Olympic B717

• Thread starter Thread starter john
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
sto germaniko aero diabasa oti i Olympiaki symfonise me tin eteria leasing oti ta 2 B717 (pisteuo to SX-BOA kai SX-BOB) tha paraminoun allo enan hrono. Kata poso alitheuei afti i eidisi den ksero, kathos to aero pou kai pou grafei lanthasmena pragmata.

Παντως ειναι ωραια αεροπλανα τα 717, τετοια αεροπλανο στο μελλον δυσκολα θα ξανα γινουν! Ευχομαι η ΟΑ να μην τα δωσει και αυτα γιατι στο τελος δεν θα μενει τιποτα στην εταιρεια!! :?

Μόλις μάθαμε ότι το SX-BOC βάφτηκε με τίτλους της ισπανικής AeBal. :wink:

xristos":lkm41olp said:
Μόλις μάθαμε ότι το SX-BOC βάφτηκε με τίτλους της ισπανικής AeBal. :wink:

:hello?: Αιωνία του η μνήμη! Είχα τη χαρά να το πετάξω, όπως και τη χαρά να ζήσω ωραίες στιγμές με πληρώματα στο αεροσκάφος αυτό...

Πάει και αυτό...ένα πραγματικά άνετο αεροσκάφος και δυνατό! Να δούμε τι άλλο θα διώξουν. :cry:

thanosp":qfm7azt5 said:
Πάει και αυτό...ένα πραγματικά άνετο αεροσκάφος και δυνατό!

Τα καθίσματα του 717 είναι πιο άνετα για "ψηλούς" από τον ανταγωνισμό (RJ100 της A3). Και γενικά η καμπίνα αρκετά καλοσχεδιασμένη. Από ότι αντιλήφθηκα, αρέσει πολύ και στους πιλότους.

Είναι μακράν το πιο άνετο αεροσκάφος που έχω πετάξει, το seat pitch ήταν καλύτερο και από τις long haul πτήσεις μου. Και δε μπαίνω καν στη διαδικασία σύγκρισης με τα 737 της ΟΑ. Θυσιάστηκε στη λογική να έχει η εταιρεία λιγότερους τύπους αεροσκαφών για οικονομία (λιγότερη τεχνογνωσία, εξειδίκευση μηχανικών πιλότων κλπ). Όλα τα είχε η Ολυμπιακή, αυτό τη μάρανε. Τελοσπάντων.

sv1xv":1993a1ws said:
Από ότι αντιλήφθηκα, αρέσει πολύ και στους πιλότους.

Με συζητήσεις που έχω κάνει οι πιλότοι είναι όντως αρκετά ευχαριστημένοι, αντίθετα με τα πληρώματα καμπίνας μιας και το 717 έχει galley μόνο μπροστά.

"Θυσιασθηκε" το ενα απο τα τρια, διοτι το rate (νοικι), ειναι παραλογα υψηλο, για αυτα που προσφερει. Η "τοτε" διοικηση (αν δεν κανω λαθος το 1998), ειχε κανει συμβολαιο, που ηταν αδυνατον να σπασει. Καταφεραν μονο το ενα να "διωξουν". Απ'οτι ακουσα, ερχονται 4 η 5 Β737/400 .
Τι ειχες Γιαννη, τι ειχα παντα!