Olympic Air Dash8 Q400

• Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Olympic Air Dash8 400Q

Πιθανώς κάποιο της ΟΑ είναι για c-check και η FlyBe έστειλε ένα δικό της για αντικατάσταση.

Την Παρασκευή πάω Χίο... αν δε κάνω λάθος με 400Q δε πάει η Olympic? Αν ναί, ποιά θέση να ζητήσω???

N.o.E.S. 21... :doubt: :mrgreen:

Στο SX-BIT Χανιά-Θεσσαλονίκη, στο πήγαινε πήρα την 17Α, στην επιστροφή επέλεξα την 18Α. στην 18Α όταν κάθεσε έχεις παραθυρό στο ύψος του ώμου, ενώ στην 17Α πιέζεται λίιιγο γιατί κάθεσε ανάμεσα σε 2. Το προτέρημα είναι οτι έχεις και θέα στη ρόδα (όπως βέβαια έχουν σχεδόν όλες οι θέσεις)
Μια φώτο είναι αυτή
Και Bonus η θέα κατά τη διέλευση από τα 21.000 πόδια, σύμφωνα πάντα με τα λόγια του πιλότου

mimithem":25xoe3wk said:
Ρε παιδιά το G-JECK από πού έσκασε μύτη??? Ήρθε σήμερα εδώ σαν ΝΟΑ802/3 με τα πλήρη χρώματα της FlyBE, ούσα έκπληξη για το φακό μου! :banana:

σσ. Σταύρο ευχαριστώ! :thx:

Αντικαθιστά το G-ECOE που χτηπήθηκε από κεραυνό μέχρι να επισκευαστεί..

Λιγο καθυστερημενα βεβαια,πριν 2 βδομαδες πεταξα για Βουκουρεστι με την Ολυμπιακη.Το αεροπλανο ηταν της Ολυμπιακης,αλλα ειχε σηματα Flybe στην πορτα.Αεροσυνοδοι Ελληνες,πιλοτος Αγγλος νομιζω.Το αεροπλανο φαινοταν ολοκαινουργιο,οι θεσεις αναπαυτικες για μικρο ταξιδι,εχεις αρκετο χωρο για τα ποδια,αλλα το αρνητικο ειναι οτι το καθισμα δεν παει προς τα πισω.Το ταξιδι ηταν καλο(της επιστροφης οχι και τοσο,αλλα ειχε ασχημο καιρο),αλλα κατα την διαρκεια του σκεφτομουν αυτο που διαβασα στην wiki για το αεροπλανο,οτι το Q στο ονομα stands for quiet και γελουσα αρκετα καθως ο θορυβος μεσα στην καμπινα ειναι σημαντικος.
Του ταιριαζει πολυ το livery παντως,ειναι πολυ ομορφο απο κοντα.

Καθόσουν παράθυρο ή διάδρομο? Γιατί τον Σεπτέμβριο που πέταξα και ήμουν παράθυρο δεν θα έλεγα οτι είχε και πολύ χώρο για τα πόδια. Λόγω της κυρτότητας της καμπίνας η επιφάνεια του δαπέδου μειώνετε αρκετά και το αριστερό μου πόδι αναγκαζόμουν να το πλαγιάζω πάνω στο τοίχο συνέχεια. Εκτός απο αυτό προφανώς πιο ήσυχο απο τα ATR της πΟΑ.

Εχεις δικιο,δεν το διευκρινισα.Διαδρομο καθομουν και αναφερομουν στο χωρο που εχεις για τα γονατα σου μπροστα.
Με ATR δεν εχω πεταξει για να μπορω να κανω συγκριση,αλλα για παραδειγμα σε σχεση με SAAB 2000 η πτηση μου φανηκε πιο θορυβωδης.

19/11/2009 Είχα κλείσει να ταξιδέψω Βουκουρέστι-Αθήνα με την πρωινή πτήση. Η πτήση ακυρώθηκε και η επίσημη ενημέρωση ήταν λόγω καιρού, το Βουκουρέστι είχε ομίχλη, αλλά οι περισσότερες εταιρείες πραγματοποιούσαν κανονικά της πτήσεις τους. Έχουνε πρόβλημα τα Dash να προσεγγίσουν με ομίχλη?

Πρόβλημα στα αεροπλάνα δεν υπάρχει, το πρόβλημα είναι αλλού.
Επειδή η εταιρεία είναι καινούργια, έχει εγκριθεί να λειτουργεί με CAT I ILS. Όταν περάσει το εξάμηνο θα πάρουν την άδεια για παρακάτω. Ο χειμώνας θα περάσει με προβλήματα τέτοια όταν πιάνει πολύ σούπα!