Ryanair στην Ελλάδα

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
για μενα κακως την αφησαν να κανει πτησεις μεσα στην Ελλαδα.
Απο το εξωτερικο κανενα προβλημα, να μας φερουν τουριστες.Οπως κανουν και οι αλλες αεροπορικες εταιρειες.
Οτι και να ειναι για μενα αυτοι ειναι ξενοι.Θελω να εχουμε Ελληνικη (η Ελληνικες) αεροπορικη εταιρεια και να δουλευουν εκει οι δικοι μας.
Αυτη ειναι γνωμη μου.

Georgi1964, το ιδανικοτερο θα ηταν το μεγαλυτερο μερος της τουριστικης επιβατικης κινησης να το διακινει ελληνικη αεροπορικη. Αυτο ομως δε γινεται, οποτε δεν θα πρεπει να μας πειραζει καθολου που θα το επιχειρησει μια -ακομα- ξενη αεροπορικη εταιρια. Ισως να ειναι και καλυτερα γιατι σιγουρα θα φερει καινουργιες θεσεις εργασιας. Μακαρι να ανοιξει βαση και σε αλλα ελληνικα αεροδρομια.

Πάρτε το χαμπάρι .... Φτηνή κ ασφαλής αεροπορική εταίρια με τις τιμες των καυσίμων που εχουν φτάσει σε τέτοια επίπεδα ΔΕΝ γίνεται !!!

PILOT-737, ποτε επιτελους θα σταματησει αυτο το εντελως αβασιμο επιχειρημα? Οι low cost (ryanair, eyasyjet κ.α) εταιριες λειτουργουν ακριβως με την ιδια νομοθεσια, ακριβως τους ιδιους κανονισμους οπως ολες οι αλλες ευρωπαικες εταιριες. Καμια εκπτωση δεν γινεται στον τομεα συντηρησης και ασφαλειας. Για τα υπολοιπα ερωτηματα σου θα πρεπει να σου απαντησει το Ελληνικο Κρατος και οι ελληνικες αεροπορικες εταιριες.

Ισως να ειναι και καλυτερα γιατι σιγουρα θα φερει καινουργιες θεσεις εργασιας
που θα της φερει δεν μας γραφεις;
Οι low cost (ryanair, eyasyjet κ.α) εταιριες λειτουργουν ακριβως με την ιδια νομοθεσια, ακριβως τους ιδιους κανονισμους οπως ολες οι αλλες ευρωπαικες εταιριες.
για την eyasyjet δεν βλεπω να γραφουν και πολλα παραπονα, ομως για την ryanair γραφουν.
Το μονο οτι δεν μπορεις να επικοινωνησεις μαζι τους μεσω e-mail αυτο πολλα λεει. :cool:

idle descent":auo3m4ie said:
Πάρτε το χαμπάρι .... Φτηνή κ ασφαλής αεροπορική εταίρια με τις τιμες των καυσίμων που εχουν φτάσει σε τέτοια επίπεδα ΔΕΝ γίνεται !!!

PILOT-737, ποτε επιτελους θα σταματησει αυτο το εντελως αβασιμο επιχειρημα? Οι low cost (ryanair, eyasyjet κ.α) εταιριες λειτουργουν ακριβως με την ιδια νομοθεσια, ακριβως τους ιδιους κανονισμους οπως ολες οι αλλες ευρωπαικες εταιριες. Καμια εκπτωση δεν γινεται στον τομεα συντηρησης και ασφαλειας. Για τα υπολοιπα ερωτηματα σου θα πρεπει να σου απαντησει το Ελληνικο Κρατος και οι ελληνικες αεροπορικες εταιριες.
Πρωτον δες τις τιμες της easy λιγο καιρο πριν την πτηση και μετα κατηγοριοποιησε την στις low cost.
Δευτερον δε μιλησε κανεις για τομεα συντηρησης μη μας βαζεις λογια που δεν ειπαμε !
Οσον αφορα τους κανονισμους που ακολοθει η πρωτη εταιρια ριξε μια ματια σε ποσα ευρωπαικα κρατη εχει δικαστηρια οσον αφορα τις ασφαλιστικες εισφορες ... και τελευταια μαλιστα εσκασε και μια ειδηση για περιπτωσεις που "ξεχασε" να δηλωσει επανειλημμενα το αυξημενο βαρος απογειωσης με αποτελεσμα να γλυτωσει πολλα χρηματα σε τελη προσγειωσης και τελη υπερπτησης .... http://www.pprune.org/rumours-news/5032 ... blems.html
Ειναι ευκολο να ανοιξεις εταιρια με εδρα σε ΑΛΛΗ χωρα να περνει το προσωπικο σου οσα του δινεις ΚΑΘΑΡΑ στο χερι και να ανταγωνιζεσαι αλλες που για να παρει τα ιδια χρηματα το προσωπικο πρεπει να πληρωσεις εως και διπλασια σε μεικτες αποδοχες ! Οταν ειπανε αλλες εταιριες να μεταφερουν την εδρα τους στο εξωτερικο με αποτελεσμα την απωλεια θεσεων εργασιας ολοι λεγανε μην ξαναγορασετε αναψυκτικα Χ , Ψ κλπ ... εδω αυτο δε μας ενδιαφερει δεν σκεφτομαστε τοσο μακρια μονο το φτηνο εισιτηριο που περνουμε σημερα κοιταμε .... και αυτη η παρατηρηση ειναι για ευρωπαικο επιπεδο και οχι Ελληνικο μονο ....
και μιας και τα ξερεις τοσο καλα απαντησε μου σε παρακαλω τι εγινε με τους επιβατες οταν το αεροπλανο τους δεν μπορεσε να προσγειωθει στη θεσσνικη το 2012 και εκανε divert στη γειτονικη χωρα ....
http://www.pprune.org/rumours-news/5038 ... afety.html
Και ο εκφοβισμος για αποκρυψη περιστατικων και ελευθερια λογου με νομικα μεσα.
http://www.pprune.org/rumours-news/5022 ... hreat.html\
Και οπως ειπε ο κυριος ποιο πανω για την easy δεν υπαρχουν παρομοιες αναφορες ......

cabincrew4ever":3bopbqik said:
Georgi1964":3bopbqik said:
για μενα κακως την αφησαν να κανει πτησεις μεσα στην Ελλαδα.
Απο το εξωτερικο κανενα προβλημα, να μας φερουν τουριστες.Οπως κανουν και οι αλλες αεροπορικες εταιρειες.
Οτι και να ειναι για μενα αυτοι ειναι ξενοι.Θελω να εχουμε Ελληνικη (η Ελληνικες) αεροπορικη εταιρεια και να δουλευουν εκει οι δικοι μας.
Αυτη ειναι γνωμη μου.

Και η χρυση αυγη τα ιδια θελει, αλλα μηπως να θυμισω οτι βρισκομαστε στο 2013 και οτι επισης ειμαστε χωρα της Ε.Ε.;
Οι Κυπριακες γτ δεν σε πειραξανε που μπηκανε στο εσωτερικο, ειναι και αυτη ελληνικη εταιρεια;
Απο την αλλη φιλε αμα ρθει η Ryanair και βαλει το Μοσχα - Πετρουπολη στα 20 ευρω, τη στιγμη που τωρα θες κατι 200ρικα στο νερο θα συνεχισεις να εχεις την ιδια αποψη; Το πιο ευκολο πραμα ειναι να ζεις στο εξωτερικο και να εκφραζεις εθνικιστικες αποψεις, αλλα για ελα και στην Ελλαδα να δεις πως ειναι τα πραματα.

Σορυ για το οφφ τοπικ, αλλα εχουμε ξεφυγει τελειως ... :wall: :wall: :wall:

Εννοείται ότι τα ίδια θέλει και χρυσή αυγή γιαυτό και την στηρίζουμε!
Που σε πείραξε που ο φίλος ζήτησε ελληνικές αεροπορικές εταιρείες με ελληνες εργαζόμενους και αμέσως του κόλλησες την ταμπέλα εθνικιστής λες και θα σε φοβηθούμε τώρα...

O φίλος είπε ότι κακώς την άφησαν να πετάει μέσα στην Ελλάδα.
Συμφωνείς και με αυτό; :rolleyes:
Και αν ναι, ποιος την άφησε; :D

Την στηριζει την Χ.Α λεει ο αλλος,οτι να ναι....καλαθο παρακαλω.

Εγώ πάντως πετάω μόνο με ryanair τον τελευταίο καιρό και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος σε όλα τα επίπεδα. Βέβαια δεν έχω πρόβλημα να πετάξω με άλλη αεροπορική, αλλά δυστυχώς δεν έχω τα λεφτά που ζητάνε! Καλά κάνει η ryanair και κάνει πτήσεις εσωτερικού, μπας και μειωθούν οι τιμές σε φυσιολογικά επίπεδα και να σταματήσει το παιχνίδι της Aegean και της Olympic. Έχω ζήσει στο εξωτερικό και χρόνια τώρα οι πτήσεις εσωτερικού ήταν φθηνότερες σε σχέση με τις ελληνικές. Γιατί μια πτήση εσωτερικού στην Ελλάδα στοιχίζει 300 rt? Φτάνει πια!!!!

που θα της φερει δεν μας γραφεις;

Georgi1964, με το ανοιγμα της βασης στα Χανια θα χρειαστει πληρωματα καμπινας (εστω και εποχιακα), ολοι ελπιζουμε οτι θα χρειαστει και χειριστες (αν και μαλλον θα φερει απο αλλες βασεις), το ground handling της ισως χρειαστει να προσλαβει εποχιακους υπαλληλους για την καλοκαιρινη περιοδο (ατομα που δεν ειχαν πριν δουλεια). Η αυξηση του αριθμου των τουριστων θα επιφερει αυξηση και στις θεσεις εργασιας σε αλλα επαγγελματα που εχουν να κανουν με τον τουρισμο στην περιοχη. Αυτα ειναι μονο μερικα παραδειγματα που μου ερχονται στο μυαλο, σιγουρα θα υπαρχουν και αλλα.

Δεν μπορουμε να ειμαστε αρνητικοι, ειδικα αυτη την περιοδο, σε οποιαδηποτε επιχειρηση θελει να κανει εναρξη δραστηριοτητας στη χωρα μας, απλα "δεν μας παιρνει".

Δευτερον δε μιλησε κανεις για τομεα συντηρησης μη μας βαζεις λογια που δεν ειπαμε !

PILOT-737, Ανεφερες οτι μια εταιρια δεν μπορει να ειναι ασφαλης, για αυτο το ανεφερα και αυτο. Η συντηρηση εχει να κανει πολυ με την ασφαλεια μιας πτησης.

Πρωτον δες τις τιμες της easy λιγο καιρο πριν την πτηση και μετα κατηγοριοποιησε την στις low cost.

Η easyjet ειναι low cost αεροπορικη εταιρια. Να και ο ορισμος: A low-cost carrier or low-cost airline (also known as a no-frills, discount or budget carrier or airline) is an airline that offers generally low fares in exchange for eliminating many traditional passenger services.

και μιας και τα ξερεις τοσο καλα απαντησε μου σε παρακαλω τι εγινε με τους επιβατες οταν το αεροπλανο τους....

Δυστυχως δεν γνωριζω το περιστατικο για να μπορω να σου απαντησω.

Η κεντρικη ιδεα των post μου ειναι οτι πρεπει να ηρεμησουμε και να επιτρεψουμε ξενες εταιριες να κανουν εναρξη δραστηριοτητων στην Ελλαδα. Καμια εταιρια δεν ειναι τελεια αλλα σιγουρα οι ξενες αεροπορικες εταιριες ειναι πολυ πιο καλα οργανωμενες, δινουν καλυτερους μισθους απο τις ελληνικες και θα συμβαλλουν στην αυξηση των θεσεων εργασιας που τοσο αναγκη εχουμε σαν χωρα.
Επισης επειδη το ξεχασα, θα συμβαλλουν στο να μειωθουν αρκετα οι τιμες των εισιτηριων.

dinosaxon":3ty7bvpe said:
Εγώ πάντως πετάω μόνο με ryanair τον τελευταίο καιρό και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος σε όλα τα επίπεδα. Βέβαια δεν έχω πρόβλημα να πετάξω με άλλη αεροπορική, αλλά δυστυχώς δεν έχω τα λεφτά που ζητάνε! Καλά κάνει η ryanair και κάνει πτήσεις εσωτερικού, μπας και μειωθούν οι τιμές σε φυσιολογικά επίπεδα και να σταματήσει το παιχνίδι της Aegean και της Olympic. Έχω ζήσει στο εξωτερικό και χρόνια τώρα οι πτήσεις εσωτερικού ήταν φθηνότερες σε σχέση με τις ελληνικές. Γιατί μια πτήση εσωτερικού στην Ελλάδα στοιχίζει 300 rt? Φτάνει πια!!!!

Το τι παπαρολογία έχει γραφεί στο συγκεκριμένο θέμα δεν λέγεται, αλλά ως εδώ πια...

1. Ο μέσος όρος των εισιτηρίων του ATH-SKG με ΟΑ ή Α3 είναι 150€ rt και πολλές φορές με προσφορές πέφτει και κάτω από 100€... το 300€ θα το είδες στον ύπνο σου ή θα το έψαξες για να φύγεις την ίδια μέρα...
2. Όταν ξυπνήσεις λοιπόν ρίξε μια ματιά πόσο κάνει το FRA-MUC ή το LON-MAN... και τα δύο ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ έχουν πάνω από 100€ και στην περίπτωση του Λονδίνου μιλάμε για LGW... να χαρείς λοιπόν μην γενικεύεις και μην γράφεις ότι θέλεις... ακόμα και σε δρομολόγια που τα ξεσκίζει η EZY , βλέπε ROM-MLP μαζί με βαλίτσα και χρέωση πιστωτικής κάτω από 80€ ναύλος δεν υπάρχει...
3. Έχεις υπόψιν τι φόρους έχει το αεροδρόμιο της Αθήνας? Αν το ψάξεις θα καταλάβεις ότι τα κάτω από 100€ που δίνουν αρκετά συχνά η ΟΑ και η Α3 είναι εντελώς τζάμπα...
4. Συνεπώς, οι τιμές είναι σε φυσιολογικά επίπεδα, αλλά εσύ γουστάρεις να πετάς τζάμπα... ε αυτό δεν γίνεται... ο τζάμπας απέθανε... και για να καταλάβεις τι ανοησίες λέτε τράβα και γύρνα με το αυτοκίνητό σου στην Θεσσαλονίκη από Αθήνα, δες πόσα θα δώσεις σε διόδια και βενζίνη και μετά τα ξαναλέμε...
5. Για την Ryan έχουν γραφεί τόσα και τόσα που δεν έχω καμία όρεξη να ξαναλέω τα ίδια... όταν χειμωνιάτικα θα σε αφήσει στη μέση του πουθενά και δεν θα υπάρχει ούτε μαντήλι να κλάψεις, να δούμε πόσο ευχαριστημένος θα είσαι με τον Λίγδη... αλλά βέβαια έτσι γίνεται πάντα στο Ελλάντα... το παίζουμε πονηροί μέχρι να σκάσει η στραβή... μετά βγαίνετε στα κανάλια και κλαίτε γιατί δεν υπάρχει κράτος να σας προστατέψει...

Κύριε computerize κοίτα σε παρακαλώ πόσο είναι η μέση τιμή ΑΤΗ-RHO rt και τι χρήματα χρειάζομαι για ένα ταξίδι εξωτερικού απο Ρόδο και μετά τα ξαναλέμε . Δεν έχεις δίκιο με τις χρεώσεις της ΟΑ Α3 , ίσως απο Αθήνα Θεσσαλονίκη να είναι έτσι όπως τα λες , πάντως απο το νησί μου θεωρώ ότι είναι πολύ ακριβά .. !

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.