Olympic Air A319/A320

• Thread starter Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Όσα είναι με lease, με το τέλος του συμβολαίου, μπορούν άνετα να επιστραφούν. Σημασία πρέπει να δίνουμε σε όσα ΑΦ έχουν έρθει με παραγγελία από την Airbus, όχι με συμβόλαιο από τους lessors (τα οποία ήρθαν, ασφαλώς, με τη διευκόλυνση της Airbus).

GP707":278tpv2x said:
[...] Τα 4190 & 4193 είναι A320 επί παραγγελία όπως είχαμε πει από παλιότερο post αλλά ιδιόκτητα. [...]

Και εν αναμονη εξελιξεων σε ο,τι αφορα το ιδιοκτησιακο καθεστως να συμπληρωθει οτι αναμενονται κατα τον Μαρτιο, με βαση τις μεχρι τωρα πληροφοριες. Αυτα ειναι δηλωμενα οτι τα εχει κρατησει η MIG. Λετε να πεταξουν για την Macedonian (+1) τελικα, οποτε ορθοι οι αριθμοι για τα 16 στην ΝΟΑ? Λεω μηπως...

Αγαπητά μέλη, συζητώντας με φίλο που ήταν στην Σαλονίκη πρόσφατα για την έκθεση Φιλοξένια, ενημερώθηκα ότι σε ερώτησή του προς τους υπευθύνους της ΟΑερ, πήρε την επίησημη απάντηση ότι τα προσωρινά αεροσκάφη της εταιρείας έχουν seat pitch 30'' & 31''. Σε πρόλαβα φίλε για την ενημέρωση του λαού μας. :mrgreen:

δικός σας

Σε πρόσφατο ταξίδι φίλου spotter, παρατήρησε ότι στο SX-OAI οι πλάτες των καθισμάτων δεν "'έπεφταν" προς τα πίσω όπως σε όλα τα αεροσκάφη (τουλάχιστον αυτά που ξέρω εγώ). Σε ερώτηση, μάλιστα, ενός επιβάτη στην αεροσυνοδό για το που είναι ο μοχλός που ρίχνει την πλάτη, εκείνη απάντησε ότι "Δυστυχώς δεν πέφτει γιατί το αεροσκάφος είναι ακόμα πολύ καινούριο" :shock: :bash: :stupid:
Πέραν της θεϊκής απάντησης της αεροσυνοδού, εγώ δεν ήξερα ότι υπάρχουν αεροσκάφη που στα καθίσματα δεν πέφτει η πλάτη. Σημειωτέον ότι το συγκεκριμένο είναι παραγγελία της Kingfisher η οποία δεν το πήρε.

Μη μου πεις ότι δεν έχεις πετάξει με την πρώτη διδάξασα, easyJet...

Ναι υπάρχουν..της ΟΑ κ της Ryanair :stupid:

Αλήθεια στην φάση της απο-προσγείωσης η αεροσυνοδοί αναφέρουν και την επιστροφή των καθισμάτων σε όρθια θέση?

Προσωπικά ελάχιστα με ενδιαφέρει, Ποτέ μου δεν το κάνω, και προσωπικα οταν το κάνει ο μπροστινός μου διαμαρτύρομαι. Αυτό σίγουρα θα ήταν βολικό όταν το seat pitch ήταν μεγαλύτερο απο το "ισα-ισα-να-μην-ακουμπάνε-τα-πόδια-σου-στο-μπροστινό-κάθσιμα".
Η απάντηση της αεροσυνοδού οκ, κορυφαία, είναι γνωστό άλλωστε οτι όλα τα καινούρια αεροπλάνα δεν έχουν καθίσματα που "πέφτουν" (λέγεται ανάκληση αυτό ή θα έλεγα μπαρούφα?).
Μετά απο μερικά χρόνια, όταν ωριμάσουν λίγο τα αεροσκάφη, τότε τα καθίσματα αρχίζουν και πέφτουν, σιγα σιγά βέβαια στην αρχή! Μετά την 20ετία, το κάθισμα ακόμα και στην οικονομική θέση γίνεται flat bed, με Personal TV κιολας :banana:

Τέλως και πάντων!

Βάση του Skyliner-Aviation.de το SX-OAS εχθές πήγε για βάψιμο στα χρώματα της ΟΑ.

Συμφωνα παλι με το skyliner-aviation σημερα φτανει ενα ακομα Α320 απο Γαλλια....

Airbus A320 -232 4065 SX-OAP Olympic Air onward delivery 13nov09 CHR-ATH after paint ex D-AVVL

ποσα τελικα Airbus εχει η ΝΟΑ; μπορουμε να κανουμε εναν τελικο απολογισμο....;

Μολις προσγειωθηκε στην Αθηνα το ΟΑΡ, ερχομενο απο LFLJ.