Πτωση Canadair

• Thread starter Jass
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Φίλε yiannis737:

Η στάση σου στο όλο γεγονός είναι κατά την γνώμη μου απαράδεκτη.Πρίν κάν γίνη οποιαδήποτε έρευνα εσύ ήδη έχεις βγάλει την ετυμηγορία και καταδίκασες κιόλας τους πιλότους.

Οι οποίοι στο κάτω-κάτω αφ'ενός σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να σώσουν ζωές και περιουσίες άλλων.Καί οι οποίοι ακόμα και άν υποθέσουμε οτι είχαν ευθύνη-ώς αποτέλεσμα εσφαλμένου χειρισμού-για τό δυστύχημα,δέν προκάλεσαν μέ αυτό την απώλεια άλλων ζωών εκτός από τίς δικές τους.

Καί πέραν τούτου,πώς είσαι τόσο σίγουρος οτι έφταιγαν οι πιλότοι;Είσαι μήπως συνάδελφός τους;Εχεις περισσότερη πτητική πείρα καί μάλιστα σέ πυροσβεστικά αεροπλάνα;Ξέρεις τίς συνθήκες κάτω από τίς οποίες γίνονται αυτές οι πτήσεις;

Θά το εκτιμούσαμε όλοι εμείς εδώ να μάς διαφωτίσης......

Ας μην ξεχνάμε ότι το παιδί της έριξε και ένα ακόμα αεροπλάνο...

Αυτο ειναι ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ και ΑΣΕΒΕΙΑ

Ντροπη..τιποτε αλλο! :rolleyes:

yannis737":1z4npcox said:
Ας μην ξεχνάμε ότι το παιδί της έριξε και ένα ακόμα αεροπλάνο...
Μπορείς να την πάρεις τηλέφωνο να της το πείς ο ίδιος
Το τηλέφωνο της στην διαθεση σου

@oat_student
Ημουν έτοιμος να το γράψω αυτό στον 737 αλλά μέ πρόλαβες.

@pilot415
Δέν είναι σωστό να κοινοποιούμε προσωπικά στοιχεία -καί μάλιστα όχι δικά μας αλλά άλλων- στό forum.Καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου γιά την καθ'όλα απαράδεκτη στάση τού y737 και την συμμερίζομαι,αλλά θά μπορούσες να τού πής αυτό το πράγμα μέσω ΠΜ.

Hastaroth":e8m3theu said:
@oat_student
Ημουν έτοιμος να το γράψω αυτό στον 737 αλλά μέ πρόλαβες.

@pilot415
Δέν είναι σωστό να κοινοποιούμε προσωπικά στοιχεία -καί μάλιστα όχι δικά μας αλλά άλλων- στό forum.Καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου γιά την καθ'όλα απαράδεκτη στάση τού y737 και την συμμερίζομαι,αλλά θά μπορούσες να τού πής αυτό το πράγμα μέσω ΠΜ.

Εχεις απόλυτο δίκιο

Χωρίς να θέλω να πάρω θέση στην συζήτηση και στις αψιμαχίες, θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση στον CL415. Παρακαλώ όμως για ειλικρινή απάντηση. Αν είναι η απάντηση να είναι "νιάου νιάου", καλύτερα αγνόησε το πόστ μου, αγαπητέ φίλε.

Πρίν την ερώτηση θέλω να τονίσω ότι δεν μέμφομαι τον συγκυβερνήτη, απλά θέλω να δώ πώς λειτουργούν μερικά πράγματα.

Γιά να είναι σε εκπαιδευτικό δίλιτρο ο συγκεκριμένος αξιωματικός πρίν 2-3 χρόνια, το οποίο έπεσε, πάει να πεί ότι είχε μπέι σε αρκετά καλό δρόμο η καρριέρα του στην ΠΑ.

Αυτά που λένε τα κανάλια ότι:
"Ήθελε να είναι στην Θεσσαλονίκη και κοντά στο σπίτι του, γι'αυτό πήγε στα κανανταίρ"
Ή
"ήθελε να υπηρετήσει στα κανανταίρ, για μπορεί να κάνει ότι μπορεί για να βοηθάει τους συνανθρώπους' του που καίγονταν."

.....τα ακούω ολίγον βερεσέ.

Παίζει το σενάριο ή είναι αλήθεια ότι λόγω του ατυχήματος κόπηκε από τα μαχητικά?
Επαναλαμβάνω, δεν γνωρίζω καθόλου την υπόθεση, απλοικές σκέψεις κάνω.
Αν δεν θές να απαντήσεις από δώ, στείλε μου πμ.

Ευχαριστώ

Πρώτα απ'όλα συλληπητήρια για τούς ανθώπους που χάθηκαν.Βέβαια εγώ αναρωτιέμαι γιατί να μην είναι ήρωες όλοι αυτοί οι χειριστές της πολιτικής αεροπορίας οι οποίοι έχουν σπάσει minima έχουν προσγείωθει σε αεροδρόμια που δεν θα έπρεπε καν να πλησιάσουν και τελκά κατέληξαν σε ατύχημά;;...αφού ούτως η άλλως το κάναν για τους επιβάτεσ τους,που του περιμέναν οι δουλειές τους,οι συγγένεις τους,οι φίλοι τους,το άρρωστο παιδάκι τους κτλ......Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πώς έχει καταφέρει η Π.Α και έχει τόσο καλές δημόσιες σχέσεις,ακόμα και σε σπίτια έχου ρίξει αεροπλάνα σε επίδειξη περίσσιας μαγκιάς και πάλι ήρωες βγήκαν.Ας μου απαντήσει και κάποιος έιναι ή δεν είναι βυσματική μετάθεση τα cl και pzl ....με τα κλιμακιάκια σου....που πας εναλάξ με τον συνάδελφο αλλα είσαι σπίτι σου και πέρνεις τα έκτός έδρας :?: Αυτούς του ανθρώπους τους σπουδάζουμε τους ταίζουμε τους ποτίζουμε μετά αποστρατέυονται πέρνουν πολιτικά πτυχία χαριστικά και με είδικες ρυθμίσεις που Δεν είναι της παρούσης Ε ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ συγνώμη για το οφ τοπικ

Μερικά ερωτήματα,καί σχόλια:

1.Τί είδους "βυσματική" μετάθεση είναι αυτή που συνίσταται στο να πετάς μέσα σέ εστίες φωτιάς γιά να τίς σβήσης;

2.Το επιχείρημα οτι οι πιλότοι τής πολιτικής που "έχουν σπάσει minima,έχουν προσγειωθεί σε αεροδρόμια που δέν έπρεπε να πλησιάσουν κλπ. το έκαναν γιά τους επιβάτες τους" είναι συζητήσιμο.Ασφαλώς επιδίωξη τού κάθε πιλότου είναι να μεταφέρη τους επιβάτες του εκεί που θέλουν,όμως πάνω από όλα προέχει να τους μεταφέρη μέ ασφάλεια.Αν δέν είναι δυνατόν να γίνη αυτό,είναι καλύτερο να τούς πή οτι "οι καιρικές συνθήκες είναι τέτοιες ώστε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η πτήση να καταλήξη σέ δυστύχημα,γι'αυτό εγώ προσωπικά δέν αναλαμβάνω τέτοια ευθύνη".Αντίθετα,ο πιλότος τού πυροσβεστικού δέν μπορεί να πή "α,ξέρετε,έχει αέρα,δέν μπορώ να πάω να σβήσω τη φωτιά,αφήστε την να κάψη όσο κάψη και μόλις πιάση άπνοια θά πετάξω και εγώ κατά κεί".

3.Οι ώς άνω πιλότοι τής πολιτικής χαρακτηρίζονται ήρωες όταν το αεροπλάνο προσγειώνεται μετά από μιά τέτοια πτήση,άν όμως "δέν τούς κάτση",τότε όλοι ρίχνουν το φταίξιμο σ'αυτούς,είτε είναι αλήθεια είτε όχι.

4.Μιά συνήθης πτήση ενός πιλότου τής πολιτικής αεροπορίας ενέχει πολύ λιγώτερους κινδύνους από μιά συνήθη πτήση ενός πιλότου πυροσβεστικού αεροπλάνου.Η βουτιά μέσα στην εστία φωτιάς γιά την ρίψη τού νερού,η άμεση άνοδος και μετά η προσθαλάσσωση γιά την υδροληψία-που πρέπει να γίνη είτε η υδάτινη επιφάνεια είναι ήρεμη είτε όχι-είναι ελιγμοί πολύ πιό επικίνδυνοι από μιά απλή απογείωση,πτήση σέ κάποιο ύψος και προσγείωση.Καί οι πιλότοι τών πυροσβεστικών αεροπλάνων κάνουν αυτούς τους ελιγμούς συνέχεια σέ κάθε πτήση τους,κάθε μέρα,επί ώρες.

5.Τά περί ΚΑΥΥ δέν εχουν θέση σ'αυτό το τόπικ.

tasev":2175lxol said:
Βέβαια εγώ αναρωτιέμαι γιατί να μην είναι ήρωες όλοι αυτοί οι χειριστές της πολιτικής αεροπορίας οι οποίοι έχουν σπάσει minima

Αυτοί που ντο κανουν αυτό είναι παράνομοι επικύνδυνοι και συνήθως απολύονται και τους παίρνουν το δίπλωμα

Δεν καταλαβαίνω γιατί με αφορμή ενα δυστύχημα της Π.Α έχουν αρχίσει αυτοί οι διαξιφισμοί και οι σκληρές κουβέντες για τους νεκρούς πιλότους.
Θα έπρεπε να μας προβληματίσει το γεγονός οτι κάθε χρόνο χάνονται ικανοί χειρηστές της Π.Α σε καιρό ειρήνης. Το οτι χάνουμε αεροπλάνα παραμένει δευτερεύον διοτι οποιοα και να είναι η χρηματική τους αξία δεν συγκρίνεται με τις ανθρώπινες ζωές.

Ας πεσουν λοιπον οι τονοι και ας επανελθουμε στην γνωστη ατμοσφαιρα που εχει αυτο το φορουμ.

Ειναι χυδαιο μεσα σε αυτο το τοπικ να υπαρχουν εστω και αναφορες στα παιδια αυτα που χαθηκαν και στο αν θα πανε διακοπες οι οικογενειες τους και τι πρεπει να βγει και να πει η μανα τους...Ελεος, ας αφησουμε αυτους τους ανθρωπους ησυχους...

Ολοι εχουμε δικαιωμα στην κριτικη της ΠΑ,της ΥΠΑ κτλ. αλλα οχι πατώντας επί "πτωμάτων"

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.