Συζητήσεις Ιπτάμενων Συνοδών

• Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Εκτός Αθηνών είναι πολύ λίγες οι θέσεις, ενώ στην Αθήνα δεχονται ακόμα βιογραφικά μέχριτις 25/5. Οπότε για Αθήνα περιμένουμε ακόμα.
Παντως όσες ενδιαφέρονται έχει η Qatar Airways recruitment event στις 30/5 και η Emirates Open Day στις 21/6.

Στις επαρχίες όμως γίνονται και 1-2 συνεντεύξεις και καλούν πολύ λίγους. Οι κοπέλες της Θεσσαλονίκης και της Κρήτης μπορεί να χουν πιθανότητες. Στην Αθήνα είναι δύσκολο να πας και για συνέντευξη. Καλή επιτυχία στα κορίτσια που πέρασαν συνέντευξη.

Όλες οι κοπέλες από όλη την Ελλάδα έχουν τις ίδιες πιθανότητες να περάσουν interview και να πετύχουν. Ακόμα και αν καλυφθούν οι θέσεις σε μία βάση μπορεί να ζητηθεί σε κοπέλες εάν ενδιαφέρονται να δουλέψουν σε κάποια άλλη βάση.

Δε γίνεται εγώ που δήλωσα Αθήνα δε γίνεται να με καλέσουν για άλλη βάση. Οι κοπέλες που δήλώσαν για όλες τις βάσεις ναι!! Επίσης δε μπορείς να περνάς συνέντευξη για το Ηράκλειο και να σε στέλνουν στη Θεσσαλονίκη ή τη Ρόδο. Καλή η αυταπάτη για παρηγορία αλλά δεν ισχύει. Αν στο Ηράκλειο κλείσουν ας πούμε οι θέσεις οι κοπέλες οι άλλες θα μείνουν εκτός.

Και όμως σε πολλές περιπτώσεις έχουν προτείνει άλλη βάση και δεν είναι καθόλου αυταπατη. Από κει και πέρα είναι δικό σου θέμα και της κάθε κοπέλας εάν είναι διατεθημενη να εργαστεί εκεί.

Δουλεύεις για την εταιρεία και το ξέρεις; Διότι και οι γνωστές μου που είναι λένε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αν λήξει η σύμβασή σου μπορεί να σε στείλουν σε άλλη βάση αν έχουν ανάγκη και δε θες να φύγεις. Αλλά αν πας για συνέντευξη σε μια πόλη θα σε καλέσουν ΜΟΝΟ αν έχουν ανάγκες σε εκείνη την πόλη. Αν περισσέψει κάποια αποκλείεται και ας είναι καλή. Γιατί να μη πάρουν στο κάτω κάτω κοπέλες που φώναξαν σε συνέντευξη στην άλλη τη βάση; Bασικά αυτό που βλέπω στις πτήσεις είναι εμφάνιση, ύψος και κιλά και μετά αν έχεις προσόντα. Και στις επαρχίες έχετε περισσότερες προοπτικές να σας πάρουν σε εκπαίδευση γιατί δεν έχουν πολλά βιογραφικά και παρακαλάνε και για συνέντευξη. Στην Αθήνα είναι πολύ δύσκολο, γίνεται χαμός από βιογραφικά και ζητάνε και άλλα...

Κορίτσια πέρασα και εγώ από συνέντευξη στη Θεσσαλονίκη. Θα μπορούσε να μου πει κάποιος ακριβή ημερομηνία για το γκρουπ εκπαίδευσης; Πρέπει να λείψω στο εξωτερικό και θέλω να κλείσω την επιστροφή αν με καλέσουν. Μέχρι πότε θα μας ειδοποιήσουν;

1ον Δεν δουλευω για την εταιρεία, απλά ξέρω ότι έχει συμβει. Σε πολύ λίγες περιπτώσεις βεβαια και με την ενημέρωση ότι η μετακόμιση θα γίνει με έξοδα της κοπέλας και όχι της εταιρείας.
2ον Αυτό που λες για την εμφανιση και τα κιλά ξεχνάς ότι δεν ζητάνε μοντέλα αλλά κοπέλες με υγιές σώμα και μία αξιοπρεπή εμφάνιση. Το ύψος το ζητάνε για λόγους ασφαλειας ενώ το βάρος για να εξασφαλίσουν ότι είσαι υγιής και ότι δεν προκειται να κοπεις στα medicals (για αυτό ρωτάνε και αν παιρνεις φαρμακα). Οπως θα κοβεται μία υπέρβαρη έτσι κόβεται και μία λιποβαρής. Είναι μια δουλειά που χρειαζεται καλή φυσική κατασταση γιατι σηκώνεις βαρη, αλλάζουν οι πιέσεις κλπ.
3ον Μην νομίζεις ότι μία κοπέλα θα την προσλάβουν επειδή είναι κουκλάρα αλλά δεν μιλάει λέξη αγγλικά.

Anastasia5":om4gg4a6 said:
Δουλεύεις για την εταιρεία και το ξέρεις; Διότι και οι γνωστές μου που είναι λένε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αν λήξει η σύμβασή σου μπορεί να σε στείλουν σε άλλη βάση αν έχουν ανάγκη και δε θες να φύγεις. Αλλά αν πας για συνέντευξη σε μια πόλη θα σε καλέσουν ΜΟΝΟ αν έχουν ανάγκες σε εκείνη την πόλη. Αν περισσέψει κάποια αποκλείεται και ας είναι καλή. Γιατί να μη πάρουν στο κάτω κάτω κοπέλες που φώναξαν σε συνέντευξη στην άλλη τη βάση; Bασικά αυτό που βλέπω στις πτήσεις είναι εμφάνιση, ύψος και κιλά και μετά αν έχεις προσόντα. Και στις επαρχίες έχετε περισσότερες προοπτικές να σας πάρουν σε εκπαίδευση γιατί δεν έχουν πολλά βιογραφικά και παρακαλάνε και για συνέντευξη. Στην Αθήνα είναι πολύ δύσκολο, γίνεται χαμός από βιογραφικά και ζητάνε και άλλα...

Αναστασία ότι έχει αδύνατες κοπέλες στις πτήσεις αλήθεια είναι αλλά δε θα σε πάρουν αν απαντήσεις στο τεστ λάθος. Η κάθε απάντηση έχει σημασία για αυτούς και οι ερωτήσεις έχουν λόγο να είναι αυτές που είναι.

Εγώ πάντως πρώτη φορά βιώνω τέτοιο ρατσισμό απο μια τέτοια Αεροπορική Εταιρία (Aegean). Με κάλεσαν για συνέντευξη 20 Μάρτη για την θεση του ιπτάμενου φροντιστή. (Μια πολύ καλή μου φίλη εργάζεται χρόνια τώρα ως αεροσυνοδός και μου πρότεινε να δωσει η ιδια το βιογραφικό μου για να με βοηθήσει). Θέλετε να μάθετε το αποτελεσμα όταν ρώτησε αν τα κατάφερα ; "Τελικά δεν θα πάρουμε άντρες Αθήνα, ίσως του πούμε για βάση" Δεν με κάλεσαν ποτέ εννοείται. Τόση σημασία έχει πια το φύλο ; Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή τη λογική! Και γιατί με κάλεσαν για συνέντευξη αφού δεν θα έπαιρναν άντρες ; Πραγματικά απογοητεύτηκα και ένιωσα άσχημα.