Πρόβλημα της Astra στη Σητεία

• Thread starter Thread starter jsh4all
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Astra Airlines

@georgi με συγχωρείς, πες μου ότι θέλεις αλλά διαφωνώ ... ο πελάτης δεν έχει ΠΑΝΤΑ δίκαιο. Τις παπαριες να μην τις χρησιμοποιούμε εκεί που θέλουμε μόνο!
Εχει δίκιο όταν πρεπει.

Εμένα προσωπικά ο jsh4all με έχει μπερδέψει πάρα πολύ σε αυτά που λέει. Το θέμα είναι οτι ΝΑΙ ταλαιπωρήθηκαν επιβάτες αλλά έχετε ψάξει τα γεγονότα ?
Ρωτήστε ξανα λέω και άλλες άγονες γραμμές τι κάνει η εταιρεία. Μιλήστε με τοπικούς παράγοντες των νησιών και της Καλαμάτας. Η εταιρεία δεν είναι απρόσωπη και όλοι οι υπάλληλοι κάνουν το καλύτερο για την εταιρεία και παράγει πολύ καλό έργο. Λέτε να θέλει να <<σαμποτάρει>> την γραμμή της Σητείας ? Αν δεν την ήθελε την άφηνε στην τύχη της.

Εχουμε μάθει να λέμε όλοι το μακρύ μας και το κοντό μας στις εταιρείες τις ελληνικές είτε είναι Α2 είτε Α2 είτε ΟΑ είτε δεν ξέρω εγώ.
Ασ σοβαρευτούμε λίγο και ας μιλήσουν ανθρωποι που είνα επαγγελματίες και μεσα στα πράγματα και όχι όλοι οι άσχετοι που έχουν μια γνώμη...

Αλλωστε ένα μέλος του φόρουμ το γράφει κιόλας..... οι απόψεις είναι σαν του κώλους...όλοι έχουν και από έναν!

Θυμάμαι,όταν πρωτοπήγα στο αεροδρόμιο το 1995,το δρομολόγιο είχε ήδη ξεκινήσει ως Αθήνα-Κάσος-Κάρπαθος-Σητεία-Αθήνα,το λεγόμενο "τραινάκι" με τα Ντορνιέ και από ό,τι θυμάμαι δεν είχε προβλήματα. Αργότερα,όταν ήρθαν τα Dash,το δρομολόγιο για ένα διάστημα γινόταν ως Αθήνα-Πρέβεζα-Σητεία-Αθήνα, γιατί έπρεπε,λέει,τα ακριτικά αεροδρόμια να συνδέονται μεταξύ τους.Αυτό σηκώνει ίσως συζήτηση αλλά όχι σε αυτό το νήμα.....

Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο. Είναι νόμος.Όσο και αν κάποιους από εδώ σας στενοχωρεί επειδή είστε πιλότοι, στελέχη, αεροσυνοδοί,υπάλληλοι πίστας, καθαρίστριες, σκουπιδιάρηδες, τσεκινατζούδες, υπάλληλοι επίγειας εξυπηρέτησης ή ο,τι άλλο. Λυπάμαι αλλά έτσι είναι.Και αν η εταιρία δεν μπορεί να ικανοποιήσει τους πελάτες της, ας φροντίσει τότε να γεμίσει το αεροπλάνο και να βγάλει λεφτά με μη πελάτες.
Όσο για κάποιους δύσπιστους που θέλουν να στήσουν λαϊκά δικαστήρια, να φωνάξουμε και τον Άρειο Πάγο και να βγάλουμε πορίσματα, τι να πω;Ξεχνούν που βρίσκονται και τι διαβάζουν.Το ζήτημα είναι απλό.Υπάρχει περίπτωση κάποιος που πληρώνει από την τσέπη του και δεν έχει σοβαρή ανάγκη να πάει με αυτήν την εταιρία στη Σητεία με τα όσα διαβάζει να γίνονται;Όπου τα μισά δρομολόγια ακυρώνονται και τα υπόλοιπα είτε πάνε Ηράκλειο είτε φτάνουν με 3ωρες καθυστερήσεις...Είτε δε θα πάνε καθόλου είτε θα πάνε μέχρι Ηράκλειο με κάποιο άλλο, αξιόπιστο αερομεταφορέα.Και ας λένε μετά τα παπαγαλάκια ότι θέλουν για αποδείξεις, εισαγγελείς και πορίσματα. Αυτό έχει σημασία.
Το τι θα πούμε εμείς λίγη σημασία έχει.Άλλωστε στην τοπική κοινωνία η ζημιά για την Α2 έχει γίνει ή τουλάχιστον έτσι διαφαίνεται. Ας πρόσεχαν.
Και κάτι τελευταίο.Κάποιοι φαίνεται να ενοχλούνται από διαμαρτυρίες επιβατών και χάνουν τον έλεγχο.Υπάρχουν πολλά συμφέροντα φαίνεται ακόμα και σε ένα αθώο αεροπορικό φόρουμ.Λυπάμαι, αλλά όχι τίποτα άλλο όλοι αυτοί χρησιμοποιούν μια τέτοια γλώσσα και ύφος που προδίδονται.Ήρεμα παιδιά...Κανείς από δω δεν είναι ηλίθιος.

Εγω είμαι πελάτης. Θέλω να ταξιδεύω στη Σητεια αεροπορικώς με 747. Έχω δίκιο. Είναι νόμος. Οποία εταιρεία δεν με ικανοποιήσει, ας φροντίσει να γεμίσει το 747 (που ΠΡΕΠΕΙ να δρομολογήσει, γιατι, είπαμε, έχω δίκιο) με μη πελάτες.

:banana: :banana: :banana:

Χρόνια Πολλά σε όλους.

Αν "ο πελάτης έχει πάντα δίκιο" γιατί υπάρχουν νόμοι;Γιατί υπάρχει η έννοια του απείθαρχου επιβάτη και μπορεί το πλήρωμα να τον αποβιβάσει από το αφος;Για πήγαινε σε μερικές χώρες όπως η Μ.Βρετανία,η Ολλανδία,οι ΗΠΑ και πες τους πως είσαι πελάτης άρα έχεις δίκιο.Το δίκιο ορίζεται από τους νόμους και όχι από τα συμπλέγματα όποιου νομίζει ό,τι έχει την εξουσία
είτε επειδή έχει χρυσές γραμμές στις επωμίδες είτε επειδή πληρώνει.
Όσο για τα επιχειρησιακά αυτής της υπόθεσης για τα οποία δε θέλησα να μιλήσω αλλά επειδή κάνουν κάποιοι τους ειδήμονες επί παντός επιστητού:Εκτός από το ό,τι οι άλλες εταιρείες πετούν με δική τους ευθύνη ενδεχομένως (για να μην αναφερθώ στους διαφορετικούς τύπους αφων και τι σημασία έχει αυτό) γνωρίζοντας τη δυσλειτουργία,κάθε εταιρεία έχει διαφορετικές διαδικασίες.Ενώ οι άλλες μπορούν δηλαδή,με βάση τα εγχειρίδια και τα πρότυπα πτήσεών τους,να επιχειρήσουν κάποια άλλη να μη το κάνει.Αν μερικοί τώρα θέλουν να τα παραγνωρίσουν όλα αυτά (και πολλά ακόμα) δε μπορεί να γίνει κάτι.
Ας μη νομίζουν όμως ότι έχουν δούλους επειδή πληρώνουν.
Αλλιώς,αν έχουν τη μαγκιά,ας πάνε να κάνουν καταγγελία στην ΥΠΑ για να λάβουν την απάντηση και να μας τη πουν και εμάς.-

Εγω συνεχίζω να πιστεύω οτι δεν έχει πάντα δίκαιο ο πελάτης. Ετσι η εταιρεία θα με ικανοποιησει με μια γερή χρηματική <<ηδονή>> , γιατί με συμφέρει να υποστηρίζω την εταιρεία σε ένα φόρουμ!
ΟΚ λοιπόν, Χρόνια πολλά σε όλους και καλά μυαλά!

Τελικώς μάθαμε γιά ποιό λόγο δέν κατέβηκε το αεροπλάνο τής Astra στην Σητεία την συγκεκριμένη ημέρα;Γιατί-λέω εγώ τώρα-μπορεί να είχε κανέναν πλάγιο άνεμο που γιά το A320 ή το Dash ή το 734 άλλων εταιριών να μήν ήταν επικίνδυνος,αλλά γιά το "σαυράκι" τής Astra να ήταν.

Επειδή-λέω πάλι εγώ τώρα-κανένας πιλότος δέν είναι τόσο ηλίθιος ώστε,με καιρό "σάν ανοιξιάτικη μέρα",ν'αποφασίση πέντε λεπτά πρίν προσγειωθή στον προορισμό του να γυρίση πίσω,κάνοντας άλλη μιά ώρα πτήσης και προεκτείνοντας το duty time του έτσι,χωρίς λόγο,ξέροντας ότι με τον τρόπο αυτό θα εξαγριώση τους πάντες.Δέν είναι μαζόχες οι πιλότοι,συνηθισμένοι άνθρωποι είναι,εργαζόμενοι που θέλουν να είναι η κάθε τους πτήση φυσιολογική,να εκτελέσουν το δρομολόγιο στην ώρα του ώστε να πάνε στο σπιτάκι τους κι'αυτοί να ξεκουραστούν.

Ούτε και οι "εταιρειούχοι" είναι τόσο μαζόχες ώστε να "κυνηγάνε" μιά άγονη γραμμή-συντάσσοντας μιά προσφορά,μαζεύοντας δικαιολογητικά και καταθέτοντας εγγυητική αξίας χιλιάδων ευρώ-γιά να την σαμποτάρουν μόλις τούς την αναθέση το κράτος.

Οπότε,γιά να μήν έγινε η προσγείωση εκείνη την ημέρα,σίγουρα υπήρξε κάποια σοβαρή αιτία που πρέπει να αναζητηθή ή-άν ήδη έχη βρεθή απ'τους αρμόδιους-να γνωστοποιηθή στο κοινό ώστε να ησυχάση ο κόσμος και να μην βγάζουν κάποιοι-που μάλιστα είναι εκτός τού χορού και τού χώρου-αυθαίρετα συμπεράσματα.

Ας προσπαθήσουμε να κρατήσουμε αυτό το νήμα ανοιχτό γιατί δεν πετάει...ούτε μύγα στο φόρουμ και κάτι πρέπει να γίνει.Γιά να πάρουμε μερικά πράγματα από την αρχή και να τα ξαναθυμηθούμε: Η εταιρεία όταν έστειλε το αεροπλάνο (Bae 146-300) ήξερε πώς υπάρχει notam ότι το ραδιοβοήθημα ήταν εκτός,άρα η λογική απορία είναι τί συνεννόηση υπήρχε με τούς πιλότους:Αν δηλαδή είχαν συμφωνήσει με τη βάση τους,την επιμελητεία πτήσεων,πως θα προσγειώνονταν αν έκριναν ότι δεν χρειαζόντουσαν το ραδιοβοήθημα, σωστά; Γιατί όμως επικαλέσθηκε η εταιρεία το notam στη συνέντευξη τύπου; Κάτι πήγε να καλύψει αλλά τί;
Δεύτερον:αφού έχουμε τη μαρτυρία αξιόπιστων ανθρώπων πού βρίσκονταν στο αεροδρόμιο,όχι απλώς στην πόλη,ότι ο καιρός ήταν πολύ καλός και γίνονταν προσγειώσεις,πρέπει και αυτό να το δεχτούμε.Η μόνη παρατήρηση,όπως είπε και ο Hastaroth,είναι στον τύπο τού αεροσκάφους.Όπως θυμάμαι από την Ολυμπιακή, υπάρχουν,λέει,περιπτώσεις πού μπορούν να προσγειωθούν πχ ATR και όχι 737...Δεν τα ξέρω αυτά,μένει να μάς τα εξηγήσει,αν θέλει,κάποιος γνώστης.
Τρίτον:θυμάμαι περιπτώσεις κακοκαιρίας στα Ιωάννινα,πού ο πιλότος έπαιρνε το ΑTR και έφτανε μέχρι εκεί μήπως και κατάφερνε να το προσγειώσει,συνήθως όμως γύριζε πίσω.Να υποθέσουμε ότι τι ίδιο συνέβη και στη Σητεία; Δύσκολο,και εκεί αρχίζουν οι αμφισβητήσεις και τα πονηρά σενάρια.
Τέταρτον:κάποιος πρότεινε ότι δεν προσγειώθηκαν γιατί ήταν...απλήρωτοι,ότι δηλαδή διάλεξαν αυτόν τον πλάγιο τρόπο να το υπενθυμίσουν αυτό στην υπηρεσία τους εμμέσως πλην σαφώς,καλυπτόμενοι όμως από το notam.Κάποιος άλλος πρότεινε την επίσης πονηρή άποψη ότι ο λόγος ήταν υπηρεσιακός,αφορούσε όμως τις ώρες απασχόλησης τού πληρώματος,ότι δηλαδή,πολύ πονηρά,εμείς το πήγαμε μέχρι τη Σητεία και το φέραμε πίσω,άσχετα αν αποφύγαμε 45 λεπτά ground time,γιατί οι ώρες μας είχαν συμπληρωθεί.
Ελπίζω να τα ανακεφαλαίωσα σωστά και να διαβάσω και τη δική σας γνώμη....

Θυμίστε μου γενικώς τί αεροπλάνα και τι εταιρείες προσγειώνονται στη Σητεία...Είναι ευκαιρία να τα πούμε όλα,εφ' όλης τής ύλης.Ο τύπος αεροσκάφους Bae 146-300 είναι σωστός;