Πάμε σε άλλες πολιτείες...

makedonas

Concorde-Class-Member
Website
avianewsgr.blogspot.com
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
RUS
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EDDM
Το Μόναχο είναι η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής

Το βρετανικό περιοδικό Monocle δημιούργησε μία λίστα με τις 20 καλύτερες πόλεις στον κόσμο για να ζει κανείς. Στην κορυφή της λίστας βρέθηκε το Μόναχο, ενώ τη δεύτερη και τρίτη θέση καταλαμβάνουν η Κοπεγχάγη και η Ζυρίχη αντίστοιχα.

source: in.gr
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ετσι για να ζηλευετε... Ειναι επισημο!!!! Οταν το ελεγα σε μερικους εδω μεσα με χαμογελουσαν στο στυλ: Ο γιατρος ειπε να λεμε ναι!.... :p

ç Óôïê÷üëìç åßíáé 8ç ... ÊÜôé åßíáé k áõôü :p

Ôþñá åãþ íá ñùôÞóù ðïõ âñßóêåôå ç áèçíá? :rolleyes: :evil:

cavo_paradiso":ahksi5yv said:
Τώρα εγώ να ρωτήσω που βρίσκετε η αθηνα? :rolleyes: :evil:

Σκεψου τι ποιοτητα ζωης εχεις στην Αθηνα: Βλεπεις τι αναπνεεις, απο πλευρας εγκληματικοτητας αστα να πανε, :2: πρασινο??? Το μονο καλο που εχει η Αθηνα και καθε ελληνικη πολη: μπορεις να γλεντας οσο θες! Αλλα η ζωη δεν ειναι γλεντι. Αμα το δεις αντικειμενικα το θεμα και οχι πατριωτικα, αστα να πανε ειμαστε...

Δεν ξέρω τι λέτε πάντως το Ηράκλειο είναι το νούμερο 1 ;) ;) ;) ;)

Ήμουν την τελευταία εβδομάδα από την δουλειά στο Μοναχο (στο Kirchheim για να είμαι ειλικρινής), και όντως για μια άλλη φορα πέρασα πολύ ωραία. Η πόλη είναι μεν πανάκριβη, αλλα σου προσφέρει παρα πολλά...

Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν οι γυναίκες που πίνουν μπύρα σε ποτήρια του 1/2 λίτρου λες και είναι εμφιαλωμένο νερό :D

@makedona: συγγνώμη Στέφo, αν και το ήθελα πολύ, δεν βρήκα την ώρα να σε πάρο τηλέφωνο για να βρεθούμε

Andreas":ersxjykv said:
Δεν ξέρω τι λέτε πάντως το Ηράκλειο είναι το νούμερο 1

Πιτσιρικο ξεκολλα και δες τα πραγματα λιγο αμεροληπτα και αντικειμενικα.. Με δεδομενο το οτι (μαλλον) δεν εχεις παει ουτε καν για επισκεψη σε μια αλλη πολη (του εξωτερικου) δε νομιζω οτι εισαι ο πλεον καταλληλος να κρινεις. Και στο κατω κατω δεν μπορεις ουτε εσυ ουτε κανενας μας αλλος καλυτερα απο καποιους που κανανε μηνες ολοκληρους ερευνα σε παγκοσμιο επιπεδο! Το θεμα εδω δεν ειναι ποια πολη ειναι καλυτερη κατα την αποψη σας, το θεμα εδω ειναι τα αποτελεσματα ερευνας που εγιναν σε xy μηνες!

:evil:

alex2":ersxjykv said:
@makedona: συγγνώμη Στέφo, αν και το ήθελα πολύ, δεν βρήκα την ώρα να σε πάρο τηλέφωνο για να βρεθούμε

Δεν πειραζει Αλεξανδρε, ουτως η αλλως δεν μπορουσα λογω δουλειας, οποτε θα σου χαλουσα την καρδια, οπως του Βασιλη! ;) (και παλι σορι Μπιλ! :oops: )

Υποθέτω οτι το σχόλιο υπέρ του Ηρακλείου έγινε για αστείο. Δεν νομίζω οτι το πίστευε...
Βέβαια πρέπει να λάβουμε και το παράγοντα συναίσθημα που μπορεί να κάνει κάποιον που κατάγεται από τη συμπαθέστατη Ουγκάντα να πει πως η Ουγκάντα ειναι οτι καλύτερο υπάρχει...
Και άλλωστε εξαρτάται από το τι ζητά κανείς...Προσωπικά το καλύτερο μέρος γιοα μένα είναι μια λιμνούλα κοντά στο Ριζοβούνι της Πρέβεζας (ή κάπως έτσι πρέπει να λέγεται), αλλά υποθέτω πως πολλοι άλλοι ουτε επι πληρωμή δεν θα έμεναν εκεί.

Στέφανε δεν μου λέει τίποτα η έρευνα ενός συγκεκριμένου περιοδικού για τις καλύτερες πόλεις του κόσμου. Από τη μία μπορώ να σου φέρω άλλες 10 έρευνες που να έχουν τελείως διαφορετικά αποτελέσματα (και να βασίζονται στα ίδια ή σε άλλα κριτήρια), και από την άλλη είναι τελείως υποκειμενικό τι ζητά ο κάθε άνθρωπος από μια ιδανική πόλη. ;)

το υπεροχο Βερολινο και το απιστευτο Δουβλινο σε ποιες θεσεις βρισκονται?????!?!?

Kι εγώ είμαι περίεργος για το που βρίσκεται το Βερολίνο. Στέφο μήπως μπορείς να βρεις τη λίστα όλη;
@xristos:
Χρήστο, σωστά αυτά που λες, όμως είναι κάποιες πόλεις που σε όλες τις σχετικές έρευνες καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις, όπως η Ζυρίχη, η Στοκχόλμη και το Μόναχο. Αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Όποιος έχει επισκεφτεί αυτές τις πόλεις, καταλαβάνει αμέσως τη διαφορά: Καθαριότητα, συγκοινωνίες, πράσινο, σιδηροδρομικές&αεροπορικές συνδέσεις, εργασιακές ευκαιρείες, μέσο εισόδημα, πολιτιστικά δρώμενα κτλ κτλ.
΄Αλλωστε οι ελληνικές πόλεις δυστυχώς στερούνται ακόμη πολύ σε ποιότητα ζωής, κυρίως λόγω της έλλειψης πρασίνου κατά την άποψή μου.