Olympic Air A319/A320

• Thread starter Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
alexandros":17qujdab said:
ποσα τελικα Airbus εχει η ΝΟΑ; μπορουμε να κανουμε εναν τελικο απολογισμο....;
Αυτό ήταν το 14ο. Μπορείτε να δείτε και στο https://www.airliners.gr/el/registrations/index.php

seven4seven":17qujdab said:
Μολις προσγειωθηκε στην Αθηνα το ΟΑΡ, ερχομενο απο LFLJ.
Θεϊκό Alex :shock: :shock: :shock: . Θα ήθελα να δω την απογείωσή του :lol:
Το LFLJ είναι το Courchevel Altiport. Για φανταστείτε το Α320 σε αυτό http://www.airliners.net/photo//1475423/L/ !

:!: Σύμφωνα με πληροφορία από τον εκδότη του Skyliner η ΟΑ παρήγγειλε και ένα Α321 το οποίο προοριζόταν και αυτό για την Blue Wings. Η εταιρία πάντως δεν έχει κάνει (τουλάχιστον μέχρι τώρα) λόγο για ένταξη Α321 στο στόλο της. :roll:
Εκτός αν προορίζεται για την Macedonian, που και πάλι δύσκολο να έχει η θυγατρική μιας εταιρίας μεγαλύτερα αεροσκάφη από τη "μαμά" εταιρία. :oops:

Σήμερα το βράδυ έρχεται το A320 SX-OAS από το Bordeaux.

Εχει ερθει, ειναι εξω απο το υποστεγο

Συγχαρητήρια στην OLYMPIC AIR μετά από ένα ταξίδι μου στο Παρίσι. Τις καλύτερες εντυπώσεις εκτός από το ότι έλειπε η μουσική που με συγκινούσε όταν έμπαινα και έβγαινα πάντα. Μπορεί κανείς να μου πει γιατί όταν προσγειωθήκαμε στο Παρίσι άφησε ανοικτά τα σπόιλερ και αφού σταθμεύσαμε και έσβησε τους κινητήρες; Λέει τέτοιο πράγμα ο κατασκευαστής; Mήπως τα ξέχασαν οι πιλότοι; Πείτε οι πιο ειδικοί. :thx:

Οταν υπαρχουν πιθανες συνθηκες παγοποιησης στις επιφανειες ελεγχου,slats,flaps,spoilers, δηλαδη θερμοκρασια κατω απο 10 βαθμους στο εδαφος με ταυτοχρονη βροχη η χιονι , η διαδρομο πολυ βρεγμενο η χιονισμενο,ειναι κανονικη διαδικασια ,ετσι ωστε να ελεγχθουν οτι ειναι ελευθερα απο πιθανο παγο,η εως να γινει de icing πριν την αναχωρηση .
Παντα υπαρχει και μια μικρη πιθανοτητα να ξεχαστηκαν ,κανεις αλανθαστος...
Πιστευω να σε καλυψε η απαντηση ,καλες γιορτες σε ολους,και ομορφες πτησεις!!

Ευχαριστώ. Τη συγκεκριμένη μέρα ήταν 3 βαθμοί η θερμοκρασία και ίχνος υγρασίας . Ο καιρός ηλιοφάνεια και στεγνά τα πάντα. Την άλλη μέρα χιόνισε στο Παρίσι . Άρα ξεχάστηκαν . 8) Καλές γιορτές σε όλους.

Η ηταν πολυυυυ μπροστα...Μια μερα ,την μερα που χιονισε... :D

Έφυγα σήμερα με την ΟΑ913 στις 18:35 για Αθήνα..Δεν είδα ποιο 319 της ΟΑ ήταν, αλλά θέλω να ρωτήσω:καθόμουν στην 5Α και η απογείωση ήταν πολύ..μπάσα,δεν άκουσα το χαρακτηριστικό γρύλισμα των Airbus(εννοώ το άκουσα,αλλά όχι εντονα όπως σε άλλα 319 π.χ. των Κ.Α.),ήταν κινητήρας CFM-56 ή IAE V2524-A5;ποιοι είναι πιο αθόρυβοι;μου θύμισαν τα 737-700 στην απογείωση..

CFM ακουσες...τους ιδιους φοραει και το 737-700...

Αν σου θύμισε πλυντήριο σε γρήγορες στροφές τότε όντως ήταν CFM. :wink: