Σχολή Ικάρων Ιπτάμενοι

• Thread starter Thread starter air_boy
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Αγαπητε DSP
Να σε πληροφορησω οτι υπαρχουν τεχνικες που οσο εμπειρος και να ειναι ο οφθαλμιατρος δεν το καταλαβαινει οτι εχει γινει επεμβαση διορθωσης,που δεν ειναι απαραιτητο να ειναι λειζερ,το επιφοβο για καποιον που κανει ενχειρηση πριν τα 23-25(που δεν εχει σταθεροποιηθει η μυωπια του)ειναι σε λιγοτερο απο 1-2 χρονια να εμφανισει απο λιγα εκατοστα μεχρι μερικους βαθμους μυωπια η και καθολου(εξαρταται κυριως απτα γονιδια),ειναι ρισκο λοιπον,αμα εχεις παραλληλα και αστιγμο ομως εχω την εντυπωση οτι και παλι θα χρειαζεσαι γυαλια για τον αστιγματισμο(οταν οδηγας,διαβαζεις κτλ).Για σιγουρα παρε τηλ. στο Β.Ε.Μ.Ο ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

έχω καλύτερο γιατρό από το Β.Ε.Μ.Ο. στο Ηράκλειο. Σε ευχαριστώ πάντως για την πληροφορία.

με ένα τηλέφωνο σε οποιοδήποτε γιατρό δεν βγάζει κανείς τίποτα. Πρέπει να κάνεις ειδικές εξετάσεις οι οποίες δείχουν κατά πόσο είσαι καλός υποψήφιος για την επέμβαση. Το ποσοστό αυτό δείχνει κατά κάποιον τρόπο το αναμενόμενο αποτέλεσμα, αν εξαιρέσεις τον ανθρώπινο παράγοντα (γιατρός)

1) Η επέμβαση (PRK, LASIK, LASEK) φαίνεται. Ο στρατός σε βρίσκει αν έχεις κάνει.
2) Αν αναφέρεσαι σε μη laser επεμβάσεις (τοποθέτηση ενδοφακού) τότε πάρε χαρτί, μολύβι και ένα βιβλίο κλασσικής μηχανικής και δες που θα πάει ο ενδοφακός μόλις κάνεις το πρώτο loop στο μαχητικό.
3) Υπογράφεις υπεύθυνη δήλωση κατά την αίτηση για την Ικάρων (και για τις άλλες Στρατ σχολες) που λέει τι ασθένειες δεν έχεις. Αν λοιπόν το παίξεις μάγκας και πας εγχειρισμένος, δεν το δηλώσεις και ΔΕΝ σε ανακαλύψουν εξαρχής ρισκάρεις καθ όλη τη διάρκεια της καρίερας σου στρατοδικείο για ψευδή δήλωση.

Δεν παίζουν με αυτά / δεν παίζουν με το στρατο.

Παιδια καλησπερα! θα ηθελα να κανω μια ερωτιση πανω στο θεμα! Μπορω εγω οταν τελειωσω το λυκειο χωρις πανεληνιες εξετασεις να κανω ετοιση για την ικαρων (σε μεταγωγικα) και να αρχισω εκπαιδευση αν γινω δεκτος? (εχω 10/10 η οραση δεν ειναι προβλημα!) Ξερει κανεις κοστος?

Ευχαριστω!

nitronick07":1edwaqzx said:
Παιδια καλησπερα! θα ηθελα να κανω μια ερωτιση πανω στο θεμα! Μπορω εγω οταν τελειωσω το λυκειο χωρις πανεληνιες εξετασεις να κανω ετοιση για την ικαρων (σε μεταγωγικα) και να αρχισω εκπαιδευση αν γινω δεκτος? (εχω 10/10 η οραση δεν ειναι προβλημα!) Ξερει κανεις κοστος?

Ευχαριστω!
Όχι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.Πρέπει να δώσεις κανονικά πανελλήνιες να μπεις στη σχολή.Όλοι στην ικάρων εκπαιδεύονται αρχικά για μαχητικά και όσοι κρίνονται κατάλληλοι συνεχίζουν οι υπόλοιποι πάνε για τα υπόλοιπα.
Και πανελλήνιες πρέπει να δώσεις ούτως ή άλλως για να πάρεις απολυτήριο :wink:

Σε ευχαριστω φιλε! (Απλα να ξερεις οτι δεν χρειαζεται να δοσεις πανελληνιες για να παρεις απολυτήριο απλα τελειωνεις το λυκειο)

nitronick07":3a102tz8 said:
Σε ευχαριστω φιλε! (Απλα να ξερεις οτι δεν χρειαζεται να δοσεις πανελληνιες για να παρεις απολυτήριο απλα τελειωνεις το λυκειο)
Και γω έτσι νόμιζα αλλά είναι ένα παιδί στη τάξη μας που ήθελε μόνο το απολυτήριο και έδωσε κανονικά πανελλήνιες γιατί του είπαν ότι έτσι πρέπει αφού δε βγάζουν θέματα εξετάσεων οι καθηγητές του σχολείου για τα πανελλαδικά μαθήματα.

!

nikos_k.":1tsx08k1 said:
Το τελευταίο που θες να σου συμβεί σε μια εμπλοκή ή σε μια επιχειρησιακή αποστολή, είναι να μετακινηθούν τα γυαλιά
ή ακόμα χειρότερα οι φακοί επαφής :wink:
Και με την "κρίση" που θα δημιουργηθεί στο cockpit αυξάνονται δραματικά οι πιθανότητες ατυχήματος...
Πάντως και η Lufthansa δεν αποδέχεται την διόρθωση με laser! Μπορείς να έχεις μέχρι και τρεις βαθμούς μυωπίας διορθωμένη, αλλά χωρίς επέμβαση laser!

Τώρα στο κυρίως θέμα του topic, η επιλογή ιπταμένων γίνεται ως εξής:
Μετά το τέλος της τετραετούς φοίτησης ακολουθούν δύο ακόμα στάδια πτητικής εκπαίδευσης τα οποία είναι και τα πιο απαιτητικά! Αν λοιπόν ο ιπτάμενος δεν πιάσει τα απαιτούμενα standards, δεν προκρίνεται για τα μαχητικά και θα τοποθετηθεί ή σε μοίρες μεταφορών/πυροσβεστικών/ναυτικής συνεργασίας ή στα ελικόπτερα!
Οι υπόλοιποι μετά το πέρας όλης της εκπαίδευσης, τοποθετούνται στις μοίρες βάσει των αναγκών της ΠΑ! Οι πρώτοι μαθητές δικαιούνται να επιλέξουν τον τύπο αεροσκάφους! Επίσης θεωρητικά (ξαναλέω, θεωρητικά) αν υπάρχει καλή συνεργασία και κατανόηση μεταξύ των συμμαθητών μπορούν όλοι να τοποθετηθούν στον τύπο που θέλουν! Αλλά είναι αρκετά ουτοπικό σενάριο!
Φυσικά λειτουργεί πάντα και το βύσμα! Αν πέσει το κατάλληλο τηλέφωνο, ο επιθυμητός τύπος αεροσκάφους σε περιμένει!
Τώρα για τα C-130/C-27 μην ξεχνάμε πως πετάνε για την Πολεμική Αεροπορία και αυτό σημαίνει πως πετάνε και επιχειρησιακές αποστολές (έστω και εκπαιδευτικές)! Δεν είναι airline flying :wink:
Ακόμη, στην ΠΑ ισχύει η παλιά νοοτροπία της εμπειρίας. Δηλαδή για να σου εμπιστευθούν πολύτιμα φορτία και ανθρώπινες ζωές πρέπει να έχεις "ψηθεί" πολλά χρόνια σε πολεμικές μοίρες! Έτσι προτιμούνται οι αρχαιότεροι!
Ένα άλλο θέμα είναι πως στα σημερινά μαχητικά υψηλών επιδόσεων το σώμα δεν αντέχει μετά τα 35 περίπου! Οπότε αν όλοι οι νέοι θέλουν να "αράξουν" στα μεταγωγικά, θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα επάνδρωσης στα μαχητικά! Για να μην συμβεί αυτό κάθε πολεμική αεροπορία παίρνει μέτρα...
Μαντέψτε ποιά είναι αυτά!!!

Συμπερασματικά από την Ικάρων βγαίνεις μαχητής και από μια ιδιωτική σχολή πολιτικής αεροπορίας πιλότος! Ο καθένας αποφασίζει τι θέλει να κάνει για την υπόλοιπη ζωή του! Το οικονομικό είναι σαφέστατα ένας ανασταλτικός παράγοντας αλλά για όλα τα προβλήματα υπάρχουν λύσεις! Αρκεί να θέλουμε πολύ και να το παλεύουμε!

Υ.Γ. Σε όλα τα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες με στόχο τις σχολές της ΠΑ, αλλά και σε όλους τους διαγωνιζόμενους, εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία. Συμπάσχω μαζί σας γιατί δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από όταν "τράβαγα" τα ίδια :wink: :great:

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Ήταν η πιο κατατοπιστική μάλλον. Αλλά μου έκοψες τα φτερά. Απ' ότι κατάλαβα πιο εύκολο είναι να πας στα μαχητικά παρά στα μεταγωγικά. :(

Αναφέρεις κάπου ότι αν θες μπορείς να τελειώσεις μια σχολή πολιτικής αεροπορίας και να γίνεις επαγγελματίας χωρίς να μπεις στην ΠΑ. Ναι οκ αλλά το οικονομικό που το βάζεις? Και απαντάς.. λύσεις υπάρχουν για όλα τα προβλήματα.. Εδώ θα διαφωνήσω, θα σου πω πως το σκέφτομαι εγώ που είμαι λίγο πριν τις πανελλήνιες και ο επαγγελματικός προσανατολισμός με καίει.. Σκέφτομαι λοιπόν : :arrow: Από την μια θέλω σαν τρελός να γίνω επαγγελματίας πιλότος, να είμαι όλη τη μέρα αγκαλιά :D με τα αεροπλάνα. Αντί για ραδιόφωνο στο γραφείο να ακούω τον ήχο των κινητήρων και τους εκλεκτές να μου δίνουν εντολές.. και άλλα τέτοια όμορφα και ρομαντικά πραγματάκια.. Και φυσικά η Ικάρων όπως και κάθε στρατιωτική σχολή αν το δεις καθαρά από την άποψη του επαγγελματικού προσανατολισμού είναι εξαιρετική επιλογή καθώς έχεις κατευθείαν μισθό και σίγουρη δουλειά για την υπόλοιπη ζωή σου..

:arrow: Από την άλλη όμως υπάρχουν κάποιο πράγματα που πρέπει να θυσιάσεις, κάποια πράγματα που λειτουργούν σαν τροχοπέδη και δεν σε αφήνουν ούτε καν να !ονειρευτείς! μια τέτοια ζωή.. Γιατί? Γιατί έχεις να επιλέξεις δυο δρόμους που ο καθένας έχει το δικό του αδιέξοδο.. Ο ένας λέει ΠΑ. αν τον πάρεις πρώτα απ' όλα θα θέτεις τη ζωή σου σε κίνδυνο κάθε λεπτό που θα είσαι στον αέρα. Θα ακούς τις σειρές να ηχούν και θα λες άντε πάλι ο γα***ενος ο τούρκος, ενώ παράλληλα θα σκέφτεσαι πόσες πολλές είναι οι πιθανότητες αυτή η πτήση να είναι και η τελευταία σου .. τα τελευταία λεπτά της ζωής σου.. μιας ζωής όμως που επένδυσες τόσα πολλά χρόνια πολλά.. που την ονειρευόσουν να τελειώσει με εσένα στα βαθιά γεράματα αγκαλιά με την γυναίκα σου, τα παιδιά σου σοβαρούς επαγγελματίες και τα παιδιά των παιδιών σου φοιτητές σε σοβαρά πανεπιστήμια.. Μμμ κάπου πρέπει να έγραψα -->μια ζωή στην οποία επένδυσες, μια ζωή που ονειρευόσουν.. μάλλον πρέπει να τα γράψω σε α πληθυντικό .. καθώς αν η ζωή σου τελειώσει σε αυτήν την πτήση.. τότε δεν θα καταστραφούν μόνο τα δικά σου όνειρα.. αλλά και πολλών, πολλών άλλων, όπως η γυναίκα σου(η οποία δεν θα έχει την απαραίτητη συντροφιά και βοήθεια για να μεγαλώσει την οικογένεια που έτσι εύκολα άφησες πίσω σου), τα παιδιά σου τα οποία δεν θα έχουν πατέρα για το υπόλοιπο της ζωής τους.. ενώ θα τον στερηθούν στο κομμάτι εκείνο που θα τον έχουν ίσως και την μεγαλύτερη ανάγκη!! :( Επίσης είναι η μάνα σου , ο πατέρας σου.. οι οποίοι αντί να θαφτούν από τον γιο τους θα τον θάψουν οι ίδιοι.. Τι ειρωνεία! :| Τα αδέρφια σου, οι φίλοι σου , αυτοί που σε αγάπησαν!! [αυτή η παρένθεση κλίνει εδώ και θέλω απλά να πω σε όλους τους ικάρους του forum ότι υπάρχουν πολίτες οι οποίοι τους νιώθουν πραγματικά! Τους θεωρούν αληθινούς ήρωες, αναγνωρίζοντας τον καθημερινό αγώνα τους τον οποίο κάνουν προσπαθώντας να βγάλουν 1.500€ για να ζήσουν με αξιοπρέπεια την οικογένεια τους.. ] <-- Αυτό νομίζω είναι και το μεγαλύτερο αδιέξοδο σε αυτόν τον δρόμο.. Το οποίο ότι και να κάνεις μάλλον είναι πολύ δύσκολο να το ξεπεράσεις. Πόσο μάλλον έπειτα τα όσα μας είπες εσύ φίλε Νίκο.
:arrow: Ο άλλος δρόμος λέγεται Πολιτική αεροπορία.. Σε αυτήν όμως για να πας.. ή θα πρέπει να περάσεις το προηγούμενο αδιέξοδο (πώς? μόνο εσύ ξέρεις.. και οι συνάδερφοι που μαζί τους πολεμούσατε τους τούρκους). Ή θα πρέπει να διαλέξεις τον ενδεδειγμένο τρόπο (για κάποιον που αγαπάει την πολιτική αεροπορία) να γίνεις επαγγελματίας πιλότος στα πολιτικά. Θα πρέπει δηλαδή να πληρώσεις γύρω στα 60.000 - 200.000€ !!!!! Τώρα θα μου πεις ε εντάξει ρε φιλαράκι.. σιγά το πράμα.. ένα οικόπεδο να πουλήσει η οικογένεια σου, τέλειωσε. Χα.. :lol: ΔΕΝ είναι τόσο απλά τα πράματα όμως.. μακάρι να ήταν.. Ποιος θα μπορούσε να το κάνει αυτό στους γονείς του? Οι οποίοι πλήρωσαν τα μαλλιά τις κεφαλής τους στα φροντιστήρια.. γιατί σε ονειρεύονταν γιατρό. Και πάνω πού ήλπιζαν ότι ο γιος τους θα γινόταν ένας λαμπρός χειρούργους.. εσύ αποφασίζεις να τους αφήσεις χωρείς κινητήρες στα 500ft μετά την απογείωση! [παράδειγμα ε? :twisted: :wall: :D ] Να τους πεις δηλαδή.. οκ μπράβο και ευχαριστώ για τον αγώνα σας που κάνατε τόσο καιρό και για τα λεφτά σας που μου δίνατε για να μάθω γράμματα.. αλλά θέλω άλλα τόσα έτσι για να κάνω το κέφι μου.. να γίνω πιλότος(ένα επάγγελμα που φυσικά δεν θα τους άρεζε).. Και ξέρετε.. υπάρχουν τεράστιες πιθανότητες να ξενιτευτείς.. να ζήσεις στο εξωτερικό και εκείνοι να σε βλέπουν μόνο μια φορά το δίμηνο και αν! (το ότι θα φύγεις από την πόλη σου - Αλεξ/πολη - είναι το μόνο σίγουρο)!! :bash: Ε λοιπόν sorry αλλά αυτό μου φαίνεται κάπως σκληρό.. ξέρετε σαν εκείνα τα κοριτσάκια που δεν έχουν δουλέψει ποτέ τους.. είναι γύρο στα 25 !δεν είναι φοιτήτριες! και το μόνο πράμα που ξέρουν να κάνουν είναι να λένε.. μπαμπάκα, λεφτά! :wink:

Ούφφ.. κουράστηκα τόσο γράψιμο - και εσείς- ξέρω.. :)

Τα έγραψα όλα αυτά επειδή πιστεύω ότι δεν εκφράζουν μόνο εμένα .. αλλά και μερικά ακόμη παιδία στην ηλικία μου με το ίδιο πρόβλημα..--> Γεννημένοι στον λάθος τόπο(Ελλάδα) με την λάθος τρέλα(αεροπορία) :wink:

Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση σου Νίκο! Και αν είσαι ίκαρος.. συγχαρητήρια και κουράγιο!

Φίλε μου AirBoy γειά σου.

Αναφορικά με τις σκέψεις σου περί των κινδύνων της ζωής του μαχητή, ένα έχω να πώ. Ίκαρος με τέτοιες σκέψεις, δεν γίνεται ποτέ καλός μαχητής ή και καθόλου. Σαφώς και κανένας δεν θέλει να πεθάνει. Αλλά δεν αφήνουν τις φοβίες αυτές και τις ανασφάλιες να βγούν στο μπροστινό μέρος του μυαλού.

Έχω αρκετούς φίλους νύν και πρώην μαχητές και μου έχουν πεί πολλές φορές ότι είναι εύκολο να δείς ποιός είναι παντρεμένος με παιδιά και ποιός όχι σε μία μοίρα, από τον τρόπο που πετάνε το τζέτ !

ΥΓ. Ευχαριστώ για το ΠΜ. ΘΑ σου απαντήσω όταν βρώ ευκαιρία, σύντομα.

Φίλε Airboy, θα συμφωνήσω με τον εκπληκτκό gonso για τις εύστοχες πάντα τοποθετήσεις του, δεν πιστεύω να κάνεις ούτε για μαχητής ούτε για πιλότος, οπότε συνηγορώ στην άποψη του πατέρα σου να γίνεις γιατρός!

Re: !

air_boy":2lf9y6f6 said:
...Ποιος θα μπορούσε να το κάνει αυτό στους γονείς του? Οι οποίοι πλήρωσαν τα μαλλιά τις κεφαλής τους στα φροντιστήρια.. γιατί σε ονειρεύονταν γιατρό. Και πάνω πού ήλπιζαν ότι ο γιος τους θα γινόταν ένας λαμπρός χειρούργους.. εσύ αποφασίζεις να τους αφήσεις χωρείς κινητήρες στα 500ft μετά την απογείωση! [παράδειγμα ε? :twisted: :wall: :D ] Να τους πεις δηλαδή.. οκ μπράβο και ευχαριστώ για τον αγώνα σας που κάνατε τόσο καιρό και για τα λεφτά σας που μου δίνατε για να μάθω γράμματα.. αλλά θέλω άλλα τόσα έτσι για να κάνω το κέφι μου.. να γίνω πιλότος(ένα επάγγελμα που φυσικά δεν θα τους άρεζε)...

Το μόνο που θέλω να σχολιάσω είναι ότι ποτέ στην ζωή σου μην παίρνεις αποφάσεις με βάση τις επιθυμίες των δικών σου. Ασφαλώς θα τους σέβεσαι, θα τους συμβουλεύεσαι και θα ακούς τί έχουν να σου προτείνουν, αλλά κάποια στιγμή θα φτάσεις στο σημείο οι γονείς σου να μην υπάρχουν και εσύ να μετανιώνεις για πράγματα που δεν έκανες μόνο και μόνο για να μην τους δυσαρεστήσεις. Φυσικά και δεν μπορείς να απαιτήσεις να πουλήσουν σπίτια και χωράφια για να γίνεις εσύ πιλότος. Αλλά αν πρέπει αναγκαστικά να οδηγηθείς στην επιλογή Β, ας είναι τουλάχιστον κάτι που εσύ επέλεξες και όχι κάτι που σου "επέβαλαν". Και εγώ πιλότος θα ήθελα να είχα γίνει. Δεν υπήρχαν οι πόροι όμως. Και ενώ θα μπορούσα να γίνω ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, που επίσης με ενδιαφέρει ως επάγγελμα, τελικά οδηγήθηκα σε άλλα μονοπάτια και τώρα μετανιώνω για αυτά που εγώ δεν έκανα...

Συγγνώμη για το off