Συγγνώμη που διακόπτω αυτήν την υπέροχη συζήτηση αλλά επειδή τυχαίνει λογω δουλειάς να έχω πάρει άπειρες εγκρίσεις για αεροπορικά εισιτήρια, και έχουν δει πολλά πράγματα τα μάτια μου, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:
α) όταν έγινε η συναλλαγη, απεστάλη το ενημερωτικό e-mail με τα στοιχεία της συναλλαγής, τον τρόπο παραλαβής του εισιτηρίου (εφ' όσον ήταν χάρτινο), το ποσό που χρεώθηκε και τα στοιχεία πτήσης (και κυρίως ο κωδικός PNR που δείχνει ότι όντως πραγματοποιήθήκε κράτηση στο όνομα του επιβάτη;
β) το άτομο που πλήρωσε για το ταξίδι ήταν ο ίδιος που ταξίδευε;
γ) η τράπεζα του επιβάτη επιβεβαίωσε τις σχετικές κινήσεις στο λογαριασμό του πελάτη;
@ μέλος Saltapidas
Καλό θα ήταν να μας έδινες περισσότερες και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες.
Εμένα, ένα ποστ του τύπου: "Εκανα κράτηση online... πήγα αεροδρόμιο.... μου είπαν ότι δεν είχα θέση.... ξαναπλήρωσα άλλο εισιτήριο.... και τώρα μπορώ να τους κυνηγήσω....;" Δε μου λέει απολύτως τίποτα.
Αν μπορούσες να μας ενημερώσεις σχετικά, ίσως μας βοηθούσες περισσότερο για να βγάλουμε περισσότερα συμπεράσματα. Δε σου ζητάω να μου πεις κωδικούς κλπ κλπ. Θέλω απλά να μας απαντήσεις αν έγινε ή δεν έγινε κάτι από τα παραπάνω. Το ότι το νέο on-line booking (προσοχή: όχι το σύστημα κρατήσεων!) δε μου εμπνέει εμπιστοσύνη είναι γεγονός. Το νέο σύστημα κρατήσεων της ΟΑ είναι εντελώς διαφορετικό από το προηγούμενο, αλλά επειδή ακριβώς είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιούν η SN και η LX δεν έχω καμία αμφιβολία΄για την αξιοπιστία του (τουλάχιστον όχι περισσότερο απ' ό,τι για τις δύο άλλες εταιρίες, ως προς τη διαχείριση των διαθεσίμων θέσεων και των κρατήσεων). Το πρόβλημα βρίσκεται προφανώς στη μεταφορά των δεδομένων από το EDS προς την ιστοελίδα. Δεν γνωρίζω αν για τη διασύνδεση μεταξύ EDS και ιστοσελίδας ευθύνεται η ΟΑ ή η εταιρία που έφτιαξε την εφαρμογή του on-line booking για την ιστοσελίδα των ΟΑ. Όμως έχουμε αναλωθεί σε μία αντιπαράθεση που δε νομίζω να μας οδηγεί πουθενά...
(Επίσης αντιμετωπίζω με πολλή δυσπιστία διάφορα ποστς-πυροτεχνήματα που δημιουργούν ένα οξύ κλίμα στις συζητήσεις, τώρα τελευταία... αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία...)