ΚΡΙΜΑ, ΚΡΙΜΑ, ΚΡΙΜΑ. Μια ακόμη εταιρεία από τις περίπου 100 που αδειοδοτήθηκαν τα τελευταία 25 χρόνια, έφθασε άδοξα στο προδιαγεγραμμένο τέλος της. Βλέπω υπήρξε άμεση η ενέργεια των διαχειριστών για την μεταφορά της στις κλειστές εταιρείες. Είχα αναφερθεί και σε προηγούμενη τοποθέτησή μου να μεταφέρουμε εδώ και τις υπόλοιπες κλειστές (και υπάρχουν πάνω από δέκα).
Με την δυσάρεστη αυτή ευκαιρία, άποψή μου είναι πως δεν πρέπει να αναλωθούμε στο ποιός, το πόσες φορές και το πότε προέβλεψε την αβάσιμη προσπάθεια και το προδιαγεγραμμένο μέλλον αυτής της εταιρείας.
Τους επαγγελματίες του χώρου (από τους Πιλότους μέχρι και τους εκδότες των Εισιτηρίων ένα πράγμα θα πρέπει να μας απασχολεί. ΟΤΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Κάποιοι από εμάς είναι φυσικό να γνωρίζουν και τους λόγους για τους οποίους έκλεισε ή που δεν έπρεπε να ανοίξει. Κάποιοι εργαζόμενοι έχασαν την εργασία τους, ΚΡΙΜΑ, χωρίς αποζημίωση και μάλιστα ήταν απλήρωτοι για πολλούς μήνες. Το ότι εργάζονταν απλήρωτοι ήταν δικό τους πρόβλημα (κάποιοι από αυτούς είναι η δεύτερη φορά που εμπλέκονται σε αυτή την διαδικασία). Επιτρέψτε μου να πω ευγενικά «καλά να πάθουν» διότι αν σταματούσαν να εργάζονται απλήρωτοι, η εταιρεία μή έχοντας την απαραίτητη οικονομική βάση, θα είχε κλείσει προ πολλού. Κύριοι κάνατε μάγκες όχι μόνο τους παπάδες και τους ψάλτες αλλά και τους διακόνους (λιβανιστήρια). Τι φταίγανε όμως όλοι αυτοί οι επιβάτες να ξεμείνουν στα αεροδρόμια πιστεύοντας στα λόγια και τις ευχές? Το μεγαλύτερο όμως κακό για τους επαγγελματίες του χώρου κύριοι, είναι ότι για δεύτερη φορά κλείνουμε την πόρτα και δυσφημίζουμε την Ελλάδα στην Αμερική και τον Καναδά και δεν θα τολμήσει ποτέ κανείς από εδώ και στο εξής, όσο δυνατός και αν είναι, να επιχειρήσει ένα νέο άνοιγμα. Αυτός είναι και ο λόγος που λέω καλά να πάθετε και να είστε σίγουροι ότι αυτό θα είναι ένα επαγγελματικό μειονέκτημα για σας που συμβάλλατε σε αυτή την τσαπατσουλιά. Υπάρχει όμως μια περίπτωση: αν στο μέλλον εμφανιστεί ξανά κάποιος Γαλάκης ή κάποιος τέτοιος, θα σας αναζητήσει, διότι γνωρίζει ότι θα τον στηρίξετε εργαζόμενοι χωρίς μισθό για κάνα δεκαριά μήνες.