Olympic Air website

Καλό το site, αλλά τα κείμενα είναι λίγο άλλα αντ' άλλα της Παρασκευή το γάλα...
Σημασία θα έχει να δούμε και τα συστήματα κράτησης.
Λείπει το σύστημα διαχείρισης κράτησης (που στην πΟΑ μπορούσες να κάνεις αλλαγές, να προσθέσεις ειδικό γεύμα κτλ.) καθώς και το FFP!

ιωάννινα απο 92 ευρω και λονδινο απο 111 ευρω... :banana: οτι να ναι...

Πρώτη εικόνα γενικά θετική...
Το site φαίνεται σύγχρονο και σοβαρό, όπως αναμένει κανείς από μια ευρωπαϊκή εταιρεία...
Το Virtual Traveler είναι αρκετά έξυπνη ιδέα, ελπίζω και η υλοποίηση να είναι αντάξια. Θετική (για τα έσοδα της εταιρείας) η σύνδεση με ξενοδοχεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ενώ και ο ταξιδιωτικός οδηγός φαίνεται αξιοπρεπής...
Φυσικά και έχει ελλείψεις και μάλιστα πολλές (έλλειψη του Τravelair Club, πληροφορίες και εικόνες από στόλο, πληροφορίες για τις υπηρεσίες οικονομικής και διακεκριμένης θέσης, στις (ας πούμε) "προσφορές" είναι ακατανόητη η αναφορά τιμών μόνο απλής μετάβασης κλπ) και τα κείμενα θέλουν ακόμη πολύ ξεσκόνισμα, αλλά το συνολικό αποτέλεσμα περνάει τη βάση και -κυρίως- φαίνεται αρκετά λειτουργικό ώστε με κάποιες βελτιώσεις να απογειωθεί... Πολλά βέβαια θα εξαρτηθούν από το booking engine που ελπίζω να έρθει σύντομα και να είναι επίσης καλό.
Προσωπικά θα μου άρεσε μια αρχική σελίδα με επιλογή χώρας και γλώσσας (μια εταιρεία που θέλει να κυριαρχήσει στα Βαλκάνια θα ήταν καλό να μην αγνοεί και τις τοπικές γλώσσες), ίσως και ένα flashάκι με τους κύκλους, αλλά αυτό ίσως να έρθει αργότερα, αλλά και όπως είναι αν προστεθούν μερικές γλώσσες ακόμη (γαλλικά, ιταλικά κλπ) μπορεί να γίνει πολύ καλό για ξένους επιβάτες.
Cult λεπτομέρεια: Στην αγγλική εκδοχή το γνωστό διαφημιστικό είναι υποτιτλισμένο και καταλήγει "Flying Greece sky high"...

Καλό θα ήταν ο admin του site της ΟΑ να κάνει redirect και το domain olympicair.aero εκτός από το .com, γιατί ακόμη σε στέλνει στην "under construction" σελίδα.

Όσο για τον χώρο στη home page που καταλαμβάνει τώρα το video της διαφήμισης, νομίζω ότι εύκολα συμπεραίνει κανείς πως προορίζεται να φιλοξενήσει banners προσφορών. Ελπίζω μόνο να μην είναι σαν τα 92 OW για Θεσσαλονίκη :wall:

ΥΓ "All of the above prices regard a one way trip including taxes" ΗΜΑΡΤΟΝ! Παιδικές ασθένειες θα μου πεις... Regards!

Edit: ΥΓ2 Αυτό το "Air" τελικά, αλλά και το 3D effect, πού είναι; Το corporate identity της εταιρείας δεν προϋποθέτει πρώτα και κύρια ΕΝΑ λογότυπο; Τι λέω τώρα θα μου πείτε...

Ελπίζω όταν λειτουργήσει το σύστημα κρατήσεων, να διορθώσουν και το drop down menu των προορισμών. Έβαλα αναχώρηση από Χίο και όταν πήγα να επιλέξω αεροδρόμιο προορισμού, μου έβγαλε όλους τους πιθανούς προορισμούς της εταιρίας. Πολύ άβολο....

@vassdel
Δηλαδή τι θα έπρεπε να σου βγάζει ??

Μόνο τους διαθέσιμους προορισμούς από Χίο. Έχω ήδη επιλέξει ως αεροδρόμιο αναχώρησης τη Χίο. Για να βρώ τον επιθυμητό μου προορισμό, έπρεπε να κάνω scroll-down σε ένα σωρό άσχετα μέρη. Είμαι συνηθισμένος στο scroll-down menu της Easyjet, όπου βάζοντας την αναχώρηση σου δίνει ως επιλογή για προορισμό μόνο τους actual προορισμούς και έτσι είναι απείρως βολικότερο. Άσε που μπορείς να κάνεις και επιλογή ταξιδιού έτσι (ξέρω πχ ότι τα Χριστούγεννα θα είμαι Βερολίνο. Αντί να ψάχνω που μπορώ να πάω ταξιδάκι, βάζω στο μενού αναχώρηση από εκεί και μου βγάζει πιθανούς προορισμούς και διαλέγω χωρίς να χρειάζεται να ξέρω όλο το flight info της εταιρίας....)

Ναι όμως η easyjet είναι εταιρία που πετάει μόνο point-to-point ενώ η ΟΑ έχει και connection flights.

vassdel":2l1j30x4 said:
Μόνο τους διαθέσιμους προορισμούς από Χίο. Έχω ήδη επιλέξει ως αεροδρόμιο αναχώρησης τη Χίο. Για να βρώ τον επιθυμητό μου προορισμό, έπρεπε να κάνω scroll-down σε ένα σωρό άσχετα μέρη. Είμαι συνηθισμένος στο scroll-down menu της Easyjet, όπου βάζοντας την αναχώρηση σου δίνει ως επιλογή για προορισμό μόνο τους actual προορισμούς και έτσι είναι απείρως βολικότερο. Άσε που μπορείς να κάνεις και επιλογή ταξιδιού έτσι (ξέρω πχ ότι τα Χριστούγεννα θα είμαι Βερολίνο. Αντί να ψάχνω που μπορώ να πάω ταξιδάκι, βάζω στο μενού αναχώρηση από εκεί και μου βγάζει πιθανούς προορισμούς και διαλέγω χωρίς να χρειάζεται να ξέρω όλο το flight info της εταιρίας....)

Ακριβώς!
Η easyjet είναι η εξαίρεση που κάνει μόνο point to point πτήσεις! Στην Ολυμπιακή όπως και σε όλες τις άλλες εταιρείες, μπορείς να κλείσεις ταξίδια με ανταποκρίσεις (ακόμα και με συνεργαζόμενες εταιρείες), π.χ. Χίος-Αθήνα-Βρυξέλλες, αν μένεις στη Χίο...

Ναι ρε παιδιά, η ολυμπιακή έχει connections και καλά (θα) κάνει να τα δείχνει, αλλά δεν μπορεί να έχει connections απο όλες σε όλες τις πτήσεις της! Αυτό θα σήμαινε connection time 20+ ώρες για κάποιες πτήσεις. Ένα φιλτράρισμα θα χρειαστεί.
Αλλά, αυτά είναι ψιλά γράμματα εδώ δεν έχει booking ακομα…