Olympic B747-200

• Thread starter Thread starter dtrach
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Σε συνέχεια των προηγούμενων μηνυμάτων σας διαβεβαιώ ότι τα 747 της ΟΑ ήταν κάτι συνηθισμένο για εμάς στην Ρόδο ειδικά σε high-peak season όπως χριστούγεννα, πάσχα και καλοκαίρι. Επίσης όποτε είχε απεργίες ή στάσεις η ΟΑ, συνήθιζε να στέλνει τον γίγαντα να συμμαζέψει. Προσωπικά μου έχει τύχει να πετάξω ATH-RHO με 747 με καμμιά 300 μαθητές παρέα οι οποίοι φυσικά το είχαν κλείσει το στοματάκι και απολάμβαναν την φάση.

OA701":2uro1uj2 said:
Σε συνέχεια των προηγούμενων μηνυμάτων σας διαβεβαιώ ότι τα 747 της ΟΑ ήταν κάτι συνηθισμένο για εμάς στην Ρόδο ειδικά σε high-peak season όπως χριστούγεννα, πάσχα και καλοκαίρι. Επίσης όποτε είχε απεργίες ή στάσεις η ΟΑ, συνήθιζε να στέλνει τον γίγαντα να συμμαζέψει. Προσωπικά μου έχει τύχει να πετάξω ATH-RHO με 747 με καμμιά 300 μαθητές παρέα οι οποίοι φυσικά το είχαν κλείσει το στοματάκι και απολάμβαναν την φάση.

Σε εμένα έχει τύχει να ταξιδεύω προς Ρόδο τον καιρό που επέστρεφαν οι μαθητές από τις εκδρομές.Έτσι ενώ η πτήση RHO-ATH ήταν γεμάτη στην ΑΤΗ-RΗΟ που πηγαινα εγώ είχε 20-30 άτομα στο 747. Ηταν σαν ερειμωμένο χωριό.Απόλαυση...
Με άφησαν να ανεβώ και στον πάνω όροφο, και αυτή ήταν και η πρώτη και τελευταία φορά που ανέβηκα στη Βusiness-class στο 747

πριν το 1980, το τελευταιο βραδυνο SKG - ATH ηταν θυμαμαι, καμια 100ρια επιβατες εκπληκτοι..

Σημερα ετυχε να πεσει το ματι μου στο σηριαλ ¨Εργαζομενη γυναικα¨ της Ραντου, και μου φανηκε οτι ειδα οτι στην υποθεση συμμετειχε το 747 της ΟΑ...Επειδη δε το προλαβα ολο ομως...ειδα καλα?Γιατι αν ειναι ετσι,φανηκε καλοδιατηρημενο μεσα,σε σχεση με αυτο που φανταζομουν....

Κι εγω το ειδα και αναρωτιομουν που βρηκαν αυτο το σκηνικο :shock:
Κατα ποσο ειναι αληθινο βεβαια δεν βαζω το χερι μου στην φωτια!

Αυτό είναι ανάμνηση του πατέρα μου απο τέλη του 1986¨΄Επειδή όλη την ημέρα είχαν ακυρωθεί πτήσεις απο Αθήνα για Θεσσαλονίκη λόγω μεγάλης κακοκαιρίας η ΟΑ έβαλε ένα 742 το απόγευμα να μαζέψει όσους είχαν μείνει στο Ελληνικό. Καθ'όλη την διάρκεια της πτήσεις οι αναταράξεις ήταν πολλές και τα "προσδεθείτε" παρέμεναν αναμμένα. Λόγω των αναταράξεων δέν μοιράστηκε ούτε η παραδοσιακή πορτοκαλάδα. Δίπλα απο τον πατέρα μου δύο Ιάπωνες προσεύχονταν καθόλη την διάρκεια της πτήσης. Η πτήση έκλεισε με μία προσγείωση στον 34 της Θεσσαλονίκης εν μέσω δυνατών ανέμων και βροχής.

Εχω πεταξει για Ροδο με το 747 Eagle καπου στις τελη 70' αρχες του 80'
Το αεροπλανο ηταν γεματο με Ιαπωνες ! ! τουριστες . . . .

Η επιστροφη ηταν με το 737 Apollo με κυβερνητη Αμερικανο ! !

NFEEFE":1uu7fkwa said:
Σημερα ετυχε να πεσει το ματι μου στο σηριαλ ¨Εργαζομενη γυναικα¨ της Ραντου, και μου φανηκε οτι ειδα οτι στην υποθεση συμμετειχε το 747 της ΟΑ...Επειδη δε το προλαβα ολο ομως...ειδα καλα?Γιατι αν ειναι ετσι,φανηκε καλοδιατηρημενο μεσα,σε σχεση με αυτο που φανταζομουν....

Αν και σπάνια βλέπω TV, έπεσε το μάτι μου στις εν λόγω σκηνές. Από τους τίτλους τέλους συμπέρανα πως το εσωτερικό πρέπει να ανήκει σε κάποιο 747 της HIA ενώ τα εξωτερικά πλάνα στο αντίστοιχο της ΟΑ, μιας και υπήρχαν ευχαριστίες και προς τις δύο εταιρείες καθώς και την ΠΟΛΚΕΟΑ.

Και εγώ λίγες σκηνές τυχαία είδα. Στα εσωτερικά πλάνα τα καθίσματα πάντως δεν ήταν της HIA, ενώ και στα σκιάδια των παραθύρων (σε όσα ήταν μισόκλειστα) διακρίνονταν οι γνωστές παραστάσεις που είχαν τα 747 της ΟΑ. Εάν όντως είναι το ΟΑΒ, μου προκαλεί (θετική) έκπληξη η κατάσταση της καμπίνας - την περίμενα πολύ χειρότερη.