Συζητήσεις Ιπτάμενων Συνοδών

• Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφει η Κλεόπατρα. Το ίδιο ίσχυε και στην κρατική Ολυμπιακή και ήταν κάτι που το ζητούσαν τα ίδια τα πληρώματα. δηλ. να μην υπάρχουν ζευγάρια ιπταμένων (εννοώ δύο σύζυγοι) στην ίδια πτήση ώστε σε περίπτωση δυστυχήματος να μην μείνουν τα παιδιά τους ορφανά και από τους δύο γονείς.( Αυτό το είχα ακούσει σε συνέντευξη ιπτάμενου φροντιστή). Όσον αφορά στις κλίκες αυτές υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν (ανεξαρτήτως εργασιακού χώρου) και μπορούν να δημιουργηθούν ακόμα και στο rest room πριν τα πληρώματα μπουν στο αεροπλάνο.

Παρατηρώντας γενικότερα τις τοποθετήσεις της κυρίας flyaway_sky στο συγκεκριμένο τόπικ, ομιλεί πάντα δηκτικά και περιφρονητικά για τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στο χώρο των Ι/Σ στην Ελλάδα, συγκριτικά με την εταιρία που η ίδια εργάζεται όπως έχει αναφέρει στο εξωτερικό.
Αναφερόμενος δε στην αβασάνιστη προχειρότητα των επιχειρημάτων της και στο γέλιο μετά του τραβήγματος των κοτσίδων της, που τις προκάλεσαν οι τοποθετήσεις άλλων κυριών για υπαρκτούς περιορισμούς στις συνθήκες εργασίας ιπταμένων συγγενών στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στο μαγαζάκι, όπως προσβλητικά αποκάλεσε την Α3, εκτιμώ ότι μάλλον έχει αξεπέραστα απωθημένα με τις Ελληνικές εταιρίες και ιδιαίτερα με την συγκεκριμένη.

Γεια σας, μήπως ξέρει κάποιος να μου πεί πόσο ειναι περίπου ο βασικός μισθός στην Aegean για νέους αεροσυνοδούς ?
και ακόμα εάν αυτές που θα προσληφθούν τώρα θα είναι μόνιμες ή εποχιακές ?? Ευχαριστώ.

ECO":1grpqdsk said:
Παρατηρώντας γενικότερα τις τοποθετήσεις της κυρίας flyaway_sky στο συγκεκριμένο τόπικ, ομιλεί πάντα δηκτικά και περιφρονητικά για τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στο χώρο των Ι/Σ στην Ελλάδα, συγκριτικά με την εταιρία που η ίδια εργάζεται όπως έχει αναφέρει στο εξωτερικό.
Αναφερόμενος δε στην αβασάνιστη προχειρότητα των επιχειρημάτων της και στο γέλιο μετά του τραβήγματος των κοτσίδων της, που τις προκάλεσαν οι τοποθετήσεις άλλων κυριών για υπαρκτούς περιορισμούς στις συνθήκες εργασίας ιπταμένων συγγενών στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στο μαγαζάκι, όπως προσβλητικά αποκάλεσε την Α3, εκτιμώ ότι μάλλον έχει αξεπέραστα απωθημένα με τις Ελληνικές εταιρίες και ιδιαίτερα με την συγκεκριμένη.

Θα σας στεναχωρήσω αγαπητέ αλλά δεν έχω απωθημένα για πράγματα που δε μ´ενδιαφέρουν, κι αν οι τοποθετήσεις μου δε σας βρίσκουν σύμφωνο μπορείτε να μη τις διαβάζετε και να τις αγνοείτε. Αν θεωρείτε τις γενικότερες συνθήκες ιδανικές δε θα το κρίνω εγώ. Απόψεις και συνήθειες είναι αυτες. Το ότι έχετε διαφορετική άποψη δε σημαίνει πώς εγώ ή άλλοι δε θα πρέπει να λέμε τη δική μας. Εξάλλου η ύπαρξη ενός φόρουμ είναι και η ανταλλαγή απόψεων/εμπειριών. Ο συγκεκριμένος περιορισμός για μένα ναι είναι κουφός, και Κλεοπάτρα όχι εγω δεν έχω υπογράψει καμιά σύμβαση με το συγκεκριμένο όρο σε καμιά αεροπορική που έχω δουλέψει. Αν τα πράγματα ήταν έτσι στην κρατική Ολυμπιακή δε το γνωρίζω αλλά εν έτει 2015 είναι τραβηγμένο.

Καλησπέρα σας!
Είδα στο site της Aegean ότι ζητούσαν εκ νέου άτομα για cabin crew με βάση την Αθήνα. Έκανα apply την Παρασκευή -και είδα πως έληγε χθες το deadline για υποβολή των αιτήσεων. Έχουν ειδοποιήσει κάποιον έως τώρα για συνέντευξη;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση.

Flyftothesky":1o5uhp0x said:
ΚΑλησπερα σε όλους!!! Υπαρχει κάποια κοπέλα για συνέντευξη Αθήνα που θα παει τη τρίτη!εμενα με ειδοποίησαν την Παρασκευή και μ είπαν να παω Τρίτη!
Καλησπερα,σε παρακαλω την Τριτη που θα πας στειλε μας λεπτομερειες...

Προς αγαπητη flyaway sky θα ηθελα να σε ενημερωσω πως ολες οι μεγαλες αεροπορικες οπως ba aa us af και πολλες αλλες που σεβονται το προσωπικο τους εχουν ακριβως τον ιδιο περιορισμο οπως η αιγαιου!!το οτι εσυ μαλλον στο παρελθον κοπηκες απο την αιγαιου και σου εμειναν απωθημενα δε σου δινει κανενα δικαιωμα να αποκαλεις την εταιρεια αυτη μαγαζακι οταν αυτη την στιγμη η εταιρεια αυτη εχει φτασει να ειναι μια απο τις μεγαλυτερες εταιρειες της ευρωπης ειτε εσενα σου αρεσει ειτε οχι...αν πραγματικα εισαι πληρωμα καμπινας και πιστευεις πραγματικα αυτα που λες τοτε πραγματικα λυπαμαι για σενα..

Το οτι εσύ ή κάποιοι άλλοι απο δω έχετε πάρε δώσε με την Αιγαίου δεν κάνουν όλους εμάς τους υπόλοιπους που έχουμε μια αλφα άποψη για τη συγκεκριμένη εταιρία κομπλεξικούς ή ανίδεους. Αλλο το βλέπω καλή μια εταιρία ως πελάτης και άλλο ως εργοδότη. Πετάω συχνά με την Αιγαίου επειδή έχουμε και travel concessions και ως επιβάτης δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Πλέον όμως με το σκεπτικό που έχω τώρα δε θα την επέλεγα ως εργοδότη. Αν εσάς σας ευχαριστούν οι συνθήκες εμένα μου περισσεύουν. Προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι γιατί δε δέχομαι να συμβιβαστώ με τις συγκεκριμένες συνθήκες ή με κάτι λιγότερο απο αυτό που έχω τώρα (και μσθολογικά αλλά κυρίως ως αντιμετώπιση, προοπτικές εξέλιξεις κλπ). Εγώ βλέπω τραγικούς περιορισμούς και επιλογές όσον αφορά τα πληρώματα. "Δε σε προσλαμβάνουμε γιατί είσαι άνδρας και όχι γυναίκα, γιατί είσαι πάνω απο 30,γιατί σε παιρνάμε απο συνέντευξη 5 λεπτών για να σε αξιολογήσουμε, γιατί μάλλον τα σπαστά αγγλικά έχουν πιο μεγάλη πέραση, γιατί η γρατζουνιά στο χέρι σου απο το σκύλο σου μπορεί να είναι μολυσματική ( ναι το διαβάσαμε και αυτό λίγες σελίδες πιο πίσω) Ολα αυτά λοιπόν είναι ανασταλτικοί παράγοντες και μάλλον θα πρέπει ν´αρχισουμε να προσκυνάμε για να μην θεωρηθούμε ανίδεοι ή με απωθημένα. Και μετά αναρωτιεστε γιατί γίνεται κριτική; Εκτός κι αν όλοι αυτοι είναι άχρηστοι και δε τα σκέφτομαι εγώ καλά.
Πληροφοριακά επειδή μου χαρίσατε και τον οίκτο σας να σας ενημερώσω οτι στη ba δεν υπάρχει κάποιος τέτοιος περιορισμός ούτε στο συμβόλαιο που έχω υπογράψει υπήρξε κάποιος τέτοιος όρος. Ίσα ίσα και με τα staff travel με τις οικογένειες μας ταξιδεύουμε, και αρκετές φορές ενώ δούλευα έχω πάρει μαζί μου και τους γονείς μου ή τ´αδέρφια μου. Το αν θες να δουλέψεις κιόλας με κάποιον δικό σου μπορείς να το επιλέξεις, το αν θα το χεις αυτό είναι άλλο θέμα αλλά για άλλους διαφορετικούς λόγους. Θα σας συμβούλευα λοιπόν να ψάξετε καλύτερα τι ισχύει και τι όχι πρίν "την πείτε" σε κάποιον. Αν θέλετε να ξεκίνησετε μια συζήτηςη καλό είναι λοιπόν να την ξεκινάτε με διαφορετικές βάσεις.Αυτά και τέλος το συγκεκριμένο off topic απο μένα

Το να έχεις άποψη για τη συγκεκριμένη εταιρία είναι απολύτως σεβαστό και δικαίωμά σου αν κανείς δε σου ζήτησε να την παραθέσεις!! Δεν έχεις όμως δικαίωμα να ακυρώνεις τις τοποθετήσεις άλλων μελών,να τα αποκαλείς άσχετα έμμεσα, πόσο μάλιστα όταν τέσσερα από αυτά έχουν ίδια άποψη.

Maria014":1ucgavhd said:
Γεια σας, μήπως ξέρει κάποιος να μου πεί πόσο ειναι περίπου ο βασικός μισθός στην Aegean για νέους αεροσυνοδούς ?
και ακόμα εάν αυτές που θα προσληφθούν τώρα θα είναι μόνιμες ή εποχιακές ?? Ευχαριστώ.
.

Υπολόγισε περίπου 450€ βασικό μισθό συν 2€ η κάθε πτητική ώρα. Πετάνε 80-100 ώρες το μήνα. Συμβάσεις κάνουν που διαρκούν μερικούς μήνες. Δεν προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό.