη ανακοίνωση του site είναι :προσφορά από αθήνα προς άλλους ελληνικούς προορισμούς.ΟΧΙ από αλλους προορισμούς προς αθήνα .οπότε σου λέει αν θέλεις εισητήριο από αθήνα προς οποιοδήποτε (νομίζω)προορισμό έχει προσφορά.
Όσο αναφορά αυτό που βλέπεις στο site που στην αρχή έχει 5 ευρώ και μετά γίνεται 20 ευρώ είναι γιατί το site σκέφτεται πριν απο σένα λειτουργεί ώς εξής σου επιλέγει την πτήση κέρκυρα αθήνα και σου δίνει τιμή προσφοράς (το site κάνει την εξής σκέψη αν η πτήση αθήνα κέρκυρας προηγείται της πτήσης κέρκυρα αθήνα θα κρατήσω την προσφορά αλλά αν η πτήση κέρκυρα αθήνα είναι πριν απο την πτήση αθήνα κέρκυρα θα δώσω μεν οικονομικό ναύλο αλλά οχι τόσο όσο η προσφορά )όλο αυτό συμβαίνει γιατί όπως προανέφερα η προσφορά ισχύει απο αθήνα για κέρκυρα.έτσι έχει προγραμματιστεί να λειτουργεί το site ..
ελπίζω να σε διαφώτισα και να μην σε μπέρδεψα....

Φώτη αντίστοιχα αν βάλεις Αθήνα-Κέρκυρα-Αθήνα το "εικοσάευρω " του Κέρκυρα-Αθήνα θα γίνει ως δια μαγείας 5ευρω.
Για να καταλάβεις ποια λογική ακολουθεί το site και η προσφορά της Aegean. Αλλά μάλλον κόλλησες μόνο στην αντίθετη περίπτωση.

Εγώ πάλι άλλα διαβάζω? γιατί ο fotis περιγράφει άλλο και εσείς (*.Α3) εξηγείτε άλλο. Ο fotis λέει οτι το σύστημα χρησιμοποιεί και για τα δυο σκέλη το ναύλο του πρώτου. αν κλείσεις δηλαδή Κέρκυρα-Αθήνα-Κέρκυρα θα μετρήσει 2*20 + φόρους. Και με μια πρόχειρη αναζήτηση για επαλήθευση, πάλι ενώ μου βγάζει Κέρκυρα Αθήνα 21 ευρώ και αθήνα κέρκυρα 19 ευρώ, σύνολο 40, στο επόμενο βήμα, γίνεται 42 + φόρους. Οπότε μάλλον πρόκειτε για bug του συστήματος. Γιατί ότι και να ισχύει στην προσφορά όπως αναφέρει η georgiaA3, απο τη στιγμή που στο πρώτο βήμα σου δίνει κάποιες τιμές, και στο δεύτερο στις αλλάζει, ε τότε κάτι δεν έχει περαστεί σωστά στο σύστημα.

Η εικασία μου είναι οτι το bug βρίσκεται σε επιλογή πτήσεων ίδιας κατηγορίας, με διαφορετική τιμή (Saver δηλαδή, αλλά με διαφορετική τιμή). Η αντίθετη αναζήτηση μάλιστα (Αθήνα Κερκυρα Αθήνα) δίνει αντίστοιχα αποτελέσματα. 19+21 = 40, και στο επόμενο βήμα 38+φόρους.

Οπότε θα συμφωνήσω με το fotis οτι το σύστημα από κάπου "μπάζει".

evans A3":2s6fiyrj said:
το site κάνει την εξής σκέψη αν η πτήση αθήνα κέρκυρας προηγείται της πτήσης κέρκυρα αθήνα θα κρατήσω την προσφορά αλλά αν η πτήση κέρκυρα αθήνα είναι πριν απο την πτήση αθήνα κέρκυρα θα δώσω μεν οικονομικό ναύλο αλλά οχι τόσο όσο η προσφορά )

'Οσο για αυτό, οκ Η Α3 έβαλε το amadeus, αλλα οτι το Amadeus σκέπτεται μόνο του, και αλλάζει τιμές κατά βούληση ανάλογα κριτηριών, τότε τζάμπα το χρήμα. Ας γίνει η επεξεργασία από πριν, και ας πετάξει το σύστημα τις νορμαλ τιμές, και άντε στο δικό μου παράδειγμα η διαφορά είναι +- 2 ευρώ, αλλά στο άλλο είναι +-20 ευρώ.

evans A3":8ecge0z7 said:
ελπίζω να σε διαφώτισα και να μην σε μπέρδεψα....
Αγαπητέ evans A3 θα με διαφώτιζες αν έγραφες με σαφήνια αυτά που θες να μου εξηγήσεις.
Δυστυχώς, έτσι όπως έχεις διατυπώσει τις σκέψεις σου δεν μπορώ να βγάλω νόημα.
Μερικές τελείες ή κάποια κόμματα δίνουν νόημα στο γραπτό λόγο.
Όσο για το ότι το σύστημα κρατήσεων της Aegean σκέφτεται για μένα, δε με κάνει χαρούμενο.
Προτιμώ να σκέφτομαι εγώ για μένα, το σύστημα να κάνει την κράτηση του εισιτηρίου μου όπως θα έπρεπε να την κάνει και να πληρώνω αυτά που εξ' αρχής μου ζητάει χωρίς να μου τα αλλάζει (προς τα πάνω στην περίπτωσή μου) μετά από ένα κλικ.
Και ξαναεπαναλαμβάνω: Δεν αναφέρομαι σε προσφορές!

georgiaA3":1rkg2shv said:
Δεν σε περνάει κανένας για ηλίθιο, αν κοιτάξεις λίγο καλύτερα τι γράφει η προσφορά είναι από Αθήνα προς Κέρκυρα. Δεν λέει ότι η προσφορά ισχύει και αντιστρόφως. Όταν λοιπόν το ταξίδι σου ξεκινάει από Κέρκυρα η προσφορά προφανώς δεν ισχύει. Καλά έκανες και έκλεισες τα εισιτήρια χωριστά, αν καλέσεις στο τηλεφωνικό κέντρο θα στο προτείνουν και οι υπάλληλοι από μόνοι τους.

georgiaA3 μαλλον δεν εχεις διαβασει σωστα το κειμενο της προσφορας! Ειναι απο και προς Αθηνα!:
Η προσφορά αφορά σε απευθείας πτήσεις από/προς Αθήνα προς τους προορισμούς: Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Κως, Μύκονος, Μυτιλήνη, Ρόδος, Σαντορίνη, Χανιά, Χίος

Εχει δικιο ο φωτης το συστημα μπαζει καπου το 'χαμε αναφερει και προχθες!
24-27-04 ATH-CFU-ATH (A3406 - A3403)
Πίνακας Τιμών: Ενήλικας x1=€ 25.00 (5+20) + Φόροι:€ 45.01 + Χρέωση συναλλαγής:€ 4.00 Σύνολο: € 74.01
και μολις πας στο Βήμα 3 - Στοιχεία ναύλων και επιβατών γινεται:
Πίνακας Τιμών: Ενήλικας x1=€ 10.00 (5+5) + Φόροι:€ 45.01 + Χρέωση συναλλαγής:€ 4.00 Σύνολο: € 59.01 :wall:

georgiaA3":1rkg2shv said:
Φώτη αντίστοιχα αν βάλεις Αθήνα-Κέρκυρα-Αθήνα το "εικοσάευρω " του Κέρκυρα-Αθήνα θα γίνει ως δια μαγείας 5ευρω.
Επισης δεν παιζει αυτο που λες! εδω το 5ευρω που δινει αρχικα μετα στο κανει 20ευρω.
Θα ηταν επισης καλο πριν απαντατε στα post των προηγουμενων να ελεγχεται με μια αναζητηση τι δινει το συστημα και μην γραφεται αερολογιες και μπερδεύουμε αδικα το κοσμο.... :with:

24-27-04 CFU-ATH-CFU ( A3403- A3402 )
Πίνακας Τιμών: Ενήλικας x1=€ 25.00 (20+5) + Φόροι:€ 45.01 + Χρέωση συναλλαγής:€ 4.00 Σύνολο: € 74.01
και μολις πας στο Βήμα 3 - Στοιχεία ναύλων και επιβατών γινεται:
Πίνακας Τιμών: Ενήλικας x1=€ € 40.00 (20+20) + Φόροι:€ 45.01 + Χρέωση συναλλαγής:€ 4.00 Σύνολο: € 89.01 :wall:

Θα προσπαθήσω να το εξηγήσω όσο καλύτερα μπορώ. Βασικός στόχος της Α3 είναι να βγάλει μια προσφορά με 39€ η απλή διαδρομή. Αντίστοιχα προσαρμόζει τον καθαρό ναύλο και τον επίναυλο ώστε να φτάνει τελική τιμή 39€ μαζί με το σέρβις. Έλα όμως που η Αθήνα έχει υψηλότερους φόρους αεροδρομίων, οπότε προκύπτουν διαφορές στον καθαρό ναύλο. Έτσι, κι επειδή τα round trip fares ειναι double oneways, έχουμε:

FQDATHCFU/1JUN/AA3/R,U

LN FARE BASIS OW EUR RT B PEN DATES/DAYS AP MIN MAXFR
01 POWA3 1 2 P NRF B28FEB E16APR+ + - - VR

FQDCFUATH/1JUN/R,U/AA3

LN FARE BASIS OW EUR RT B PEN DATES/DAYS AP MIN MAXFR
01 POWA3 16 32 P NRF B28FEB E16APR+ + - - VR

Σημειωτέον, στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται ο επίναυλος που για τις προσφορές αυτές είναι 4€/διαδρομή.
Με λίγα λόγια, στην περίπτωση του Φώτη (CFU-ATH-CFU) συμφέρει πράγματι να βγάλει 2 απλά (39+39) ενώ αν είχαμε ATH-CFU-ATH θα συνέφερε να βγάλει RT (59€ τελική).
Το ίδιο ισχύει για όλα τα αεροδρόμια εκτός Αθήνας: το RT είναι πιο φθηνό από Αθήνα, από τους υπόλοιπους προορισμούς ΠΡΟΣ Αθήνα αν έχετε και επιστροφή συμφέρει να βγάλετε δύο απλά.

Παιδια το προβλημα ειναι αλλο και ειναι ΑΠΛΟ,
Γι αυτο και ενεφερα παραπανω αναλυτικοτα τι σου εμφανιζει το site της Α3 στο Βήμα 2 και 3!
Εκτος απο μας που εχουμε διαβασει και 5 post και μεσες ακρες κατι εχουμε καταλαβει....
οι περισοτεροι που κλεινουν αεροπορικα εισητηρια δεν γνωριζουν:
(αν ο επιναυλος καυσιμων ειναι ενσωματωμενος η οχι, αν το oneway η το return προς Αθηνα εχει αλλους φορους,
η αν η προσφορα ισχυει προς μια διαδρομη)

Μιλαω για καποιον που δεν εχει τις γνωσεις μας!
Παει να κλεισει ενα return και βλεπει στο Βήμα 2 αλλο τελικο συνολο τιμων
και αλλο τελικο συνολο τιμων στο Βήμα 3. Πεστε μου τι θα καταλαβει? :with:
Συγκεκριμενα ετυχε στον καλυτερο μου φιλο χθες που εψαχνε ATH-HER-ATH για τον Μαη
και με πηρε τηλ. να με ρωτησει γνωριζοντας οτι ειμαι πιο ειδημων!
Αυτη ειναι η δικια μου η απορεια και η ενσταση!
Σ΄αυτη την περιπτωση το συστημα κρατησεων μπαζει η δεν μπαζει νερα?
Μπορει καποιος να μου απαντησει με ενα ΝΑΙ η με ενα ΟΧΙ?... :deadthread: