Προσφορές εταιρειών για φθηνά ταξίδια!

Παιδιά καλησπέρα. Είναι η πρώτη φορα που "ποστάρω" αν και σας διαβαζω εδώ και καιρό....
Μου συνέβη κάτι παράξενο χθες το βράδυ. (28/8, λίγο μετα τα μεσάνυχτα)
Έψαχνα εδώ και καιρό εισιτήρια για εμένα και την παρέα μου για ένα ταξιδάκι που σκεφτόμαστε να πάμε στην Ευρώπη.
Το σκεφτόμουν να είναι SKG-LHR και επιστροφή BRU-ATH και από Λονδίνο για Βρυξέλλες με Eurostar.
Τέλος πάντων, ενώ οι τιμές που μου εβγαζαν όλα τα sites εδώ και καιρό ήταν γύρω στα €240 με Alitalia. Χθες, πληκτρολογώ τισ ημερομηνίες (πάνω-κατω) που με ενδιαφέρουν (15/11-21/11) και ω του θαύματος, τόσο το airtickets.gr όσο και το orbitz.com μου δίνανε τιμή με φόρους κλπ γυρω στα €165! :shock: Κοιτάω και στο site της Alitalia και μου δινει τη συνηθισμένη τιμη (€240 περιπου).
Που λέτε να οφείλεται αυτό; Μηπως δεν υπολόγιζαν για ενα μικρό διαστημα το fuel surcharge ή τους φόρους αεροδρομιων; Από τότε δεν ξαναβρήκα παρόμοια τιμή.
Για δώστε μου τα φώτα σας εσείς οι παλιοί...
Αν εβγαζα εισιητίριο με την τιμή εκείνη, υπήρχε περίπτωση να μου ζητήσουν τη διαφορά στο αεροδρόμιο πχ;
BTW, ποιά είναι η καλύτερη τιμή και που θα μπορούσα να τη βρω για το ταξίδι αυτό;
Ευχαριστω

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: είτε δεν υπολογίστηκε ο επίναυλος, είτε υπήρξε κάποιο πρόβλημα στο link ανάμεσα στο γραφείο και στην αεροπορική εταιρία και δεν υπολογιστηκε σωστά ο ναύλος στη βάση της πραγματικής διαθεσιμότητας (όσοι γνωρίζουν το σύστημα της ΑΖ ξέρουν ότι όταν η διαθεσιμότητα ενός ναύλου κινείται οριακά, παρουσιάζονται πολλές "εικονικές" θέσεις. Φαίνεται ότι υπάρχουν αλλά όταν το σύστημα τις ζητάει αυτές επιστρέφονται σαν UC unable to confirm). Άρα το πιο πιθανό είναι να φτάσεις σε κάποιο σημείο και να σου βγάλει μήνυμα σφάλματος. Το είχαμε πάθει κάνοντας δοκιμαστικές κρατήσεις της AirOne μεσω της Wideröe και ενώ βλέπαμε ότι η πτήση ήταν γεμάτη, η Wideröe μας έδινε διαθεσιμότητα στο χαμηλότερο ναύλο.

Στην καλύτερη περίπτωση, με ΑΖ ο ναύλος που θα μπορούσες να πετύχεις θα ήταν 2 combineable half round trips
1 AZ 110.00R LSPEU6 L SKGLON
1 AZ 105.00R LSPEU6 L ATHBRU

πράγμα που σημαίνει ότι ο χαμηλότερος ναυλος με ΑΖ θα είναι: 108 ευρώ. Αν προσθέσεις και τα 128 ευρω φόρων, το αποτέλεσμα είναι μέτριο.

Εγώ θα σου πρότεινα να το κοιτάξεις και χωριστά. Μπορείς να πάρεις ένα SKGLON με ΒΑ (παίζει τρελή προσφορά το Νοέμβρη που ξεκινάει από τα 30 ευρώ, για λίγες θέσεις). Για επιστροφή ρίξε μια ματιά στη Virgin Express. Με λίγη τύχη και υποχωρήσεις ως προς τις αρχικές ημερομηνίες μπορείς να πετύχεις και κάτι καλό...

να ρωτησω κατι? υπαρχει ενα site το http://www.airtickets.gr/ οπου πληκτρολογεις την πολη που εισαι και την πολη που θες να πας. Αλλα αυτο εχει μονο τις κρατηκες αεροπορικες γραμμες (ολυμπικαη και αλλα) υπαρχει τετοιους ειδους ιστοσελειδα με ιδιωτικες εταιριες?

Δεν εχει μονο κρατικες, εχει και ιδιωτικες εταιρειες (οχι charter). Απλα δεν εχει ολες τις εναλλακτικες.

Thanasis_U2":3gl08hvx said:
να ρωτησω κατι? υπαρχει ενα site το http://www.airtickets.gr/ οπου πληκτρολογεις την πολη που εισαι και την πολη που θες να πας. Αλλα αυτο εχει μονο τις κρατηκες αεροπορικες γραμμες (ολυμπικαη και αλλα) υπαρχει τετοιους ειδους ιστοσελειδα με ιδιωτικες εταιριες?

κρατικες εταιριες δεν υπαρχουν(εκτος εξαιρεσεων) στην ευρωπη....σχεδον ολες εχουν ιδιοτικοποιηθει...το αirtickets.gr εχει ολες τις εταιριες flagcarriers και μη αρκει αυτες να συνεργαζονται με τουριστικα γραφεια. το συκγεκριμενο site οπως και τα περισσοτερα του ειδους ειναι ενα δικτυακο τουριστικο γραφειο. οτι πτησεις θα σου εδινε ενα τυπικο γραφειο θα σου δοσει και το site...
δεν ψαχνει σε εταιριες που δεν επιθυμουν να συνεργαστουν με μεσαζοντες για την πωληση των εισητηριων τους. δηλαδη δεν θα σου βγαλει τιμες για πτησεις με λοκος.αν και παλιοτερα ειχα πετυχει να βγαζει πτησεις της eas....ομως δεν το κανει πλεον.

αν καταλαβαινω καλα οταν λες ιδιοτικες...εννοεις τις low cost (διοτι ολες τις υπολοιπες ιδιοτικες τις βγαζει....aegean,bmi,delta,air one. k.a...)
αν ενδιαφερεσαι να βρεις εισητηρια με locos πρεπει να αφιερωσεις λιγες ωρες για ψαξιμο στο νετ....να νρεις αρχικα ποιες ειναι..μετα να βρεις που πετανε...πως πετανε..και ποσο κοστιζουν....καθε αρχη ειναι δυσκολη...αλλα αξιζει τον κοπο...

εψαχνα φθηνο εισητηριο για Δουβλινο και ειχα σηκωσει ολες τις αεροπορικες εταιριες στο ιντερνετ.

και δεν βρηκες?!?!?! εψανες εισητηριο για την πατριδα της ryanair και δεν βρηκες φθηνο εισητηριο?!?!?! απο αθηνα μεσω βερολινου 130-140 ευρω με επιστροφη....πολλα ειναι?!

το εχω τσεκαρει πολλες φορες...αφου στην ιρλανδια περασα τρεις μηνες δουλευοντας και ειναι η δευτερη μου πατριδα ψυχολογικα τουλαχιστον...
απο οτι καταλαβαινω ομως...
i am not the only one...starring at the sun ...

https://www.airliners.gr/community/viewt ... 3421#43421

δες το ποστ μου
μπηκα στην ιστοσελειδα της ryanair δεν βρηκα αφηξη αναχωρηση Αθηνα. το καλυτερο ειναι να παω μεσο πολωνιας (η οποια ειναι παραδεισος των ταξιδιων προς Ιρλανδια)
με το κλαμπ των U2 θελουμε να παμε Ιρλανδια

ενδεικτικα....

αθ-βερολινο 13/11 17,00-19,00 easy (σταση για να δεις που ηχογραφηθηκε το achtung baby)
ber-dub 14/11 9.30-10.30 ryan
du-ber 19/11 6.00-9.00 ryan
berl-ath 19/11 12.30-16.30 easy
145 euros.

not too baaaad οπως λενε και στην ιρλανδια...

εγ διαβασα το ποστ σου....αν διαβασεις και εσυ το δικο μου θα δεις οτι σου προτεινω να ψαξεις καποιες ωρες για locos αλλιως δεν θα τις μαθεισ ποτε....καλο ταξιδι...
oi u2 επαιξαν δουβλινο εχθες....

Clickair.com

ptiseis me 5 kai 10e

endeiktika ZRH-BCN ton noembrio me 39e teliki RT