Ryanair στην Ελλάδα

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
προς θεού, ήθελαν να το κάνουν αλλά δόξα το θεό ακόμα δε το χρησιμοποιούν, μπορείς άφοβα να ταξιδεψεις :)

Να ρωτήσω και εγώ κάτι όποιον ξέρει.Θα ταξιδέψω με την Ryanair χρησιμοποιώντας την ταυτότητά μου.Επειδή όμως η ταυτότητα καθώς είναι γνωστό δεν έχει expiry date-ημερομηνία καταληκτική-μου ζητά αυτό(στο online check-in)...enter your last date of travel for this booking...δηλαδή να θέσω την τελευταία ημερομηνία ταξιδίου γι αυτήν την κράτηση.Δηλαδή την ημέρα που έχω προγραμματίσει να επιστρέψω έτσι?(Η πτήση με την Ryanair είναι oneway).Μπορώ να βάλω μια οποιαδήποτε ημερομηνία αν δεν έχω προγραμματίσει μέχρι αυτήν την στιγμή την επιστροφή?Αυτά.Ευχαριστώ... :thx:

Σε ευχαριστώ πολύ Thanasis_U2 για την απάντηση :D Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Ξέρεις κανείς οι αποσκευές πόσο χρεώνονται? και σε περίπτωση μετεπιβίβασης (π.χ. απο Θεσσαλονίκη για Μαδρίτη έχει στάση στο Μιλάνο) χρεώνονται κάθε φορά ξεχωριστά οι αποσκευές, δηλαδή αν είναι μετ' επιστροφής χρεώνονται 4 φορές (Θεσσαλονίκη - Μιλάνο, Μιλάνο - Μαδρίτη και Μαδρίτη - Μιλάνο, Μιλάνο - Θεσσαλονίκη)?

Tη θερινή περίοδο η 15κιλών 20 ευρώ κάθε διαδρομή(όχι μια φορά για την πτήση,αλλά για το κάθε κομμάτι της) και η 20κιλη 30 ευρώ..Το χειμώνα λιγότερο.Αν μπεις στο σάιτ της FR εκει που λέει fees θα το δεις.Η FR δεν σου κάνει τσεκ-ιν τις βαλίτσες απευθείας για τον προορισμό σου, δεν κάνει ανταποκρίσεις..Κάθε φορά τις ξανακάνεις.Και φυσικά χρεώνεσαι για κάθε διαδρομή.
Στο μεταξύ είδα τις χειμερινές πτήσεις για Λονδίνο και η πτήση της Παρασκευής θα αναχωρεί στις 2230 και θα φθάνει 2355!! :shock: Φρίκη!! Θα φθάνεις ξενοδοχείο στις 2 τη νύχτα,παει η παρασκευή το βράδυ..Και δεν θαχει και μετρό.. :wall: ..Ποιος σκέφτηκε τέτοιο "εξυπνο" προγραμματισμό;..Η ΒΑ θα πετάει 1825, αλλά καμία από τις 2 δεν θαχει επιστροφή Κυριακή..μόνο η U2..πάλι θα πληρώνω Α3..

@voyager747gr
αν ταξιδεύεις one way βάλε την ημερομηνία του ταξιδιού σου, δεν θα αντιμετοπίσεις κανένα πρόβλημα... Και όταν κλείσεις της επιστροφής, θα βάλεις την ημερομηνία της επιστροφής :)

@spotterakias: Κανουν maximize το utilization του στολου τους δυστυχως/ευτυχως. Το μονο καλο ειναι οτι απο Stansted δεν χρειαζεσαι μετρο. Κατεβαινεις με λεωφοριακι Βικτορια και απο εκει night buses. Το κακο οτι τα βραδια στο Stansted γινεται ΧΑΜΟΣ στον ελεγχο διαβατηριων.

Και ήταν ανάγκη ναναι Παρασκευή η μέρα της μάξιμουμ χρησης στόλου...; :rant: Τις άλλες μέρες πως το κρατάει απόγευμα;... :wall: ..Δεν ξέρω όμως πόσο κάτι τέτοιο θα τους βοηθήσει στις κρατήσεις και δη χειμωνιάτικα με χιόνια και παγους να φθάνεις Στανστεντ 12 τοβράδυ...Και σίγουρα καμιά ώρα τη θέλει το λεωφορείο μέχρι Βικτώρια...και μετά από κεί..άστα βράστα είναι αυτό το δρομολόγιο..

Γειά σας παιδιά. Καλώς σας βρήκα. Βρήκα το φόρουμ εντελώς τυχαία και θα ήθελα να μου λύσετε μια απορία. Εφόσον κάποιος γνωρίζει. Κλείσαμε 4 εισιτήρια για Ρώμη με την Ryan air να πάμε να ξεσκάσουμε ένα τριήμερο. Την κράτηση την έκανε μια φίλη μου αλλά έκανε το εξής λάθος. Ενώ έγραψε το όνομά μου σωστά, αντί να βάλει Mr έβαλε Ms ή κάτι τέτοιο. Θα έχω πρόβλημα να μπώ στο αεροπλάνο? Είδα ότι μπορείς να αλλάξεις όνομα πριν το check in με χρέωση 100Ε!!!!!! Το ποσό είναι πάρα πολύ μεγάλο και αναρωτιέμαι για το αν πρέπει να κάνω κάτι για αυτό.
Αν δεν γνωρίζεται τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση, τουλάχιστον μπορεί κάποιος να μου πει αν υπάρχει γκισέ στον αερολιμένα Θεσσαλονίκης ώστε να βρώ άκρη κάπως γιατί πρέπει να κλείσω και ξενοδοχείο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αγαπητέ DrStam, το ίδιο λάθος το έχω κάνει στο παρελθόν με Condor Flugdienst και Easyjet.
Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, αρκεί που ήταν σωστά το ονοματεπώνυμο. Θέλω να πιστεύω το ίδιο για 'σένα.
Άλλωστε αφού θα κάνεις check in μέσω διαδικτύου κατά την επιβίβαση στη πύλη εξόδου κοιτάζουν το όνομα.
Αν φύγεις από Ελλάδα δε θα έχεις πρόβλημα στην επιστροφή σου. Απλά θα ταξιδέψεις σαν "Κυρία"!

Φίλε DrStam,
όταν θα κάνετε e check in
και θα "ανέβουν" τα εισιτήρια σας σε PDF αρχεία,
θα διαπιστώσετε πως δεν αναγράφεται πουθενά "Mr." ή "Mrs."
Οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Απόλαυσε το ταξίδι!!!

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.