Olympic leased aircraft 2007

Χθες στο Μακεδονία προσπάθησε να κατέβει ένα MD8(κάτι) και καλούσε ως ΟΑ (σίγουρα η φωνή ήταν ξένου). Ήταν αρκετά μακριά και δεν μπορούσα να δω. Έχει νοικιάσει η ΟΑ και MDs ? Χρήστο μια και είσαι από εκεί μπας και ξέρεις κάτι ?

Avidriver

Viking και MapJet πετάνε για ΟΑ.

GP707":2ofo78m2 said:
Viking και MapJet πετάνε για ΟΑ.

H Viking φετος δεν εχει παιξει ακομα...Μεχρι τωρα επαιξαν οι παρακατω:

1. NEW AXIS AIRWAYS ME B733 F-GIXG
2. TRAVEL SERVICE ME B735 ΟΚ-SWU Στην αρχη και μετα απο βλαβη αντικατασταθηκε απο το OK-SWV
3. MAP AIRLINES ME MD-83 OE-LMH

υπαρχει και μια μικρη εκπληξη αλλα ακομα δεν μπορω να ειμαι σιγουρος οταν θα ειμαι θα το γραψω και αυτο....

daedalusgr":3n943v38 said:
[
2. TRAVEL SERVICE ME B735 ΟΚ-SWU Στην αρχη και μετα απο βλαβη αντικατασταθηκε απο το OK-SWV.

Smart Wings, οχι Travel Service. ;)

Θα μου επιτρεψεις να γνωριζω κατι παραπανω...η εταιρια που διαχειριζεται το αεροσκαφος ειναι η Travel Service ασχετα αν γραφει επανω στο αεροπλανο Smart Wings......για του λογου το αληθες δες το παρακατω link
http://www.travelservice.aero/en/lines.php

Αφου γνωριζεις κατι παραπανω, δεν εχω λογο να σε (ξανα)αμφισβητησω! :)

travel service και smart wings ειναι ουσιαστικα το ιδιο, η πρωτη ειναι η "μαμα" και η δευτερη θυγατρικη της, μαλιστα στο site της smart wings οι δυο στολοι παρουσιαζονται περιπου σαν ενας εννιαιος ( 8 737-800 η travel service + 2 737-500 η smart wings) στις 4.5 το OK-SWV περασε και απο CFU :)

daedalusgr":2g6cmyse said:
1. NEW AXIS AIRWAYS ME B733 F-GIXG

Αυτό είχε η OA στην πτήση 191, για Θεσσαλονίκη - Φρανκφούρτη της Παρασκευής.
Προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης 09:15
Στις 09:30, έκαναν ανακοίνωση ότι θα έφευγε 10:30 λόγω βλάβης.
Στις 10:30 έγινε κανονικά το boarding του 1oυ bus επιβατών και ενώ οι επιβάτες του 2ου bus περίμεναν στη σκάλα κατέβηκαν και οι επιβάτες που είχαν ήδη επιβιβαστεί γιατί το αεροπλάνο αδυνατούσε να κάνει την πτήση λόγω βλάβης. Εμενα προσωπικά μου φάνηκε ότι "σούζαρε".
Τελικά η πτήση έγινε γύρω στις 13:00 με το 734 SX-BKE Stagira που προσγειώθηκε Θεσσαλονίκη στις 13:35.

Πάντως οι περισσότερες φωνές δεν αφορούσαν τόσο στην καθυστέρηση, όσο στο ότι πλήρωσαν για ΟΑ και πετούσαν με AXIS AIRWAYS.