Προσφορές εταιρειών για φθηνά ταξίδια!

Άκη τσεκάροντας το συγκεκριμένο νορβηγικό site για ένα ταξίδι που ήθελε ο ξάδερφός μου για Μιλάνο ή τη Ρώμη 9-14/8, βρήκα εξωφρενικές τιμές (με την καλή έννοια).

Ο Ανδρέας (aakunz) έσκιζε τα διπλώματά του όταν του είπα τις τιμές γιατί από Galileo δε του βγαίνανε οι συγκεκριμένες τιμές ούτε για αστείο και το συγκεκριμένο site χρησιμοποιεί το Galileo απ' όσο γνωρίζει (210 με Air One για Ρώμη και 253 με Αlitalia για Μιλάνο έβγαζα όταν εκείνος έβγαζε 400ρια για Ρώμη και 365 για Μιλάνο με ΟΑ ως φθηνότερα)

Το ίδιο συνέβαινε (με μικρότερες αλλά και πάλι σημαντικές) διαφορές χρησιμοποιώντας το airtickets.gr

Ερώτηση προς κάθε καλό Σαμαρείτη: να του τα πάρω τα εισιτηριάκια ή φτάνοντας στο αεροδρόμιο θα του πούνε πως έχει εισιτήρια μαϊμού στο χέρι; Ή αν είναι e-ticket (μου δίνει και τις 2 επιλογές στο site, τί κάνουμε σε αυτή την περίπτωση;), θα το βρούνε στο σύστημα;

Αν κάποιος έχει αγοράσει και ταξιδέψει με εισιτήρια από wideroe.no παρακαλώ ας μοιραστεί την εμπειρία του μαζί μου! Να στε καλά...

Hunting a Shadow":375elg0v said:
δε του βγαίνανε οι συγκεκριμένες τιμές ούτε για αστείο και το συγκεκριμένο site χρησιμοποιεί το Galileo απ' όσο γνωρίζει (210 με Air One για Ρώμη και 253 με Αlitalia για Μιλάνο έβγαζα όταν εκείνος έβγαζε 400ρια για Ρώμη και 365 για Μιλάνο με ΟΑ ως φθηνότερα)

Το ότι βγάζει τιμές χαμηλότερα και απο το κόστος είναι όντως άξιον απορίας, δεν πιστεύω όμως ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά μια και η wideröe ανήκει στον όμιλο της SAS και δεν θα ρίσκαραν προχειροδουλειές. Ίσως να παίζει κάτι με web-fares που να μην είναι περασμένοι στα GDS αλλά η wideroe να μπορεί να τους δεί λόγω της συνεργασίας της ΑΡ με την star alliance (λέμε τώρα)Πάντως, ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα. Να σου βγάζει τιμή σχεδόν όσο οι φόροι αεροδρομίων.... εντυπωσιακό.

Και μια διορθωσούλα: το airtickets χρησιμοποιεί το worldspan και η "Αλητάλια" χρησιμοποιεί το Galileo (εξ' όσων μου είπε μια υπάλληλος από μέσα)

signomi alla echo meinei M-A-L-A-K-A-S (kai den thelo logokrisia)

elpizo mono na min to anakalipsei o nofrills :D

sovara tora tha ithela poli na matho pos ta katafernei kai ektos tou oti parousiazei eteries ektos alliance parousiazei kai times pou einai ektos.... sinagonismou

ειναι οντος απιστευτο.....οσο ζω μαθαινω....

και η πληροφορια ηρθε πανω στις μερες που σκεφτομαι για τα city breaks της χρονιας που ερχεται....

δεν δουλεθει ομως με firefox... :cry: :cry:

Φίλε "Hunting a Shadow", έχω ακούσει από άτομα που έχουν ήδη ταξιδέψει με εισιτήριο από την wideroe και δεν είχαν πρόβλημα (δεν κόβω και το χέρι μου όμως). Πάντως τις κρατήσεις που έκανα μέσω της σελίδας μπορώ να της τσεκάρω στο http://www.checkmytrip.com και είναι Confirmed ;)

Επίσης eTicket εκδίδει μόνο σε πτήσεις με "Widerøe(WF), SAS(SK and BU), Austrian(OS), Blue1(KF), British Midland(BD), Continental(CO), Lufthansa(LH), Skyways(JZ), Spanair(JK), Qimber Air(QI) και United Airlines". Στις υπόλοιπες έχεις εισιτήριο ATB2.

Δεν ξέρω αν βοηθήσει τον Ανδρέα το παρακάτω, αλλά ΌΛΑ τα εισιτήρια από την wideroe έχουν τον λογιστικό κωδικό (IATA-Nr.) 710 της Widerøe και όχι της συγκεκριμένης εταιρίας (πχ 050 των ΟΑ).

Με firefox δουλεύει σε μένα άψογα ;)

Akis":wo8nvgnj said:
Φίλε "Hunting a Shadow", έχω ακούσει από άτομα που έχουν ήδη ταξιδέψει με εισιτήριο από την wideroe και δεν είχαν πρόβλημα (δεν κόβω και το χέρι μου όμως). Πάντως τις κρατήσεις που έκανα μέσω της σελίδας μπορώ να της τσεκάρω στο http://www.checkmytrip.com και είναι Confirmed ;)

Εμ...είπα να κοιτάξω στο site που αναφέρεις τις κρατήσεις που έκανα με Air Asia και Vietnam Airlines (το δεύτερο μέσω airtickets.gr, μου ήρθανε το πρωί στο γραφείο τα εισιτήρια) με βάση τον reservation code που μου δώσανε τη στιγμή που τα έκλεισα. Κανένα από τα 2 δε μπορώ να βρω. Να φρικάρω τώρα ή...τώρα;

Και αν για την Air Asia δεν ανησυχώ γιατί έχω ξαναπετάξει και τελοσπάντων έχω κλείσει από το δικό της site τα εισιτήρια, τί γίνεται με τη VN; Ελπίζω να μη ξεμείνω στο αεροδρόμιο του Ανόι, θα αυτοπυρπολυθώ :rant:

Akis":2axoyuih said:
ΌΛΑ τα εισιτήρια από την wideroe έχουν τον λογιστικό κωδικό (IATA-Nr.) 710 της Widerøe και όχι της συγκεκριμένης εταιρίας (πχ 050 των ΟΑ).

Ακη, με βοήθησες και ανακάλυψα τί τρέχει με τη Wideroe. Το θέμα είναι λίγο τεχνικό και θα προσπαθήσω να το εξηγήσω βάσει της εμπειρίας μου από το Galileo. Όταν κάνουμε την τιμολόγηση μίας κράτησης, δίνουμε μία εντολή στο σύστημα βάσει της οποίας γίνεται ο υπολογισμός ναύλου, επίναυλου και φόρων από την αεροπορική εταιρία της οποίας ο λογιστικός κωδικός θα είναι πάνω στο εισιτήριο. H εταιρία αυτή ονομάζεται Validating Carrier. Αυτή η εταιρία εισπράττει τα χρήματα και ανάλογα με το interline agreement που έχει με τις συνεργαζόμενες εταιρίες, τους τα αποδίδει.

Όταν λοιπόν χρησιμοποιήσω τη WF σαν validating carrier, η εν λόγω εταιρία ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ τον επίναυλο. Ως προς το ναύλο συμφωνούμε 100%. Έχουμε λοιπον να κάνουμε με undercollection. Αν ο υπάλληλος στον ελεγχο εισιτηρίων γνωρίζει ποιος φόρος πρέπει να χρεώνεται σε κάθε σκέλος του ταξιδιού (πράγμα πολύ δύσκολο με το χαμό που γίνεται με τον επίναυλο) δεν είναι απίθανο να σας στείλει στο εκδοτήριο να πληρώσετε τους φόρους που υπολείπονται. Αν δεν το δεί, τότε η εταιρία που εκτέλεσε την πτήση θα χρεώσει αναλόγως τη Wideroe ή οποία μπορεί και να χρεώσει έκ των υστέρων την κάρτα σας με το ποσό αυτό (διαβάστε προσεκτικά τους όρους πριν πληρώσετε με την κάρτα)

Παρακάτω παραθέτω ένα απλο OW εισιτήριο για Παρίσι. Από το όνομα, καταλαβαίνετε ότι είναι δοκιμαστική κράτηση. Οι τιμολόγηση είναι 100% πραγματική.

VW0QQQ/AK ATHIK 8IFAK AG 99999992 24JUL
1.1FLORINIOTIS/GIANNIS MR
1. OA 201 Q 15SEP ATHCDG HK1 0935 1205 O* FR
** VENDOR LOCATOR DATA EXISTS ** ‡*VL·
FONE-ATHT*210-6969696 ΑVIΧ TOURS REF ANDREAS
TKTG-T*

Αν κάνω τιμολόγηση με την ΟΑ σαν validating carrier, τότε έχω την παρακάτω εικόνα:

ATH OA PAR M179.28QOA1 NUC179.28END ROE0.780883
FARE EUR140.00 TAX 12.00GR TAX 11.59WP TAX 3.31WQ TAX 24.00YQ
TOT EUR190.90
S1 FB-QOA1 B-20K
NONREF/VALID ON FLIGHTS
DATES SHOWN/ON OA ONLY
NONEND/ON OA ONLY
T S1/COA

Αν κάνω την τιμολόγηση με WF έχω τα παρακάτω:

ATH OA PAR M179.28QOA1 NUC179.28END ROE0.780883
FARE EUR140.00 TAX 12.00GR TAX 11.59WP TAX 3.31WQ
TOT EUR166.90
S1 FB-QOA1 B-20K
NONREF/VALID ON FLIGHTS
DATES SHOWN/ON OA ONLY
NONEND/ON OA ONLY
T S1/CWF

Παρατηρήστε ότι λείπουν οι φόροι YQ που είναι το επασφάλιστρο και ο επίναυλος, δηλαδή 24 ευρώ. Πολύ πιθανόν λοιπόν να σας τα ζητήσουν την ημέρα που θα ταξιδέψετε, καθότι στο check in αυτά ελέγχονται (σε όλα μου τα εισιτήρια, υπήρχαν αυτοί οι ενοχλητικοί κύκλοι από καρμπόν που κύκλωναν τους φόρους για να δουν ότι όλοι ήταν σωστοί).

Hunting a Shadow":2tzmd349 said:
Εμ...είπα να κοιτάξω στο site που αναφέρεις τις κρατήσεις που έκανα με Air Asia και Vietnam Airlines (το δεύτερο μέσω airtickets.gr, μου ήρθανε το πρωί στο γραφείο τα εισιτήρια) με βάση τον reservation code που μου δώσανε τη στιγμή που τα έκλεισα. Κανένα από τα 2 δε μπορώ να βρω. Να φρικάρω τώρα ή...τώρα;

Και αν για την Air Asia δεν ανησυχώ γιατί έχω ξαναπετάξει και τελοσπάντων έχω κλείσει από το δικό της site τα εισιτήρια, τί γίνεται με τη VN; Ελπίζω να μη ξεμείνω στο αεροδρόμιο του Ανόι, θα αυτοπυρπολυθώ :rant:

Το check my trip είναι για τις κρατήσεις που έγιναν μέσω του συστήματος Amadeus. Αν έκανες της κράτηση από το airtickets.gr θα πρέπει να ελέγξεις την κράτηση σου από την αντίστοιχη ιστοσελίδα του worldspan (του συστήματος που χρησιμοποιεί το εν λόγω γραφείο). Για κοίτα και στο παρακάτω.... Μάλλον θα δουλέψει.

https://mytripandmore.com/MTAMLogin.aspx

Χμ ... ενδιαφέρον. Δεν νομίζω όμως (και δεν ελπίζω) η εταιρία να χρεώσει κατόπιν ταξιδιού εμένα, για λάθος υπολογισμό ναύλου στο σύστημά τους. Εγώ σαν απλώς ταξιδιώτης δεν μπορώ να γνωρίζω τι φόρους υπολογίζει η κάθε εταιρία σε κάθε δρομολόγιο, οπότε η ευθύνη ανήκει στην widerøe. Και το βρίσκω και αρκετά απίθανο στο check-in να κάτσουν να ελέγξουν τι φόροι είναι πληρωμένοι και τι όχι όταν μάλιστα το check-in το κάνουν υπάλληλοι κάποιας εταιρίας handling (ή εννοείς κάποιον έλεγχο που γίνεται πιο νωρίς; ). Επίσης κατά την ώρα κράτησης μου γράφει:

This fare is bilateraly agreed between http://www.wideroe.no and the selected airline(s).

Μήπως, ρωτώ (εγώ ως άσχετος), υπάρχει περίπτωση η widerøe να έχει κάποια συμφωνία με τις εταιρίες και να μην χρεώνει τον επίναυλο (δεν τον νομίζω, αλλά ... ποιος ξέρει).

Akis":3gegngn0 said:
This fare is bilateraly agreed between http://www.wideroe.no and the selected airline(s).

Aν το λάβουμε κατά γράμμα, εννοεί "ναύλο" και όχι τους φόρους. Ως προς τους ναύλους συμφωνούμε απολύτως.

Το θέμα είναι ότι αν διαβάσει κανείς τους όρους που αναγράφονται στα εισιτήρια ΙΑΤΑ, υπάρχει μία παράγραφος με τίτλο "GOVERNMENT IMPOSED TAXES, FEES AND CHARGES". Στο τέλος αυτής της παραγράφου, λέει χαρακτηριστικά: "You may also be required to pay taxes, fees and charges not already collected". Aπό κει και πέρα, ναι, υμφωνώ ότι με τις εταιρίες handling είνα δύσκολο να γίνεται έλεγχος τη στίγμή του ελέγχου των εισιτηρίων. Συνήθως γίνεται από το λογιστήριο της εταιρίας μετά την πτήση, όταν έχουν πλέον συγκεντρωθεί τα κουπόνια.