Πάμε σε άλλες πολιτείες...

Οι άπειρες ώρες ηλιοφάνειας μπορώ να πω πως ευνοούν το επίπεδο ζωής μου.

Όμως

- Το να βλέπω παντού, ακόμα και στα λεγόμενα "καλά" και "ακριβά" προάστια πολυκατοικίες αμφιβόλου αισθητικής, δομημένες σε ασφυκτικά μικρή απόσταση μεταξύ τους, δεν μου προσφέρει τίποτα. Δεν με ενδιαφέρει στο κατω κατω να μάθω με κάθε λεπτομέρεια την οικογενειακή ζωή του γείτονα, μόνο και μόνο επειδη αρέσκεται να κάθεται στο μπαλκόνι και να κουβεντιάζει δυνατά. Ούτε γουστάρω να κάθομαι για φαγητό με την οικογένεια μου και να με παρακολουθεί η κάθε κυρία απο το μπαλκόνι της. Η Μελβούρνη είναι μια πόλη με τον μισο (ίσως και λιγότερο) πληθυσμό της Αθήνας. Όμως η έκτασή της ειναι 50 φορές μεγαλύτερη. Πνιγμένη στο πράσινο. Και ούτε δειγμα πολυκατοικίας στα προάστιά της.
- Το να θέλω να μετακινηθώ στην πόλη μου, να με εξυπηρετούν 3 διαφορετικές γραμμές λεωφορείου υποτιθέμενης συχνότητας 20 λεπτών (που σημαίνει οτι κανονικά δεν θα έπρεπε να περιμένω πάνω απο 5-10 λεπτα) και όμως να περιμένω 40 λεπτά στη στάση για να δω τα λεωφορεία να έρχονται και τα 3 μαζί, δεν βελτιώνει το επίπεδο ζωής μου.

Μικρές λεπτομέρειες που για κάποιον ίσως να μην είναι τίποτα, για άλλους όμως λένε πολλά και κάνουν έστω και μικρή διαφορά.

Γλυκε μου makedona,συμφωνω με το οτι παντου υπαρχουν και θετικα και αρνητικα.Εγω στη ζωη μου λειτουργω παντα με αυτο το σκεπτικο και δε με εχει προδωσει ποτε.Και μην αγχωνεσαι,δεν τσακωνεται κανεις (τουλαχιστον εγω δεν εχω τετοια διαθεση,απλα την αποψη μου λεω που ειναι διαφορετικη,κακο ειναι;)

Αγαπητε no frills,αυτο που αποκομιζω εγω διαβαζοντας αυτα που εγραψες για το Βερολινο ειναι οτι σου αρεσει η αρχιτεκτονικη συνδυαζοντας το με την ιστορια του καθε μνημειου.Δηλαδη οταν αναφερεσαι στο κτιριο της Σταζι (ναι,καταλαβα οτι σου αρεσει η γοητεια που αποπνεει το συγκεκριμενο μερος αρχιτεκτονικα ) αλλα ηταν Σοβιετικου υφους και εγω αντιλαμβανομαι πως περισσοτερο σε γοητευει το τι εχει συμβει σε αυτο το κτιριο,ποιοι εχουν περασει κλπ.Επισης χρησιμοποιεις ορους οπως "ψυχροπολεμικος" .Αν δεν εννοεις αυτο,παω πασο ,εγω αλλο καταλαβα.

Οσον αφορα στη συγκριση μεταξυ Βερολινου και Παρισιων εγω το θεωρω ιεροσυλια και μονο που το κανουμε.Εσυ βεβαια εχεις αλλη αποψη.Οκ!Εγω δεν εχω προβλημα,εσυ γιατι εχεις;Εσυ θεωρεις το Βερολινο την πιο ομορφη πολη,εγω τη θεωρω την πιο ασχημη που εχω επισκεφθει.Και τι εγινε;Δεν προσπαθω να πεισω κανεναν.

Επειδη ειμαστε τελειως off-topic προτεινω ο διαλογος να σταματησει εδω η στειλε μου πμ (αν και δε με νοιαζει να σε πεισω για κατι).Απο τους υπολοιπους ζητω ταπεινα συγνωμη γιατι ξεφυγαμε τελειως απο το θεμα.

Εγώ προσωπικά νομίζω ότι αυτό το τόπικ μπορεί να γίνει πολύ χρήσιμο!
Μου άρεσε πολύ το πόστ του "agrodemm".Δεν γίνεται κανενός είδους συγκριση μεταξύ Ελλάδας-Εξωτερικού.Δε μπορεί άλλωστε να γίνει...
Ήθελα να διορθώσω κάποια πράγματα:
@COMPUTERISE
Πρώτα απόλα δεν χρειάζεται να εκνευρίζεσαι όταν οι άλλοι δεν συμφωνούν μαζί σου και πολύ περισσότερο δεν πρέπει να χαρακτηρίζεις άλλους με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς ειδικά όταν πρόκειτε για άτομα που έχουν κερδίσει τον σεβασμό και την αγάπη όλων στο forum όπως ο aakunz...
Δεν εκνευρίζομαι, όταν οι άλλοι έχουν διαφορετική άποψη από εμένα.Αν εκνευριζόμουν δέ θα 'εμπαινα στο φόρουμ!Όσον αφορά, ο aakunz έχει και το δικό μου σεβασμό και συμπάθεια, αγάπη όχι γιατί δε τον γνωρίζω προσωπικά.
Αλλά, ξέρεις τι με εκνευρίζει? :) Τα σχόλια τύπου ->"Άντε πάλι γελάσαμε πρωί-πρωί!!"(και γώ εδώ μπορούσα να σου απαντήσω "κοιτάχτηκες στον καθρέφτη πάλι?")"οι ειρωνίες για μογγολία και φεγγάρια κλπ , ο μηδενισμός, ο φανατισμός, το όλα μαύρα είναι ,και να αλλάζει ο άλλος αυτά που λέω..Που πιστεύω όμως, ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να μήν τον ενοχλούν αυτά.
Μας το έχετε πεί επανηλημένως ότι είστε φίλοι, και εκτός φόρουμ με τον aakunz,(κάνετε ταξιδάκια κλπ) πιστεύεις ότι είναι εποικοδομητικό για τη συζήτηση να ανταλλάσετε φιλοφρονήσεις?
Λυπάμαι πολύ γι΄αυτό που πάθατε στα Χανιά, είναι αλήθεια ότι το σύστημα υγείας είναι προβληματικό και εύχομαι ολόψυχα το κοριτσάκι του φίλου σου να είναι καλά, αλλά με 1! περιστατικό πώς μπορείς και βγάζεις συμπεράσματα για το σύστημα υγείας του νησιού?Και χάλια να ΄ναι!
και δες την καινούργια πόλη των Χανίων τι χάλι έχει
Πού το είδες πάλι?Τα Χανιά σε πληροφορώ αρέσουν σε Έλληνες και Ξένους γιατί πέρα από το λιμάνι το Ενετικό, τη Χαλέπα, σε γενικές γραμμές είναι μια ωραία πόλη.Στο καινούριο μέρος της πόλης(πέρα από τη Χαλέπα) πχ.Βλέπε περιοχή Δικαστηρίων,Κουμ Καπί κλπ.Έχουν διατηρηθεί και αναδειχθεί πολλά νεοκλασσικά κτίρια,υπάρχουν πάρκα, φαρδιοι δρόμοι, γίνεται μια σημαντική προσπάθεια να αναδειχθούν τα αρχαία τείχη της πόλης, είναι καθαρά κλπ.Και γώ θέλω πιό πολλά.Αλλά το σημαντικό είναι να ζητάς πιό πολλά αλλά και να αναγνωρίζεις τα θετικά.
Αφού παραδέχεσαι ότι είσαι παντογνώστης να σου πώ κάτι άλλο!
Γιατί μου συγκρίνεις τη Γεωργιούπολη και τη Χερσόνησο με τα Μάλια με το Toledo, την Blois , την Perugia?(Δηλαδή σύγκριση βούρτσας!:D) Για σύγκρινέτα όμως με πχ Rimini!Που είναι το αντίστοιχο μπ****** των ιταλών.Mη ξεχνάς πώς ήταν ακόμα και η λατρεμένη Barcelona πρίν το 92.
Α! ο επιστήμονας φίλος μου είναι Τορινέζος(Ιταλός), και ελπίζει σε καλύτερες ημέρες, οπότε λίγο χλωμό να μετακομίσει Κρήτη. Υπάρχουν όμως πάρα πολλά παιδιά που έρχονται για δουλεια στην Κρήτη(εποχιακή και μή).
Τέλος,ναι μπορεί να μου χρειαστεί, να σου ζητήσω πληροφορίες για προορισμούς!Αν όμως κρίνω για το πόσο εύκολα βγάζεις συμπεράσματα και καταδικάζεις!Μάλλον δε θα μου είναι πολύ χρήσιμες!
Θέλω να τονίσω ότι "είμαστε στην ίδια βάρκα".Δηλαδή όλοι θέλουμε σίγουρα να καλυτερέψει η ποιότητα της ζωής στην Ελλάδα.Απλά εγώ πιστεύω ότι είναι στο χαραχτήρα μας εδώ να γιγαντώνουμε το αρνητικό και να μην εκτιμούμε το θετικό!Στο εξωτερικό αυτό δε συμβαίνει!Δε σας έχει συμβεί σε πτήση πχ. ξένης εταιρίας να γίνει καμμιά καθυστρέρηση?Πρώτοι οι Έλληνες θα τρέξουν να "καθαρίσουν", και να τα "ψάλλουν"...Είναι το DNA μας! :) Πήγα λίγο off να με συγχωρέσετε!Ελπίζω να συνεχίσουμε πίσω στο ενδιαφέρον θέμα!

Δυο λογάκια επί προσωπικού και μια ιστοριούλα για ένα όμορφο νησί του Αιγαίου μας.

flightnumber":3lhljbto said:
Μας το έχετε πεί επανηλημένως ότι είστε φίλοι, και εκτός φόρουμ με τον aakunz,(κάνετε ταξιδάκια κλπ) πιστεύεις ότι είναι εποικοδομητικό για τη συζήτηση να ανταλλάσετε φιλοφρονήσεις?

Το να μην ανέχεσαι να χαρακτηρίζουν άδικα και προσβλητικά κάποιο μέλος του forum και να τον υποστηρίζεις, δεν είναι ανταλλαγή φιλοφρονήσεων ούτε έχει να κάνει με φιλίες.Απλά βάζεις κάποιον που δεν έχει τρόπους στην θέση του. Άλλο η πλακίτσα και ο χαβαλές flightnumber μου και άλλο το τακτ και η καλή συμπεριφορά.

flightnumber":3lhljbto said:
Αφού παραδέχεσαι ότι είσαι παντογνώστης να σου πώ κάτι άλλο!
Γιατί μου συγκρίνεις τη Γεωργιούπολη και τη Χερσόνησο με τα Μάλια με το Toledo, την Blois , την Perugia?(Δηλαδή σύγκριση βούρτσας!:D) Για σύγκρινέτα όμως με πχ Rimini!Που είναι το αντίστοιχο μπ****** των ιταλών.Mη ξεχνάς πώς ήταν ακόμα και η λατρεμένη Barcelona πρίν το 92.

Κάνεις μεγάλο λάθος φίλε μου.Δεν συνέκρινα βέβαια το Toledo και την Perugia με την Γεωργιούπολη και την Χερσόνησο!! Αν είναι δυνατόν!! Με τα Χανιά τις συνέκρινα βέβαια και ναι πιστεύω ότι ο κάθε καλοπροαίρετος θα συμφωνήσει ότι το Τoledo και η Perugia είναι κλάσεις ανώτερες από τα Χανιά που πράγματι είναι ίσως η ωραιότερη Ελληνική πόλη. Αν δεν το βλεπεις και νομίζεις οτι ζεις στον παράδεισο πρόβλημά σου.
Το όντως αδιάφορο Ρίμινι βέβαια θα το συγκρίνω με την γραφική Δραπετσώνα ή τα τροπικά Παλούκια Σαλαμίνος. Θες κι εδώ να κάνεις σύγκριση? Τα όμορφα μέρη με τα όμορφα συγκρίνονται φίλε μου και τα χάλια με τα χάλια έτσι δεν είναι το δίκαιο? Τώρα αυτό με την Barcelona προ 1992 που πέταξες , μάλλον θα θεωρήσω ότι σου ξέφυγε ή ότι έκανες πλάκα. Τι νομίζεις δηλαδή ότι ήταν η Barcelona προ 1992, Πειραιάς του σήμερα?

Πάμε τώρα στην ιστοριούλα μας. Τις προηγούμενες μέρες είχα πάει σε ένα υπέροχο Ελληνικό νησί, την Λέρο. Οι θάλασσες και τα τοπία πέραν πάσης περιγραφής, φανταστικά. Στο λιμάνι αυτού του νησιού λοιπόν, το Λακκί, συναντάς έναν εκπληκτικό οικισμό, που δημιούργησαν την εποχή του μεσοπολέμου οι φίλοι μας οι Ιταλοί όταν τα Δωδεκάνησα ήταν υπό την κατοχή τους. Φουτουριστικά κτίρια φαρδιοι δρόμοι, σχολεία, θέατρο κ.λ.π. Αυτός ο φανταστικός οικισμός λοιπόν, ρημάζει επί χρόνια και τα κτίρια καταρέουν. Μόνο τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες αναστήλωσης και αυτές με ρυθμούς χελώνας. Αν αυτό το μοναδικό μέρος ήταν σε κάποια σοβαρή χώρα όχι μόνο θα είχε διασωθεί αλλά θα ήταν και βασικός τουριστικός πόλος. Το Ελληνικό κράτος, αυτό που τόσο θαυμάζεις φίλε flightnumber και που ανερυθρίαστα συγκρίνεις με τα υπόλοιπα Ευρωπαικά, όχι μόνο καταδίκασε στην αφάνια αυτό το μέρος, αλλά άκουσον άκουσον, μετέτρεψε τα μοναδικά αρχιτεκτονήματα του πρώην Ιταλικού στρατοπέδου στο γνωστό κολαστήριο-ψυχιατρείο της Λέρου!! Και μετά μου συγκρίνεις το Ελληνικό επίπεδο κουλτούρας με αυτό της υπόλοιπης σοβαρής Ευρώπης!! Ήμαρτον ρε σεις!!!

"Τώρα αυτό με την Barcelona προ 1992 που πέταξες , μάλλον θα θεωρήσω ότι σου ξέφυγε ή ότι έκανες πλάκα. Τι νομίζεις δηλαδή ότι ήταν η Barcelona προ 1992, Πειραιάς του σήμερα?"

Επείδη ο αδερφός μου μένει εκεί - Βαρκελώνη - μπορεί να μην είχε τα χάλια του αλλά σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται η Βαρκελώνη σήμερα με τη Βαρκελώνη προ 92... Καμία σχέση...

Πάντως επειδή η σύζητηση δεν οδηγεί σε κάτι εποικοδομητικό, καλό θα ήταν να τελειώσει κάπου εδώ ρε παιδιά. Δεν έχει νόημα πια... Οποιος κατάλαβε κατάταλβε.

Έχω γεννηθεί στο Μόναχο. Ήρθα στην Ελλάδα πολύ μικρός (συγκεκριμένα 1η δημοτικού). Από τότε έχω ταξιδέψει εκεί πάρα πάρα πολλές φορές. Κάθε φορά ερωτεύομαι αυτή την πόλη όλο και περισσότερο. Είναι μια πόλη με την πραγματική έννοια της πόλης: ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ!
Καθαρή, ανθρώπινη, με σωστούς δρόμους, με πολύ καλά πεζοδρόμια κλπ κλπ. Φυσικά και οι πολίτες του Μονάχου σέβονται πρώτα απ' όλα την πόλη τους και ύστερα τους συμπολίτες τους. Πουθενά δε θα δεις παράνομα παρκαρισμένο όχημα (αν δεις , τότε σίγουρα θα δεις και κλήση από την τροχαία, από αυτές που δεν σβήνονται). ΠΟΥΘΕΝΑ δε θα δεις παρκαρισμένο αυτοκίνητο σε ράμπα ανάπηρου!!!! ΠΟΥΘΕΝΑ δε θα δεις παρκαρισμένο όχημα σε στροφή έτσι ώστε να μην μπορεί να στρίψει το λεωφορείο! ΠΟΥΘΕΝΑ δε θα δεις διπλοπαρκαρισμένο αυτοκίνητο με αλάρμ (εδώ ανάβουμε τα αλάρμ και παρκάρουμε τουλάχιστον 2 ώρες). Στο Μόναχο το άτομο με ειδικές ανάγκες μπορεί να πάει παντού χωρίς να χρειαστεί να τον βοηθήσει κανείς. Η μητέρα θα πάρει το μωρό με το καροτσάκι και θα κάνει τη βόλτα της ή τα ψώνια της χωρίς να συναντά εμπόδια στο πεζοδρόμιο και ο τουρίστας θα φτάσει στο κέντρο από το αεροδρόμιο με τα Μέσα Μεταφοράς και μετά δε θα χρειαστεί πουθενά να σηκώσει τη βαλίτσα του. Με τα ροδάκια θα την κυλήσει μέχρι το ξενοδοχείο του χωρίς να συναντήσει ΠΟΥΘΕΝΑ εμπόδιο.
Και όσο για το αν είναι η πιό ακριβή πόλη.....ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! Μια χαρά φτηνή πόλη είναι το Μόναχο. (2,60 ευρώ ο καπουτσίνο στην καλύτερη και ακριβότερη καφετέρια + αμέτρητα ακόμα παραδείγματα). Η πιό ακριβή πόλη της Ευρώπης είναι μακράν η Αθήνα (δυστυχώς το συνειδητοποιώ κάθε 2 μήνες που βγαίνω στο εξωτερικό)

Αν κάποια στιγμή αρχίσουμε κι εμείς να σεβόμαστε τους συμπολίτες μας, τότε ίσως μετά από καιρό να μοιάσουμε κατά 5% στο Μόναχο.

Υ.Γ.1 Όποιος θέλει tips για να περάσει καλά στο Μόναχο, να ψιλοξεφύγει από τα τουριστικά, να φάει και να πιει καλά και να γλυτώσει χρήματα στις μετακινήσεις του ας μου στείλει πμ να του απαντήσω (όσο πιο σύντομα μπορώ).
Υ.Γ.2 Μήπως να ανοίξουμε κάποιο topic με συμβουλές και προτάσεις για διάφορες πόλεις έτσι ώστε να αλληλοβοηθούμαστε λίγο στα ταξίδια μας? πχ: φτηνοι τρόποι μεταφοράς απο το αεροδρόμιο στο κέντρο, προτεινόμενα εστιατόρια, club κλπ, μέρη προς αποφυγήν. Τι να μη χάσουμε, τι να προσέξουμε κλπ κλπ

Καλή ιδέα, άς κάνοετε λοιπόν την αρχή για το Μοναχο σε ένα νεο τοπικ

Δεν αμφιβαλλω οτι το Μοναχο ειναι μια πολη με ποιοτητα ζωης,αλλα πιστευω οτι τετοιες ερευνες ειναι πολυ υποκειμενικες!Πρωτα απο ολα αναφερεται στις ευρωπαικες μεγαλουπολεις χωρις να λαμβανει υποψη τις μικροτερες που σιγουρα εχουν καλυτερο επιπεδο ζωης.Η διασκεδαση της Ελλαδας και κυριως απο μεγαλες πολεις της Θεσσαλονικης δεν υπαρχει πουθενα.Μπορει να υπαρχει καθαριοτητα και ωραια πεζοδρομια ,αλλα το σπιτι-δουλεια-σπιτι ειναι πολυ χειροτερο στη ζωη ενος ανθρωπου φυσιολογικου απο το να ζει σε μια ασχημοτερη πολη,αλλα με πολλες επιλογες για διασκεδαση.Οσο για τον καφε,η καραμελα αυτη ειναι γνωστη σε οσους απο εμας εχουμε παει στο εξωτερικο για να πιουμε καφε.Καμια σχεση με την Ελλαδα.Το οτι ο Ελληνας θεωρει τον καφε ολοκληρη ιεροτελεστια δε νομιζω οτι ειναι αρνητικο διοτι πολυ απλα δειχλει και κοινωνικοτητα.Εξαλλου στην Θεσσαλονικη υπαρχουν π.χ καφετεριες στην Καμαρα με 2 Ε το φραπε.Στην Ιταλια που πηγα ο καφες στο ποδι εκανε 0.90 Ε και στο τραπεζι απιστευτα <<ξενερωτης>> καφετεριας 5 Ε!Να μου λειπει τετοια ζωη,και προτιμω χιλιες φορες τις ασχημες ελληνικες μεγαλουπολεις,που εγω δεν τις βρισκω και τοσο τραγικες.

διαβαζα αυτο το θεμα και σκεφτομουν οτι ειναι τοσο αυτονοητο που δεν θα εμπαινα ποτε στον κοπο να γραψω κατι.
ολα τα μερη εχουν θετικα και αρνητικα, αναλογα με το που νοιωθει ο καθε ενας καλα και τι θελει απο τη ζωη του. για παραδειγμα, ο μεσος αμερικανος θα πεθαινε απο τη φρικη αν χρειαζοταν αυριο το πρωι να ζησει Ελλαδα και το αντιθετο! και οι 2 ομως στο μερος τους ειναι μαλλον χαρουμενοι και δεν το αλλαζουν ευκολα.
επισης ειναι και θεμα timing. σαν φοιτητης πεθαινα για τα Χανια. τωρα που ξεπερασα εκεινη τη ηλικια τα Χανια με αφηνουν αδιαφορο και μαλιστα νομιζω οτι χειμωνα θα παθαινα καταθλιψη εκει.
το τελειο μερος ειναι θεμα του τι ταιριαζει στον καθε ανθρωπο.
παντως, αν το ιδανικο μερος στη γη ειναι το Μοναχο, τοτε προτιμω να την ψαξω σε αλλο γαλαξια! μην πεθανω και απο την πληξη.