Νέες στολές για τα πληρώματα της Aegean

• Thread starter Thread starter 6circles
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Κοιτάζοντας κάποια stories επιβατών από το επίσημο instagram της Aegean, δυστυχώς οι ανδρικές στολές των φροντιστών με απογοητεύουν. Είναι ένας παράξενος συνδυασμός ασιατικής μόδας με στοιχεία από casual look που παραπέμπει σε low cost εταιρία.
Το δε μπλε ελεκτρίκ πουκάμισο χωρίς γιακά παραπέμπει πιο πολύ σε μπλουζάκι.
Οι γυναικείες φαίνονται καλύτερες χωρίς να είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.
Μένει να τις δω από κοντά. Αλλά σε γενικές γραμμές, μου λείπει η διαχρονική κομψότητα του κλασσικού από τις νέες στολές.

Οπτικά κατά την άποψή μου δείχνουν χάλια. Τώρα αν τα πληρώματα που θα τις φοράνε νιώθουν άνετα δεν μου πέφτει λόγος. Οι αξύριστοι υποθέτω ότι είναι μοντέλα και όχι πληρώματα.!!!
Αν είναι πληρώματα λες να τους ρίξει 5Φ ο μοίραρχος; Oh wait, δεν είναι ΠΑ εδώ.

Tα παντελόνια στις γυναίκες, απλά τελεια !!! :thx:

Σύντροφοι και συναγωνιστές, σήμερα το πρωί τις είδα από κοντά τις στολές και την αντρική και τις γυναικείες. Νομίζω πολύ λόγος για το τίποτα. Είναι απλές και μάλλον καλαίσθητες στολές. Το ξαναλέμε, στολές, δεν πας για ποτό με αυτά τα ρούχα. Η αντρική στολή είναι εντελώς minimal, δεν έχει καν ζώνη η δεν πέρνει ζώνη. Το πουκαμισάκι είναι λίγο μπόλικο. Είναι classic fit σε μοντέρνα γραμμή με παπαδίστικο κολάρο. Στις γυναίκες το φουλάρι δεν στρώνει πολύ καλά ακόμα.
Σίγουρα δεν είναι κακή και δεν μοιάζει καθόλου με την Joon.
Post automatically merged:

Εγώ θα ήθελα να σχολιάσω, τόσους άντρες που τους είχαν κρυμμένους; Χρόνια έχει να πετύχω κάποιον σε πτήση.
Μέχρι και Ρουμάνους έχω πετύχει, βάλε με τον νου σου.

Αν είναι πληρώματα λες να τους ρίξει 5Φ ο μοίραρχος; Oh wait, δεν είναι ΠΑ εδώ.
Ναι θα κάνουν και την Καλλιόπη μετά :1:

Tα παντελόνια στις γυναίκες, απλά τελεια !!! :thx:
Στην Azul ή στην Aegean ;)

Last edited:
Η απόχρωση του μπλε είναι ενδιαφέρουσα. Φούστες και παντελόνια τα βρήκα μια χαρά, τα πουκάμισα πάλι όχι. Τα φουλάρια δε με έπεισαν... Ίσως έφταιγε που το μάτι μου έπεφτε στις ετικέτες που, χωρίς εξαίρεση, κρεμόταν σε όλες τις κοπέλες.
Στην ερώτηση μου πώς βλέπουν τις στολές οι ίδιες, δε διέκρινα κάποιον ενθουσιασμό....

Μη χαίρεσαι. Μοντέλα είναι όλοι στο βίντεο.
Κυριολεκτικά. Φαντάζομαι η επιλογή δεν είναι τυχαία, αλλά τελικά νομίζω πως περνάνε το μήνυμα πως αν δεν είσαι νέος/α, υπερ-λεπτός/ή και υπέρλαμπρος/η, δε μπορείς να γίνεις φροντιστής/αεροσυνοδός.

Ιστορικά η αρχική Δημιουργία και Καθιέρωση εφαρμογής Εθιμικού Κανονισμού περί Στολών (Uniform ) των Αξιωματικών Πολιτικής Αεροπορίας + των εν γένει Ιπτάμενων Πληρωμάτων , υλοποιήθηκε από την πρωτοπόρο Αεροπορική Εταιρία PANAM το 1930 ( εκ του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ ορμώμενη ), με ανάλογη και προσήκουσα φυσικά προσαρμογή εικόνας, ύφους και στυλ. Έκτοτε εφαρμόζεται σταδιακά από σχεδόν όλες τις Εμπορικές Αεροπορικές εταιρίες Παγκοσμίως, εξυπηρετώντας τους πολλαπλούς ευνόητους και προφανείς λόγους επιτυχημένης εμπορικής λειτουργίας τους, μετά Κύρους + Ασφάλειας, οιονεί βιωσιμότητας και μεγιστοποίησης Οικονομικού οφέλους, λαμβανομένου υπόψη πάντα, του ανταγωνισμού.

Όπου λοιπόν Ένστολος σημαίνει εργαζόμενος/νη πλήρως ενδεδυμένοι ομοιόμορφα με ανάλογο Κώδικα συγκεκριμένης εικόνας αναγνώρισης και σκοπιμότητας του σχετικού Φορέα και/ή Εργοδότη, που εκπροσωπούν.

Η εικόνα των Cabin Crews της Α3, συμπεριλαμβανομένης και της νέας Στολής ( αν και παραπέμπει λίγο σε Ασία ), παραμένει διαχρονικά εντός αποδεκτού στυλ, από πλευράς Κώδικα περί Ένστολων, ενώ η εικόνα των Cockpit Crews , ήταν ένας διαρκής ενδυματολογικός ελλιπής αχταρμάς + χωρίς ΠΟΤΕ να φέρουν Πηλίκιο ( εκτός ενίοτε εορταστικών εκδηλώσεων και ενημερώσεων Τύπου …..στο Υπόστεγο κλπ), με τις νέες δε Στολές, δεν τους δόθηκαν καθόλου Καπέλα, παγκόσμια πρωτοτυπία! ( Επί προσθέτως δε η εικόνα της νέας Στολής φαίνεται να είναι εντελώς “κενή” χωρίς Καπέλο)

Ειρήσθω εν παρόδω, να αναφέρω ένα γεγονός ( ίσως ακραίο ) άλλης εταιρίας , όπου Συνάδελφος τ. εργαζόμενου στην Α3, που την τελευταία δεκαετία εργάζεται στη Qatar, “έφαγε” πρόστιμο 500 USD, διότι δεν φορούσε εκ παραδρομής/βιασύνης, το Πηλίκιο στο χώρο του α/δ Hamad/Doha.

Κατά την γνώμη μου, το Πηλίκιο είναι ίσως το σπουδαιότερο εξάρτημα της ολοκληρωμένης εικόνας, εμφάνισης και παρουσίας γενικά όλων των Κατηγοριών των Ένστολων. Ως εκ τούτου οι Στολές των Ιπταμένων Πληρωμάτων θα πρέπει να είναι πλήρεις με ακριβή τα Διακριτικά Στοιχεία Ιεραρχίας και Αναγνώρισης τόσο των Πληρωμάτων Cockpit όσο και των Cabin, όπως είναι σε όλες τις Σοβαρές Αεροπορικές Εταιρίες ( π.χ του Leader της Star Alliance - Lufthansa αλλά και των Υπολοίπων Μελών). Επί προσθέτως το Πηλίκιο αποτελεί ένα βασικό στοιχείο Κύρους στον Ένστολο Πλήρωμα Cockpit, σε περιπτώσεις π.χ ενδεχόμενης κατάστασης ενός κρίσιμου συμβάντος είτε στο έδαφος είτε εν πτήση, για να έλκει της προσήκουσας προσοχής και συμμόρφωσης των οδηγιών του Κυβερνήτη, από πλευράς των επιβατών!

Καταλήγω υπογραμμίζοντας ότι, η Α3 ως μια Ασφαλής Εταιρία/Μέλος της SA, θα πρέπει να μεριμνά διαρκώς για την Ασφάλεια και την πλήρη Αξιοπιστία της σε όλους τους Τομείς, ούτως ώστε όταν οι Επιβάτες της, θα βρίσκονται στους χώρους των α/δ και των Gates, εισερχόμενοι στα Α/Φ, να αντικρίζουν αφενός την άψογη εικόνα των Πληρωμάτων και αφετέρου τους χώρους της Καμπίνας των επιβατών, πάντα πεντακάθαρους και ποτέ βρώμικους, καθόσον :

Η Γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια!!!

Και ο Van Zanten πηλίκιο φορούσε και είδαμε πόσους πήρε στο λαιμό του, το ίδιο και αυτοί που έριξαν το 737 της THY στο χωράφι δίπλα στον Polderbaan και πόσοι άλλοι ακόμα.

Φίλε ECO, εκτιμώ τα γραφόμενά σου, παρά το ότι κάποια στιγμή μου είχες επιτεθεί σε ένα τόπικ της αείμνηστης ΟΑ, για κάτι που αποδείχθηκε ότι είχα δίκιο. Μου φαίνεται όμως στο συγκεκριμένο ζήτημα βλέπεις το δέντρο και όχι το δάσος. Δοκίμασες να εκθέσεις τις απόψεις σου στην ίδια την Αιγαίου για να δούμε τι έχει να σου απαντήσει επί του θέματος; Ίσως να υπάρχει πηλίκιο αλλά να παρέλειψαν να το παρουσιάσουν. Μπορεί τα πράγματα να μην είναι όπως φαίνονται.

Φιλικά

Προσωπικά μου αρέσουν αρκετά και θα ήθελα να δώ να φοριούνται και τα πιο "ασυνήθιστα" κομμάτια. Τουλάχιστον πιστεύω από μακρυά θα ξεχωρίζουν και θα κάνουν μπαμ ότι είναι πληρώματα Aegean.
Όσον αφορά τα αντρικά κομμάτια, νομίζω είναι της μόδας αυτή την περίοδο στα αγόρια νεαρής ηλικίας το "κολλάρο/γιακάς καθολικού παπά" + slimline πουκάμισο. Pas mal κατά την άποψή μου.
Για την χρηστικότητα αρμόδια να μας πουν είναι τα εκάστοτε πληρώματα. Θεωρητικά έχουν περάσει εκτεταμένα τεστ πριν πάρουν το ΟΚ, για το αν είναι χρηστικά σε κάθε περίπτωση/σενάριο (service, emergency κτλ).
Προσωπικά και να μην ξαναδώ πηλίκιο μπροστά μου δεν με χαλάει. Είμαστε στο 2023, όχι στα Clipper της Pan Am της δεκαετίας του 40, ούτε στο στρατόπεδο να κάνουμε αποψίλωση και γοπινγκ.

Εγώ θα ήθελα να σχολιάσω, τόσους άντρες που τους είχαν κρυμμένους; Χρόνια έχει να πετύχω κάποιον σε πτήση.
Κι εγώ αυτή την απορία είχα μέχρι που το περασμένο Πάσχα σε ταξίδι στη Βαρκελώνη πέτυχα και στις δύο πτήσεις, στην μία μάλιστα υπήρχαν δύο άντρες, ένας στην αρχή των 20s και ένας στο φεύγα των 30s (!)