Νεα ιστοσελιδα OAL

Τελικά μου φαίνεται πως το νέο site είναι σαν το νέο livery!!!
Φωνάζει πως είναι 'low budget' και πρόχειρο. Βέβαια, η φαντασία και η δημιουργία θέλει και λίγο ταλέντο πέρα από budget. Πάντως αναρωτιέμαι αν αυτός που το έφτιαξε το σκέφτηκε πολύ ή το ξεπέταξε σε κανα 15'.
Οι επιλογές στο κύριο μενού κρύβονται πίσω από τις επιλογές του booking. Αυτό πες κανείς δεν το τσέκαρε, τη γραμματοσειρά στο Real time επίσης δεν πρέπει να την πολυψάξανε. Κρίμα γιατί έδειχνε συμπαθητικό στην αρχή.
Θα μπορούσαν πάντως και να το αναθέσουν στα γραφεία τους στη Γερμανία αφού το http://www.olympic-airlines.de είναι σαφώς πιο περιποιημένο και πιο professional!

Καλησπέρα παιδιά.
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι θέλω. Αγόρασα τρία εισιτήρια από την καινούρια σελίδα των ΟΑ. Μου έδωσε έναν κωδικό με τον οποίο θα παραλάβω τα εισιτήρια από το counter του αεροδρομίου. Περίμενα να δώ τη χρέωση Online στην πιστωτική μου κάρττα κατευθείαν, όπως γίνεται με άλλες αεροπορικές εταιρείες. Παρόλα αυτά δεν φαίνεται τίποτα ακόμα. Τι έχει συμβεί; Είναι η πρώτη φορα που αγοράζω από τις ΟΑ online εισιτήρια και έχω λίγο άγχος.
Είναι σίγουρα τα εισιτήρια κρατημένα στο όνομά μού; Θα γίνει η χρέωση της κάρτας στο αεροδρόμιο; Πρέπει να έχω μαζί μου την πιστωτική ή απλά τα παίρνω με την ταυτότητά μου; Τα Call Center είναι ψιλοάσχετο. Μου είπαν μόνο για ταυτότητα και δεν ήξεραν να με βοηθήσουν.
Μήπως έχει κανείς παρόμοια εμπειρία με το νέο site των ΟΑ;
Ευχαριστώ

Με το παλιό σύστημα, τις περισσότερες (αλλά όχι όλες) τις φορές που είχα αγοράσει online εισιτήριο με πιστωτική, τα στοιχεία της πιστωτικής είχαν κρατηθεί στο αεροδρόμιο... Από την άλλη, από την εμπειρία μου, οι πιστωτικές ποτέ δεν χρεώνονται αμέσως, αλλά μετά από κάποιες ημέρες (συνήθως υπάρχει ημερομηνία συναλλαγής και ημερομηνία χρέωσης). Θα συνιστούσα να υπάρχει η πιστωτική μαζί και η άφιξη στο αεροδρόμιο να γίνει εγκαίρως!

edit: Δεν είναι αναγκαίο το fullquote, από την στιγμή που το θέμα είναι ακριβώς από πάνω!

ngls":2g7uorqc said:
Καλησπέρα παιδιά.
Μου έδωσε έναν κωδικό με τον οποίο θα παραλάβω τα εισιτήρια από το counter του αεροδρομίου. Περίμενα να δώ τη χρέωση Online στην πιστωτική μου κάρττα κατευθείαν, όπως γίνεται με άλλες αεροπορικές εταιρείες. Παρόλα αυτά δεν φαίνεται τίποτα ακόμα. Είναι σίγουρα τα εισιτήρια κρατημένα στο όνομά μού; Θα γίνει η χρέωση της κάρτας στο αεροδρόμιο; Πρέπει να έχω μαζί μου την πιστωτική ή απλά τα παίρνω με την ταυτότητά μου; Ευχαριστώ
η κρατηση σου προφανως εχει γινει. αυτο μπορεις να το τσεκαρεις αν παρεις ενα τηλεφωνο στις κρατησεις και δωσεις τον κωδικο που εχεις.
το εισητηριο θα το παραλαβεις οπως ζητησες απο το αεροδρομιο.
η καρτα θα χρεωθει μετα απο τουλαχιστον 3 εργασιμες.
αντε υπομονη...πλησιαζει η ωρα που θα απαλλαγουμε απο το χαρτινο εισητηριο και στις ΟΑ

Αν έβλεπα αυτό το site δεν θα έκλεινα με τίποτα εισιτήρια... Πολλοί όταν βλέπουν κάτι τόσο ερασιτεχνικό δεν πρόκειται να πάνε να δώσουν τον αριθμό της πιστωτικής τους ή whatever...

Ά ρε αθάνατη Ολυμπιακή... εεε, Ολυμπιακές... κτλ

το ιδιο σκεφτομουν την προηγουμενη εβδομαδα καθως ετοιμαζα μια κρατηση. στο τελος ειπα αστο καλυτερα μην εχουμε μπλεξιματα καλοκαιριατικα και τρεχουμε χωρις λογο! κατα 99,9% δεν εχει προβλημα αλλα και μονο που κλεινεις θεση και δινεις πιστωτικη σε ενα τοσο ερασιτεχνικο site σε πιανει αγχος...
οσο για τους ξενους (γερμανοι, αμερικανοι κτλ) που θα ηθελαν να κλεισουν με ΟΑ αυτο ο καλοκαιρι...αυτο ουτε να το φανταστω δεν μπορω.
δυστυχως..

bari":2f9t5029 said:
οσο για τους ξενους (γερμανοι, αμερικανοι κτλ) που θα ηθελαν να κλεισουν με ΟΑ αυτο ο καλοκαιρι...αυτο ουτε να το φανταστω δεν μπορω.
δυστυχως..
Το θετικό είναι ότι οι περισσότεροι ξένοι έχουν κλείσει τα εισιτήριά τους εδώ και μήνες ... άλλη νοοτροπία βλέπεις! Οπότε δεν θα πέσουν στο "νέο" site των ΟΑ.

Δεν καταλαβαίνω όμως, γιατί έπρεπε να αλλάξουν το design. Το παλιό ήταν κατά πολύ καλύτερο και είχε με τα «ξένα» site των ΟΑ (.de, .it κτλ) ένα corporate design.

Στο νέο site εξαφανίστηκε και η δυνατότητα αποστολής των εισιτηρίων με courier στον πελάτη :shock: (η οποία ήταν υποχρεωτική στο παλιό site όταν μεσολαβούσαν πάνω από 3-4 μέρες από την κράτηση μέχρι την πτήση).
Πλέον οι πελάτες που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν το website "τιμωρούνται", αφού αναγκάζονται να παραλαμβάνουν τα εισιτήρια από το εκδοτήριο του αεροδρομίου (και ίσως σε ορισμένα αεροδρόμια να μην είναι θέμα, αλλά στο Ελ. Βενιζέλος η αναμονή στο εκδοτήριο των ΟΑ πολλές φορές φτάνει το μισάωρο).

Απορώ ποιός σκέφτηκε την αφαίρεση αυτής της δυνατότητας, που προσωπικά με είχε εξυπηρετήσει πολύ.

Όταν επιτέλους βάλουν e-ticket σε όλους τους προορισμούς, τότε ας καταργήσουν την αποστολή με courier. Άλλα μέχρι τότε δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρούν τους πελάτες τους... :!:

ariadgr":336sqhz4 said:
Απορώ ποιός σκέφτηκε την αφαίρεση αυτής της δυνατότητας, που προσωπικά με είχε εξυπηρετήσει πολύ.

Προφανώς για οικονομικούς λόγους (έξοδα courrier) και για να μπορεί κάποιος να αγοράσει εισιτήριο και 1-2 μέρες πριν την πτήση

jerry":2hj43sv4 said:
ariadgr":2hj43sv4 said:

Προφανώς για οικονομικούς λόγους (έξοδα courrier)

Η απορία μου έγκειται στο ότι τόσα χρόνια δεν ήξεραν ότι έχει κάποιο κόστος του courier, και το διαπίστωσαν με το νέο site?

Εξ'άλλου ήταν το αντιστάθμισμα στην έλλειψη e-ticket, δηλαδή αφού δεν σου έδινε τη δυνατότητα για ηλεκτρονικό, τουλάχιστον σου το έστελνε στο σπίτι.

jerry":2hj43sv4 said:
και για να μπορεί κάποιος να αγοράσει εισιτήριο και 1-2 μέρες πριν την πτήση

Και παλιά μπορούσες να αγοράσεις εισιτήριο μέχρι τελευταία στιγμή, με υποχρεωτική παραλαβή από το εκδοτήριο.