Πτωση Canadair

• Thread starter Jass
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
1.Τί είδους "βυσματική" μετάθεση είναι αυτή που συνίσταται στο να πετάς μέσα σέ εστίες φωτιάς γιά να τίς σβήσης;

2.Το επιχείρημα οτι οι πιλότοι τής πολιτικής που "έχουν σπάσει minima,έχουν προσγειωθεί σε αεροδρόμια που δέν έπρεπε να πλησιάσουν κλπ. το έκαναν γιά τους επιβάτες τους" είναι συζητήσιμο.Ασφαλώς επιδίωξη τού κάθε πιλότου είναι να μεταφέρη τους επιβάτες του εκεί που θέλουν,όμως πάνω από όλα προέχει να τους μεταφέρη μέ ασφάλεια.Αν δέν είναι δυνατόν να γίνη αυτό,είναι καλύτερο να τούς πή οτι "οι καιρικές συνθήκες είναι τέτοιες ώστε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η πτήση να καταλήξη σέ δυστύχημα,γι'αυτό εγώ προσωπικά δέν αναλαμβάνω τέτοια ευθύνη".Αντίθετα,ο πιλότος τού πυροσβεστικού δέν μπορεί να πή "α,ξέρετε,έχει αέρα,δέν μπορώ να πάω να σβήσω τη φωτιά,αφήστε την να κάψη όσο κάψη και μόλις πιάση άπνοια θά πετάξω και εγώ κατά κεί".

3.Οι ώς άνω πιλότοι τής πολιτικής χαρακτηρίζονται ήρωες όταν το αεροπλάνο προσγειώνεται μετά από μιά τέτοια πτήση,άν όμως "δέν τούς κάτση",τότε όλοι ρίχνουν το φταίξιμο σ'αυτούς,είτε είναι αλήθεια είτε όχι.

4.Μιά συνήθης πτήση ενός πιλότου τής πολιτικής αεροπορίας ενέχει πολύ λιγώτερους κινδύνους από μιά συνήθη πτήση ενός πιλότου πυροσβεστικού αεροπλάνου.Η βουτιά μέσα στην εστία φωτιάς γιά την ρίψη τού νερού,η άμεση άνοδος και μετά η προσθαλάσσωση γιά την υδροληψία-που πρέπει να γίνη είτε η υδάτινη επιφάνεια είναι ήρεμη είτε όχι-είναι ελιγμοί πολύ πιό επικίνδυνοι από μιά απλή απογείωση,πτήση σέ κάποιο ύψος και προσγείωση.Καί οι πιλότοι τών πυροσβεστικών αεροπλάνων κάνουν αυτούς τους ελιγμούς συνέχεια σέ κάθε πτήση τους,κάθε μέρα,επί ώρες.

5.Τά περί ΚΑΥΥ δέν εχουν θέση σ'αυτό το τόπικ.
@1 1ον είσαι σε μεγάλη πόλη,2ον δεν έχεις readiness ktl,3ον εισπράτεις τα κλιμάκια σου,4ον βάζεις ώρες σε δικηνητήριο για να πραγματοποιήσεις το όνειρο σου....να πάς σε εταιρεία κα να το παίζεις γενικός μαμάω.5ον μην κοιτάμε την φετινή χρονία,καμιά 150 αριά 200 ώρες το χρόνο βάζεις....χαλαρά δηλαδή..

@2 Κυβερνήτης είναι και άμα πεί οτι έχει πολύ αέρα εκεί και δεν πάω δεν του λέει κανένας τίποτα και ούτε τον υποχρεώνει κανείς να υπερβαίνει τα όρια του...στην Π.Α είναι πολύ πιο ευκολο να πείς δεν πετάω για τον α ή β λόγο απο ότι είναι σε οποιαδήποτε εταιρεία.

@3 σε αντίθεση με τους ιπταμένους της ΠΑ που είναι πάντα ήρωες

@4εξαρτάται πώς το βλέπει κανείς σίγουρα είναι δύσκολες συνθήκες αλλά πιο δύσκολες είναι να είσαι βράδυ με καταιγίδα την έκτη μέρα συνεχόμενη της εργασίας σου με εξάσκελο απο το πρωί και να προσγειώνεσαι με 150 πίσω σου και άμα σπάσεις και το αεροπλάνο ακόμα και αν δεν ανοίξει μύτη...άνεργος θα βρεθείς όχι ήρωας

Πες τα χρυσόστομε ή καλύτερα χρυσοχέρη tasev. Πες τα να τα διαβάσουν ορισμένοι και ορισμένες. Γιατί έχει παραγίνει η κατάσταση με κάποια κατεστημένα στην κοινωνία μας.

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ...............ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΚΙ'ΑΛΛΑ !!!

ΚΡΙΜΑ ΜΕΓΑΛΟ

Κριμα στα παληκαρια που φυγανε αδικοχαμενα.

Λοιπόν,γιά να τελειώνουμε:

1.Το θέμα τής σύγκρισης μεταξύ πιλότων Πολεμικής/Πολιτικής αεροπορίας είναι μεγάλο και πολυσύνθετο και δέν είναι εδώ ο κατάλληλος τόπος γιά να συζητηθή.

2.Σκοπός τής παρέμβασής μου στη συζήτηση ήταν να επισημάνω την απρέπεια τού yiannis737 ο οποίος,από όλη αυτή την ανθρώπινη τραγωδία,βρήκε να "ενδιαφερθή" μόνο γιά τό γεγονός οτι "ζημιώθηκε" το Ελληνικό Δημόσιο κατά ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο κατηγορώντας μάλιστα ώς υπαίτιους-δηλαδή εσκεμμένα πράξαντες-τους,νεκρούς πλέον και μή δυνάμενους να τον αντικρούσουν,πιλότους τού αεροπλάνου αυτού.Καί μάλιστα,όταν ακόμα δέν έχει κάν ξεκινήσει η έρευνα γιά τά αίτια τού δυστυχήματος.

Συνεπώς καλό θα ήταν να σταματήση εδώ αυτή η συζήτηση και όταν βγή το πόρισμα θα μπορέσουμε να κάνουμε και εμείς τά σχόλιά μας,σεβόμενοι όμως πάντοτε τη μνήμη τών πιλότων που χάθηκαν στην προσπάθειά τους να σώσουν ζωές και περιουσίες άλλων....

Καταρχάς, διαφωνώ με το να κλείσει το θέμα. Θα παρακαλούσα και εγώ -όμως- με τη σειρά μου να προσέχουμε τι λέμε για τους νεκρούς εδώ. Είτε το θέλουμε, είτε όχι, έπεσαν πάνω στο καθήκον οπότε -και μόνο γι'αυτό- τους αξίζει σεβασμός.

Θα ήθελα να ξεκινήσω με μια ερώτηση άσχετου (συγχωρέστε με αλλά το έχω δηλώσει πως είμαι άσχετος με το αντικείμενο :oops: ): Τι εννοείτε όταν λέτε "σπάσει minima" ?

yannis737":3vscmgmb said:
Ύστερα αυτοί που σκοτώθηκαν έκαναν επάγγελμα και έπαιρναν μισθούς από τον Έλληνα φορολογούμενο και άρα δεν έκαναν χάρη που σβήναν φωτιές αλλά επάγγελμά τους ήταν το οποίο διάλεξαν .

Να σε ρωτήσω κάτι, πουλάς εσύ τη ζωή σου για το μισθό που παίρνουν αυτοί οι άνθρωποι? Γιατί μπορώ να σου αναφέρω 100άδες ανθρώπους που είναι στο δημόσιο τομέα, παίρνουν 10 φορές περισσότερα απ'αυτούς τους ανθρώπους και δεν ρισκάρουν ούτε καν να σπάσουν το νύχι τους.
Πιστεύω πως οι άνθρωποι που δέχονται να πετάξουν αυτά τα αεροσκάφη που ΟΛΟΚΛΗΡΟ το σκέλος της πτήσης είναι ΑΚΡΩΣ επικίνδυνο (από τη λήψη νερού -κύματα, ρεύματα κτλ- έως τη ρίψη του νερού), με αεροσκάφη που είναι 40+ χρονών (γιατί αν δεν κάνω λάθος τα CL 215 ΑΚΟΜΑ πετάνε) οπωσδήποτε έχουν ψηλά την αίσθηση του καθήκοντος και όσο "καθίκια" και να είναι, είναι πιο αλτρουιστές από εμένα που κάθομαι στο γραφειάκι μου σήμερα με την ήρεμη δουλίτσα μου και σου τα γράφω αυτά εδώ. Γι'αυτό και μόνο τους θεωρώ ήρωες.

Μπορεί να έκαναν λάθος χειρισμό άρα είναι ένοχοι και όχι ήρωες.

Όταν γράφεις λάθος νούμερα σε ένα λογιστικό βιβλίο είσαι ένοχος γιατί μπορούσες να το έχεις διπλοτσεκάρει (δεν είμαι λογιστής :p). Όταν φτιάχνεις ένα κάδρο λάθος, είσαι ένοχος γιατί έπρεπε να ξέρεις πως να ταιριάσεις τις γωνίες για να μην βγούν λάθος (απ'αυτά φτιάχνω :p). Όταν παίρνεις ένα επαγγελματικό τηλέφωνο και λες αρλούμπες επειδή δεν συμβουλεύτηκες τα χαρτιά σου, είσαι ένοχος και τεμπέλης.

Όταν όμως έχεις κλάσματα δευτερολέπτου για να πάρεις μια απόφαση ζωής και θανάτου, στους 50 βαθμούς κελσίου, με ρεύματα αέρα που σε κάνουν ότι θέλουν, με ένα canadair που είναι 40 χρονών και κρατιέται από τις ροχάλες των μηχανικών (χωρίς διάθεση κοροϊδίας, απλώς και αυτοί πια δεν έχουν τι άλλο να κάνουν για να κρατήσουν "όρθιο" ένα σκαρί 40 ετών) και τις κουτσουλιές (γνωρίζω πως αυτό που έπεσε ήταν 415 και όχι 215), με τόνους νερού μέσα στο κύτος που -δεν είναι και το πιο σταθερό φορτίο- και πρέπει να το ρίξεις πολύ κοντά στη φωτιά για να είναι αποτελεσματικό και είσαι σε μια ατμόσφαιρα που περισσότερο φέρνει σε κόλαση παρά σε εργασιακό περιβάλλον, τότε... Δικαιολογείσαι....

Αλήθεια, πόσοι από εμάς εδώ θα κλαιγόμασταν αν στη δουλειά μας δεν είχαμε air condition (εγώ δεν έχω, έχω όμως ανεμιστήρα και θα σκότωνα όποιον μου τον έπαιρνε....) ?????

Επομένως πρέπει να κατασχεθούν οι περιουσίες των οικογενειών τους για να πληρωθεί το αεροπλάνο που χάθηκε από τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου.

Γράφεις πάρα πολύ ακραία και δεν είναι σωστό. Δείχνεις πως δεν σέβεσαι τίποτα και νομίζω πως αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό απ'το να έχεις αντίθετη άποψη. Σε παραπέμπω πιο πάνω για τις συνθήκες λάθους.

Ακόμα πάντως και να ήταν καραβανάδες, όπως λες, και να καψωνάριζαν τους φαντάρους, η τιμωρία που τους ... "αξίζει" για 'σένα είναι ΘΑΝΑΤΟΣ ? Δεν νομίζεις οτι γίνεσαι χειρότερος απ'τους ΗΠΑνούς??? Τουλάχιστον αυτοί σκοτώνουν βιαστές κτλ (είμαι ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΩΣ κατά της θανατικής ποινής -υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ τρόποι για να πληρώσει κάποιος τις παρανομίες του).

Τέλος, να δηλώσω (για μια ακόμη φορά) πως δεν έχω καμία σχέση με την αεροπορία (είτε πολιτική είτε πολεμική) και τα γραφόμενά μου βασίζονται σε αυτά που έχω κατα καιρούς διαβάσει γιατί ... μου αρέσει ο χώρος της αεροπορίας.

Για 'μένα λοιπόν, με το απλό και άσχετο μυαλό μου είναι ήρωες οι άνθρωποι που πετάνε αυτά τα αεροσκάφη. Επίσης "ήρωες" για 'μένα είναι οι πιλότοι της πολιτικής αεροπορίας που έχουν συνείδηση του καθήκοντος και του γεγονότος οτι έχουν στα χέρια τους τις ζωές 200, 300 και βάλε ανθρώπων, σε ένα μέσο που αν κάτι πάει στραβά, δεν μπορείς να pull over στην άκρη του δρόμου και να καλέσεις την οδική βοήθεια.

Ίσως να ακούγεται ρομαντικό από μέρους μου, αλλά αυτό πιστεύω.

Edit: Πιο πάνω, ξέχασα να γράψω πως:
Ναι, τους πληρώνουμε αυτούς τους ανθρώπους (πιλότοι της πολιτικής αεροπορίας) για να μας μεταφέρουν ασφαλώς και αυτή είναι η δουλειά τους... Όμως σκέψου και το άλλο... Αποτιμάς τη ζωή σου 200 ή 1000Ε που μπορεί να κάνει ένα εισητήριο? Γιατί αυτά τα λεφτά δίνεις εμπιστευόμενος τη ζωή σου σε 2 πιλότους...

Κρίμα για τα παιδιά που χάθηκαν
αλλα εγώ θα συμφωνήσω με τον tasev
...και οποιος έιχει αντίρρηση..PM

Αγαπητέ φυσικά και θα συλλυπηθούμε αυτούς που σκοτώθηκαν. Αλλά αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να δούμε με άλλο μάτι κάποια κατεστημένα στη σύγχρονη Ελλάδα. Γιατί δηλαδή οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι οι Θεοί της σύγχρονης κοινωνίας; Δηλαδή ο εργάτης που σκοτώνεται σε εργατικό ατύχημα για ένα δημόσιο έργο γιατί είναι β κατηγορίας νεκρός; Και χιλιάδες άλλα επαγγλεματα. Δηάδή μόνο ο Χριστόδουλος, και οι γαλονάδες είναι άνθρωποι; Ε όχι λοιπόν. Δουλειά του ήταν και τη διάλεξε και αυτό δε μου το αλλάζεις. Ας γινόταν άλλος επαγγελματίας. Και μισθούς έπαιρνε και επιδόματα. Αρκετά πια. Όπως εγώ αν κάνω λάθος και ζημιώσω το δημόσιο θα μου ζητάει τα ρέστα, έτσι ας ισχύσει και με τους σχωρεμένους. Κάποτε πρέπει να συντριβούν τα βρωμερά κατεστημένα είτε είναι στρατιωτικοί, είτε εκκλησία είτε πολιτικοί.όταν εγώ ήμουν φαντάρος και με εξευτέλιζαν οι γαλονάδες να τους φέρνω τον καφέ λες και δεν είχαν πόδια... άσε και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι και θα πω καμιά βαριά κουβέντα για κάθε νεκρό γαλονά και τον ταξίαρχο με το στριγκάκι που θα βγάλει το πόρισμα...

Η μισή Ελλάδα έχει καεί, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν κάνοντας το καθήκον τους και κάποιοι βρίζουν την ΠΑ επειδή δεν πέρασαν καλά στο στρατό!!! Δεν είναι μόνο ο παραλογισμός των όσων έχουν γραφτεί εδώ και τόσες σελίδες... Αναρωτιέμαι...έχετε καταλάβει πόσο εκτός πραγματικότητας και εκτός ουσίας είστε όσοι μας απασχολείτε με όλες αυτές τις γενικολογίες?

Έλεος πια...

όπως ο εργάτης στην οικοδομή που έχει ατυχημα δεν είναι β' κατηγορίας νεκρός, έτσι και οι νεκροί γαλονάδες δεν είναι β' κατηγορίας νεκροί, οποτε λίγο σεβασμός δε βλάπτει.

Λίγο ηρεμία λοιπόν yannis737 και προσέχουμε τη γλώσσα και τις εκφράσεις μας, χωρίς να παρεκτρεπόμαστε από το αρχικό θέμα του topic, όπως με αναφορές στα απωθημένα της στρατιωτικής θητειας του καθενός κλπ

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.