Spotting & Photography: εξοπλισμός, τεχνικά και ερωτήσεις

• Thread starter Thread starter Hristos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
fotis":1p5n5s1b said:
Η nikon D40 γιατί σου φαίνεται ακριβή?
Εσύ ρωτούσες για την K100D με φακό 18-55 στην τιμή των 500 ευρώ και σου φαίνεται ακριβή η D40 με δύο φακούς (18-55 και 55-200) στην ίδια τιμή?
Ίδια τιμή από το κατάστημα που προτείνεις αλλά εδώ στην ελλάδα είναι στα 620Ε.Θα δούμε..
captainjumbo":1p5n5s1b said:
Άν είναι η πρώτη σου φορά που παίρνεις μηχανή για να φωτογραφίζεις (φυσικά και άλλα εκτός αεροπλάνων), σου προτείνω να πάρεις μια ικανοποιητική compact με στοιχεία χειροκίνητων προγραμμάτων και να αρχίσεις να πειραματίζεσαι. Ωραιότατες οι DSLR αλλά εάν είσαι στην αρχή προτείνω να μην την δοκιμάσεις. Παίξε, μάθε, πειραματίσου και θα έρθει και η ώρα της αναβάθμισης.
Πρότασή μου η Canon S3IS
Στα πόσα είναι αυτή?

Η συζήτηση μεταφέρθηκε στο υπάρχον topic.

z_pilot":1d2hzffq said:
Δηλαδή θα βγάζω μόνο όταν είναι να ταξιδέψω με αεροπλάνο?

Αν και υπάρχει κατάλληλο topic γι'αυτό, φωτογραφίες μπορεί να τραβήξει κάποιος κι όταν δεν ταξιδεύει. Τα αεροπλάνα δεν φωτογραφίζονται μόνο μέσα από την πίστα, αλλά και στα finals (στον αέρα λίγο πριν την προσγείωση) ή από χώρους μέσα και έξω από το κτίριο που έχουν ορατότητα στην πίστα και τους τροχοδρόμους/διαδρόμους.

Όντως to Β&Η είναι το καλυτερο αμερικάνικο κατάστημα (εξακριβωμενο απο επιτόπια αγορά), αλλα για αγορές ανω των EUR100 απο eshop εκτός ευρωπης πληρωνεις σίγουρα δασμους που καθιστουν οποια αγορά ασυμφορη. Επισης παίρνεις και το ρίσκο πως δε σε καλύπτει η εγγύηση εδω.

Προσωπικά θα προτιμουσα ένα καλο ευρωπαικο eshop (οπως έχω κάνει αλλωστε για το σωμα της 350D μου) όπως τα Pixmania και Technikdirekt, ή απο Ελλάδα καποιο αμιγώς φωτογραφικό καταστημα όπως ο Κατερελος ή το Adorama ή ακομα και το Πλαισιο αν εχει σε καλη τιμη τη μηχανη που θα καταληξεις.

Για planespotting ή καταφεύγεις στην ακριβη αλλά καλή λυση dSLR + τηλεφακος (για Canon μπορώ να βοηθήσω με συμβουλές) ή αλλιώς παίρνεις μια compact με zoom>8x απο τις αρκετές που κυκλοφορούν και καθάρισες. Μη μπερδευεσαι με ΜΡ, είναι τελείως θεμα marketing αυτοι οι αριθμοι, αν δεν κάνεις εκτυπώσεις μεγέθους Α3.

...και βλεπεις αν ο κυβερνήτης έχει πλύνει τα δόντια του ή οχι... :mrgreen:

Εχει και "χειρότερα". Είναι κάτι σαν "πότε θα αγοράσω δικό μου Α380"
Νομίζω ότι είναι το απόλυτο για φακό
http://dvinfo.net/canon/images/images17.php

Διαβάστε προσεκτικά το κείμενο. Με αυτο θα ανανεώνεις και ΚΑΙ πιλότων στο FL430 (:lol:)?

pulsar":1yi7iq5o said:
...και βλεπεις αν ο κυβερνήτης έχει πλύνει τα δόντια του ή οχι... :mrgreen:

pulsar":12pqr99o said:
Προσωπικά θα προτιμουσα ένα καλο ευρωπαικο eshop (οπως έχω κάνει αλλωστε για το σωμα της 350D μου) όπως τα Pixmania και Technikdirekt, ή απο Ελλάδα καποιο αμιγώς φωτογραφικό καταστημα όπως ο Κατερελος ή το Adorama ή ακομα και το Πλαισιο αν εχει σε καλη τιμη τη μηχανη που θα καταληξεις.
Στα καταστήματα πλην πλαίσιο που είδα,τη nikon d40 την έχει σε 2-3 διαφορετικές εκδόσεις από 500Ε η φτηνότερη έως 800Ε η ακριβότερη.Η διαφορά τους είναι ο επιπλέον φακός?Δηλαδή η φτηνότερη είναι το σώμα και μετά αγοράζεις επιπλέον φακό?

Μικρέ: = 50 -500 4,5/5,6 Canon 30D & 40D x1,6 ο πολλαπλασιαστης :banana:

z_pilot":d7pfqnf1 said:
pulsar":d7pfqnf1 said:
Στα καταστήματα πλην πλαίσιο που είδα,τη nikon d40 την έχει σε 2-3 διαφορετικές εκδόσεις από 500Ε η φτηνότερη έως 800Ε η ακριβότερη.Η διαφορά τους είναι ο επιπλέον φακός?Δηλαδή η φτηνότερη είναι το σώμα και μετά αγοράζεις επιπλέον φακό?

Προφανως υπαρχουν εκδόσεις με διαφορους φακούς για να ποικιλλει έτσι η τιμη. Δε γραφει στο κάθε πακέτο τι συμπεριλαμβάνει;