Spotting & Photography: εξοπλισμός, τεχνικά και ερωτήσεις

• Thread starter Thread starter Hristos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Sony DSC H9. Αυτην έχω και είμαι αρκετα ευχαριστημένος για τα πρωτα μου βηματα στο spotting γιατί μετα χρειάζεται αλλαγησιγουρα. Και εχει και 15αρι zoom και ικανοποιτκη ταχυτητα κλειστρου. Αν κανεις τα πρωτασου βηματα στο spotting θεωρω πως ειναι ιδανικη επιλογη γιατι ειναι και φθηνη. 433€ την αγορασα.

μηχανη

http://nikonimaging.com/global/products ... /index.htm
πηγαινοντας σε αυτη τη διευθυνση μπορεις να δεις μια καλη μηχανη και με λιγα χρηματα παραπανω απο αυτα που διαθετης εχεις 10 mp. σκςψου το λιγο καλυτερα και αποφασισε.

Αυτή την είδα στο έντυπο στα 620Ε.Ψιλοσκέφτομαι να μαζέψω μέχρι το Μάρτη μερικά λεφτά παραπάνω να πάρω μία πολύ καλή ίσως αυτή.Επειδη το πρόβλημα της παλιάς μου ήταν ο φακός που ήταν μικρός ποιο είναι το κατώτερο καλό μέγεθος φακού?

z_pilot":3put18pk said:
ποιο είναι το κατώτερο καλό μέγεθος φακού?

Δεν υπαρχει "κατωτερο καλο μεγεθος φακου". Υπαρχουν ευρυγωνιοι που ειναι για πεταμα, και τηλεφακοι που "ξυριζουν", και το αναποδο. Σε γενικες γραμμες, και επειδη θελεις να κανεις planespotting, σκεψου το για DSLR και εναν καλο τηλεφακο (planespotting = τηλεφακος. ΝΟΜΟΣ!). Το οπτικο zoom της καλυτερης compact ειναι χειροτερο απο αυτο ενος τηλεφακου πανω σε SLR/DSLR. Κυριος λογος ειναι το μεγεθος του αισθητηρα. Αλλα ειναι τα 10ΜΡ στο ενα ειδος μηχανης, και αλλα στο αλλο.

Η αποφαση δικη σου, βεβαια, και αναλογα παντα με τα λεφτα που θελεις να διαθεσεις. Αν ασχοληθεις ομως σοβαρα, θα παρεις στην αρχη την μικρη, και μετα απο λιγο καιρο θα αναζητησεις το κατι παραπανω.

Με φακό 18-55 που δίνει στο kit, το πολύ πολύ να φωτογραφίσεις το αεροπλάνο την ώρα που θα ανεβαίνεις τη σκάλα (που λέει ο λόγος).

Ρίξε μια ματιά σε αυτό:
http://www.bhphotovideo.com/c/product/5 ... amera.html
Αξίζει να εκμεταλευτείς την (απίστευτη) ισοτιμία ευρώ/δολαρίου και να ψωνίσεις από εκεί. Η παραπάνω μηχανή σου βγαίνει περίπου 500 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των εξόδων αποστολής).
Το site είναι 1000% αξιόπιστο. Έχω ψωνίσει πάμπολλες φορές από αυτό το site καθώς επίσης και από το κατάστημά τους στη Νέα Υόρκη (λόγω επαγγέλματος).
Ότι θελεις και σε ότι μπορώ να βοηθήσω στείλε μου πμ.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.Αυτή η Nikon D40 φαίνεται αρκετά καλή αν και λίγο ακριβή.Τώρα,το αν είναι να την πάρω από εξωτερικό δεν είμαι σίγουρος γιατί πρέπει να ενημερώσω τους γονείς μου και θέλει μια διαδικασία με πιστωτικές κλπ βέβαια θα γλιτώσω 120Ε :shock:
Λίγο οφ τόπικ
Πριν λίγο καιρό είχα ρωτήσει στο φόρουμ αν γίνεται να πάω σε αεροδρόμιο να δείξω ταυτότητα και να βγάλω μερικές φότο.Μου είπατε όχι.Και ρωτώ εσείς που ασκείται το χόμπυ με ποιά ιδιότητα μπαίνεται στο αεροδρόμιο και βγάζετε φότος? :roll:

Μα δεν πρόκειται να μπεις στην πίστα για να βγάλεις φωτογραφίες.
Θα βγάλεις αναμνηστικές φωτογραφίες όπως όλος ο κόσμος.

Η nikon D40 γιατί σου φαίνεται ακριβή?
Εσύ ρωτούσες για την K100D με φακό 18-55 στην τιμή των 500 ευρώ και σου φαίνεται ακριβή η D40 με δύο φακούς (18-55 και 55-200) στην ίδια τιμή?

fotis":t86eszmz said:
Μα δεν πρόκειται να μπεις στην πίστα για να βγάλεις φωτογραφίες.
Θα βγάλεις αναμνηστικές φωτογραφίες όπως όλος ο κόσμος.
Δηλαδή θα βγάζω μόνο όταν είναι να ταξιδέψω με αεροπλάνο?

Άν είναι η πρώτη σου φορά που παίρνεις μηχανή για να φωτογραφίζεις (φυσικά και άλλα εκτός αεροπλάνων), σου προτείνω να πάρεις μια ικανοποιητική compact με στοιχεία χειροκίνητων προγραμμάτων και να αρχίσεις να πειραματίζεσαι. Ωραιότατες οι DSLR αλλά εάν είσαι στην αρχή προτείνω να μην την δοκιμάσεις. Παίξε, μάθε, πειραματίσου και θα έρθει και η ώρα της αναβάθμισης.
Πρότασή μου η Canon S3IS